![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Nie macie żadnych stron albo plików na komputerze gdzie byłoby napisane jak analizować jakie pytanie ankietowe? Tak mnie to wkurza, że człowiek musi takie coś robić w magisterce, a nikt mu wcześniej nie powie jak to się robi :/
![]() |
#2643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
O, jak milo, ze trafilam na ten watek
![]() Tez jestem w trakcie pisania. Idzie mi normalnie z predkoscia swiatla.. heh Temat mam taki, ze nic o nim wczesniej nie wiedzialam i w zasadzie ucze sie wszystkie co pisze. Ale ogolnie idea pracy magisterskiej srednio do mnie przemawia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2645 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Taa jasne ![]() Kiedyś na zajęciach powiedziała, że nie będzie proponować nam żadnych tematów bo nie będzie nam nic narzucać ![]() Super, nie ??
![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Heh, ja przez rok probowalam wymyslic temat. Bez zadowalajacego skutku. W koncu napisalam do promotora maila, niemal desperackiego, zeby lepiej on mi cos zaproponowal, bo ja sama nie daje rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo ktoś w takiej samej sytuacji jak ja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- A poza tym powiedzcie mi czy któraś z Was pisała rozdzial praktyczny na bazie raportow?? Bo widze ze wiekszosc robi wlasne badania:/// |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u siebie pisałam to co uznałam, że powinno być, ale jak być powinno to nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
Nie da się napisać wszystkiego. Zawsze będzie jakiś niedosyt, bo coś doczytamy i uznamy że to jest ważne. Dlatego w pewnym momencie trzeba się odciąć. Moja promotorka ma 60 lat napisała setki artykułów, książek, referatów i mówi, że nadal ma ten problem bo jeszcze coś doczyta, i chce zmieniać, dopisywać. Tak się poprostu nie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
No tak, trzeba jakis zloty srodek znalezc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
heja, mam pytanie, czy jeśli w przypisie wskazuję że jakieś zagadnienie jest szerzej opisane tu i tu (i wracając do poprzedniego mojego posta mysle ze to jest dobre rozwiazanie napisac ze cos tam jest szerzej opisane tu i tu i nikt nie zarzuci nam ze o czyms tam nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2653 |
Przyczajenie
|
A Ja mam prośbe do kogoś mądrego bo siedze nad konspektem pracy na temat "Wyobrażenia rodzinne dziewcząt przebywających w młodzieżowym ośrodku wychowawczym" studiuje pedagogike więc bardzo mocno kładzie sienacisk na metodologię mniejsza z tym ja bym prosiła kogos niech ktos mi pomoze napisac konspekt do tej pracy...muszę wyróznić w niej cel poznawczo-teoretyczny i cel praktyczno-wdrozeniowy a także problem główny i szczególowe oraz zmienne zależne i niezależne pisalam juz do promotora, ale zero odzewu. pewnie śpi......
![]() Może ktoś wie o czym pisze pomóżcie proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja już "wymiękam". Nie mogę na mgr patrzeć. Już czasem sobie myślę "byle na 3.0" i do przodu. Mam dość!!!
![]() Frustracja sięga zenitu, naprawdę... Promotor do bani, temat nie lepszy, wiosna i piękna pogoda, a Ty siedź i pisz, coś, czego i tak nikt nie przeczyta...ehhh PS.Oby do lata... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2656 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zdenerwowana, no ale trzeba brnąć dalej. Czy ktoś może mi wyjaśnić, jak zrobić kwestionariusz do wywiadu skategoryzowanego? ja mam metodę ankiety wspartą właśnie ty wywiadem. Czy w kwestionariuszu wywiadu mają się znaleźć pytania z kwestionariusza ankiety? czy jak? Ktoś się orientuje w tym w ogóle? ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() MUSIMY DAĆ RADE!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
właśnie wróciłam z seminarium i jestem zła, poszłam z dwoma rozdziałami (40 stron)w nadzieji, że je sprawdzi i powie czy dobrą drogę obrałam, a on powiedział, że nie będzie sprawdzał rozdziałami tylko żeby mu przynieść całą pracę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2661 |
Przyczajenie
|
a mnie nikt nie pomoże????plisssss
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2662 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2663 |
Rozeznanie
|
No nie wiem czy mam dużo czasu jesli zostaną mi 2 lub 3 do napisania i ten 4 (lub 5ty) najgorszy bo empiryczny. No i ciągle się zastanawiam czy naprawde moge bazować w nim na raportach, czyli badaniach juz przeprowadzonych w sumie:/ a widze ze Wy w wiekszosci same robicie badania.
