|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() aż się roześmiałam w głos! A co tam, smacznie, praktycznie i pożytecznie. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Wczoraj u mnie była kalafiorowa z zielonym groszkiem, to dzisiaj drugie danie i tradycyjny schaboszczak.
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2553 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A gdzie rekomendowałaś? Pisałaś na jakiś forach? Ja się ograniczyłam do ankiet ![]() Cytat:
![]() U mnie trzeba było czasu i małymi kroczkami już widzę poprawę... Np. po urodzeniu 1 dziecka - nic. Jeszcze stwierdził, że moi bracia na głowę upadli, bo z balonikami przyszli... oszaleli przecież taki dzidziuś nic nie kuma ![]() A jak wróciłam z 2gim, to piękny bukiet czerwonych róż na mnie czekał Choć kwiatków też raczej mi nie kupuje, bo 1) przecież i tak zwiędną, 2) wiesz, że Cię kocham, 3) tylko zdradzający mężowie kupują żonom kwiatki. Parę lat małżeństwa i się chłopina nieco zmienił ![]() Cytat:
Śliczne
|
||||
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
no z takim argumentem nie ma dyskusji
chcialam zasnac i wlaczylam kołysanki to mala sie obudziła i teraz mnie kopie ![]() ![]() ![]() oj bedzie wesolo z nia po drugiej stronie
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiaczek na fb zamieściłam rekomendację i wysłałam screena do S T R E E T C O M...Musiałam rozstrzelić bo mi czaszukje
|
|
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero teraz mam czas, żeby usiąść i Was poczytać, bo od rana ganiałam ze sprzątaniem i przygotowaniami, a tu się dowiedziałam, że goście jednak nie przyjadą, bo samochód się im popsuł .Lucy, będzie dobrze Jesteś silna, będzie dobrze! |
|
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wszystkim
![]() U nas dziś żurek na obiad a rano upiekłam ciasto czekoladowe z wiśniami Dzis już lepiej, wczoraj było kiepsko aż TŻ sie dziwił że w III trymestrze jeszcze są wymioty i mdłości... Piszecie o poziomach cukru, ja jeszcze nie piłam tej glukozy :/ Chyba jako jedyna... Mam ją pić dopiero za około 2 tygodnie. W nocy chyba za długo spałam na plecach bo obudził mnie ból brzucha i taki napięty że masakra
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Jak dobrze mieć swój rozum i nie słuchać wszystkich spiskowych teorii na męskie zachowania. No z tymi kwiatami, to już całkiem po bandzie.
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewuszki, smacznego zycze obiadkujacym a ja ide legne sie przed tv ;D
do pozniej
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka ja też jeszcze glukozy nie robiłam...Pójdę 16 bo już M będzie to i jakieś szmatki przy okazji
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. U niej dwa razy się pomylili i tak się zastanawiam, czy tak jest w większości wypadków?Teraz mi się śniło, że jednak córeczka u mnie będzie
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak smacznie u Ciebie . Ten ból pewnie spowodowany był właśnie pozycją w jakiej spałaś. Ale jak się już zaśnie, to nie da się tego kontrolować :/. Tak sobie co nie co poczytałam o tej diecie cukrzycowej i aż zbladłam. uwielbiam zupy, a co się okazuje? Że gotowane warzywa które zawierają cukry złożone po obróbce termicznej mają już zawartość cukrów prostych i przez to podwyższony indeks glikemiczny. Takimi zdradliwymi warzywami są marchewka, groszek i buraki czerwone. A żeby było zabawniej, każde podgrzanie gotowej zupy ten indeks glikemiczny podbija jeszcze bardziej, za każdym razem. Jak żyć... ;(
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Elena ja tam u mojego Patryczka siusiaka widziałam więc chyba kobietką nie jest
I 3 lekarzy mi mówiło że facet no to chyba facet
|
|
|
|
#2568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz jest takie fajne podejście mężczyzn do ojcostwa, co niektóry lepiej się zajmie dzieckiem niż matka, a za czasów moich rodziców to było nie do pomyślenia, żeby w takim samy stopniu opiekować się maluchem, np. mój tato nigdy by nie spacerował z wózkiem . Ale za to dużo się z nami bawił, jak tylko miał czas, kupował, co można było tylko wtedy w sklepach dostać- ale to oczywiście w domu, publicznie jakoś nie pamiętam- poza wieczornym chodzeniem po pół wsi i lokalizowaniu naszych zabawek .---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
. To fakt- rzadko mu to mówię, no i raczej jestem z tych niedotykalskich, nie potrzebuję stale buziaków i głaskania . Dziwne, nie?
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do młdości. Już kiedyś pisałam w poprzedniej ciąży zakończyły się u mnie przed samym wyjazdem na porodówkę Na pożegnanie w domu jeszcze się kibelkiem bratałam |
