|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Szukam butów do biegania po terenie leśnym, stopa raczej neutralna, może delikatnie w kierunku supinacji. Polecicie coś?
![]()
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykłe buty do biegania na zwykłej klasycznej podeszwie. Buty z agresywnym bieżnikiem sprawdzają się dopiero w naprawdę ciężkich warunkach, przy zwykłym bieganiu po zwykłym lesie, nawet "nie po ścieżce" bardziej przeszkadzają niż pomagają. Jeśli stopa jest "raczej normalna" jakiekolwiek wsparcie dodatkowe narobi więcej szkody jak pożytku. Korekcja jest dla osób z dużym, niemożliwym do zrehabilitowania problemem. U osoby ze stopą normalną a jedynie mającą tendencję do supinacji/pronacji- tylko utrwali a może nawet zwiększy problem oraz może przyczynić się do kontuzji.
![]() |
#2584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
Od niecałe 60 złoty za Ekideny 50 Kalenji z Dekatlonu.
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Lady Whisper musisz znaleźć sobie odpowiedniego towarzysza do biegania. Albo koleżankę z yorkiem, albo kogoś początkującego. Szybciej nie pobiegniesz
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie
![]()
#2589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie jest różnica między chodem, a biegiem. Gdyby jej nie było to po co by się biegało? Można by się przejść... .
![]() |
#2590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2591 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zerkniecie jeszcze na goscia u ktorego tattoo robilam 7lat temu? Bosze jak to dawnooooo bylo....... Wszyscy go polecali wtedy http://www.blackskulltattoo.com/ Ja total laik jestem, myslalam, ze jak na pierwszy rzut oka zadnych typowych "baboli" nie widac, to gościu jest mega, a tu prosze ![]() Cacajuate zerkne na Twoje tatuaze, chociaz cos kojarze, ze kiedys chyba ogladalam Ja chce wydziarac caly bok moze z zahaczeniem o kawalek uda od wewnetrznej strony, tylko nie wiem, nie jestem przekonana do calkiem kolorowych tatuazy Cytat:
![]() Ja na bieganie po plazy biore moje faasy 300 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My trenujac na silowni ze sztanga i tak w jeden czy dwa dni robilismy skipy wieloskoki podbiegi itd Kryzys mam. W czwartek 12km wczoraj 8, dzisiaj 6,5 z tymze ostatnie 1,5km.....szlam ![]() ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-07-19 o 19:17 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Raczkowanie
|
Witam i chciałabym się do was dołączyć
![]() Trenuję siatkówkę w klubie UKS, i szczerze myślałam, że mam lepszą kondycję ![]() Ale mam takie zapytanie: Często bolą mnie kolana po bieganiu ;c i nie wiem czemu. Staram się biegać jak najbardziej poprawnie technicznie i w ogóle ale i tak czasem bolą. Co może być tego przyczyną, czy wam też się to zdarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka mnie kolana bolą jak czas wymienić buty.
Jeżeli to problemy stawowe polecam jedzenie awokado ![]() W sobotę i niedziele biegałam boso po plaży. Moim zdaniem rewelacja. Biegałam w stroju kąpielowym i boso, nie tyle po suchym gorącym piasku, co w wodzie przy brzegu. Jako że to początki biegania po roztrenowaniu to i w sobotę i w niedzielę po 5 km. Po bieganiu obowiązkowa kąpiel w morzu ![]() Ostatnio ćwiczę Insanity, mam takie zakwasiory w łydkach że dzisiaj przymusowa przerwa. Nie dam rady skoro żeby chodzić musiałam wziąć przeciwbólówki ![]()
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
madzia, super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A w sobote kupilam sobie ...rolki. Wczoraj w ramach wyprobowania poszlam pojezdzic, TZ i kolega biegali akurat, a ze zazwyczaj sa za szybcy to na rolkach akurat. Tak sie zapedzilam, ze wyjezdzilam 20 km! O dziwo nic mnie dzis nie boli. Poza stopa, bo od dwoch tygodni mam tzw. palanta-faszyste (plantar fasciitis) hehehe
![]() |
#2596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dałam zdjęcie butów, ale nie wiem czy buty są przyczyną. Tak sobie myślę, że może tak być od ćwiczeń na treningach, przede wszystkim przez przysiady na jednej nodze ![]() Edytowane przez Agnieszka_to_ja Czas edycji: 2014-07-21 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka nie chodzi mi o rodzaj butów, tylko że buty po jakimś czasie się zużywają choć wyglądają jak nowe, amortyzacja w nich siada.
Ale przysiady są obciążające na kolana. patiasym ja właśnie biegałam po tym mokrym pasie więc połowa biegu jak stopy pod wodą do kostek. Spodobało mi się bardzo, następna wizyta nad morzem to na 100% też biegowa będzie
![]() |
#2598 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się z jakimi ćwiczeniami najlepiej połączyć bieganie w celu zeszczuplenia... doradzicie coś? Zastanawiam się nad hula hop.
Tylko nie wiem jak to zrobić żeby było najbardziej efektywnie. Bezpośrednio przed/po biegu czy oddzielnie? A może lepiej coś innego (cardio, ćwiczenia siłowe), a hula hop o innej porze? Bo w sumie przy długim bieganiu nie potrzeba jakiegoś szczególnego wspomagania, ale jak będę zaczynać to te 15 -20 min niewiele mi pomogą w spaleniu (tłuszczu).
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym jeśli to strata czasu to dlaczego tyle dziewczyn kręci?
