![]() |
#2551 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Zanet84 ma melodię do spania Nadusia
![]() Manieczka u Sary też poliki wysypane, czerwone, myślałam ze cos zjadlam, ale to juz tak dlugo.. po nowym roku do dermatologa się wybiorę.. może jakaś maść potrzebna.. U nas też wichura... Paulina u nas różnie, czasem mała uśnie na rękach lulana, a czasem np. jak cos robie w kuchni a ona lezy w lezaczku to jej sie oczka zamykają i śpi.. w nocy to jak zje to od razu usypia, więc w nocy nie ma noszenia. Rosalie w Pl chyba za darmo to można tylko w ryło dostać ![]() Anuszka na brak kupy daje rumianek, albo koper, albo czystą wodę. Beata mnie blizna nie boli wcale, nawet jej nie widzę dobrze i nie czuję.. a jak w środku to wygląda to się dowiem po wizycie.. Ja wczoraj miałam kryzys ![]() Krzycze na nich tylko i mam pozniej wyrzuty sumienia.. co ze mnie za matka, ze nie umiem dziecka nauczyc czytania...? Nawypożyczałam ksiazek z biblioteki, nakupowalam cwiczen, gier, elementarzy itd.. na nic.. on ma tylko zabawe w glowie i glupie odzywki, ktorych sie na swietlicy nasluchal od starszych kolegow... No to sie wygadalam z rana.. a jeszcze moj pracodawca naciska zebym od stycznia wrocila do pracy... a ja nie chcę jeszcze.. nie dam rady, jeszcze sesja jest w styczniu którą nie wiem jak ogarnę ![]()
#2552 |
Zakorzenienie
|
Co na bole brzuszka dla maluszka. No jest dzis mamsakra co godizna wielki placz.
#2553 |
Wtajemniczenie
|
Ach te chlopy... człowiek myśli ze inni maja lepiej a tu nie zawsze... moj tez mial rozne akcje jaknp z wyjazdem na integracje hen daleko pamietacie? Ale teraz nie mam co narzekac... chociaż musze mu czasem przypomniec o tym cxy owym...
Dziewczynki musicie zawalczyc o siebie.... Kasia współczuję. .. dla Ciebie i siobhan to w ogole wielki szacun... ja od 3 tyg jestem matka dwojki i latwo nie jest.... a co dopiero 3...
#2554 |
Zakorzenienie
|
Moja niunia druga noc z rzędu obudziła się tylko raz na mleczko
![]() ![]() Jak narazie brzuszek nie dokucza... Chciałam wczoraj kupić sobie cos na chrzciny ale tyle ludzi wszędzie i odpuscilam, po nowym roku może będzie luźniej w sklepach. Kasiu ja tez mam gorsze dni ze nic mi nie wychodzi,mam wyrzuty ze zaniedbuje starsza córkę...... ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Zanet cieszy się ze ci dziecko w nocy tyle spi ![]() Paulina moja potrzebuje smoka i przytulenia, a często zasypia przy butelce
#2555 |
Wtajemniczenie
|
Zanet ja to myślę ze w tym wieku to juz nue trzeba sie wahac i dac spac tyle ile potrzebuje
![]() ![]()
#2556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrowka! ![]() Lece na zakupy i odniose sie do reszty potem ![]()
![]() |
#2557 |
Wtajemniczenie
|
Moja budzila sie dzis chyba 4 albo 5 razy na karmienie... ale dziekuje Bogu ze przynajmniej od razu zasypiala. Rano tylko cos jej nie pasowalo, chyba brak kupy w nocy, ale zrobila po chwili i zasnela i jeszcze spi. Wieczorem tez w miarę poszlo usypianie bo przedwczoraj to od 20 do po polnocy nie mogla zasnac.... potem pobudki na karmienie. ... ciezka noc byla
![]()
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Kasiu tule z calych sil! I wiesz co? Ogromnie Cie podziwiam
![]()
#2559 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ponawiam pytanie o 1 skok rozwojowy, jeśli go wasze dzieci przechodziły. Kiedy u was się pojawił iczym sie objawiał?
U mnie znowu kryzys na tle karmienia piersią. W sensie kryzys psychiczny. Nie dam rady długo karmić piersią. Założyłam sobie miesiąc, może ciut dłużej i butelka. Nie wiem czemu mnie to tak psychicznie obciąża. Boję sie jedynie większych problemów z brzuszkiem przy całkowitym mm. Maluchy tylko na mm, jak u waszych dzieci z brzuszkami i spaniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
Aleska moj spi b.dobrze. w nocy dzis np. 23 karmienie, potem 5 i 8 i spi dalej
![]() Z brzuszkiem to u nas ok jesli chodzi o mleko. Mamy kolki, ale bobotic n razie je uspokaja chyba
#2561 |
Raczkowanie
|
Manieczka, a ile zjada?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś musimy to przetrwać, na szczęście mamy nasze zdrowe wyczekane córeczki! Jak to w styczniu do pracy, chyba 2016... Moje studia już daaaaawno za mną, więc podziwiam, masz nawał wszystkiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
Zanet ja bym małej nie wybudzala. ..
Aleska moja to ma skok od urodzenia. .. chyba taka natura Co do kup, moją na piersi plus Max dwa razy dostaje mm i robi kupę raz na 5 dni Kasiu, zgadzam się z Ela, ja przy dwojce dzieci nie wytrzymuje psychicznie i nie ogarniam nic, a co dopiero trójka... tym bardziej podziw i szacun dla Ciebie ! Poradzisz sobie silna babka z Ciebie i nie obwiniaj się o nic.. Co do hemoroidy ze nie bolą to u mnie też nie bolało a krew była na papierze. .. |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Nasz od wczoraj, bo wszedl w drugi msc je 120 ml 6-7 razy na dobe. Nieraz tych 120 nie zje jeszcze. Do tej pory ze spanie. Bylo tak jak pisalam a jadl 90 6-7 na dobe.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A często przerywasz jedzenie żeby odbić itp? Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-12-22 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wstawiłam fotki do klubu ![]()
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Tak dwa-trzy razy na karmienie
![]() Jeeeny ja tak dawno w klubie nie bylam...nie wiem jak nadrobie to co tam pisalyscie. Z komorki mi ciezko na klub wejsc, a na komputerze juz wieki nie siedzialam ![]()
#2569 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przed każdym szczepieniem lekarz oglada dziecko, bada i kwalifikuje. Cytat:
Jeśli kp cię tak męczy, to przejdź na mm, ale moze stopniowo, co kilka dni zastępuj jedno karmienie butlą. Najlepiej chyba zacząć od wieczornego, ale nie mam doświadczenia z mm. Łagodniej i dziecko i ty to przejdziecie. Nie ma sensu tak się męczyć, zwłaszcza, że twoja kondycja psychiczna jest chyba nie najlepsza.
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
Aleska, ja tez odbijam mala tak 2-3 razy. Ale nie zwwsze jej sie odbije lub nawet jak odbije to i tak uleje. Ale wydaje mi sie ze jak podnosze w trakcie karmienia to mniej ulewa.
Ja tez do klubu dawno jakos nie zagladalam...na tablecie ciezko mi sie pisze, a na komputer teraz praktycznie nie siadam... Kasia, jaka Sara juz duuuuza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi też taki prąd przez piersi przechodzi ale to jak długo nie ściągam. Kasia mój też nie bardzo się pali do nauki, zazwyczaj jest tak, że jak pani napisze "przepisz pięknie zdanie" to on to tylko przepisze, przeczytać nie chce bo pani nie kazała ![]() Co do pracy to ja niestety muszę pracować, ale pracuję dla siebie, do kogoś jakbym nie musiała to bym nie wracała nawet na pół etatu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
planowane szczepienia mamy 7 stycznia, wiec wtedy się pokazemy pediatrze. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-12-22 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam kolejne jazdy, bo była u nas babcia TŻta i chyba czegoś nie zakumała, bo opowiada teraz, że podaję dziecku sojowe mleko z GMO ![]() ![]()
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Jezu nieprzytomna jestem. Ubzduralam sobie ze problem jest w trakcie, a nis po kapieli :/ A wyjmowac z wanienki "na brzuchu" - "na leniwca"? I malwa i jurek mieli provlemy grawitacyjne i tez sie darli przy wyjmowaniu. I pomaga wyjmowanie buzia w dol, jak widza co sie dzieje "ponizej" nich. Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-12-22 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a hemoroidy nie zawsze bolą.... ten co mam po Jaśku to już taki oswojony, nie bolący na co dzień, dopiero jak jakiś problem się nadarzy, jak np końcówka ciąży kiedy miałam problemy z 2 i w ogóle to wtedy trochę tam było go czuć... ten świeży boli i krwawi po 2, w momencie zaparcia, bo tak na co dzień to też go nie czuję...one generalnie się chowają tak na co dzień.... Cytat:
![]() nie żebym miala powody do narzekania, ale wiadomo.... jak sie dostało palec to chciałoby się całą rękę.... ![]() naprawdę współczuję problemów z 6latkami.... ale myślicie, że to tylko szkoła czy to też "stres" związany z nowym cżłonkiem rodziny? i się nałożyło wszystko? bo u nas to chyba głównie nowy członek rodziny, a i przedszkole jeszcze nie oswojone, więc się nałożyło i widzę, że to przydużo na mojego 3latka..... chłopaki pojechali oglądać dekoracje świąteczne i na zakupy, mała śpi mam chwilę tylko dla siebie może spełnię jakieś swoje marzenie??? no nie wiem.... może na przykład..... wykapię się? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zanet, a może po kąpieli w reczniku w kocyk, nakarmić i dopiero ubrać? Moja jest spokojniejsza, jak jest najedzona przed kapielą, ale zaraz po też ją muszę nakarmić. Kasiu, Siobhan, mój syn dopiero w zerówce jest, ale ciężko z nim coś porobić, problem ze skupieniem przede wszystkim, teraz ćwiczymy codziennie wymowę i zawsze jest walka, zawsze jest wymówka, że zaraz, po bajce, za 5min, nie dziś, on nie chce. Czasem muszę pogrozić, ale nawet jak usiądzie, to się kręci, skacze po kanapie, dłubie w nosie, cyrkuje strasznie, a powinien się skupić, ciężko mu to zrobić na te pół godziny. Na czas ćwiczeń zostaje z nim w pokoju sama, wyłączam telewizor, muzykę, wszystko, co go moze rozpraszać.
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kosmos ich wszystkich Wystrzelić! Niech jedzie w cholerę. Małą dam do przedszkola i jakoś będę dawac rade... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
Czy u was też tak jest, że jak dziecko zaśnie albo je uśpicie, to jakieś 5-10 minut po zaśnięciu dziecko zaczyna stękać, wić się albo wydawać jakieś odgłosy (nawet jakby płacz) i albo się wybudza albo śpi dalej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.