![]() |
#2581 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, u mnie niedługo owulacja więc stan najwyższej gotowości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Nam gin mówił, żeby próbować różnych konfiguracji - przy tych dwóch cyklach, podczas których udało się wywołać owulację, w jednym kazał co drugi dzień, a w drugim codziennie
![]() Na Ovuf widziałam, że jest bardzo dużo wykresów ciążowych, gdzie serduszka były codziennie i to przez długi czas ![]() ![]()
#2587 |
Raczkowanie
|
No właśnie, najgorsze to się stresować chyba. Ja ze zdenerwowania i pragnienia zajścia w ciążę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem wam ze ja mam juz schiz na calego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Raczkowanie
|
analiza jeśli robiłaś Pepino test to on często pokazuje cień przy braku ciąży, polecam Ci sprawdzić Nordtest
![]()
#2591 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawiasem -u mnie w miescie stacjonarnie nigdzie nie moge znalezc testu 10tki w zwiazku z tym oficjalnie odpuszczam ![]() Jakby co to plan na przyszly cykl jest -pomiary tempki, wiesiolek i / lub len zaparzany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
mała księżniczka
|
Cytat:
TSH badałam i było OK. Jestem rocznikiem Czarnobyla i często lekarze z rożnych przyczyn sprawdzają moją tarczycę, ale ona pracuje b. dobrze. Glukoza też jest w normie. Progesteronu nie kazali mi badać... myślicie że powinni? Myślę o zmianie ginekologa. Dotychczas chodziłam prywatnie, ale zbankrutuję jeśli wszystkie badania (łącznie z hsg) będę robić za własne pieniądze. Przez ostatni pół roku sporo zmieniłam w diecie. Staram się jeść zdrowo. Przez to schudłam 8 kilo (choć nie powinnam). Ważę obecnie 57kg przy wzroście 175 cm. Piję mniej kawy. Nie jem fast foodów, chipsów. Nie piję alkoholu (no chyba, że już jestem pewna że nowu dziecka nie będzie to na imprezie nie odmówię). Nigdy nie paliłam, nie chorowałam na nic przewlekle. Mąż miał lekką nadwagę. Przez rok bardzo schudł. Obecnie biega półmaratony i sport zawładnął jego życiem. Badania wykazują, że jest okazem zdrowia. Ze względu na moją smętną kondycję psychiczną zapisałam się do psychiatry (wizyta 14 listopada), może tam mi pomogą osiągnąć spokój wewnętrzny bo może to właśnie stoi na przeszkodzie. Teraz jestem w 20 dniu cyklu... Nadzieja jest jak zwykle, ale chyba sama już ledwo wierzę w powodzenie naszej "misji".
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Raczkowanie
|
Dziś i jutro nasza ostatnia szansa ( w tym cyklu)
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Raczkowanie
|
diamelen mąż schudł ćwicząc i będąc na diecie czy brał wspomagacze typu: spalacz tłuszczu, gainer, ewentualnie sterydy? Bo bo może mieć też duży wpływ na płodność/upośledzenie plemników.
#2595 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!!!Ja też planuję drugą dzidzię ale po wielu staraniach nic z tego nie wychodzi lekarze mówią abym była cierpliwa ale ile można czekać-może wiecie jakie badania zrobić żeby wiedzieć co jest nie tak?. Teraz opóźnia mi się miesiączka ponad tydzień pierwszy test wyszedł pozytywnie(chyba)bo po jakiejś minucie druga kreska znikła więc nie wiem jak to odczytać, natomiast dwa negatywnie.Dodam,że jestem chora więc nawet do ginekologa nie pójdę ale znając życie to w ciąży nie jestem
![]() Pozdrowienia!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
mała księżniczka
|
Cytat:
A tak z innej beczki, dziewczyny wy zawsze testujecie dopiero w dzień ewentualnej miesiączki? Mi tak ciężko wytrzymać... choć wiem, że to nic nie zmieni...
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Raczkowanie
|
Ja jestem umówiona na bete w dzień miesiączki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
mała księżniczka
|
trzymam kciuki, który cykl się staracie?
