OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 16:27   #2641
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
nelijka, ja kupowalam chybabbay dream, ale jest tam logo rossmanowskie? ja mialam nr 3, zolte (pomaranczowe opakownie) dla mnie byly super. nawet nie wiem czy nie lepsze niz dry baby pampers'a

ja mam dokladnie takie samo zdanie co ty, jelsi chodzi o jedzenie dla maluszkow. nikt nie wypuscilby na rynek czegos co jest zagrozeniem dla dzieci
nikt oprocz chinczykow
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:31   #2642
katakumba
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
nikt oprocz chinczykow
na sczeccie do china mam za daleko zeby robic tam zakupy

sluchajcie czy w wieku 4 misiacy dzieci maja skoki rozwojowe??
bo moja dzis tylko zre i spi. co 2 godziny zjada 120ml i spi, nawet bawic sie nie chce

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 16:47   #2643
niobe7
Zadomowienie

Cytat:

bo moja dzis tylko zre i spi. co 2 godziny zjada 120ml i spi, nawet bawic sie nie chce
http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...zwojowe-12723/
tutaj jest wykres w ktorych tygodniach sa skoki rozwojowe
i opis kolejnych skokow
Stary 2009-03-01, 17:58   #2644
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
nelijka, ja kupowalam chybabbay dream, ale jest tam logo rossmanowskie? ja mialam nr 3, zolte (pomaranczowe opakownie) dla mnie byly super. nawet nie wiem czy nie lepsze niz dry baby pampers'a

ja mam dokladnie takie samo zdanie co ty, jelsi chodzi o jedzenie dla maluszkow. nikt nie wypuscilby na rynek czegos co jest zagrozeniem dla dzieci
'
a to bys sie zdziwila chyba cos ok roku temu byla afera z firmą "gerber" jedna z najbardziej uznawanych i popularnych produkujących jedzonko dla dzieci..

masowo wycofywali sloiczki i część kaszek ze sklepów

Cytat:

ma w 17 tyg... moja chyba tez przechodzi ale odwrotnie niz zwykle.. tzn zawsze jadla ok 40 min po 20 na cycek czasem po 15..

a dzis zjada 5-12 min z jednego i o drugim nie chce slyszec... juz 3 dzień tak ma tylko ostatni posilek zjada normalnie...

czy wasze dzieci w pewnym wiekku zaczely ssac cyca krócej?

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-03-01 o 17:59
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 18:22   #2645
maniche
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
'
a to bys sie zdziwila chyba cos ok roku temu byla afera z firmą "gerber" jedna z najbardziej uznawanych i popularnych produkujących jedzonko dla dzieci..

ma w 17 tyg... moja chyba tez przechodzi ale odwrotnie niz zwykle.. tzn zawsze jadla ok 40 min po 20 na cycek czasem po 15..

a dzis zjada 5-12 min z jednego i o drugim nie chce slyszec... juz 3 dzień tak ma tylko ostatni posilek zjada normalnie...

mój od poczatku ssie cyca 7 minut i jest najedzony, ostatnio przed snem zaczą jeść 15 minut

http://s2.pierwszezabki.pl/022/0220789a0.png?5438
maniche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 19:17   #2646
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
'

nie wiedzialam

Cytat:

ja juz chyba gdzies pisalam... ale u mnie Karola jak byla malutka to wisiala na cycku, jadla, przysypiala, budzilam ja i dalej jadla.
a teraz jak je 10 minut to dobrze
bo najczesciej raz dwa i niby juz nie chce
skutek tego taki ze je czesto co 1,5-2h
Stary 2009-03-01, 20:19   #2647
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Moje dziecię też je krótko ale czasem ma faze na dłuższe ssanie

A z tym Gerberem to faktycznie była afera. Tam coś chyba o jakieś szkiełka chodziło jeśli dobrze pamiętam.

