Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 14:28   #2581
meyka87
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Witam wszystkie mamusie,
czytam was regularnie, czasami na bieżąco, czasami nadrabiając po kilkanaście stron, ale przez ostatni czas nie miała ani czasu ani weny na udzielanie się. Pewnie żadna mnie nie pamięta, ale mam nadzieję, że to nie problem abym mogła wrócić
U nas bez zmian, czyli jak na pierwszej stronie będzie córeczka. Na razie jeszcze bez imienna, a może nie do końca bo M już wybrał dawno dawno i dla niego to już Matylda. Ja do końca nie jestem przekonana i nie potrafię podjąć tej trudnej decyzji Początkowo miała być Alicja, później Pola (i tu sprzeciw M) hmm no i teraz pozostała Matylda, chyba że przez 2 miesiące coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.
Dziś zaczynamy 30tc i oprócz silnych bólów pleców i zgagi, jest w porządku aaaa i do tego jeszcze dochodzi mega leń

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni, udanych wizyt i kciukasy za te które będą i oczywiście za wszystkie szyjki, skurcze i dzieciaczki aby jak najdłużej jeszcze posiedziały
meyka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:32   #2582
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Z szoku wyjść nie mogę, właśnie wróciłam z biedronki a tam przy kasie testy ciazowe no czegoś takiego jeszcze nie było
ooo a to ciekawe
Cytat:
Napisane przez meyka87 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie,
czytam was regularnie, czasami na bieżąco, czasami nadrabiając po kilkanaście stron, ale przez ostatni czas nie miała ani czasu ani weny na udzielanie się. Pewnie żadna mnie nie pamięta, ale mam nadzieję, że to nie problem abym mogła wrócić
U nas bez zmian, czyli jak na pierwszej stronie będzie córeczka. Na razie jeszcze bez imienna, a może nie do końca bo M już wybrał dawno dawno i dla niego to już Matylda. Ja do końca nie jestem przekonana i nie potrafię podjąć tej trudnej decyzji Początkowo miała być Alicja, później Pola (i tu sprzeciw M) hmm no i teraz pozostała Matylda, chyba że przez 2 miesiące coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.
Dziś zaczynamy 30tc i oprócz silnych bólów pleców i zgagi, jest w porządku aaaa i do tego jeszcze dochodzi mega leń

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni, udanych wizyt i kciukasy za te które będą i oczywiście za wszystkie szyjki, skurcze i dzieciaczki aby jak najdłużej jeszcze posiedziały
witamu ponownie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:34   #2583
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Wiecie na samą myśl o wizycie i po tych przygotowaniach do niej poprawiło mi się

Uciekam jak wrócę dam znać trzymajcie kciukasy aby z Adaśkiem było wszystko ok
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:41   #2584
dyltharra
Raczkowanie

Dziewczyny, bo nie zapytalam, ile takie zajecia w sr trwaja...? Godzine...?
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:43   #2585
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Dziękuję
My już po wizycie, wszystko w porządku, mały rośnie i (nadal ) jest chłopcem, co było dziś bardzo wyraźnie widać Brzuch rośnie, szyjka prawidłowa i zamknięta.

Cytat:
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:43   #2586
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
http://www.zalando.pl/desigual-leia-...1g006-102.html zakochałam sie w tej kurtce.... brązowa by mi sie marzyła
piękna... ale cena też odpowiednia.... na minus niestety

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość

Dziś wizyta o 16:45
i TŻ ze mną nie będzie jak zwykle

Idę robić śniadanko

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Kochane ja w sobote byłam na uczelni złożyć troszkę podań wiec jako, że wizażowe kciuki czynią cuda no to poproszę o nie.. i to baaardzo proszę.. chcę żeby kierownik sie zgodził na wszystkie moje prośby:pros i:
za dobre decyzje kierownika

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Pytanie do Dziewczyn, których maluchy ułożone sa główkowo - główką w dół!

