![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do śniadań to się nie przejadły ![]() ![]() __________ Dzisiejsze R : Śniadanie: 4łychy płatków owsianych, łycha otrębów pszennych, serek wiejski lekki, gerberek owocowy (bez cukru; można?), Ricore z odrobiną mleka 0,5%; II śniadanie: pojedyncza pierś z kurczaka, pomidor (był siłowy, ale nie dałam węgli, bo jestem dopiero po SB i chciałam do niedzieli jeść 1posiłek ww dziennie, a od poniedziału już normalnie); Obiad: pół dużego fileta z dorsza, pół główki kalafiora, 3 orzechy włoskie; Podwieczorek: 1jajko całe, białko, 50g chudego twarogu, 7 orzechów laskowych, szczypior, pomidor, 3 rzodkiewki, ocet, 3łyżeczki j. naturalnego; Kolacja: brak, bo się zestresowałam i miałam wyrzuty sumienia ![]() ![]() Nie za dużo kcal jak na R ( oczywiscie gdybym jeszcze zjadła kolacje w postaci 125g chudego twarogu) ??
![]() |
#2613 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Rozeznanie
|
euro-meczowe U
![]() 1. 250 ml maslanki + miska truskawek + serek wiejski light 2. kawa z mlekiem 0,5% miska truskawek big toffee 3. kartofle + gotowana pierś z kurczaka + mizeria (ogórek + jogurt nat.) kawa z mlekiem 0,5% 4. 2xCarlsberg z sokiem malinowym:P 5. 1 i poł grahamki (plasterek konserwy mielonej, 2 plasterki chudych wędlin, pomidor, sałata, pieprz) |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Raczkowanie
|
Cześć!! Ja tu po raz pierwszy...śledziłam Wasz wątek postanowiłam dodać swój jadłospis
![]() od 1,5 roku cały czas tyje, mimo tego, że 2xtyg aqua aerobic i jak ciepło jest to min 2xtyg rower ..nie wiem czemu.. ŚN: mój dzień zaczyna się od 5:30 ![]() ![]() ok 7:00-kawa Ricore z mlekiem 2% ok. 10-11... sałatka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka kiszonego, ćwiartki papryki, czasem jakieś ziarna słonecznika dorzucę i ser feta(plasterek) LUB wieśniak z pomidorem, rzodkiewka lub papryką ok 14 homo naturalny z muesli (sante 6 zbóż+otręby z jabłkami lub śliwkami) ok 17 obiad: grillowana pierś z kurczaka z warzywami na patelnie (pół opakowania) LUB ryż brązowy(jedna torebka) z warzywami na patelnie(tez pół) wieczorem ok 20 staram sie też coś zjeść np wieśniaka z jakimś warzywem, bądz po basenie ok 21 Moja najgorszą wadą jest niestety podjadanie..szczególnie muesli..jestem od niego chyba uzależniona ![]() Brak mi NNKT, nie lubię ryb z puszek..ewentualnie czasem na obiad mam smażonego mintaja czy coś...ale lubię orzechy i staram sie je jeść w ilościach rozsądnych. krytykę mile widziana ![]()
#2616 |
Rozeznanie
|
U
1) serek wiejski 200g + 200 ml kefiru truskawkowego 0% kawa z mlekiem 0,5% 2) 250 ml kefiru 0% tłuszczu truskawy podjadane przy szypułkowaniu ![]() 3) makaron brązowy z jogurtem i truskawkami 4 suszone daktyle (ile do g.?) i garść owoców kandyzowanych 4) tuńczyk w sosie słodko-kwaśnym (185g) Edytowane przez Carmel Choco Czas edycji: 2008-06-13 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Raczkowanie
|
U:
I 150 g serka wiejskiego z truskawkami, kromka chleba razowego; cappuccino marcepanowe bez cukru. II Serek homogenizowany ananasowy z 20 g podróbek cookie crisp; kalarepa. III 2 ogromne pancakes'y z mąki pszennej graham polane serkiem homogenizowanym naturalnym zmiksowanym z truskawkami. ![]() IV Budyń czekoladowy; marchewka. V Serek homogenizowany naturalny z 30 g migdałów; 3 rzodkiewki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie proszę co sądzicie na temat mojego jadłospisu dzisiejszego:
(Jestem na Redukcji) 7.oo pół bułki z plastrem szynki i sera żółtego (pełnotłustego niestety) 10.00 Bułka ciemna z dżemem śliwkowym (bez masła) 13.00 Serek wiejski z pomidorem, banan 16.00 Jabłko ok. 18, 19 pierś z grila i ziemniaczki z grilla, sałatka Poza tym wypiłam jedną kawę z mlekiem, jedna kawę zbożową z mlekiem, czerwona i zieloną herbatę (nic nie słodzę) |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Raczkowanie
|
Znowu R:
śniadanie (6:30): ok. 100g chudego twarogu*, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych) z garścią suszonej żurawiny, ok. 200g czereśni, pomarańcza II śniadanie (9:30): kromka chleba pełnoziarnistego (ok. 70g) z 50g chudego twarogu*, jabłko obiad (14:30): ok. 160g pstrąga (pieczony w piekarniku, w foli), 2 marchewki, 2 pomidory, garść orzeszków ziemnych podwieczorek (17:00): jabłko kolacja (19:00): śledź w zalewie octowej, marchewka *ze 150g twarogu zmiksowanego z 1/2 łyżeczki miodu Podwieczorek taki nie bardzo, bo po tych śniadaniach w ogóle nie jestem głodna - a II musiałam zjeść tak szybko bo mi się kanapka rozlatywała ;P
#2621 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze tak a propos wizażowej reguły "jabłko to nie posiłek". Oczywiście, zgadzam się, że sam owoc na obiad, czy śniadanie nie wystarczy i raczej nie jest posiłkiem, ale dlaczego nie można go zjeść na podwieczorek? Dziewczyny, wybaczcie, ale czy Wy oceniacie te jadłospisy schematami
![]() ![]()
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2624 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikogo nie zmuszam do stosowania ich, jeżeli ktoś nie chce to i tak nie doda tego białka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Wtajemniczenie
|
Moje niezdrowe utrzymanie, które usprawiedliwiam wychodzeniem z ed
![]() śn: 2 łyżki owsianych, 3otrębów owsianych, ciepłe mleczko 1.5%, jabłko. IIśn ( ![]() kilka Bake Rollsów o smaku pizzy. w między czasie: słaba kawa zabielana dwoma łyżeczkami mleka w proszku. IIIśn ( ![]() ![]() w między czasie: Twist kawowy 250g o: dwa malutkie kotleciki bite panierowane w jajku i bułce tartej, smażone ofc, kilka ziemniaków z koperkiem, bigos z młodej kapusty (bez kiełbasy^). k: szprot w sosie pomidorowym 170g. To raczej powinno się nazywać niezdrowym P ![]() ![]()
#2626 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Dwa tosty obtoczone w mleku i jajku, następnie usmażone na oleju i nasmarowane Jogobellą bananową oraz obłożone pokrojoną morelką Reszta Jogobelki zjedzona z Granolą II śniadanie: Sałatka quasi-grecka - zamiast fety serek wiejski Jabłko III śniadanie: Baton Corny z żurawiną Obiad: Zupa-krem warzywna z groszkiem ptysiowym Smażona panga Ziemniaki z masłem Surówka z marchwi i kapusty Deser: Znowu morelka Podwieczorek: Miseczka truskawek ze śmietaną i cukrem pudrem ![]() Parę ciastek brzydkich a dobrych Kawa z mlekiem Kolacja: Pierożki tortellini Sałatka jak na II śniadanie, ale bez wieśniaka No a po kolacji jak zawsze coś sobie podjem, np. wczoraj jadłam jeszcze wiśnie w czekoladzie, bo po pizzy i panna cotcie wciąż byłam głodna ![]() ![]()
#2627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Wtajemniczenie
|
Wiosenko bardzo mało kcal? Ee, mi ciągle wydaje się, że jem dużo. A na kolację była jednak kromka razowca z wiejskim 6% i szczypiorkiem. Czyli wychodzi jeszcze mniej kcal, tak naprawdę...