I muszę sie Wam pochwalić, że jestem dziś bardzo dumna z mojego syna. Ostatnio pisałyśmy o tym z maniche, że nasze szkraby nie podnosza główki podczas leżenia na brzuchu. No i nie minęło parę dni a moje dziecię na 1 marca zrobiło mi niespodziankę i leżał pierwszy raz na brzuszku z głową wysoko podniesioną. Byłam w szoku i jestem przeszczęśliwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 20:30   #2648
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
I muszę sie Wam pochwalić, że jestem dziś bardzo dumna z mojego syna. Ostatnio pisałyśmy o tym z maniche, że nasze szkraby nie podnosza główki podczas leżenia na brzuchu. No i nie minęło parę dni a moje dziecię na 1 marca zrobiło mi niespodziankę i leżał pierwszy raz na brzuszku z głową wysoko podniesioną. Byłam w szoku i jestem przeszczęśliwa

kazde dziecie ma swoj tok rozwoju
ja sie tylko zastanawiam kiedy moja mala sie nauczy przewracania z plecow na brzuszek i dowrotnie, bo ja szeroko pieluchuje i ma zadanie utrudnione :/
Stary 2009-03-01, 20:36   #2649
drobciaa
Raczkowanie

Hmm, a u nas to jest tak z jedzonkiem. Od samego początku mały ssał przy jednym karmieniu tylko jedną pierś i tylko 15 minut, zawsze. Od mniej więcej ukończenia 3 miesiąca życia zaczęło się wkurzanie przy jedzeniu, skutkiem tego jest wprowadzenie przeze mnie butli. Na początku robiłam tak, że zawsze podawałam najpierw obie piersi, zwykle ssał po kilka minut, a jak już zaczynało się wkurzanie, to dawałam butlę. Teraz od tygodnia robię tak, że podaję na zmianę, raz karmię tylko butlą, raz tylko piersiami obiema (pije teraz w sumie około 15, 20 minut) i tak na przemian. A w nocy i rano obywamy się bez butli. Czyli z piersi pije częściej. Taki sposób wydaje mi się sensowny, bo przynajmniej mały się najada i nie wkurza się przy cycku. Rozumiem, że przez to, iż robię większe przerwy między karmieniami piersią (6 godzin, bo mały pije co 3) podając mu co drugie butlę, pokarmu zdąży tyle się nazbierać, że małemy starcza, ale czy robiąc w ten sposób, czyli rzadziej karmiąc piersią nie wstrzymuję sobie laktacji? Czy może lepiej robić tak jak poprzednio, czyli za każdym karmieniem podawać na początku pierś, chociaż na te zaledwie kilka minut..? Nie wiem co będzie lepsze.

Scorpionec nie martw się, Iga pije tyle, ile potrzebuje, każde dziecko jest indywidualnością, więc trudno porównywać czasy w których piją mleczko. Jedne piją w szybszym tempie, drugie się nie śpieszą, robią sobie przerwyTwoja Iga tak wspaniale przybiera na wadze, że na pewno wszystko jest w porządku

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Gosiaczku gratuluję Twojemu Szkrabikowi
Filip nauczył się robić bączki buzią, tak jak ja i mąż robimy mu na brzuszku i dziś cały dzień się popisywał, ślinkowym bąbelkom nie było końca
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-01, 20:55   #2650
scorpionec
Zakorzenienie

gosiaczku gratuluje postepów !

z tym karmieniem to narazie sie nie martwie.. bo mala ma zapasy (sika sporo wiec sie nie odwodni) wiem tez ze niektore dzieci jeda 5 minut inne godzine... i w obu przypadkach moze byc ze zjadaja tyle samo..

zastanawia mnie fakt skąd z dnia na dzień tak drastyczna zmiana.. przyznacie ze spadek z 40 min na 15 (a czasem i 5) jest zaskakujący.. i wkurza sie do czerwoności jak próbuje dluzej ja karmić..

nie wiem czy to chwilowe czy juz tak bedzie.. teeraz na noc zatankowala jak zwykle.. hmn...

drobcia wiem ze jeli nawet dziecko je tylko raz dziennie z cycków to laktacja sie utrzyma nie wiem jak z ilościa..moja ma przerwe nocna 11-12 godz i na ilość mleka to nie wplywa.. ale im czesciej sie daje cyca tym lepiej..(tzn do kazdego karmienia)

a przypomnialo mi sie oglądalam galeria sliczne mamy bobasy i jakie juz duże..