Gdzie czujecie ruchy ? Czy czujecie uciskającą główkę tam nisko ?
ja miałam we wpisie z usg, że jest położenie główkowe, ale wydaje mi się, że Antek jeszcze się przekręca.... bo jak leżę np. na lewym boku, to mnie wali czasami w tym samym momencie blisko żeber po lewej i prawej stronie - to musi być główka i nóżka, bo chyba nie jest tak rozkraczony..... sama nie wiem. Czasami wali mi blisko żołądka, najczęściej w okolicach pępka. A tak bardziej na dole to subtelniej, więc tylko zgaduję, że to rączki.... A główki jako takiej na dole nie czuję

Ogólnie ciężko mi określić czym mnie tam mizia jak się przesuwa....

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:54   #2587
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
U mnie po półtorej godziny.

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
ja miałam we wpisie z usg, że jest położenie główkowe, ale wydaje mi się, że Antek jeszcze się przekręca.... bo jak leżę np. na lewym boku, to mnie wali czasami w tym samym momencie blisko żeber po lewej i prawej stronie - to musi być główka i nóżka, bo chyba nie jest tak rozkraczony..... sama nie wiem. Czasami wali mi blisko żołądka, najczęściej w okolicach pępka. A tak bardziej na dole to subtelniej, więc tylko zgaduję, że to rączki.... A główki jako takiej na dole nie czuję

Ogólnie ciężko mi określić czym mnie tam mizia jak się przesuwa....
Podobno jak jest nawet położenie główkowe to większość dzieci leży tak, że ich kręgosłup jest po naszej prawej stronie lub po lewej. Dlatego np. jak leżymy na boku gdzie jest ich kręgosłup to są bardziej spokojne, a jak na drugim to robią się bardziej ruchliwe, bo działa siła grawitacji. U mnie zdecydowanie malutka ma kręgosłup po prawej stronie, bo wszelkie uderzenia czuję raczej po lewej stronie, bardzo rzadko po prawej.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 14:54   #2588
Lonia89
Raczkowanie

oj z tym malowaniem to i u mnie by tak było ale wpore to zorganizowałam, mąz sie upierał ze to on pomaluje pokój i koniec, a ja powiedziałam NIE bo doskonale wiem ze bede w nieskonczonosc czekac, dlatego poprosiłam tate mojego on jest czasowy wiec raz dwa wpadł i w dwa dni wszystko było pomalowane odswiezone parapet nam zrobił bo był brzydki z płytek i ładnie go panelami obkelił i jest super a mój mąz konczy prace o 17/18 to ciekawa jestem kiedy on by sie za to wziął juz to widze pewnie bym miesiac siedziała na torbach w drugim pokoju a on by malował na raty, no a tak to jestem juz po remoncie i spokój

U mnie dzis lenistwo, powinnam sie uczyc bo mam w sobote poprawke egzaminy;/ masakra nic nie umiem nie ma weny , i nie chce mi sie za to brac;/ ale kiedy to zalicze jak nie teraz? potem juz tlyko porod anie jakies egzaminy jeszcze beda mi sie plątac;/
U mnie dzis na obiad spaghetti troche leniwy ten obiadek zrobiłam bo sos z biedry ze słoika:P podsmazyłam tylko miecho i ugotowąłam makaron ale i tak pyszne;p bo ten sos z biedry uwielbiam.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:58   #2589
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie na samą myśl o wizycie i po tych przygotowaniach do niej poprawiło mi się

Weroniczko - gdyby nie te kilometry to juz bym u ciebie siedziala i zajadala .. dobrze ze z dziadzia juz wszystko dobrze i nie ma zagrozenia zycia

A ja wlasnie przed chwila wstalam .. zdrzemnelam sie chwilke ..
Siostra do mnie napisala czy jestem w mieszkaniu . po ostatnim zdecydowalam sie nie odpisywac bo odmowic glupio a i nie mam ochoty znowu jej obslugiwac 24 na dobe ..