![]() |
#2599 |
Raczkowanie
|
W sumie to od lutego... ale też bardzo dużo biegałam, ćwiczyłam. Jak opowiedziałam gin co ja wyczyniam to mówi, to problem rozwiązany. Niech pani przystopuje i się da więc przystopowałam i czekam teraz. Przytyłam strasznie
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- a jeszcze miałam pytać, rocznik Czarnobyla? To pewnie ten sam co ja, albo w okolicach choć ja stara już jestem i to pewnie też nie będzie mi najłatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
mała księżniczka
|
Ja jestem rocznik 86. Stad ten Czarnobyl.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
To starając sie o dzidziusia nie można np. biegac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
Można ćwiczyć, ale z umiarem
![]() ![]() Byłam dzisiaj w poradni leczenia niepłodności na NFZ i jestem bardzo zadowolona z wizyty ![]() ![]() Powiedziała, że w przypadku, jeśli CLO nie wywołuje owulacji (lub wywołuje, ale nie rośnie endometrium lub z innych powodów nie pojawia się ciąża), to stosuje się Femarę. To jest lek, który docelowo przeznaczony jest do leczenia raka sutka - ale przynosi bardzo dobre efekty, jeśli chodzi o stymulację (lepsze, niż CLO). Akurat w poczekalni czytałam sobie trochę o tym leku, bo w wątku o PCOS widziałam, że jakaś dziewczyna bierze i patrzyłam co to takiego ![]() Aha, zrobiła mi USG i niestety w pupę mogę sobie wsadzić te zioła, infolic czy inne suplementy, bo żaden pęcherzyk nie urósł ![]() ![]() Także teraz mam zacząć brać Luteinę na wywołanie @, a potem od 3. do 7. dc mam łykać tę Femarę. No a ok. 10. dc mam przyjść na monitoring. A, i przez cały czas oprócz @ polecała mi brać Acard ![]()
#2604 |
mała księżniczka
|
można, ale nie powinno się zaczynać przygody z intensywnym bieganiem wtedy gdy planujesz dzidzię. Chodzi tu o reakcję organizmu na szok jaki mu fundujesz i wytwarzanie dużej ilości kortyzolu. Organizm czuje się w stanie zagrożenia, przez to zmniejsza szansę na poczęcie bo "uważa", że w tym momencie organizm nie poradzi sobie z utrzymaniem ciąży.
Ciekawostką jest że żona maratończyka Jeffa Gallowaya (sama również biegaczka) zaszła we wszystkie swoje ciąże właśnie wtedy gdy miała kontuzje, które wyłączały ją z uprawiania sportu. Organizm wyluzował i "pyk". Mimo to, że jej ciało od lat było przygotowywane do codziennych treningów.
![]() Edytowane przez diamelen Czas edycji: 2014-09-23 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj cos boli mnie podbrzusze i mam to miejsce takie napięte |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Raczkowanie
|
Można biegać, ale ja startuję w ultramaratonach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ostatnie wpisy są bardzo ciekawe
![]() Ostatnio czytałam 2 książki poświęcone zajściu w ciąże - Drogi ku płodności, i Jak szybko zajść w ciążę. W skróci wypiszę kilka rzeczy, które wyłapałam i może komuś się przydadzą. 1. Nie uprawiać wyczynowo sportu, na spokojnie, nie obciążać organizmu, dotyczy to K i M. 2. Kobiety nie powinny podczas starań pić kawy i alkoholu, 1 drink tygodniowo obniża szansę na zajście w ciąże o 40 % 3. Ślina stosowana podczas stosunku obniża szansę, również każde żele nawilżające. 4. Spać podczas dni płodnych w piżamie, żadnych majtek i wkładek, nawet jeśli jest Niagara po wiesiołku ;-) 5. Facet też powinien brać folik w staraniach by polepszyć jakość nasienia 6. Po stosunku niech kobieta leży spokojnie z biodrami na poduszce 7. Psychika, taaak, na spokojnie bez nerwów ;-) jak wiemy ten punkt najtrudniej osiągnąć. 8. Po pół roku starań zbadać TŻ, wysłać do urologa na oglądnięcie sprzętu plus na badanie nasienia. 9. Moja ulubiona rada - uprawiać dużo seksu by kobieta "była wypełniona nasieniem" bauhaha ![]() To tak w skrócie, przejrzę jeszcze raz to dam Wam znać co tam jeszcze było ciekawego. Pewnie większość Was to wszystko wie, ale może znajdzie się taka duszeczka, której się jakiś punkt przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
mała księżniczka
|
Zgadza sie wszystko. W wielu książkach podkreśla sie zły wpływ kofeiny na rozród. Więcej niż jedna filiżanka kawy dziennie znacznie zmniejsza szanse poczęcia. Co zrobić natomiast jak sie stosuje do prawie wszystkich zasad a dwóch kresek nie ma? Najgorzej to ten stres wyeliminować. Bo dla mnie fakt nie zachodzenia w ciąże przez tak długi czas jest najbardziej stresujący. Do tego praca i inne codzienne problemy. Eh
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2610 |
Raczkowanie
|
Nie słyszałam o kawie , bardzo ciekawy temat , a co do alkoholu to czytałam ze czerwone wino pomaga na lepsze ukrwienie i zagniezdzenie wiec nie wiem jak z tym alkoholem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.