![]() |
#2581 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jakbyś nie weszła ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanka w tamtym roku, będąc w ciąży, straciła mamę, miała nie iść na pogrzeb? No to jest niepojęte.
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
Będąc w pierwszej ciąży zmarł mój wujek, nie poszłam na pogrzeb ale nie ze względu na przesądy. Szczerze po prostu średnio go lubiałam, był zawsze źle nastawiony do mnie od dziecko chociaż nigdy mu nic złego nie zrobiłam i czułam tą niechęć jego zawsze. Mimo to na pogrzebie widząc osoby które płaczą zawsze mi się przykro robi i jakaś łza kapnie to nie chciałam iść i się denerwować nad jego grobem. Inna sprawa jak by to była bliska mi osoba lub taka dla której bym chciała przyjść na tą ostatnią drogę to ba pewno bym poszła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zakorzenienie
|
Nie liczy się!
![]() Cytat:
ech, zabobony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Miss, możesz mi powiedzieć czy to jest ta książka, która ma około 550 stron i każda strona podzielona jest jakby na 2 kolumny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |||||
Zadomowienie
|
Likka gratulacje!
![]() ![]() Cytat:
Ja rowniez nigdy bym sie nie zdecydowala na porod domowy, ale moze dlatego, ze juz rodzilam i wiem co mnie czeka. Absolutnie nie chcialabym tego przezywac w domu... Co do siniakow po porodzie to podobno wcale nie jest rzadkie (tez mi kolezanki opowiadaly jak wygladaly), ale ja musze powiedziec, ze u mnie nic nie bylo, zadnych siniakow, przekrwien czy czegokolwiek, wygladalam calkiem normalnie, tylko wlosy troche sie skoltunily, bo zapomnialam gumki, rodzilam w rozpuszczonych i fryzura byla po porodzie nie ta.... ![]() ___________________ Blagam Was dziewczyny, nie patrzcie sobie lusterkiem w krocze przez pierwsze dni po porodzie sn! Dla wlasnego dobra. 4 dni po porodzie bylam mega ciekawa jak mnie pozszywali i zajrzalam... skonczylo sie godzina chlipania i placzu. Dzis nie widac po tym ani sladu, wygladam na dole jak przed porodem, ale na wszystko trzeba czasu i naprawde nie ma co sie katowac takim widokiem, bo on pozostaje potem w pamieci. Cytat:
Nie wiem o co chodzi z zielonymi wodami, ale to nie brzmi jakby to nie bylo nic zlego. Moje byly bezbarwne. Cytat:
To chyba jacys masochisci ![]() Cytat:
Ja nie zamiawiam online, tylko napadam na sklepy live ![]() Cytat:
Tez zrobilam ten blad, bo podzielilam sie swoim pomyslem z tata i reakcja byla identyczna jak u Ciebie, ![]() Oj tak, tez tego nie pojmuje ![]()
![]() Edytowane przez Sarahxoxo Czas edycji: 2019-07-15 o 20:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
Sarahxoxo
Ja pamiętam jak między skurczami walczyłam z tangle tazer rozczesujac kołtun ![]() Ale mi pozwalali chodzić tylko pod prysznic bo chcieli na maksa opoznic porod,nie mogłam skakać na piłce żeby sobie ulżyć i zwiększyć rozwarcie itp. tylko ten prysznic. Więc w czasie skurczy tarlam pewnie głową w fotel ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-niedotlenienie dziecka -wydalenie smółki do wód- czyli ryzyko infekcji -przenoszenie ciąży No według mnie to nie są sytuacje bezpieczne i bezstresowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zadomowienie
|
Acha Likka mialam cie zapytac...
nie moge teraz znalezc tego posta, bo cos sie nie zacytowal, ale pisalas, ze po 30tc gin nie bedzie cie badac, bo powiedzial, ze przez to badanie wywolalo u Ciebie wczesniejszy porod. Dlaczego gin tak mysli? To chyba nie zdarza sie zbyt czesto? Bo gdyby sie zdarzalo to wszystkie dziewczyny by rodzily przedwczesnie, bo przeciez wszystkie sa badane miedzy 30 a 40tc. Pytam, bo ja tez urodzilam wczesniej i to bylo 2 dni po wizycie u gina. Ile dni po Twojej wizycie zaczelas rodzic? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Tez bym nie powiedziala, ze ktorakolwiek z wymienionych jest bezpieczna...
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości - dlaczego nie można chodzic w ciąży na pogrzeby? Co tam piszą mądrego?