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Wlasnie sprawdzalam pogode .. jutro jeszcze 28 stopni ale potem juz przez caly tydzien cok ok 15.. suuuuper

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:00   #2590
halwaya
Zakorzenienie

tż zaraz pracę kończy to idę zająć się obiadkiem - dziś ruskie.. co prawda z mrożonek, ale ciii hehe - mykam - może wieczorem jeszcze zajrzę - jak nie to do jutra dziewczynki miłego dnia

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:02   #2591
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
tż zaraz pracę kończy to idę zająć się obiadkiem - dziś ruskie.. co prawda z mrożonek, ale ciii hehe - mykam - może wieczorem jeszcze zajrzę - jak nie to do jutra dziewczynki miłego dnia
Tez ide cos zmontowac w kuchni .. najpierw zajme sie musem jablkowym a potem zrobie nalesniki .. lece

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:06   #2592
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

kciuki zaciśnięte

Cytat:
u mnie po 2 h

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Wlasnie sprawdzalam pogode .. jutro jeszcze 28 stopni ale potem juz przez caly tydzien cok ok 15.. suuuuper
no własnie byłam w aptece i przejsc sie po miescie i szybko wracałam bo cała mokra się już robiłam

przed chwilką była pani listonosz, i wielce się zdziwiła, ze ktos jej otworzył!!! nosz kurdę czy ona mysle, że w tym bloku mieszkają sami emeryci i rencisci??????
jak zacznę zamawiac wyprawkowe rzeczy to dopiero się zdziwi jak sie często będziemy widziec
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:08   #2593
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Moje 3h

Właśnie skończyłam przeglądać ubrania pod katem co będę jeszcze nosiła w tym roku a co nie...i mam wrażenie ze 90% mogłabym schować na dno szafy...wszystko jakieś małe i obcisle ...Druga myśl czy ja pomimo ze niby nie przytylam jakoś to w ogóle wejdę w wiele z tych rzeczy w przyszłym roku...

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:17   #2594
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Witajcie laseczki! ja już po pracy, zjadłam obiadek i zaczełam was nadrabiać to co dzisiaj naskrobałyścia
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Generalnie staram się ze znajomymi nie rozmawiać o ciąży, chyba, że ktoś mnie się pyta i sam zaczyna rozmowę( za wyjątkiem osób które są w temacie: mają małe dziecko i chcę się o coś zapytać lub koleżanka jest w ciąży). Ja sama szukam innych tematów do rozmów.
O ciąży, wyprawce itp wolę pogadać z Wami, bo jesteśmy na tym samym etapie ciąży i te same rzeczy nas interesują. Pamiętam jak zanim byłam w ciąży i te tematy w ogóle mnie nie interesowały koleżanki będące w ciąży czy z małymi dziećmi potrafiły mówić o tych tematach non- stop i tylko o tym. Teraz już rozumiem, że to po prostu wkręca jak jakieś hobby, ale wtedy momentami już miałam dosyć.
Ja mam identycznie, temat ciążowy raczej tylko z wami, chyba że ktoś sam poruszy to owszem. Przed ciążą też raczej nie interesowało mnie jaka koleżanka jaki wózek kupuję więc staram sie sama nie narzucać tematu.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Niestety wydaje mi się, że ten III trymestr wiąże się z największymi dolegliwościami.. Mi jest już tak strasznie ciężko..dlatego idę na L4 od piątku..
Jak ci dobrze, ja muszę wytrzymać jeszcze 3 tyg i dopiero na L4...

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
I najgorsza wiadomość;(
moj mąż pojechał do niemiec do pracy do mojego taty;(
w sobote i wczoraj bylam nie do życia, dziś troche lepiej...
sa jakies kobietki bez sowoich połówek?
Jak odjezdżał to powiedział: " Dasz sobie rade kochanie, jak mi tylko napiszasz, ze sie zaczęło to zrobie wszystko zeby być jak najszybciej z Wami"
Tak długo go nie bedzie;( wroci jak zaczne rodzić czyli za jakieś 6-8 tygodni;(
wyć mi sie chce
Kurcze mogę sobie tylko wyobrazić co czujesz. Mój za 2 tyg ma wyjazd tylko na weekend a już chodzę jak struta na samą myśl o tym. Nienawidzę zostawać sama bez TŻ a zwłaszcza weekendy

Cytat:

Dziś wizyta o 16:45
i TŻ ze mną nie będzie jak zwykle

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Zbyt dużo nie zrobiłam.