a Laura to prawie bliźniaczka mojej Igi - bardzo podobna

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-03-01 o 20:58
Stary 2009-03-01, 21:05   #2651
drobciaa
Raczkowanie

scorpionec- zatankowała hi hi- dobre
A Ty kiedy powklejasz zdjęcia, hę?
My chcemy Igusię zobaczyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 21:52   #2652
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
scorpionec- zatankowała hi hi- dobre
A Ty kiedy powklejasz zdjęcia, hę?
My chcemy Igusię zobaczyć
melduję porawę album założony..

spadam spać
Stary 2009-03-01, 22:11   #2653
katakumba
Zakorzenienie

niobe dzieki za rozpiske, przydala chocby zeby sobie poczytac co mnie jescze czeka i kiedy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-03-01, 22:47   #2654
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem ile mierzy ale ciuchy nosi 74/80 no juz trzy tyg temu wazyla 7,5 kg..
a do tego czapka kombinezon i śpiwór.. za duzo miejsca nie zostaje w tej gondoli zwłaszcza na szerokość...

teraz coraz cieplej to wyjme śpiwór to zyskamu na powierzchni i tym sposobem mam nadzieje do konca marca sie przebujamy..

a porem spacerówka ona sie prawie na leżąco rozkłada wiec mała może spokojnie się przeprowadzac
Moja Olimpka nosi rozmiar 68, ale juz na styk. Wiec lada moment przechodzimy na wiekszy.

Spiworka w ogole nie kupowalam. U nas jest cala zime dosc cieplo i nawet w samym kombinezonie mialam wrazenie, ze jej za cieplo jest czasem. Mam nadzieje jezdzic gondolka az skonczy 6 miesiecy. No zobaczymy.

Cytat:
aaliyah pisałaś o kredkach do wanny. Znalazłam na aukcjach, takie masz?? http://www.allegro.pl/item559448095_...w_kapieli.html
Mamy kredki podobne do tych: http://www.amazon.co.uk/Cuckoo-Alex-...5947340&sr=1-1

Idea jest taka, ze ja mam dziecku rysowac.

Cytat:
Zabawki Lamaze polecane przez Was - rewelacja. I szczerze mówiąc gdyby nie Wy to pewnie bym nawet nie wiedziała, że taka firma istnieje Czasem z zabawką jest też tak, że jednemu dziecku sie podoba innemu nie. Ale widac nawet dzieci mają gusta i guściki
Nieskromnie napisze ze to ja polecilam zabawki Lamaze.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Fajne te zabawki, ale zastanawiam sie czy jak sie dziecko nauczy malowac po wannie, to czy scian nie zacznie ozdabiac Syn znajomych namalowal u siebie w pokoju kraty dokad dostal
Tez sobie mysle tak czasem... Naucze sama dziecko mazac kredkami po scianach.

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
Lady M a proszę bardzo
http://www.allegro.pl/item561645779_...ainforest.html
Z tego co widziałam na zdjęciach, to kilka dziewczyn też ją ma
My ja mamy. Polecam. Sprawdza sie u nas.

Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość
A jeszcze mialam odpisac o kaszkach. Ja mam kleik ryzowy bobovity i tam w skaładzie wogole nie podaja cukru, jest tylko maka ryzowa i wit B1. No ale i ja i tak wychodze z zalozenia ze te wszystkie kaszki sa dla dzieci i czy maja cukier czy nie zostaly wypuszczone na rynek, wiec rowneiz przebadane i maja wyjsc naszym maluszka na zdrowie No i na dobra sprawe cukru czy innego swinstwa na dluzsza mete nie da sie uniknac.
Kleiki nie maja cukru w skladzie. Kaszki to juz inna historia...

