|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Mi się ostatnio śniło, że byłam tragicznie umalowana na ślub, więc makijaż próbny obowiązkowy.
![]() ![]() A tak poza tym, to narazie jeszcze spokojna jestem
|
|
|
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny
![]() Można dołączyć?? też zamierzam wziąć ślub w sierpniu ale 2012 roku mam nadzieje że nie będę nikomu przeszkadzać ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się jeszcze nic nie śniło związanego z weselem, ale jak wydrukowałam listę rzeczy do zrobienia to się trochę przestraszyłam, bo wszystko tak na prawdę załatwia się praktycznie przed samym weselem, no i w ogóle ![]() Cytat:
Masz jeszcze dużo czasu, ale sama wiem po sobie, że zleci Ci on błyskawicznie
|
||
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak wole wcześniej sobie wszystko przygotować i się dowiedzieć od Was co muszę zrobić bo jestem zielona co do przygotowań ślubno-weselnych....
|
|
|
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja powoli wypisuję zaproszenia żeby później mieć z głowy, ale np. winietki będę mogła zrobić dopiero jak będę miała zamkniętą liczbę gości, termin do potwierdzenia obecności daliśmy na 2 tyg. przed ślubem. Niestety mam tendencję do zamartwiania się na zapas, co nie zawsze ułatwia mi życie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
hm a jak myślicie sprawdzi się w sierpniu taki zestaw?
![]() ślub biorę 6.sierpnia więc na samym początku...no i myślałam: 1. ta sukienka z małymi zmianami 2. same kolczyki jakieś duże 3. hiszpański welon? (albo może bez welonu i coś innego bo sama nie wiem?) 5. taka fryzurka i wpięta z boku taka spinka z cyrkonii ![]() 6. i bukiet z amarylisów do tego mam zwykłe białe buciki ale takie bez palców, na niskim obcasie i dopinam do nich broszkę kwiatową. hm... chciałabym jakoś tak... tą sukienkę zrobić na mniej księżniczkowatą dlatego wszelka pomoc - się przyda...szkoda że w sierpniu nie ma peonii (piwonii) piękne kwiaty... achh |
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Goyya fajnie
![]() a jaka sukienka itd?
|
|
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuje, podczytuje juz od kilku dni i teraz napisałam
|
|
|
|
#2621 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mogłabyś zapodać tę listę rzeczy do zrobienia? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- stubbornme fryzurka super! ![]() a jaki to jest hiszpański welon?
|
||||
|
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pani mówiła, że to z powodu delikatnej skóry, ja po przymierzeniu miałam całą skórę taką zaróżowioną... welon hiszpański to taki z koronką ![]() zakochalam się w tym ale boję się zamówić z tej firmy bo jakaś dziwna się wydaje...na stronie jest: zdjęcie gdzie welon sięga poniżej ramion a na innym że aż za pupę i nie potrafią jasno mi odpisać jak długi jest welon
|
|
|
|
|
#2623 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jestem nowa![]() nauk tez nie mamy i rowniez ksiądz kazal nam przyjsc pod koniec kwietnia a obrączki bedziemy zamawiac w czerwcu albo w lipcu mamy Jubilera sam je wykonuje i powiedzial ze wcale nie trzeba szybciej bo jemu robota zajmie dwa tygodnie a palce latem puchna wiec zeby byly napewno dobre w tym Waznym dniu pozdrawiam wszystkie sierpniowe panny młode
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
jusztyska wyślij mi maila swojego n apriva to Ci prześlę tę listę, bo mam w pliku
|
|
|
|
#2625 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiedziałam mnie bardziej gładziutki bez koronek do kiecki pasuje a bardzo ładne te z koronkami ![]() Cytat:
wysłałam PW
|
||
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
A czy ja tez moge prosić tą liste na maila??
|
|
|
|
#2627 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Ja podobnie
![]() Cytat:
I jak tak pomyślę, to faktycznie większość dopiero przed ślubem...Cytat:
Już wysyłam maila na PW ![]() Cytat:
A makijaży próbnych miałam już 8 :P Bo moja przyjaciółka mnie będzie malować ![]() Cytat:
Dziewczyny mają rację, błyskawicznie Ci zleci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dałam do 20 czerwca :P niby 2 miesiące przed ślubem, ale chcemy mieć taką już wstępną listę gości, żeby wiedzieć, czy kogoś dopraszać :P A do restauracji musimy miesiąc wcześniej podać liczbę gości.. Cytat:
![]() Cieszę się, że kolejna Sierpniówka będzie ślubować w tym samym momencie, co ja
|
|||||||
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dopraszać raczej nie będziemy więc chyba wystarczy jak do 31 lipca napiszemy no ale to się jeszcze pomyśli
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Maile poszły dziewczyny
![]() My musimy podać liczbę gości na 10 dni przed weselem, dlatego też daliśmy 2 tyg. przed potwierdzenia, wcześniej to nie wiadomo coś komuś wyskoczy w przeciągu tych paru tygodni i klops. Talaaa87 Wyślij mi PW z Twoim mailem to Ci wyślę
|
|
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Kinga dzięki!
Właśnie przestudiowałam listę:P i masakra... ile rzeczy jeszcze przed nami...
Edytowane przez jusztyska Czas edycji: 2011-01-25 o 18:07 |
|
|
|
#2631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Genialna jest ta Twoja lista Super ![]() Mi w restauracji powiedzieli, żeby miesiąc wcześniej powiedzieć, ile gości i w granicach 5-8 może się zmienić i można to zgłosić nawet dzień przed ślubem.
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie, tak czytam jeszcze raz listę
i zwracałam uwagę na różnego typu "gadżety" :P hehe i powiedzcie mi, kupujecie poduszeczkę pod obrączki? kiedy się jej używa? w kościele, zamiast standardowej patery na obrączki? ;>
|
|
|
|
#2633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To na poduszeczce lepiej wyglądają Ale mnie chyba nie będzie nikt niósł Więc nie wiem, czy kupię poduszeczkę...
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
ja to nawet o czymś takim nie myślałam
a u nas na pewno nikt nie będzie niósł obrączek ale tak z ciekawości pytam
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupujecie już welony?Bo ja chciałam dopiero jak pojadę na przymiarkę,czyli... końcem lipca/początkie sierpnia
:brzyda l:Co do upięcia na bok+ welon i kwiat to jestem absolutnie na tak. Moja koleżanka tak miała i wyglądało to pięknie.Sama chyba tak zrobię (jak się zaopatrzę w jakieś włosy )
|
|
|
|
#2636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam w końu troszkę czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chcę hiszpański, 2,5 lub 3 metrowy... |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wtedy też spróbuję dobrać ewentualny welon
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyjdzie mi w ciągu miesiąca Wiem, jaką będę mieć suknię i mierzyłam w salonie kilka welonów i tylko jeden mi się spodobał, a że w salonie kosztował 300zł, to stwierdziłam, że za drogo :P I zamówiłam przez all Mam nadzieję, że wyjdzie tak, jak sobie wyobrażam Bo ręcznie wyszywany będzie opisałam, o co mi chodzi i ufam, że wyjdzie świetnie Kobitka sprawdzona, bo moja przyjaciółka u niej szyła welon i była bardzo zadowolona Jak mi przyjdzie, to wrzucę zdjęcie
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-01-26 o 18:43 |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam się rozbierać
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.