![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
[QUOTE=danika;57490111]Wiecie co, zestresowałam się tym rozwarciem
![]() ![]() no niemdziwien sie ja tez bym sie cykala choc nie mówieze sie nie boje ze naagle sie coś zacznie dzić ![]() ![]() Jesli chodzi o lekarza to jesli czujesz psychiczny komfort ze on prowadzi ciaze i ze kontroluje wszystko to to jest najważniejsze.
#2552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ##Czapka do szpitala## Ja mam tylko bawełniane bez wiązania...to chyba muszę kupić jeszcze wiązana... Jezu Jezu....co to będzie co to będzie....jak juz Zosia będzie ![]() ![]() ![]() Hehe stresik mnie dopada ![]() Popieram pomysł Gosiaczka ze spotkaniem:p ale najpierw musimy się wylaszczyc po ciąży:p
![]() |
#2553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby cie ominęło ![]() Cytat:
![]() Ja jestem blisko zz dziewczynami z wątku córki, które się nie wykruszyly, dwie były u mnie z dzieciakami, a dziewczyny że Śląska (kilka ich tam jest) spotykają się dość często. Antos na pewno będzie bezkolkowy ![]() wysłane przez tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||||||
Zakorzenienie
|
No nacytowałam was a nie mam siły odpisywać
![]() Bosko Chciałam tylko opisać historie z przed chwili: Dzwoni kurier, że paczka dla mojego męża. Wpuszczam i mówię, że męża nie ma, ale w sumie to i tak ta paczka dla mnie. Pyta mnie o imie po czym wpisuje w to coś gdzie się potem trzeba podpisać Renata. Mówię, że Żaneta A ten wpisuje: RZANETA mówię 2 razy, że przez Ż z kropką - bo widzę, że zostawił R na początku. A ten zapisał. Po chwili: Acha , przez Ż z kropką. No i jeszcze raz musiał uzupełniać ![]() N I E W I A R Y G O D N E ![]() Cytat:
a prezenciki ekstra! takie drobnostki a jednak mają znaczenie: Ja teraz sobie uświadomiłam, że jak byliśmy z bratem mali to na jego urodziny dostawałam od dziadków i innych gości worek słodyczy i owoców. W ogóle tego nie rozumiałam czemu mi coś wtedy dają skoro to brat ma urodziny - tyle, że ja byłam 8 lat starsza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bo uzupełniłam tą listę i tyle rzeczy tam jest bzdurnych, że racja, lepiej napisać samemu i dać pod nos położnej z krótką treścią. MYŚLI PRZED PORODEM Ja wczoraj stoję przed lustrem patrzę na mój brzuszek i nagle do mnie dotarło, że ta mała istotka, która tam siedzi, już najpewniej przejdzie miedzy moimi nogami. A właściwie - to będę musiała jej bardzo w tym pomóc. W ogóle to taki szok wczoraj był dla mnie - bo do tej pory myślałam o tym tak ogólnie: ciekawe czy urodzę naturalnie czy CC będzie jak będzie będzie suuuuuper A teraz taki szok, że już nie ma, że CC bo mała już tą główka tak nisko, że wczoraj po wyjściu z toalety jak mi naparła na dół to aż zgięłam się w pół i w kolanach. A oczy wyszły na wierzch. Więc jest tylko jedna opcja, chcę tej opcji oczywiście, ale jakos uświadomienie sobie tego sprawia, że jest to takie niewiarygodne hehhe ![]() SPANIE NA LEWYM BOKU ;( Do tego moja piękna od dłużeszego czasu nie przenosi pupci na prawo tylko zostawiła po tej lewej stronie buuuu a ja nie mogę spać na lewym boku bo tam mam coś uciśnięte i tak mnie boli ja kleżę ![]() W ogóle czucia nie mam w tym miejscu na skórze na brzuchu hahah, szczypie i nie czuje. Bo cały czas mi tam mrowi i kłuje od tego uciśnięcia gdzieś wewnątrz. Cytat:
![]() Cytat:
ja bym spała pewnie długo ! tylko budzę się rano i mnie plecy tak bolą, że lepiej mi jak wstanę. Cytat:
![]() ja jakiś czas temu stoję z kuzynką, czekam aż przyjedzie tramwaj i opieram się o przystanek plecami , wiercę się i mówię jej, że no tak mi promieniuje na te plecy, że oszaleje. że chodzić nie mogę, moje żołwie tempo mnie wkurza. No i tak sobie w mój sposób psioczę ![]() ![]() po czym mówię: wiesz czuję się jak stara baba albo baba w ciąży. Popatrzyłyśmy na siebie i w śmiech ![]() A co do spotkania - JAK WY TO OGARNĘŁYŚCIE? to były dziewczyny mieszkające w miarę niedaleko siebie? Kurde ja to bym wsiadła w pociąg i pojechaaała w jakieś piękne miejsce w PL hihihihihi Ale jak o tym myślę to oczywiście widzę siebie z przed ciąży a nie siebie z po ciąży bo taką siebie jeszcze nie umiem zobaczyć. Też tak macie, że ciągle w głowie macie siebie z przed ciąży? ja np. zapominam, że mam brzuch i chcę przejść gdzieś gdzie się nie mieszczę. albo mówie: o pójdziemy niedługo do tej knajpy co reklame widziałam! Musi tam być super! I dopiero po chwili do mnie dociera, że taaaaaaaaaaaaaaaak pójdziemy za nie wiem ile (właśnie - za ile? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Raczkowanie
|
Ja Gosia też mojemu synowi nie pozwalam brzydko mówić. Nawet jak głośniej mu sie odbije to jest nauczony mówić przepraszam. Mam siostre która tak wychowała dzieciaki że traktują ją jak śmiecia. Osobiście słyszałam jak sie do niej odzywają. Ale sama sobie jest winna bo dla mnie nie jest normalne żeby na własne dzieci przeklinać. np. Ty chu.u . Obiecałam sobie że bede sie bardzo starać żeby nie popełnić jej błędów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Fajnie było by się spotkać, tylko pewnie trudno się będzie zgrać co do miasta
![]()
#2557 |
Zadomowienie
|
Danika nie pocieszylas...
![]() Gosiaczek świetny pomysł ze spotkaniem choć na pewno będzie ciężko. Też się bardzo zżyłam z Wami, choć nie jestem obecna na forum od samego początku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Wtajemniczenie
|
Danika nie martw sie rozwarciem bo ja mam miesiac juz 3 cm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosiaczek spotkanie? ![]() ![]() Antek bedzie bezkolkowy ![]() Niulka chyba Ty pisalas ze Ci niedobrze itp? Ja od czasu porannego ogarniecia sie mam to samo. Mija mi wlasnie godzina lezenia w wannie i troche mi lepiej. Zaraz sie ogarne i chyba pojde na swieze powietrze. Bol brzucha jak na okres i do tego zbiera sie na wymioty...oj nie da sie normalnie funkcjonowac. Mam nadzieje ze Mikolaj wynagrodzi mi na zewnatrz te wszystkie niedogodnosci ktore mam w ciazy ![]()
#2559 |
Rozeznanie
|
Fajnie było by się spotkać
![]() Poli ![]() ![]() Bóle krzyżowe Koszmar jakiś. Ja miałam uczucie jakby mnie coś łamało. I nijak nie dało się tego bólu niczym złagodzić ![]() ![]()
#2560 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Groszek masakra...to patola jakaś dla mnie. Jak mozna klnąc do dziecka w ten sposób
![]() Poli jedn ma rodzine we wroc i przyjechała, jedna mieszkała pod wroc (ja tez) i jedna troche dalej, ale jakoś sie zgraliśmy na kawę raz. No ale większe ekipa to tak-trzeba bedzie znaleźć cos pośrodku i sie dostosować ![]() ![]() ![]() Głodna jestem. Mam straszna ochotę na te owoce z kruszonka...chyba ide spróbować zrobic ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w domu rodzinnym nigdy nie było przekleństw i u nas tez nie ma. Nawet dup.a czy inna obelga jest niedopuszczalna. Szczególnie relacja dziecko-rodzic jest u nas mocno pilnowana. Dziecko musi mieć szacunek. Znowu idę gary kupować. Jeszcze mi zostały dwa i mam komplet ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Gosiulka cudne ciuszki