Ale weszłam aby się pochwalić - już wiem dlaczego Maleństwo tak mało się rusza. Poprostu to dziecko (co już wydaje mi się straszne) jest przyzwyczajone do mojego życia w stresie. Do zeszłego poniedziałku pracowałam - i nerwów w pracy miałam naprawdę dużo.
A teraz był lajtowy tydzień więc ja wypoczęta, nie denerwowałam się niczym. I dopiero jak dziś zdenerwowałam się na męża (na to zlecenie, malowanie) - przed chwilą tak dawał czadu - w 10 min to ze 40 uderzeń było jak nie więcej, Teraz jak siedzę to ze 3 razy już dostałam po brzuszku
Haha, ja zauważyłam podobnie, cały tydzień jak chodzę do pracy to mały rusza sie bardzo, w weekend natomiast dużo spałam i generalnie odpoczywałam i mały chyba razem ze mną bo czułam go od czasu do czasu i takie lekkie kopnięcia. No a dzisiaj poniedziałek i od początku to samo, wariacje w brzuchu. Także musze szybko na to zwolnieni iść
Stary 2012-09-10, 15:21   #2595
Ma_majka
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki i wygląda na to że wszystko ok
"Terapia" żelazowa przynosi efekty, hemoglobinę mam już 11,40 (a miałam 10,0), mocz, o dziwo, ok, no i cukier, na czczo 80.42, po 2 godzinach 84,13 więc super To się gin ucieszy Bo już sam ostatnio przyznał że cukier musi być dobry, bo jak na jedną ciążę to by było za dużo

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Dziękuję
My już po wizycie, wszystko w porządku, mały rośnie i (nadal ) jest chłopcem, co było dziś bardzo wyraźnie widać Brzuch rośnie, szyjka prawidłowa i zamknięta. Następna wizyta na początku października i wtedy chyba to usg z pomiarami W razie bóli i napinania się brzucha kazała brać no-spe
klask i:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 15:22   #2596
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

A propos szkoły rodzenia, dzisiaj zadzwoniłam do szpitala żeby sie zapisać, popytać co i jak ale niestety mam dzwonić po 14 bo wtedy jest położna która się tym zajmuje.

U was zajęcia trwają po 2-3 godziny????? Dajecie dziewczyny radę, bo dla mnie to troche długo? Jak to u was wygląda, ile razy w tygodniu chodzicie?
Stary 2012-09-10, 15:23   #2597
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Melduję, że postępy w kuchni są.. ale chyba rozłożę sobie robotę na dwa dni, bo już mi się w głowie kręci od schylania, mycia tych wszystkich szafek.. ale cieszy mnie takie odświeżanie mieszkania bo ja jako typowo zodiakalna panna lubię być zorganizowana, poukładana - ale mam też taką przypadłość, że gromadzę dużo przedmiotów 'bo kiedyś mogą się przydać' albo żal mi po prostu wywalić.
Kochana, spokojnie z tymi porządkami, co będziesz cały wrzesień i październik robić? No, chyba że masz 200-metrowy dom to co innego
Stary 2012-09-10, 15:23   #2598
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
"Terapia" żelazowa przynosi efekty, hemoglobinę mam już 11,40 (a miałam 10,0), mocz, o dziwo, ok, no i cukier, na czczo 80.42, po 2 godzinach 84,13 więc super To się gin ucieszy Bo już sam ostatnio przyznał że cukier musi być dobry, bo jak na jedną ciążę to by było za dużo

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

klask i:
Bardzo lubie takie wiadomości! Super cieszę sie!!!
Stary 2012-09-10, 15:26   #2599
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
U mnie też 3 godziny. Ogólnie mam 5 spotkań każde po 3 godz.
Zależy chyba od szkoły.
W sumie u nas jest to rozpisane na 10 zajęć (po 1,5 godz) ale że spotykamy się 5 razy stąd każde spotkanie trwa 3 godz.