|
|
|
|
#2572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
U nas listopad obfitujący w urodziny
6-ja 16- siostra 19- M 27- brat 28- Lilka a 1 grudzień mama
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn robilam jeden raz ale 7 tyg i to ze wzgledu na cukrzyce w poprzedniej ciazy. Wyszlo ok, to teraz robie to standardowe badanie 24-28 wiec robie teraz. Bede 26t2dni wiec w sumie jeszcze 2 tyg zapasu. Moze masz jakis lekki wirus jelitówki? Teraz szaleje to dziadostwo.. Czy to rzeczywiscie mdlosci? Ja niestety borykam sie z wirusem, wczoraj bylo super, pozwolilam obie wieczorem na ciastko owsiane i noc z biegunka.. Ale nic mnie nie boli juz wiec chyba po prostu musze przypilnowac diety pare dni i powinno byc ok ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama się podobno 30 listopada urodziła ale jej wpisali 1 grudzień w akcie urodzenia...
|
|
|
|
#2576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze się moja mama przejęła nie na zarty i już mi opracowała menu i pichci Jest na emeryturze, mieszka blok obok, ma czas. i ma wprawę, bo pzrecież gotuje tacie cukrzykowi. Więc zaraz będzie krupnik i klopsiki gotowane z indyczka. Ja to chyba juz tylko kaszę do tego ugotuję, tyle mi zostaje ![]() Oj się narobiłaś tylko ![]() Cytat:
Każda okazja dopbra aby wdpenąć na szmatki ![]() Cytat:
Siostra chyba z deczka przesadza. Wiadomo, że trzeba mieć z tyłu głowy ta myśl, że nigdy nie wiadomo. Ale jak potwierdzone to potwierdzone.A ładnie siusiaczka widziałaś? Bo u nas to tak ewidentnie, że no nie da sie pomylić ?Na prenatalnych to lekarz mówił, że akurat miał wzwodzik, więc było widać..no bardzo dobrze ![]() A jak się dopytywałam czy aby na pewno to mi lekarz odpowiedział: No chyba, że będzie Pani miała dziewczynkę z ptaszkiem Cytat:
Ja w oczekiwaniu na obiad wypiłam zielone smoothie z jarmużu, szpinaku, marchwi i gruszki, na wodzie mineralnej. Zapycha ![]() A co do zup, to tez nie jest źle. Zjadłam wczoraj krem z dyni, były tam ziemniaki i marchew a cukier był ok Każdemu pewnie co innego podnosi. ale jeszcze się tym nie martw
|
|
#2577 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż żeby nie generalizować, trafiłam dwa razy na super podejście lekarzy właśnie na nfz. Raz mieliśmy sprawdzić, czy córka nie ma przerośniętego trzeciego migdałka, poszliśmy prywatnie, lekarz na siłę zrobił jej to badanie kamerką do gardła, kazał za rok zapisać się na operację, bo na pewno będzie miała ten 3 migdał i zainkasował kasę. Znalazłam fajnego lek w szpitalu w Lubartowie k. Lublina na nfz, bardzo krótko czekaliśmy, był delikatny i okazało się, ze ona nic nie ma i dziwił się po co operacja, byliśmy potem po pół roku tak kontrolnie i nic- do tej pory .Drugi raz, jak mała miała kaszel i nic poza tym, to bardzo szybko na nfz dostaliśmy się do laryngologa, potem od niej do pulmonologa i alergologa, porobili jej badania, testy i orzekli, że dziecko zdrowe jak ryba. I rzeczywiście, nie pamiętam, kiedy chociaż katar miała. A tamten kaszel to za suche powietrze w przedszkolu było, wiadomo, jak tam grzeją .Ja jak niedwano leżałam w szpitalu, to też nie mogę narzekać- jedynie na jedzenie, opieka na poziomie była ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej już uwierzę w to, że z dziewczynki "zrobi się" chłopak, ale to też w środkowej części ciąży... Pod koniec chyba już widać wszystko jak na dłoni ..Cytat:
a tż odwrotnie
|
|
#2579 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Boję się, że zgubię ją kiedyś.---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2580 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć mój Tż taki mało romantyczny, to dzieci kocha nad życie. Choć ta miłość ujawnia się dopiero jak się rodzą Wcześniej nie podnieca się kopniakami itd. Teraz już mi to wisi, bo wiem jak będzie, ale przy pierwszym dziecku miałam doła. Okazało się, że niepotrzebnie Przy porodzie nie chciał być - a był i nie zamierzał wychodzić; twierdził, że nie będzie przebierał pupy - a przebrał pierwszy i chodził dumny jak paw itp., itd. Teraz stęka, że z chłopcem byłoby nam łatwiej, ale liczę, że i tu mu się odmieni i córusia tatusia będzie the best Cytat:
Cytat:
Chyba dzisiaj też jakieś zrobię, bo mam szpinak w lodówce! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

aż się roześmiałam w głos!
Jakąś zupę wodę na szybko chyba skonstruuję. A la krupnik. Jak mam często jeść to zupy mi tylko tak wejdą 
tylko nie chce mi się robić uszek tylko dla siebie...więc pewnie poczekam aż M wróci...

. 

.

Ślub 

. U niej dwa razy się pomylili i tak się zastanawiam, czy tak jest w większości wypadków?
I 3 lekarzy mi mówiło że facet no to chyba facet