![]() ![]() Krew pępowinowa Ja ostatnio poruszałam ten temat, bo bardzo chciałam takie zabezpieczenie dla Młodego, ale bardzo duzo czytałam i uznaliśmy z mezem, ze zdecydujemy sie przy następnym dziecku. Moze Polska bedzie bardziej zaawansowana. Poczytaj sobie m.in. blog rodzicielstworadosci .com podlinkowalabym, ale zmieniają host i bedą aktywni za kilka dni. To co tam napisane dało mi duzo do myślenia. Gosiaczku zazdroszczę terminu i tego, ze mozesz sie przygotowac ![]() Piękna pogoda Dziewczyny uważajcie, taka pogoda jest zdradliwa. Niby pieknie, słonko, ale wiatr i powietrzne jest mrozne ![]() Plan porodu Ktos pytal ![]() Woda To nie chodzi o taka z dziubkiem?? Ja mam taka żywca. Tę ciaze znoszę super, gdyby nie zawirowania z badaniami z poczatku i ciągły stres.. Jak tylko bede miała zielone swiatlo od gina chce drugie dziecko, bez czekania ![]() Dziewczyny z dzieciaczkami podziwiam Was. Tak fajnie ogarniacie. Super! Wroclaw ![]() ![]() Edytowane przez kopycio Czas edycji: 2016-03-17 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
Już po wizycie. Szyjka bardziej mi się skróciła i jest miękka, pod ktg leżałam ponad godzinę i zapisało się 8 skurczy na poziomie 100 - także silniejsze niż ostatnio i zapisało się też kilka słabszych. Generalnie było ich o wiele więcej. Przepływy idealne, wody i łożysko ok, a waga 3210, 2 tygodnie temu miał 3190.. Także praktycznie nic się nie zmieniło.
Kolejna wizyta w środę, chyba że nie dotrzymam jak to lekarz powiedział. :O gosiaczek już niedługo będziesz miała wszystko za sobą, wierzę, że szybko się pozbierasz po cc. ![]() ineso Tak, pytałam lekarza już w 35 tc, to mówił, że spokojnie można już w 36. ![]() patryska myślę, że możesz brać. ![]() ![]() agata ten napar pomaga zmiękczyć szyjkę i niby jakość skurczy jest lepsza ![]() poli staram się odganiać wizję siebie sprzed ciąży, wiem, że wszystko ulegnie zmianie, czasami mnie to przeraża i coraz bardziej dociera. Już nigdy nie będzie tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Rozeznanie
|
Uuu Jowitazz może zdążysz przed Gosią urodzić jeszcze
![]() Waga super, do porodu w sam raz ![]() Ja mam dopiero wizytę o 18:15 dzisiaj, to tyleee czasu jeszcze ![]()
#2567 |
Raczkowanie
|
Kayra
Nie będziemy przechowywać krwi pępowinowej. Gosiaczek Myślałam o takim drobnym upominku dla córeczki, żeby powitanie braciszka kojarzyło się jej miło. Poli Zależy od Ciebie i dziecka. 3 tygodnie po porodzie córki poszliśmy na wesele. Mała została z babcią od 15 do 4 nad ranem. Mleko miała odciągnięte na cały ten czas, a nawet dłużej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gdzie się tak śpieszycie...chce powiedzieć, że jak tak dalej będę zasuwać, to urodzę w domu przed Wami
![]() dzisiaj powiesiłam 10 m firanki i umyłam 5 m okien. Masakra. Czuję, że Mała sama mi wyskoczy przez brzuch tak mi się napina. A jeszcze przede mną opieka nad 4 latkiem i usmażenie kotletów na obiad dla dziecka. Chciałam zrobić też swojej dwulatce palemkę do Kościoła na Niedzielę, ale nie wiem czy dam radę. A i jeszcze żeby nie było że się nudziłam zrobiłam już ostatnie pranie z rzeczami dla Izy- bo właśnie kurierzy dostarczyli zakupy, więc wraz z nowym rożkiem wyprałam pościel, tetry. Wyniosłam pościel na balkon, żeby się wietrzyła. Mam jeszcze do pomalowania wszystkie pudełka jakie wyplotłam do tej pory, chciałam jeszcze kartki porobić i powysyłać i stroiki i po prostu sama nie wiem kiedy za co się wziąć. A dzisiaj na serio w miarę dobrze się czuję. Gorzej, że wiem, że przyjdzie wieczór i umrę na ból kręgosłupa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
Właśnie zalewam liście malin- pierwszy raz