![]() Ja dwa dni przed porodem byłam na pogrzebie babci męża. Pamiętam że to był pierwszy raz,kiedy wsadziłam torbę do bagażnika bo to kawalek drogi i pomyślałam,że mogę zacząć rodzić. Nie usłyszałam od nikogo ani grama durnego słowa. A tam na wiosce pogrzeb w wierze męża to bite 4-5 godzin. Ławki z trzy. Do tej pory nie wiem jak wytrzymałam, chyba emocje tak działały. Dwa dni później jak urodziła się nasza córka każdy mówił , że babcia zrobiła dla niej miejsce na ziemi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Raczkowanie
|
O matko. Poród w domu stanowcze nie ! Pierwsze urodziłam SN a powiem szczerze ze marże o cesarce. Jutro idę do okulisty i zobaczymy co mi powie. Generalnie pewnie będzie z☠☠☠ka ze jestem w ciąży bo znowu kupę czasu będę bez leków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyny argument za nie-chodzeniem na pogrzeby to zbyt duży stres. A tutaj wiadomo: zależy kim dla nas był zmarły. Kupiliśmy gatki ![]() 20190715_204404.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zadomowienie
|
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
Małymi kroczkami i chyba będzie coraz więcej
![]() Ooo, miałam pytać. Dla noworodka do spania w zupełności wystarczy rożek/otulacz? Czy trzeba się zaopatrzyć w śpiworek? Czy śpiworki ciutek później? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Zadomowienie
|
Brawo ![]() Cytat:
Ja sie na otulaczach/rozkach nie znam. Nasza mala spala od poczatku w spiworku.
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym pogrzebem to sama musiałam wyguglowac, bo nie miałam pojęcia. Ale powiem Wam, że sama buty przed ślubem wietrzyłam ![]() ![]() ![]() A co, przynjamniej mogłam się skupić na czymś innym niż na stresie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tego to nie znam ![]()
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
I to niestety najczęściej wierza Ci co co niedziela są w kościele. Starszy czy młody, wierny katolik. Przynajmniej w moim otoczeniu tak to widzę.
Moja spala pod kocykiem odkąd pamiętam. Do dzisiaj jej została miłość do kołdry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Tak, z butami to żeby szczęście do nich wleciało.
Stare, niebieskie i pożyczone i coś nowego to u mnie się w rodzinie przyjęło (ale pewnie też jakiś przesad), ja miałam starą pożyczoną bransoletkę, i nową, niebieską podwiazkę. Bratowała się śmiała, że ona miała starego męża, to jej wystarczył ![]() A z nakrywaniem rąbkiem sukni, że niby będę rządzić w związku. No cóż, narazie tak jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam trudną sytuację w pierwszej ciąży-Mamę odwiozłam do szpitala, doglądałam, karmiłam w szpitalu, na zmianę z siostrą-ja w 35 tyg ciąży, Siostra z nosidełkiem i Córeczką 4 miesięczną, przez tydzień, potem Mamę wypisali, ale potrzebowała opieki więc nie wrócila do domu tylko do Siostry Ją zawieźliśmy (miesiąc jak do nowego domu się Siostra wprowadziła). Popołudnie byliśmy razem, wieczorem pojechałam do domu, a o 22 Mama zmarła :-( Więc nie tylko pogrzeb, ale organizacja, a obie miałyśmy trudną sytuację. Urodziłam 2 tygodnie później i oczywiście ludzie mówili że to przez "wrażenia" , ale to nie tak sytuacja już była ciężka, więc byłam częściowo na śmierc przygotowana. A gin mnie skierował do szpitala w 38 tyg bo dziecko było już dość duże, a niepokoiła go mniejsza ilość wód płodowych, więc lepiej żebym była pod obserwacją. Z porodem nie czekali do 40 bo skakało ciśnienie dziecka, jak się okazało główką przyciskało pępowinę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze wiedziec, nie slyszalam o tym. W ogole ja sie malo znam na przesadach. Jak bralam slub to jedyne co mialam to "r" w nazwie miesiaca, a i to bylo zupelnym przypadkiem, bo po prostu tak akurat wypadla wolna data. My bysmy na to uwagi nie zwrocili, tylko jak juz byla data pewna to mi ciotka pogratulowala dobrego wyboru miesiaca. Nawet poczatkowo nie wiedzialam o co jej chodzi ![]()
![]() |
#2605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasza spała od 3-4 m w spiworku. Wcześniej rożek/ otulać bo włożona do śpiworki się w nim gubiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam coś starego, niebieskiego i pożyczonego, ale traktowałam to w kategorii zabawy, tradycji, a nie, że jak nie będzie to katastrofa. Ślub w kwietniu, bez r, ale na upartego po angielsku r ma, także zależy, jak się spojrzy. ![]()
![]() |
#2608 | |||||||
Zadomowienie
|
Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
Te różowe są prześliczne ![]() ![]() Cytat:
Jestem z małej miejscowości i u nas była jedna kobitka, która z nudów zaliczała wszystkie pogrzeby ![]() ![]() Cytat:
Bardzo mi przykro, nie miałaś łatwo ![]() Cytat:
Noe słyszałam o takim przesądzie... Hm... Cytat:
Czyli muszę koniecznie zapakować kilka gumek do włosów ![]() Cytat:
Ja się śmiałam, że my pożyczyliśmy stary samochód do ślubu ![]() ![]() Cytat:
Tak, to ta ![]() ![]() ![]()
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi...!" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Miss_Bow Czas edycji: 2019-07-16 o 00:15 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.