Cytat:
30 tygodnia

A ja zaraz mykam do sklepu - dziś na obiad kotleciki mielone z ziemniakami i kalafior a na deser szarlotka

Mąż wrócił, powiedział że bardzo mnie kocha i Maleństwo też i że obiecuje że w przyszłym tygodniu pomimo zlecenia ruszy z malowaniem - zobaczymy...
Nie wiem czy dziś do Was zajrzę - bo mój M będzie okupował komp.
Także pewno do jutra i miłego późnego popołudnia oraz wieczoru
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 15:30   #2600
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
jestem po mam talencie ,ugotowanych i master szefie
Mam taki sam zestaw na dziś

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Witam wszystkie mamusie,

Witaj ponownie

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Nienawidze drukarek - naprawde darze je szczera nienawiscia z glebi swojego przeogromnego serduszka i gdyby nie to, ze BARDZO potrzebowalam wydrukowac pare dokumentow, to wypierniczylabym ja przez balkon.
Wymyslilam sobie wczoraj, ze jednak szkola rodzenia to by sie chyba przydala, bo ani ja ani moj M. nigdy w zyciu nawet nie trzymalismy na rekach takiego malenstwa i wlasnie pielegnacja czy nawet karmienie by mnie tu zainteresowalo... I w szpitalach oczywiscie komplet, a kolejne zapisy za miesiac/dwa/trzy, a w EMC moge wskoczyc juz dzis i dzis o 18 zajecia i tez na NFZ - bylam w szoku. M. chcial sie wcisnac ze mna, ale go pognalam - juz ja to widze, jak z wywieszonym ozorem po robocie bedzie lecial jeszcze na te zajecia o karmieniu cyckiem Pojdzie na nastepne
I jestem zadowolona.

Te maty edukacyjne to od ktorego miesiaca...? Ja w sumie nie wiem, czym sie takie male 'warzywka' bawia - kupilam taka szmatke z glowka krowy i do tego taka mieciutka grzechotke, bo byly w komplecie i nie wiem, czy jest sens miec cos jeszcze na starcie
Mam podobny stosunek do urządzeń elektrycznych
Co do zabawek to wydaje mi się że spokojnie wystarczy na początek, nie mam co przesadzać a na pewno jeszcze dostaniecie sporo w prezencie
Stary 2012-09-10, 15:30   #2601
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
U was zajęcia trwają po 2-3 godziny????? Dajecie dziewczyny radę, bo dla mnie to troche długo? Jak to u was wygląda, ile razy w tygodniu chodzicie?
Spokojnie. U mnie jest raz w tygodniu - i 3 godzinki (w tym z 10 min przerwy) Zajęcia są prowadzone trochę w formie warsztatów więc jest i ciekawie i nas trochę rozruszają (a nie jakaś tam sucha wiedza)
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:36   #2602
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Jest, jest napisane uwaga: "Obkurczanie się mózgu jest zjawiskiem przejściowym. Na około dwa tygodnie przed porodem mózg znowu zaczyna się powiększać. Powstają w nim nowe sieci połączeń, które można nazwać obwodami macierzyństwa. Tuż przed porodem zamieniają one kobietę w wulkan energii. Ledwo się porusza, bo brzuch duży, nogi spuchnięte i oddechu brak, ale z werwą szykuje gniazdo – sprząta, myje, szoruje, znosi do domu rzeczy potrzebne do opieki nad dzieckiem. Połączenia, które zostaną już na zawsze..."
Jednak będziemy znów miały normalny mózg
huuuraaaaa!!!!!!

Cytat:
Dobra przyszedł czas na mnie i na narzekanie bo zaraz się normalnie popłaczę. Właśnie zadzwonił mój mąż i przekazał mi super wiadomość że na przyszły tydzień wziął kolejne zlecenie ja już mam dość!!! Nie mam siły. Ciekawe kiedy pokoje się odmalują. Chyba sama wezmę farbę w rękę i zacznę odmalowywać. Czekam i czekam... ile można przekładać (to już 3 tygodnie w plecy). Wiem że to kasa, wiem że to dla Nas ale jak tak dalej pójdzie to nawet łóżeczka dla dziecka nie będzie. Bardzo go kocham, rozumiem że chodzi o pieniądze dla nas (mamy takie miesiące przestoju że on prawie nic nie zarabia - grosze- i żyjemy tylko z mojej pensji; ale są takie super okresy jak sierpień-wrzesień gdzie jest super) ale ja już bym chciała te wszystkie rzeczy. Jestem przerażona. Jutro zaczynam 34 t a tu nic. Dopóki nie odmaluje pokoju i nie wywali starych mebli to nie zamówimy nowych, ja nie zacznę prać i układać... i kółko się zamyka. A tak naprawdę nie wiem kiedy urodzę tak jak większość z Nas. Naprawdę skrzydełka mi opadają