Co do promotorów to moja promotorka nie zna sie praktycznie w ogole na temacie o ktorym pisze i czuje ze tak sprawdza bo sprawdza:/ boje się że dopiero recenzent znajdzie jakieś wielkie byki ![]() My musimy niby oddać pracę miesiąc przed obroną...:/ ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Hmmm ciekawe dlaczego tak wam odrzucają te prace, jesli chodzi o zgodnosc z tematem to mi babka powiedziala ze pisz dziewczyno o zagadnieniu temat wyksztalci sie pozniej, i mysle ze to jest rozsadne. Poza tym widze po konspekcie jak pewne rzeczy mi sie klaruja. To jest wkurzające bo Ty sie meczysz poty wylewasz a oni Ci powiedza ze masz pisac od nowa . Paranoja, a poza tym czasami to jest ich subiektywne zdanie. Dyskutujcie z promotorami i czasami trzeba ich utwierdzac po co o czyms piszecie, co macie na celu itp. Powodzenia! PS. chociaz kto wie co powie w srode babka o moim rozdziale jak mi odwali to nie wiem!!! Tyle siedzenia! ale nie dam sie!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2665 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, a ja myślę, że damy radę.
Spójrzmy na to zdroworozsądkowo: 1) To tylko magisterka... a nie praca życia ![]() 2) Magisterka, to jak 3, 4 mniejsze prace na różne tematy (każdy rozdział, to oddzielna praca po około 10-15 stron). Pewnie milion razy już takie rzeczy pisałyście. 3) Temat prosty, o którym sporo się pisze. Nie musimy odkrywać Ameryki w pracy. Na prawdę polecam to podejście, bo inaczej się zaoracie przy pisaniu. Co do promotórów, to tak niestety jest, że mało który potrafi pomóc i wesprzeć. Za to można znaleźć książki o pisaniu prac magisterskich, gdzie profesorowie "hiper nadzwyczajni" opisują jak się zabrać do pracy. Jeśli macie chwilkę, to przejrzyjcie jedną z takich książek dla własnego spokoju. Pisząc prace licencjacką chciałam pokazać, co potrafię. Kombinowałam nad tematem pół roku... Potem zbierałam materiały... Analizowałam... i utonęłam w tym wszystkim. Wyszły wypociny ![]() Teraz przy magisterce mam inne podejście. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Amelia, dopiero teraz przeczytałam Twój wpis. Zgadzam się w pełni. Temat można zawsze przerobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2666 | |
Raczkowanie
|
Słuchajcie, też macie jakiś taki dziwny nawyk magisterkowy, że jak coś napiszecie przez chwilę uważacie, że jest ok, po czym uznajecie, że to, co stworzyłyście do tej pory jest nie takie jak trzeba i poprawiacie?:P Albo ciągle coś dopisujecie? Ja tak robię, no i oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie powinnam, bo to mnie w końcu zgubi, no ale
![]() Lubię czytać mądre wpisy jak ten poniżej, zawsze to jakiś głos wspierający. Zazdroszczę rozsądku :d Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1) Dla mnie pracę jest o niebo łatwiej znaleźć niż napisać magisterkę. A już teraz wpisuję w niektórych formularzach aplikacyjnych jej temat. 2)To nie jest mniejsza praca jakich mnóstwo. No może mój pierwszy rozdział taki jest ale pozostałe to już główni mój wkład a nie praca odtwórcza. Moja promotorka podkreśla, że magistrka to już praca naukowa i musi mić taki charakter w przeciwieństwie do licencjackiej którą można napisać "na kolanie". 3) Temat nie jest prosty. U niej proste nie przechodzą. Lubi prace niekonwencjonalne i burzące dotychczasowe wyobrażenie. Jedną z prac w mojej grupie postanowiła wydać w formie książki, a nad innymi będzie się zastanawiać. To jest stara generacja profesorów którzy inaczej do tego podchodzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może łatwo mi tak mówić, bo na moim kierunku w trakcie studiów robiliśmy badania i teraz się ich nie boję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że przynajmniej moja magisterka jest związana stricte z tym co chcę robić w przyszłości, bo inaczej to byłaby strata czasu. Edytowane przez cucaracha Czas edycji: 2010-03-28 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.