![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Hypnotic - co jak co,ale kalorie liczę skrupulatnie niestety ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale może ja rzeczywiście przesadzam ![]() Wyrzuty, niestety- nie potrafię sobie jeszcze z nimi poradzić. Myślę jednak, że lepszy jest ten rowerek niż obcinanie kalorii dnia następnego czy wymioty (a miałam taki etap kiedy głupie pomysły przychodziły do głowy)... prawda?
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Słońce,nie ma za co przepraszać
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aktywna jakoś specjalnie nie była, ale będziemy razem jeździć na rowerach, a ona dodatkowo ma wykonywać ćwiczenia. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
Rozeznanie
|
Ja czytałam, że kluski mają 260 kcal na 100 gr, a moje były ponad 100 gr...
to były takie domowej roboty- nie sklepowe, z nadzieniem i masło było dodoane do ciasta, więc niemożlwe aby miały tylko 150 kcal.
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytałam, że redukcję powinno się zaczynać w ten sposób, że należy od maksymalnej ilości kcal, przy której nie tyjemy (u niektórych to może być nawet 3000, trzeba obserwować siebie a nie korzystaj z tysiąca kalkulatorów ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą ta informacja, którą napisałam powyżej, mogłaby znaleźć się w wątkach podwieszonych chyba? choć tam jest wiele innych mądrzeejszych rzeczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mądrzejszych, jak mądrzejszych, bo niektóre mnie przerażają. W 10 PŻ przesadą moim zdaniem jest hasło "Tylko 10% posiłków powinno zależeć od Ciebie i tego na co masz ochotę". Ja dziękuję za takie coś, mam wiecznie jeść wiejskiego, bo mogę tylko 2 razy w tygodniu zjeść coś na co mam ochotę ? Albo ten kult białka. Jednak reszta jest mądra. Bynajmniej lepsza niż diety-cud. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Przyczajenie
|
R:
Odchudzam się i mi nie idzie (wizualnie ponoć "trochę schudłam", wagi nie mam ale centymetr mnie straszy ze nawet przytyłam 2 cm). Wczoraj postanowiłam policzyć ile ja właściwie jem bo posiłki raczej miałam dobrze skomponowane...i szok. Ja jadłam około 700 - 900 kcal dziennie! Do tego trochę ćwiczyłam (nie intensywnie bo na to nie mam jeszcze kondycji). ![]() Dużo rzeczy się dzieje i stres mi zabija apetyt. Właśnie (10:00 rano) stoi koło mnie talerz z owsianką na wodzie (5 łyżek średnich płatków + cynamon + 3 starte jabłka + woda) i mecze to na zasadzie "za mamusię, za tatusia..." ![]() Co jest gorszym złem: połączenie weglowodanów z tłuszczami czy opuszczenie białka w posiłku?
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
Moje ponawiane R, przez dwa dni strasznie odpuściłam, ponieważ były moje urodziny, jadłam ciastka, ciastka, etc. etc. etc. Mam nadzieję, że dużo od tego mi nie przybyło? W każdym razie, nie mogę dać się zwariować, dziś zaczynam normalne jedzenie
![]() 1. twarożek domowy piątnica, pomidor, rzeżucha. 2. tu nie wiem czy będzie, bo dopiero wstałam, no ale jeśli już to może przegryzę jakimś chudym serem. 3. dwie garści kostki sojowej, pomidor, 2 łychy wieśniaka. 4. tu nie wiem ale jeśli już to sałatka z pomidora, dwóch białek i łychy oliwy. 5. tuńczyk wsw. i jak ?
#2655 |
Raczkowanie
|
To ja wrzucam moje planowane dzisiejsze P :
Śniadanie -2 kromki chleba - z dżemem, serem i papryką, herbata z 2 łyżeczkami cukru i plasterkiem cytryny, jogobella z muesli, płatki z mlekiem - nesquik 2 śniadanie - 2 kromki chleba- z dżemem, miodem, szklanka mleka, 3 kawalki arbuza Obiad - ryż z sosem, 3 korniszony, mięso schabowe, surówka z kapusty Deser-Snickers, chałwa waniliowa Podwieczorek -truskawki ze śmietaną, makaronem i cukrem (miseczka), kasza manna bananowa(kubek) Kolacja - 3 kromki chleba, 2 plastry sera Salami i plaster sera żółtego z dziurami(nazwy nie pamiętam ;P), kubek kakao
![]() |
#2656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Raczkowanie
|
Mam 13 lat, przy wzroście 160 ważę 38 kg.Szczupła jestem z natury.I nie jestem jakoś bardzo chuda, bo prawdę mówiąc nie jestem chuda.Tylko te moje kościste nogi...
A trudno mi jest przytyć, bo ja regularnie tańczę(hip hop, disco dance)i prawie cały czas jestem w ruchu, więc spalam nadmierne kalorie
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chyb a jednak jestes bardzo chuda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się- musisz być bardzo szczupła przy takim wzroście i wadze. radziłabym przytyć z 5kg
![]() U 1.) śniadanko, godz. 6,15 [spać nie mogłam.. ![]() owsianka z otrębami jabłkowymi, odrobiną musli i truskawkami na mleku 2% + kawa z mlekiem 2.) drugie śniadanie, godz. 10,00 2 małe kromki chleba żytniego pełnoziarnistego z polędwicą, serkiem śmietankowym do smarowania, obłożone plasterkiem żółtego sera, sałatą, cebulką i rzodkiewką + pomidor + 3 ogórki gruntowe + marchewka 3.) przekąska, godz. 12,00 2 małe brzoskwinie, 2 morele, 10 truskawek 4.) 'trzecie śniadanie' :P godz. 13,15 mały kefir naturalny, otręby jabłkowe i bakalie (orzechy włoskie, arachidowe i rodzynki) zalane chudym mlekiem, 2 marchewki, pomidor, 2 ogórki gruntowe 5.) obiad (będzie o 15,30) brokuły i serek wiejski szczypiorkowy z rzodkiewką, szczypiorkiem, cebulką i ogórkiem 6.) podwieczorek (17,30) miseczka galaretki truskawkowej 7) kolacja (19,30) mały jogurt naturalny, omlet z dwóch białek jajka posypany natką pietruszki i ziołami |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Rozeznanie
|
U
1) serek wiejski 200g + truskawki + maślanka 280 ml pomidor z pieprzem i cebulką ![]() miseczka pistacji 2) truskawki (miska) 3) 2 gołąbki z mięsem indyczym polane koncentratem pomidorowym 4)znów truskawki:P z kefirem ![]() dziś fatalnie, ponieważ nocowalam u TZ-ta (była butelka wina z colą zero, 2 duże lechy z sokiem malinowym, 2 paki chipsow, pistacje....). niedobrze mi na sam widok jedzeniaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Grahamka z masłem, polędwicą, pomidorem Deser jogurtowy dr Oetkera - jabłecznik z bakaliami Banan II śniadanie: Miska truskawek z bitą śmietaną KBW ;p III śniadanie: Mrożony Danio z rodzynkami Obiad: Zupa-krem warzywna z groszkiem ptysiowym Dwa kawałki pieczeni Kilka ziemniaków Mizeria Deser: Kawałek sernika, co miał wiórki kokosowe na grzbiecie ![]() Kawa z mlekiem Podwieczorek: Kaszka manna z pokrojoną morelą Kolacja: Pierożki tortellini z sosem 4 sery Sałatka z różnych rodzajów sałaty, kapusty i marchwi
#2662 |
Wtajemniczenie
|
Coś czuję, że dziś nie za dobrze to wygląda, więc prosiłabym o podsumowanie.
Utrzymanie. Śniadanie: Zielona herbata, czyli właściwie brak z powodu braku czasu. Śniadanie II: Danio intenso z kokosem, Duża bułka maślana. Obiad: Talerz bigosu z młodej kapusty (znów bez kiełbasy), Tyci-tyci ; p piętka z jasnego chleba (toż to sama skórka była). Podwieczorek: Spory kawałek drożdżówki z kruszonką i truskawkami, Miseczka truskawek, 250 ml mleka 3.2%. Kolacja: Tuńczyk wsw, Jabłko, ew. 250 ml bawarki; czarna herbata z cukrem i mlekiem 3.2%. NNKT brak, bo nie miałam na nie ochoty.
#2663 |
Zadomowienie
|
Witam, jestem tutaj nowa, więc z góry przepraszam za karygodne (niektóre) produkty w moim jadłospisie
![]() R Śniadanie: garść płatków Cookie Crisp (z braku innych w domu ![]() Drugie śniadanie: jabłko, mały kubeczek kaszki mannej z cynamonem (Smakija), szklanka zielonej herbaty Obiad (na który niestety nie mam wpływu): Pierś kurczaka smażonej bez panierki, dwa małe ziemniaki, surówka z pomidorów i cebulki Wczesna kolacja: Dwie kromki białego chleba z chudym białym serem i ze szczypiorkiem, szklanka herbaty ziołowej Co do śniadań- bardzo nie lubię muesli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Wtajemniczenie
|
U
Śn: Drozdzowka z budyniem, mleko 0,5% (ok. 200 ml), 1 sliwka suszona ![]() Obiad: (znowu tak jak wczoraj dziwny): 2 parówki, 2 plastry sera zoltego, 2 kromki chleba mieszanego i ketchup - wszystko zapiekane w mikrofali Podwieczorek: kawał piernika Kolacja: 2 kromki razowca, 1 kromka mieszanego, 3 plastry szynki, plaster sera zoltego, troche ogorka Wstyd sie przynzac, ale brak warzyw, nnkt i białka i ogolnie niezdrowo, ale ilosciowo tzn. kcal chyba okej? Nie bylo II śn bo wstalam o 10 ![]()
#2665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Wtajemniczenie
|
Nie boję się węgli na kolację, tylko akurat biorę się za wykańczanie tuńczyka bo leży i leży w mej lodówce
![]() A kcal ile może tutaj być, tak na oko? Bo..ah, boję się przyznać ![]() A co do powieczorku- wygląda jakbym czego mogła tam się bać? ![]()
#2667 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak zaglądałam do tego watku to fajnie komponowałam jadłospisy a teraz to masakra musze sporo zrzucic i jestem na ostrej R, musze zaczac jadac regularnie i sie nie objadac i teraz takie pytanie, ile ryżu brązowego powinnam zjeść na obiad? pół woreczka? woreczek?
i jeszcze jedno, kolacja powinna byc czysto białkowa ale po białku sie tyje wiec jak to jest? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Wtajemniczenie
|
A ja myslalam, ze dzisiaj zjadlam jak normalny czlowiek, a zawsze jem za duzo np. w tygodniu jem wiecej, bo znacznie dluzej jestem na nogach (wstaje o 6 rano) i jeszcze mama robi normalne obiady. Takze w poniedzialek prosze iza o ocene
![]() ![]()
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Wtajemniczenie
|
aa
![]() ![]() A po II śniadaniu wpadła jeszcze kawa z odrobiną mleka 3.2 %, jbc . ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.