![]() ![]() Gosiaczka dasz sobie wspaniale radę ze wszystkim, zaraz będziesz miała całą trójkę przy sobie ![]() ![]() Tez mam takie bóle jak na okres i ogromna ilość mlecznego śluzu grubego... Oj dziewczyny torby sprawdzać i czekać ![]() Rzaneta dzisiaj wygrała ![]()
![]() |
#2570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne, ale się obłowiłaś ![]() Cytat:
Ja podczas okresu miałam tylko bóle krzyżowe ![]() Lucy ja śpię w nocy po 9 godzin, ale co z tego jak wstaję, i po godzinie znowu odpływam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() POLI: nie mogę z RZanety ![]() wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
Napar z liści malin
Jaki kupujecie, gdzie? W aptece dostane czy raczej jakis zielarski? Kurka cos mnie bierze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
gosiaczek, kejka90 pierwszy raz coś takiego miałam, a mały to tak szalał, że szok. Raz był po prawej stronie, raz po lewej, żebra kopał niesamowicie
![]()
![]() |
#2574 |
Rozeznanie
|
annihilate z wagi też się cieszę, bo bałam się, że będzie ponad 4 kg. No ale zobaczymy kiedy się zacznie poród
![]() ![]() kciuki za wizytę ![]() malos na zdrowie! Ja też sobie zaparzyłam przed chwilą i popijam ![]() danika ważne, że idzie coś do przodu ![]() kopycio ja zioła mam zawsze z zielarskiego, ale w aptece też pewnie będzie. ![]() ![]() Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2016-03-17 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kruszonka też mnie kusi ale z owoców mam tylko kiwi wiec nie zrobie dziś, może w weekend jak dokupię co trzeba Cytat:
Cytat:
co do pogody to jest słoneczko, ale wiatr dośc chłodny wieje, sporo ludzi juz chodzi bardzo lekko ubranych i pewnie zaraz zaczną się choroby co do wody, to chyba chodzi o to że ma byc z dziubkiem ale taka dla dzieci w sensie zeby nie leciala sama po przechyleniu tylko zeby jakiś wysiłek trzeba było włożyć zeby się napić, sa takie w małych buteleczkach 0,3 Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Matka Smoka
|
Poli - może to R z tej Renaty mu zostało
![]() Avlis - odpisywałam Ci a propos Żeromskiego, mam nadzieję że widziałaś. Masz już termin cc czy jeszcze czekacie na odwrót? jowitazz - super, dzięki za info! a 36 skończony czy od początku? to bym zaczęła w poniedziałek. Na razie się cieszę, że tam wszystko pozamykane, ale 7 na ktg i wizycie w szpitalu to mogłabym już mieć jakieś rozwarcie. Przeraża mnie start od zera. |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Rozeznanie
|
ineso można od początku 36
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też planuje Gosiaczka dogonić z dzieciaczkami, byłoby cudnie gdybym przed 30 zdążyła, posiedziałabym te 5 lat w pieluchach i z głowy ![]() Cytat:
teraz jak jest taka piękna pogoda to nawet nie bardzo mam ochote kłaść się w dzień, jak było tak szaro i pochmurno to spałabym non stop ![]() Cytat:
kuruj się jakimiś domowymi sposobami, bo żeby Cię przed samym porodem nie rozłożyło |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Co do bóli krzyżowych to nie wiem czy jest jakaś reguła. Ja przed pierwszą ciąża takich nie miałam przy okresie. Ale już przy porodzie tak. I te miesiączki po porodzie to koszmar jakiś ze względu na te bóle właśnie. A pierwszy okres dostałam już po 1,5 miesiąca od porodu.
#2580 |
Raczkowanie
|
Ineso
Widziałam, że zdecydowałaś się na Żeromskiego. U mnie czy cesarka czy sn będzie Żeromski. Za tydzień mam KTG, jeśli synek się nie obróci, ustalamy termin cc. dzieci Też mi się zawsze marzyła trójka dzieci, ale poczekam na drugie i wtedy zweryfikuję plany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.