#2629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chcę przytyć dla zdrowia i dla zdrowszego wyglądu też, marzę o ładnej, kobiecej sylwetce. ![]() ![]() ![]() Jedz na zdrowie. ![]() A jeszcze układałam R dla mojej koleżanki (która najpierw miała "super" pomysł, żeby urządzić sobie głodówkę ![]() ![]() Śniadanie: Owsianka - 4 łyżki płatków na wodzie, do tego naturalny homo i potarte jabłko oraz cynamon (kocha jabłka, najlepiej więc żeby jadła je do śniadania, prawda?) II śniadanie: Grahamka z polędwicą i jakimiś warzywami (pomidor, sałata, ogórek) Obiad: Kawałek piersi z kurczaka (powiedziała, że chce spróbować gotowania na parze ;p) Brązowy ryż Sałata z oliwą z oliwek Podwieczorek: Serek wiejski light z orzechami (ta oliwa i orzechy potem to będzie dość NNKT?) Marchewka (trochę głupio, ja bym tak nie zjadła, ale na owoc to już za późno pewnie będzie, zresztą miała jabłko rano, niech się cieszy ![]() Kolacja: Jajecznica (bez żółtek, nie?) z warzywami Mam nadzieję, że się tym naje ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Wtajemniczenie
|
Spontaniczne i niedrowe U:
IŚn.: płatki czekoladowe (z 60-70g) z mlekiem 0,5% (150 ml) IIŚn.: drozdzowka z dzemem, budyniem, kruszonka i lukrem Obiad: pół talerza zupy buraczkowej, 3 kromki razowca (2 plasterki sera, pasztet, pomidor, ogórek, bez masła), potem 200 g truskawek i 3 sliwki suszone Podiweczorek: duży kawał piernika z kremem, dzemem i czekolada z posypka (mama upiekla) Kolacja: pół kromki razowca z odrobina masła i 2 małe sledzie w oleju Podjadlam troche snackow na oleju (chyba 5) i 5 z mikrofali, bez oleju Na jakość nie patrzcie, bardziej czy nie za duzo jak na U, sama nie wiem.. ![]()
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2008-06-13 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Wtajemniczenie
|
Monochrome, niech tylko uważa z tą oliwą do surówki w obiedzie, żeby nie połączyła za dużo węgli z tłuszczami. Myślę, że łyżka to optymalna ilość
![]() Moje Utrzymanie Śniadanie: Fitella pomarańczowa z mleczkiem 0,5% (wiem, że kiepsko, ale bolało mnie bardzo gardło, zaspałam i nie byłam wcale głodna) 250 Śniadanie II: Serek wiejski 150g, pół KBW (koleżanka mi ukradła drugą połowę ![]() Obiad: 3 spore kawałki domowej pizzy. 450 Deser: miska truskawek polana jogurtem bałkańskim 3% 200 Podwieczorek: Grzesiek kawowy, surówka meksykańska pikantna (400 g) 400 Kolacja: Grahamka posmarowana nutellą, danio intenso z orzechami, miska truskawek. 400 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj delikatnie mówiąc przesadziłam :wstydnis:, no ale każdemu może się zdarzyć gorszy dzień- nie jadłam z głodu, po prostu miałam ochotę...
Czyli moje U, dziś sponsorowane przez literkę A, jak paskudny apetyty... 1) stanadrdowo: osoanko-otrębianka z ziarnami słoncznika, łycha homo, kromka macy razowej [40 kcal ma] 2) grahamka z 2 ogórkami małymi, pomidorek, wędlina drobiowa, i 2 grube plastry sera białeko półtłustego 3) linnesa waniliowa- około 150 gram, 50 hr homo naturalnego, marchewka, kilka czereśni prosto z drzewa 4) i tu dowaliłam! ![]() szklanka budyniu z kaszą manną na słodziku, 2 duże talerze zupy warzywnej nie zatrzepanej, 4 kluski na parze- 3 z bydyniem, jedna z truskawkami, podgryzione truskawkami 1 h 20 minut rowerku- około 60 minut z przerazliwie zimnym deszczu... brrrrrr. 5) serek wiejski 100 gr, ogórek
#2634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Miało być R,ale wyszło U i to na dodatek takie sobie jakościowo ...
Śn : truskawki serkiem waniliowym i twarogiem IIŚn : razowiec z wędliną,sałatą O : mały kupny naleśnik z szynką,serem,pieczarką,so sem jakimś, lód rożek P : Big Milk K : sałatka (sałata,ogórek,twaróg,tro szkę jogurtu nat. i szczypiorek) , 2 kromki razowca z serkiem do smarowania,lód rożek znowu ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Wiosenko - jakby tak podliczyć ... z 1500 będzie,albo nawet do 1600 dojdzie.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agness mnie wyszło 1350. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.