Przepraszam że tak narzekam ale podłamałam się (chyba słyszał mój załamany głos przez tel )
ufff u mnie podobnie.... od czwartku do niedzieli pewnie będę oglądała tżta między 6 rano a 9 rano, bo mają jakieś imprezy codziennie, wesela, cateringi...... no i wiecznie słyszę, że musi pracować bo na nas przecież zarabia....... więc ja chyba sama odświeżę sypialnię

Cytat:
Miałam teraz miły weekend z mężem w Kazimierzu, dzisiaj zaczynam 28 tydzien czyli 7 miesiąc, wow
za kolejny tydzień

Cytat:
Dziękuję
My już po wizycie, wszystko w porządku, mały rośnie i (nadal ) jest chłopcem, co było dziś bardzo wyraźnie widać Brzuch rośnie, szyjka prawidłowa i zamknięta. Następna wizyta na początku października i wtedy chyba to usg z pomiarami W razie bóli i napinania się brzucha kazała brać no-spe
super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
chcialam pow jeszcze,ze od godz 11 zjadłam juz bułke , 2 knopersy, 3 monte , 4 lizaki , talerz kopytek i tera zas jem lizaka !
ja bym z tego zjadła knopki, monte i kopytka.... lizaków nie lubię

Cytat:
Witam wszystkie mamusie,

czeeeeść
za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Podobno jak jest nawet położenie główkowe to większość dzieci leży tak, że ich kręgosłup jest po naszej prawej stronie lub po lewej. Dlatego np. jak leżymy na boku gdzie jest ich kręgosłup to są bardziej spokojne, a jak na drugim to robią się bardziej ruchliwe, bo działa siła grawitacji. U mnie zdecydowanie malutka ma kręgosłup po prawej stronie, bo wszelkie uderzenia czuję raczej po lewej stronie, bardzo rzadko po prawej.
oooo dzięki tego nie wiedziałam
w takim razie wygląda na to, że Antek ma kręgosłup po prawej stronie, choć to się kłóci z "szuraniem" mi po lewej stronie, bo mam rtażenie, że cały się tam przesuwa... no widocznie za moim malcem to nie dojdziesz

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
przed chwilką była pani listonosz, i wielce się zdziwiła, ze ktos jej otworzył!!! nosz kurdę czy ona mysle, że w tym bloku mieszkają sami emeryci i rencisci??????
jak zacznę zamawiac wyprawkowe rzeczy to dopiero się zdziwi jak sie często będziemy widziec
dobrze masz, że wchodzi do Ciebie, ja mieszkam na 4tym od ponad 3 lat i listonosza na oczy nie widziałam.... czy mały list czy duży - awizo zawsze czeka w skrzynce

Cytat:
Właśnie skończyłam przeglądać ubrania pod katem co będę jeszcze nosiła w tym roku a co nie...i mam wrażenie ze 90% mogłabym schować na dno szafy...wszystko jakieś małe i obcisle ...Druga myśl czy ja pomimo ze niby nie przytylam jakoś to w ogóle wejdę w wiele z tych rzeczy w przyszłym roku...
ja zaczęłam to robić wczoraj..... jestem na półmetku, wyrzuciłam z 5 rzeczy, mam reklamówkę tych, w których już chyba nigdy nie będę chodziła, 2 reklamówki tych "na później" i trochę miejsca w szafkach
miałam dzisiaj robić 2gą część........... ale mi się nie chce :p

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
super

a ja zjadłam dzisiaj sushi na obiad, a teraz lecę z tżtem do parczku

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:40   #2603
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

A tak wogole wczoraj zaczelam 31 tydz a co najgorsze normalnie cierpie na bezsennosc od 4 dni spie po 2-3 dziennie brak slow, juz sama nie wiem co mam robic.
A wczoraj tak mi cierply nogi ze nie moglam minuty ustac normalnie musialam sie czegos trzymac bo bym sie przewrocila. Lezalam caly dzien i normalnie czulam jak mala mi cisnie "tam na dole" i mialam takie wrazenia jakbym miala zaraz popuscic, normalnie sie wystraszylam ze zaraz mi wody puszcza.