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
ja bym dołożyła do biegania skalpel (tak tak wiem, chodakowska i te sprawy nuda itd) ale u mnie dało mega genialne efekty, teraz po 10 dniach biegania i skalpela już widzę poprawę rok temu schudłam ok6kg w miesiąc no ale miałam jeszcze wtedy ssaka na piersi, w każdym razie wyglądałam wtedy mega
![]() ![]() i mam znowu problem z moimi butami, ze 3 mies temu kupiłam new balance i wtedy pisałam, że mam problemy, nogi bolą jak szlag, 'żyją własnym życiem', jak z waty itd., przedwczoraj poszłam na luźną 6tkę, po 4km przestałam biec i ledwo z bólu doszłam do domu, po drodze prawie wyłam, jakbym miała telefon to do męża bym dzwoniła, żeby po mnie przyjechał bo serio ledwo doszłam, nogi mi się uginały z bólu, jak doczołgałam się w końcu do domu, walnęłam się na podłogę, nie mogłam wstać!!! Takiego bólu serio nie czułam chyba od porodu, nie jestem tego nawet w stanie opisać. Wcześniej było podobnie, też z bólu ledwo biegałam, ale bez przesady, przynajmniej chodzić mogłam. Wtedy mi się nogi przyzwyczaiły, nawet 16tke pomknęłam w nich, ale teraz..... Boję się po prostu, żeby do jakiegoś zapalenia nie doprowadzić...... Boli mnie to, że się pierwszy raz w życiu tak przyłożyłam do kupna butów i taka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cacajuate, dokopałam się do Twoich tatuaży, nooooo czad, widać różnicę...... Przekopuję teraz wątki i szukam czegoś ciekawego na Śląsku ![]() ![]() ![]()
#2602 |
Zakorzenienie
|
LadyWhisper Zostaw te buty do fitnessu, lub na codzienne aktywne życie, a musisz kupić inne. Wybierz może Asicsy, bo np. Brooksy też potrzebują jak NB wypracowania i przyzwyczajenia nogi
![]() No niestety nie przewidzisz takiej sytuacji. Mi się kiedyś coś takiego zdarzyło z Nike co niby wszystko super ale nogi źle w nich ustawiałam. Teraz są jak znalazł do ćwiczenia domowego ![]()
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
właśnie do ćwiczenia w domu mam faaski 300..... czyli jest szansa, że się nogi dostosują jakoś czy nie bardzo?
#2604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyłączam się do pytania ![]() biegam średnio 3-4 razy w tygodniu, około 30-40km km tygodniowo i biegam z planem motivato ![]() w sumie od kwietnia tego roku biegam regularnie i nie zauważyłam różnicy w cm ani w wadze. nogi są bardziej smukłe ale nic poza tym. Probowałam jesienią/zimą ćwiczyć z Tiffany, z Chodakowską i Mel B (Ale wtedy nie biegałam ze względu na zatoki)ale nie dawało to efektów. dzisiaj mijają dwa tygodnie od hulana hulahopem z obciążeniem ![]() Może super efektów nie ma ale nie zmarnowałam czasu bo hulając ucze sie hiszpańskiego ( polecam ! ![]() Czy możecie mi polecić jakieś dywanówki bądz cwiczenia które pomogą przy bieganiu, sprawić,aby brzuch i uda wyglądały lepiej ![]()
![]() |
#2605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jaki model kupiłaś? Sama nazwa firmy nic nie mówi. Teraz chyba każda firma ma w ofercie wszelkie rodzaje butów. I u Asicsa można nabyć minimale a u NB buty z dużą amortyzacją, dużą ilością gumy pod stopą i wsparciami fafdziesięcioma. I co konkretnie Cię boli? Łydki? Stopy? Kolana? Cytat:
Chodzi ci o ćwiczenia wspomagające bieganie (jak tak to wszelkie core stability + wykroki, przysiady, deski, skipy, przeplatanki) czy o ćwiczenia modelujące w jakiś konkretny sposób brzuch i uda ![]()
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
boli wszystko od kolan w dół, kolana, łydki, okostne, piszczele kostki, masakra dosłownie;/
no właśnie chciałam buty z nieco większą ilością amortyzacji..... i chyba to był błąd NB WR 890 Pb o takie http://www.newbalance.co.nz/New-Bala...,en_NZ,pd.html drop 8mm, kategoria wagowa 60kg, do dłuższych wybiegań po twardej powierzchni, niby wsio okej a jednak..... cóż, przejechałam się ![]()
#2607 |
Konto usunięte
|
A ja mam problem z bieganiem. Biegałam sobie przez tydzień będąc na wakacjach, po leśnych ścieżkach w ciszy, sama, chłodno, bo to środek lasu - ideał. Po powrocie do Krakowa także chciałabym biegać, ale tu pojawia się problem - zwyczajnie się wstydzę. Tłum ludzi na ulicach i dziwnie patrzą jak biegasz, a jeszcze jak truchtasz i maszerujesz tak jak ja, laik bez kondycji, to już w ogóle mam wrażenie, że wszyscy patrzą z politowaniem. Wiem, że to głupie, ale nie jestem w stanie się przemóc...poradzicie coś? Może macie na to jakieś sprawdzone sposoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Może poszukaj towarzystwa lub muzyka na uszy. W Krakowie biega klub 4Run taka odnoga z mojego, chyba w środy akurat
![]() Teraz co najwyżej mogą patrzeć ci co chcą biegać ale się boją. U mnie mała mieści na a na każdym roku jak nie biegacz to rowerzysta czy kijkarz, zginiesz w tłumie podobnych.
![]() |
#2609 | |
BAN stały
|
Cytat:
A może się patrzą z zadrością? Że sami nie potrafią ruszyć tyłka a może też sami biegają ale akurat w tym momencie nie mogą? Ja często patrze na biegaczy jak wracam z pracy i zazdroszczę że oni już biegną a ja jeszcze nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.