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za życzenia zdrówka dla moich dziewczyn. Starsza chyba lepiej,może się choroba nie rozwinie, ale Emilka niestety gorezj. Nie ma gorączki,ale tak kaszle,że mi się serce kraje. Kładę ją najwyżej jak mogę, bo te gluty w gardle ja dławią i wtedy wymiotuje,bo nie umie ich połknąć.Dzis w nocy z nia spałam,ale było spokojnie. Zastanawiam się,czy mam ją kąpać przez te dni??W końcu nie ma gorączki? No i pogody mi szkoda-znów nas ominie spacerek z tatusiem.
Wczoraj kupiłam Pampersy Active Play 3-sa super! Tyle mi zostało Huggiesów,już mam ich dosyć-juz zaczęła się pupka odparzać i prawie zawsze przeciekają,jak sie siusiu nazbiera.Trudno-zmarnują się. A te Pampersy sleep & play, to czym sie różnią?
A tych z Rossmana,to nie moge nigdy rozmiaru trafić w małej paczce-nie chce od razu dużej kupować.A czy ktos próbował Bella Happy??Podobno są niezłe.

Lecę pooglądać albumiki Waszych dzieciaczków
Dla mnie Pampery sa bez porownania lepsze niz Huggies. Tylko raz kupilam Huggies i nawet maz narzekal, ze dziecko jest w nich mokre. A on nie narzeka bez powodu. I caly czas jestesmy w Pampersach.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 07:47   #2655
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Moja Olimpka nosi rozmiar 68, ale juz na styk. Wiec lada moment przechodzimy na wiekszy.

Spiworka w ogole nie kupowalam. U nas jest cala zime dosc cieplo i nawet w samym kombinezonie mialam wrazenie, ze jej za cieplo jest czasem. Mam nadzieje jezdzic gondolka az skonczy 6 miesiecy. No zobaczymy.

Dla mnie Pampery sa bez porownania lepsze niz Huggies. Tylko raz kupilam Huggies i nawet maz narzekal, ze dziecko jest w nich mokre. A on nie narzeka bez powodu. I caly czas jestesmy w Pampersach.
chyba u nas byly inne zestawy wózków.. bo spiworek byl w komplecie (on jest docelowo do spacerowki bo dziurki na szelki) i do gondolki troche duzy ale spelnia zadanie w zestawie byla tez moskitiera, kocyk, pokrowiec frotte na fotelik, folia na wózek itd ale u was zima w wersji light wiec nie ma takiej potrzeby

my tez tylko raz zdradziliśmy pampki na rzecz huggiesów i to byla pomylka..nawet wtedy malutka iga domagala sie czestszych wymian..a na ogól tego nie robi... a chusteczki huggiesa uczuliły paniusię

dzięki za komplementy dla Igi
Stary 2009-03-02, 08:38   #2656
drama
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za wszystkie komplementy
Co do pieluszek, to mi pampersy 3 w ogóle nie podeszły. Fajnym substytutem były babydream rossmannowskie, ale zaczęły wbijać się w nóżki. Teraz mam Happy, bo dostaliśmy od kogoś i jestem z nich zadowolona. Tylko są dość szerokie w porównaniu do tych rossmanowskich. Ale Happy mam od 5kg, a tamte były chyba od 4kg.

maniche pisałaś, że żałujesz, że nie kupiłaś sobie chusty. Mi się wydaje, że jeszcze nic straconego. Można dziecko w chuście nosić nawet do 3 lat. Może spróbuj od kogoś pożyczyć na próbę, albo kup używaną, żeby się przekonać czy wam podpasuje.

Z jedzeniem u mnie podobnie jak u Niobe. Mała też na początku chciała non stop być przy piersi, a teraz szybciej się najada. Ale u mnie na trochę dłużej, bo tak na 2,5 - 3h (ale czasem chce po 1,5h też ).

Zmykam teraz, bo mnie wzywa

Edytowane przez drama
Czas edycji: 2009-03-02 o 08:38 Powód: literówka
drama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:07   #2657
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
moje piersi wracają do formy . Mała już się nie pręży i nie drze no i znowu je co 3 - 3,5 godz.

xandra niby na gripe water jest napisane żeby dawać dopiero po ukończeniu pierwszego miesiąca ale nie wiem czemu. Moja mała miała 2 tyg jak zaczęłam podawać jej espumisan. Pediatra powiedziała, że mogę dawać do 15 kropelek.

Troszkę mam nam się wykruszyło . Drobciaa długo się nie odzywała, Kasia EG, mała 82, JaGaaaa, logest, becia, anbar, LadyM, Sniezynka... gdzie one się podziewają
Ja melduje, ze jestem Caly czas Was podczytuje i ogladam Wasze szkraby Ja tez mam kilka zdjec w galerii, jakby ktoras zechciala obejrzec

Pozdawiam Was bardzo goraco
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:15   #2658
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
chyba u nas byly inne zestawy wózków.. bo spiworek byl w komplecie (on jest docelowo do spacerowki bo dziurki na szelki) i do gondolki troche duzy ale spelnia zadanie w zestawie byla tez moskitiera, kocyk, pokrowiec frotte na fotelik, folia na wózek itd ale u was zima w wersji light wiec nie ma takiej potrzeby

my tez tylko raz zdradziliśmy pampki na rzecz huggiesów i to byla pomylka..nawet wtedy malutka iga domagala sie czestszych wymian..a na ogól tego nie robi... a chusteczki huggiesa uczuliły paniusię

dzięki za komplementy dla Igi
U nas mozesz wybrac co chcesz kupic. Nie ma kompletu. Torby i spiworka nie chcialam bo stwierdzilam, ze nam sie nie przydadza. Jak bedzie taka potrzeba to spiworek kupie. Moskitiere, kocyk i folie dostalam z wozkiem.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:50   #2659
drobciaa
Raczkowanie

Witam
Co so skoków rozwojowych, to moje dziecko chyba właśne taki przeżywa, nie wiem jak inaczej wytłumaczyć zmianę jaką mnie ostatnio uracza. Już taka byłam zadowolona, że jak zaśnie o 20 to pobudka dopiero o 5, 6 rano, a teraz proszę, od kilku dni budzi się też tak o 1,2

Scorpionec co za szybka reakcja, dzięki za zdjęcia, są śliczne!
Stary 2009-03-02, 09:52   #2660
Paula Szyszka
Zadomowienie

melduję się po weekendzie u nas była super pogoda więc spacerowaliśmy połowę niedzieli a później cieszyliśmy się że jesteśmy w końcu we 3 całą rodzinką

nie strasznie z tymi ciążami jak was przeczytałam aż się wystraszyłam hhihihi z jednej strony dzieciaczki by się razem bawiły ale z drugiej o raju nie chciałabym teraz kolejnego dziecko wolę żeby mały troszkę był starszy

co do długości ssania cycka mój mały kiedyś ssał z jednego 45 min a od jakiś 3 tygodni wciąga 10 min i je tak co 2-3 godz na noc je z 2 cycków no i trwa to prawie 40 min ale za to chodzi spać o 20 a wstaje na mleczko dopiero 5-6 więc nie jest źle

co do zabawek do wanny to my mamy takie gumowe kaczuszki najzwyklejsze ( mały dostał od teściów) i uwielbia ja kopie nóżkami w nie a jak biorę jedna i kładę mu na brzuszek to tak się cieszy

katakumba gratki dla twojego mena super że dostał ta pracę

co do wózka to mój jest takie długaśny że szok na styk już mi się w gondoli mieści fakt faktem że x lander ma strasznie małą gondolę ale mój to jakiś taki długaśny chłopak jest nosi ubranka na 74 cm wielkolud jeden i waży już ok 6,5 kg

drobciaa mój Igorek tak jak Filipek puszcza balony ze śliny hihi

maływ stał lece........
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 09:54   #2661
katakumba
Zakorzenienie

dzien dobry kobiety

piekna pogoda u nas, wiec na spacer jak zwykle o 1 pojdziemy. musze isc sie zobaczyc z cecylia (moja hv) bo mloda ma cos na oku. jakby zylka jej pekla, pol bialka fioletowe... no moze nie pol, ale wystarszylam sie starsznie jak to zobaczylam wczoraj. ide sie spytac i najwyzej pojade do szpitala okulistycznego

zastanawiam sie jak dlugo jeszcze dziecko moje bedzie mialo ten swoj skok, bo budzenie sie co 2 godziny w nocy jakos mi nie lezy

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-03-02, 09:57   #2662
drobciaa
Raczkowanie

Paula to nie miałaś teraz szkoły? Super, że miałaś taki miły weekendU nas w sobotę było super, a w niedzielę nawet nie wyszłam tak szarawo i ponuro, zresztą dziś też,ale trzeba iść dupska przewietrzyć
No te bączki to są niezłe
Stary 2009-03-02, 10:06   #2663
nelijka
Raczkowanie

To ja jakas inna jestem bo nam hugiesy pasuja, a w pampkach pupka sie odparzyla...

No akcja gerbera to slyszalam, ale juz zapomnialam. Tam im sie chyba szklo dostalo do jedzenia

No i ja chyba tez matka wyrodna, bo mala nosze na pionowo i sadzam na kolanach (ale ona od atakow kolki tak nauczona). No i obcinanie paznokietkow zawsze odbywa sie na kolanach
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 10:08   #2664
tola3804
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!

Ja totalnie za Wami nie nadążam. Chyba z tydzień zajęło mi przeczytanie wszystkiego, tak by być na bieżąco. No, ale czytam, czytam...

Pozdrawiam!
Stary 2009-03-02, 10:11   #2665
katakumba
Zakorzenienie

nam z huggisow to chusteczki ale te shea butter, ladnie pachna. i maja ta przewage nad papersowymi i johnosona ze nie wysychaja jak sa otwarte

drobcia, lacze sie bolu

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-03-02, 10:21   #2666
LadyM
Rozeznanie

cześć Mamuśki, ale dzisiaj piękna pogoda, a my mamy przebite kółko w wózku.. ale chyba wyjdę nawet postawić wózek w słońcu...

wczoraj pisałam, ze muszę zacząć kupować zabawki i zaczełam poszukiwania na Allegro, a tu przyszli znajomi i przynieśli dwa potworki z Lamaze Jedno to chyba paw a drugie pajaczek, jestem nimi zachwycona i chłopcy też
Drobcia ta mata co wkleiłas super, ale ta "moja" tańsza i z tego względu chyba ją wybiorę..

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość
To ja jakas inna jestem bo nam hugiesy pasuja, a w pampkach pupka sie odparzyla...
(...)
No i ja chyba tez matka wyrodna, bo mala nosze na pionowo i sadzam na kolanach (ale ona od atakow kolki tak nauczona). No i obcinanie paznokietkow zawsze odbywa sie na kolanach
ja należę do frakcji pampersowców Tylko u nas 2 są już za małe a 3 ciut za duze...
Ja tez paznokietki na kolanach obcinam, sadzam sobie synka plecami do siebie, chwytam jego łapkę jedna ręką, w drugiej nożyczki i harat najwygodniej mi tak

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Katakumba lubię ich tak samo ubierć, ale mało kiedy udaje się, żeby cały dzień obchodzili w jednych ciuszkach, bo albo któryś się obrzyga, albo poleje i cały misterny plan idzie w pi**u (że tak kilera zacytuję)
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 10:53   #2667
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Witam!!
No to nie tylko moja mała wymyśliła częstsze jedzenie i dodatkowe pobudki w nocy, no cóż muszę o tych skokach rozwojowych poczytać.
U mnie pogoda jak u drobci, w sobotę super i długaśny spacer zaliczyłyśmy w słoneczku, wczoraj fatalnie i zostałyśmy w domu, a dzisiaj to nie wiem co zrobić, ale już mi sie chce na spacerek, tylko, że pochmurno i wieje, że hoho, no ale może na chwilkę...chociaz mała trochę pokaszluje...oby to się w nic nie rozwinęło.