A i przyszly mi wyniki krwi i mam za wysoka hemoglobine, a reszta oki

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-10, 15:46   #2604
natallkaa
Wtajemniczenie

Ma_Majka za wyniki

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
A propos szkoły rodzenia, dzisiaj zadzwoniłam do szpitala żeby sie zapisać, popytać co i jak ale niestety mam dzwonić po 14 bo wtedy jest położna która się tym zajmuje.

ja byłam na razie 3 razy z czego raz był wyjazd do szpitala, a drugi raz siedziałam część zajęc na worku sako (czy jak mu tam) a drugą część mieliśmy ćwiczenia na matach. Na pierwszych zajęciach się tylko wierciłam bo siedziałam 2h na zwykłym krzesełku

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
dobrze masz, że wchodzi do Ciebie, ja mieszkam na 4tym od ponad 3 lat i listonosza na oczy nie widziałam.... czy mały list czy duży - awizo zawsze czeka w skrzynce
to dopiero bym się wkurzyła, jakis wyjątkowo leniwy Ci się trafił
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:47   #2605
ImmortalWoman
Zakorzenienie

hey kochane ! wróciłam po maratonie po mieście... kompletuję po troszku wyprawkę i byłam w ciuchu troszkę cudeniek kupić Nikusiowi zdecydowałam się na kosmetyki nivea bo w moim rossmanie niestety hipp jest tak biednie zaopatrzony że szok... powiedzcie mi jedno- jeśli kupuję puder do pupci to nie ma sensu kpować kremiku na odparzenia, tym bardziej że mam zamiar kupić sudocrem jeśli już by się coś miało odparzyć czy podrażnić, co nie:?

Pokrzywka trzymam za wizytę

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
A tak wogole wczoraj zaczelam 31 tydz a co najgorsze normalnie cierpie na bezsennosc od 4 dni spie po 2-3 dziennie brak slow, juz sama nie wiem co mam robic.
A wczoraj tak mi cierply nogi ze nie moglam minuty ustac normalnie musialam sie czegos trzymac bo bym sie przewrocila. Lezalam caly dzien i normalnie czulam jak mala mi cisnie "tam na dole" i mialam takie wrazenia jakbym miala zaraz popuscic, normalnie sie wystraszylam ze zaraz mi wody puszcza.

za kolejny tydzień
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 15:49   #2606
weronika23
Zakorzenienie

kochana pokazuje gabi z ta szmatka z misisem i przy opkazjii wygrzebalam z konikiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00769.jpg (30,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00909.jpg (35,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00972.jpg (29,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01245.jpg (38,5 KB, 41 załadowań)
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:02   #2607
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

tez mialam to samo ze spaniem. Zreszta w ogole malo spie,bo poprostu mi sie nie chce ;| A z tym ze myslalas ze popuscisz,ja tak mam za kazdym razem jak wyjde na dwor. Nie wiem czemu ;/
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:07   #2608
emylka86
Zakorzenienie

oki porobiłam zdjęcia zestawu ciuszek od kuzynki... i już nie będę mogła powiedzieć, że nie mam w co synka ubrać ;p
później je pozmniejszam i wrzucę tu się pochwalić. muszę je jeszcze pospisywać, bo w przyszłości ma z nich jeszcze skorzystać dziecko kolejnej kuzynki ; p więc bym wiedziała co komu oddać, jak mały wyrośnie, bo druga seria ciuszków szykuje mi się jeszcze od kolejnej kuzynki...
wieczorem się pochwalę.

teraz uciekam do mamy na inkę i klan : ) do później

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 16:10   #2609
agrafka85
Rozeznanie

Hej dziewczynki

jeśli chodzi o szkołę rodzenia to w mojej zajęcia trwają 3h, ale położna jest tak świetną babką i tak ciekawie mówi, że czas bardzo szybko mi mija poza tym siedzimy na takich fotelach sako, pewnie wiecie jakich: takich dużych workach z kulkami styropianowymi w środku, które można sobie dowolnie wyprofilować i można tak siedzieć i siedzieć

wczoraj mój Tż pojechał znów w delegację, ale tym razem na krótko i po raz ostatni 20 września wraca do nas na stałe bo ostatnio nie było go 2 miesiące i myślałam, że uschnę z tęsknoty ale przyjechał w zeszłą sobotę i cały tydzień był w domu na zasłużonym urlopie więc kupiliśmy meble, zrobiliśmy przemeblowanie żeby jakoś się pomieścić w naszych 2 pokojach przy dodatkowych rzeczach dla dziecka, spotkaliśmy się ze znajomymi, bo ja juz zaczynałam dziczeć sama w domu to był cudowny tydzień i już nie mogę się doczekać aż wróci i będę go miała na co dzień w domu

mój Sebuś chyba częściej leży po lewej stronie, ale czasem jak położę się na prawym boku to też mu to nie przeszkadza, a jak chcę się przekręcić z lewego na prawy to najpierw przekręcam się na plecy, chwilę tak leżę i dopiero na prawy bok - żeby nim tak "nie rzucać" tylko żeby miał czas się obkręcić i położyć pleckami a nie "upaść" na rączki, bo wtedy kręci się niemiłosiernie

ja wizytę ostatnio miałam 28 sierpnia i wszystko jest OK ale mały znów nie dał sobie zrobić zdjęcia buzi, bo zasłaniał się rączką a później obrócił się pleckami - chyba po tacie nie lubi zdjęć

i jeszcze jedna fajna wiadomość - ginka powiedziała, że mały ma długie nogi więc będzie wysoki strasznie się ucieszyłam i już zaczęłam sobie wyobrażać, że będzie siatkarzem tak jak jego tata - fakt faktem Tż był libero, bo nie jest zbyt wysoki (ok 175cm) ale sport sam w sobie jest fantastyczny a te długie nogi to po mojej rodzinie więc mam jakiś swój wkład po Tż-cie odziedziczy pewnie kręcone włosy, które podobno są dominujące, a Tż-owi jak urosną dłuższe niż 1cm to prawdziwe afro ma na głowie - już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę naszego synia
Stary 2012-09-10, 16:10   #2610
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Nienawidze drukarek - naprawde darze je szczera nienawiscia z glebi swojego przeogromnego serduszka i gdyby nie to, ze BARDZO potrzebowalam wydrukowac pare dokumentow, to wypierniczylabym ja przez balkon.
Wymyslilam sobie wczoraj, ze jednak szkola rodzenia to by sie chyba przydala, bo ani ja ani moj M. nigdy w zyciu nawet nie trzymalismy na rekach takiego malenstwa i wlasnie pielegnacja czy nawet karmienie by mnie tu zainteresowalo... I w szpitalach oczywiscie komplet, a kolejne zapisy za miesiac/dwa/trzy, a w EMC moge wskoczyc juz dzis i dzis o 18 zajecia i tez na NFZ - bylam w szoku. M. chcial sie wcisnac ze mna, ale go pognalam - juz ja to widze, jak z wywieszonym ozorem po robocie bedzie lecial jeszcze na te zajecia o karmieniu cyckiem Pojdzie na nastepne
I jestem zadowolona.

Te maty edukacyjne to od ktorego miesiaca...? Ja w sumie nie wiem, czym sie takie male 'warzywka' bawia - kupilam taka szmatke z glowka krowy i do tego taka mieciutka grzechotke, bo byly w komplecie i nie wiem, czy jest sens miec cos jeszcze na starcie
Az mnie za serduszko zlapalo.....EMC moja pierwsza najukochansza praca

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
oki porobiłam zdjęcia zestawu ciuszek od kuzynki... i już nie będę mogła powiedzieć, że nie mam w co synka ubrać ;p
później je pozmniejszam i wrzucę tu się pochwalić. muszę je jeszcze pospisywać, bo w przyszłości ma z nich jeszcze skorzystać dziecko kolejnej kuzynki ; p więc bym wiedziała co komu oddać, jak mały wyrośnie, bo druga seria ciuszków szykuje mi się jeszcze od kolejnej kuzynki...
wieczorem się pochwalę.

teraz uciekam do mamy na inkę i klan : ) do później
Ja tak samo oddaje 2 kuzynkom, ale nie podpidywalam tylko wlasnie posegregowalam i robilam zdjecia, potem tylko serkne na zdjecia i bede wrzucac do odpwiednich pudelek i oddam
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości