|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje...
![]() Choć szczerze muszę powiedzieć że nie planowaliśmy teraz dziecka. Mamy trochę nieciekawą sytuację do tego mieszkamy za granicą, bez rodziny, bez pomocy. Ale mimo wszystko planowaliśmy mieć więcej niż jedno dziecko.. i gdybym się zaczęła zastanawiać czy teraz jest dobry moment na drugie, czy może dopiero za rok, to pewnie ciężko by mi się było zdecydować. A tak.. stało się i się cieszę.. Damy sobie jakoś radę... ![]() Cytat:
![]() z tego prezentu na pewno ucieszą się dziadkowie.. bo jak do tej pory mają tylko jedną wnuczkę... ![]() Dziewczynki.. życzę Wam wszystkim takiego prezentu na święta jaki ja dostałam.. i oby przyszło Wam to tak łatwo jak mi... Trzymam za Was wszystkie kciuki...
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jest @...Nic dodac,nic ujac
.W styczniu ide do grzebalki,powiem,co i jak,moze cos zaradzi.Pozdrawiam i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#2553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na dobre wieściCytat:
![]() Cytat:
Ja chciałabym wytrzymać do sylwestra z testowaniem o ile @ się spóźni A jak przyjdzie to spróbuję się zastosować do rady Kamel - nie obliczać terminu następnej @
|
|||
|
|
|
|
#2554 | ||||
|
Zadomowienie
|
Rita witaj wsród staraczek
Nie traćcie wiary, powodzenia wam życzę Cytat:
cudowny świąteczny prezent Cytat:
Cytat:
u mnie to były 3 dniowe plamienia w środku cyklu ze śladowa ilością krwi, podbrzusze tez mnie lekko pobolewało.Cytat:
Tak na prawdę to chyba nigdy nie ma i niebędzie idealnego czasu na dziecko, bo to, bo tamto.... Zawsze jest coś co moze stać "na przeszkdzie" by podjąć świadomie taką decyzje ![]() kciukasy sie przydadzą ![]() Byłam dziś u gin, zrobił mi USG. Powiem wam, że cos tam u mnie w środeczku sie szykuje. ![]() Jest mały pęcherzyk, ale jest za wcześnie by cokolwiek na 100 % stwierdzić. Gin stwierdził, ze nie ma żadnych symptomów zbliżającej sie @ ( pogrubionej szyjki macicy), takze jest bardzo prawdopodobne, ze to ciąża, ale z ostateczną diagnozą musimy poczekać do az po Świętach. To byłby 3 tydzień ![]() widziałam tą czarną, małą, jajowatą kropeczkę, która może być tym czego pragniemy Trzymajcie kciuki
10.06.2009 24.12.2009 21.08.2010 ![]() Edytowane przez Atila Czas edycji: 2010-12-16 o 22:30 |
||||
|
|
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki dziekuje za wsparcie
KAMEL masz racje Kochana, ja do tej pory wlasnie staralam sie tak robic, nie zastanawiac sie , nie wyliczac, porostu isc na calosc a dzidzius musi sie przeciez po jakims czasie pojawic. Tylko, ze to juz za dlugo trwa a pragnienie coraz wieksze![]() ATILA swietna wiadomosc ![]() Krwawienie mi ustalo , rano pojawila sie na chwile krew a teraz leciutko, leciutenko plamie na brazowo, zglupialam juz![]() Na razie o tym nie mysle i nie zastanawiam sie, a w styczniu ide do lekarza, bo teraz wyjezdzamy na swieta do domciu Edytowane przez rita77 Czas edycji: 2010-12-16 o 22:56 |
|
|
|
|
#2557 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Problem polega na tym, że u mnie rzadko kiedy płodny śluz jest widoczny... Rada może jest i dobra, na pewno warta wypróbowania, ale ja też i LUBIĘ robić te testy, szczególnie, jak wiem, że są za wczesne i może nic nie wyjść ![]() Możliwe, że jakbym tak czekała i czekała, napięcie byłoby większe? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2010-12-16 o 23:03 |
||||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() aż mnie łapki bolą ![]() Za wszystkie pozostałe Dziewczyny też ![]() muszę wracać do pracy, 3majcie się cieplutko ![]() pa pa PS - ja też spróbuję w styczniu totalnie nic nie obliczać ) będzie nam raźniej w tej grupie "bez zbędnej matematyki"
Tosiaczek_1 Edytowane przez Tosiaczek_1 Czas edycji: 2010-12-17 o 07:55 |
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko mi nadrobić bo mi strasznie net szwankuje w pracy
![]() Jestem 1 dzień po terminie @
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Przez kilka dni przed terminem @ strasznie bolały mnie piersi
![]() Póki co nie będę leciała po test do apteki poczekam kilka dni... jak @ się nie pojawi to wtedy będę robić
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Dotko- życzę Ci najpiękniejszego prezentu!
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() I również życzę wszystkim starającym się dwóch kreseczek na testach
|
|
#2564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Proszę o odpowiedź. W 19 dniu od wątpliwego stosunku (27 dc) zrobiłam test z krwi, wyszedł <0,1. Czy wynik w tym dniu jest już 100% wiarygodny?
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie wytrzymam i zrobię jutro test- całkiem niewiarygodny
![]() Cytat:
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiedziałam kiedy ma przyjść, bo nie obliczyłam.
Miałam zaznaczone w komórce kiedy miałam ostatnią @, ale nie wpisane kiedy ma przyjść obecna@ .I w dzień spodziewanej @ (o czym jeszcze nie wiedziałam, że to wtedy), wzięłam komórkę i obliczyłam kiedy powinna być i okazało się, że w dniu kiedy to sprawdziłam ![]() Potem został mi w sumie zaledwie 1 dzień czekania, bo od 2dnia spóźnienia już praktycznie byłam pewna, że to musi coś być, bo okres mam jak w zegarku ![]() Atila trzymam mocno kciuki aby się udało |
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Coś się zaczyna
![]() Zaczynam plamić brązowawo ![]() Więc pewnie nici z 2 kresek
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, może jeszcze nie...
Ja mam znów płodny śluz - i kupiłam 1000 testów ciążowych w SPharmie, tych czułych- dziesiątek ![]() Jutro rano robię pierwszy- 8 dni po stos.
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
No więc test wyszedł prawdopodobnie negatywny.
złudzenie optyczne? Raczej tak...
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna i jak test? Już doczytałam
![]() Jest tak, że w ciąży jest podwyższona temperatura ale teraz pytanie: całego ciała czy tylko w pochwie? Bo przypadkiem zmierzyłam temperaturę i mam 37 a wcale nie czuję się tak jak np przy przeziębieniu.
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła @ dziś rano
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka trzeba na to spojrzeć pozytywnie i pomyśleć, że za kilka dni będziesz mogła zacząć kolejne starania
![]() Justyna teraz już do świąt chyba wytrzymasz z następnym testem?
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie TERAZ nie wytrzymam a po co ich tyle kupiłam??? ![]() Dotko, całuję mocno
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Całego ciała
|
|
#2579 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natka,ja slyszalam ze w pochwie,z rana,zaraz gdy wstaniesz. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Jednak calego ciala,tak jak napisala Dotka ![]() Ciekawy link do poczytania http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=8681 ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() e...to jeszcze o niczym nie swiadczy,zaszybko moim zdaniem Ale sobie zapas zrobilas,hehe...Pozdrawia m |
||
|
|
|
|
#2580 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Jak to dobrze wiedzieć,że jest nas aż tyle starjących się o małe fasolki i gratuluję tym,którym się już udało i trzymam kciuki za te oczekujące!!! - sama wiem jak to jest...My próbujemy od końca sierpnia i jak dotąd to nic nie było - okres prawidłowo co 28 dni...nigdy nie robiłam jeszcze testu ciążowego,bo nie chciałam się rozczarować i zawsze czekałam na ten @ czy przyjdzie i zawsze był na czas...aż do teraz! Miałam dostać 16.12 - wczoraj rano zrobiłam test elektorniczny,ale czaiłam się,żeby mąż nie widział (bo to miałaby być niespodzianka) i nie z pierwszego moczu było,tylko z takich resztek wymuszonych jak mąż zszedł na dół i test był negatywny.... Ale @ jeszcze nie ma - sutki mnie bolą,piersi są jakby trochę nabrzmiałe i mam taki ucisk w dole brzuszka. Jeszcze nigdy tak wcześniej nie miałam i jestem pełna nadziei,że taki prezent na rocznicę i na święta będziemy mieć Mam nadzieję,że się nie rozczarujemy....w poniedziałek rano zrobię kolejny test - tym razem już na świeżo i zobaczymy....Trzymajcie kciuki!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Czekam na dobre wieści

A jak przyjdzie to spróbuję się zastosować do rady Kamel - nie obliczać terminu następnej @
Nie traćcie wiary, powodzenia wam życzę 

, rano pojawila sie na chwile krew a teraz leciutko, leciutenko plamie na brazowo, zglupialam juz

a moze to jeszcze nie @