Pisałyście o piąstkach w buzi no i tu nasz ostatnio największy problem, bo pojawiły się kłopoty z samodzielnym zasypianiem... mała jak tylko zostanie sama w łożeczku to zaczyna wciskać piąstki do buzi i mlaska na całe mieszkanie, a tak się przy tym ślini, że jest mokra do łokci... i teraz dylemat, czy ma spać w mokrych ciuszkach?? no chyba nie. I jescze jedno jak ja ją tego później oduczę. Zaznaczam, że smoczek w dalszym ciągu wróg numer 1.
A dzisiaj w nocy zaczęła ssać piąstki przez sen, podeszłam do łóżeczka i odciągnęłam rączki i delikatnie przytrzymałam, myślałam, że będzie dalej smacznie spać, a ona się wybudziła i wpadła w taką furię, że tylko cyc ją uspokił.
Wow ale wasze dzieciaczki są duże. Marysia to faktycznie drobiazg, tyle co wyrosła z rozm.56, a jeszcze w wielu ciuszkach 62 się topi.

A ja to się chyba rozpadam ... już myslałam, że mi ciąża cerę i przetłuszczające się włosy wyleczyła...a tu od jakiegoś tygodnia powrót wyprysków, a włosy się przetłuszczają i wypadają .

Pozdrowionka!!
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 10:59   #2668
edyta0131
Raczkowanie

Tyle napisałam i wszystko poszło w p....

Już sama nie wiem od czego zacząć...

Gosiaczek gratuluję postępów w podnoszeniu główki!!!

Moja Laura wczoraj pierwszy raz przekręciła się z brzuszka na plecki Tylko tak rączka została

Scorpionec faktycznie te nasze pociechy są do siebie podobne Tylko moja ciut drobniejsza

Tola zaglądaj do nas częściej w miarę możliwości. Wiem co znaczą zaległości- miałam je przez dwa tygodnie Mam nadzieję, że Mikołajek zdrowo się chowa!

A teraz pytanie do tych mam, które mieszkają w bardziej cywilizowanym mieście jak moje i mają taki sklep jak TESCO. Znalazłam w necie fajny biustonosz do karmienia http://allegro.pl/item566206689_bius...maternity.html (bardzo mi się podoba) i w związku z tym amm pytanie. Orientujecie się może czy w tych polskich sklepach można dostać taki lub podobny biustonosz? Muszę się zaopatrzyć w nową bieliznę, bo te które mam do już się nie nadają do użytku- całe żółte się zrobiły Ja najbliższy sklep mam w Lublinie i nie wiem, czy kogoś fatygować

Tak piszecie o tych zabawkach Lamaze, że chyba i ja się zaopatrzę
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 11:16   #2669
katakumba
Zakorzenienie

anka moja tez ssie piastki jedna w buzi trzma druga sobie popycha, smoczka nie ma u as od poczatku
i ja wychodze z zalozenia ze nie bede przeciez dziecku wiazac raczek (wiem ze zadna z was tego nie robi, tak pisze) a ze ma mokre rekawki? ubieraja ja w cos, z czego latwo przebrac, bluzke rozpisana z przodu, potem tylko myk, i juz

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-03-02, 11:22   #2670
aniak2888
Raczkowanie

hej marcinek wietrzy się na tarasie więc moge coś napisać
nie wiem jak wy to robicie ze macie czas na pisanie jaa jak maly śpi to niewim co mam w pierwszej kolejnosci robić
gosiaczek brawa dla synusia edyta dla córci mój też wczoraj zrobił postęp zaczoł sam trzymać głowkę jak się go trzyma pionowo trochę mu się jeszcze chwieje
a ja wczoraj mialam problem z prawą piersią strasznie mnie bolala chociaż nie miałam zadnych guzków i często z nie karmiłam dopiero po kąpieli i masażu troszkę lepiej
skorpioniec jak ty to robisz że Iga tak długo śpi bez jedzenia mój żarłok wytrzymuje najdłużej 3 godz a tak pobudka co 2 a nawet 1.5 więc czesto tez jestem nieprzytomna
pieluch używamy różnych jednak najbardziej odpowiadają mi pampery a na noc huggisy bo ich tak czesto nie przesikuje pupke ma chyba zachartowaną bo nawet nie smaruje go zadnym kremem
paula my też wczoraj odbyliśmy rodzinny spacer
no i najwazniejsze kolki poszły sobie precz i mam nadzieję że już nie wrócą
aniak2888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości