![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Rrrrr
Śniadanie: omlet z 2-óch jaj z fasolką szparagową, papryką i cebulą; kromka chleba pełnoziarnistego II śniadanie: serek wiejski lekki, kiwi Obiad: potrawka z kurczaka (100 g piersi z kurczaka, kilka łyżek cieciorki, papryka,cebula i pieczarki podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek), 30 g ryżu brązowego Podwieczorek: 100 g tofu rozgniecionego do konsystencji twarożku z 2 łyżkami jogo naturalnego, 7 migdałów (tylko tyle zostało już w paczce ![]() Kolacja: wieśniak lekki z pomidorem i koperkiem
#2642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [quote=Nasturcja several years;11641737] Kikuś jak ładnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W tym momencie za ta kolację dałabym sie pociac tasaczkiem ![]() ![]() EDIT! ![]() Gummy Kammy tak tak to są włoskie ciasteczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poza tym muszę zrobic małe OT i nap, że dziś jadłam owsiankę na śniadanie-a jaj jej prawie nigdy nie jadam-do tej pory może 3-4 razy ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Nindżopesz
|
Uaktualniam się, mam wrażenie, że jem za dużo, za często, zbyt wiele węglowodanów i chciałabym prosić o obiektywną ocenę...
![]() R 7:00 I śn: 3 wielkie łychy płatków owsianych zmieszanych z otrębami pszennymi, żytnimi, błonnikiem, 5 śliwek kalifornijskich zalane odrobiną mleka 0,5% i 150 g twarożku naturalnego homogenizowanego, do tego łyżka białka serwatkowego, 10:00 II śn: kawał wędzonej piersi indyka z łyżką kukurydzy, kawałkiem papryki, ogórka, garścią orzechów włoskich, 13:00 III śn ![]() 15:00 przekąska: jajko na twardo, 17:30 obiad przedtreningowy, nie jestem pewna czy bułka i kurczak to dobre połączenie: ciemna bułka pełnoziarnista i kawałek piersi z kurczaka smażonej na oliwie z oliwek, jajko sadzone ze szczypiorkiem, 20:00 po treningu: banan, duża szklanka chudego mleka z białkiem serwatkowym, 22:00 godzinę/pół godz przed snem: 125 g chudego twarogu. Nie za późno na ten twaróg? |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
moja dzisiejsza RRrrrrrrrr, z usmiechem w strone Izy
![]() ![]() S lyzka duza mueasli bez cukru,lyzka otrebow sojowych,150 g Quarka(nie wiem jak to opisac,jak trzykrotnie zmielony chudy twarog-w 100g jest BWT - 12/4/1,chyba niezle prawda?i 69kcal),lyzeczka blonnika,pol banana i wszystko zalane melkiem sojowym. Inka z dodatkeim mleka II tortilla zawijana z serkiem philadephia light,plastrem lososia wedzonego i papryka,zielona herbata lunch redbull bez cukru, salatka z 100 g tofu+100g mieszanki fasolek+papryka+5pomidork ow cherry przekaska jablko (jest opcja ze zamienie 2 sniad z ta przekaska bo jestem po glownym snaidaniu zapchana i nie mysle narazie o jedzeniu ![]() obiadokol albo 2 udka i 2 skrzydelka z kurczaka albo 200g pieczeni chudej z indyka z gotowana fasolka. prosze uprzejmie o ocene.
#2647 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U
![]() I śniadanie skibka białego pieczywa ( nie było ciemnego ![]() II śniadanie skibka bialego z pasztetem pomidorowym drobiowym i ogórkiem zielonym ze skórka ![]() W między czasie 3 herbaty, filizanka kawy, gorący kubek gulaszowy Obiad duża porcja makaronu spaghetti z sosem : tuńczyk w oleju, papryka czerwona dużo czosnku, przyprawy+herbata zielona Podwieczorek: malutki deser w pucharku domoweh roboty(śmietana, wiśnie 2 kawałki pomarańczy, kawałek grapefruita), karmi poema caffee, 2 kostki gorzkiej lindt 70% Kolacja: 3 skibeczki małe chlebka pieczonego przez ciocię z masełkiem (deser mnie tak zapchał że juz wiecej nie skubłam na kolacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie warzywa ![]() Dziewczyno wykończysz swój organizm. Kolację musisz zjeść ![]() ![]()
![]() |
#2650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do slodyczy to pierwsze zadanie wykonane, wczoraj wpadl kawalek ciasta z galaretka na urodzinach kuzyna ![]() A owsianka z kiw, pyszna ![]() ![]()
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, obiecuję poprawę
![]()
#2653 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Rozeznanie
|
Czesc wszystkim
..jestem tutaj nowa..kompletnie zielona,jezeli chodzi o jadlospisy Stad kolor czciocnki ![]() ![]() miala byc lekka redukcja.. Ś...3 łyzeczki platkow musli Fitell,do tego lyzka otrebow,zalane mlekiem 0,5 % plus jajko na miekko 2 sniadanko...kanapka (ciemne pieczywo)plus chuda szynka,na to ogrek zielony,bez masla -nie znosze masła i tego typu mazideł.. O....piers z kurczaka-smażona na oliwce z oliwek..tej piersi tak ok.80g..do tego pol paczki warzyw na patelnie..i 1 ziemniak Kolacja..2 lyeczki serka homo,wymieszanego z pol puszki tunczyka wsw..troche cebulki tez wkrojonej.. ktos oceni?please.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Wtajemniczenie
|
dzieki Izus
![]() ta tortilla to zamiast chlebka poprostu,taka kanapka tyle ze zawijana. 131 w jednej. co do bananka to polowka z wczoraj byla bo to ostatni banan byl ![]() a redbulle poprostu lubie i zamiast kawy pije bo moja praca wymaga duzo wysilku umyslowego i skupienia i pomaga mi to ![]()
#2656 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim za wsparcie
![]() Zastanawiają mnie dziś 2 rzeczy: po pierwsze: jak zapewne wszystkie wiecie, ważyć podobno powinno się rano, jeszcze przed śniadaniem, i tak dziś zrobiłam, i wyobraźcie sobie, że ważyłam 1,5kg więcej niż wczoraj po południu!! Już miałam się załamać, ale po śniadanku (niżej napiszę jakim) waga wróciła 'na swoje miejsce', doszło tylko 0,2 ale to może po tym śniadaniu? Tak czy siak, to jednak dziwne, nie uważacie? Co ja puchnę po nocy, czy jak? Już jakiś czas temu zauważyłam, że rano np.pierścionki ciężej mi włażą na paluchy ale, żeby aż 1,5 więcej??...Może któraś wie coś o tym? a druga to taka, że dorwałam ostatnio ogłoszenie o gabinecie kosm. z fizjoterapeutką, która proponuje steper, bieżnię i rollmasaż w takich urządzonkach na podczerwień. Że niby dużo bardziej skuteczne. Jak to jest z tą podczerwienią? Próbowałyście? W dalszym ciągu nie jestem zadowolona z tego w jakim tempie chudnę, ale nic na to nie poradzę, po Waszych komentarzach trochę mi lepiej ![]() Tak, czy inaczej, dziś wstałam zaprawiona do kolejnego dnia boju, i: RRRRRRRRR na Ś: zrobiłam owsiankę z wieśniakiem (gdzieś 2/3 serka), łyżeczką niskosłodzonego dżemu porzeczkowego, migdałami i rodzynkami (wiem, znów za dużo węgli, ale tą 'mieszankę' zrobiłam już wczoraj, jeszcze przed tym, jak mnie zjechałyście za węgle ![]() na 2Ś: danone activia pitny i banan na obiad: zrobiłam te naleśniki z: 2 jaj, połowy szklanki mleka, 4 łyżek mąki pełnoziarnistej, pł. owsianych i siemienia lnianego (dziś kupiłam, o szok!! ![]() ![]() ![]() na podwieczorek planuję starkować troszkę żółtego sera i zrobić mini sałatkę z jednego pomidorka i cebulki i kiełków, do tego dodałam jeszcze jajko na twardo i małą garść orzechów włoskich na Kolację sałatka z tuńczyka, wieśniaka, kiełków i ogórków. I co myślicie? Nie jest najgorzej? Jest wreszcie tego białka, ile trzeba? ... Mi się wydaje, że strasznie dużo tego, powiem Wam, że śniadaniem się bardzo najadłam i obiadem też, a nie chcę na siłę wpychać.. Do tego jak zwykle ok.litra zielonej, pewnie drugie tyle wody ng. Proszę o ocenę ![]() Byłam też na basenie, zrobiłam 40 długości (1km) i pół godzinki w saunie, wypróbowałam też rozsławioną na wizażu gąbkę antycel. Syrena (niezła jest, taka skrobaczka, hihi ![]() ![]() ![]() Aha, kupiłam sobie jeszcze z myślą o podwieczorkach po 20dkg orzechów włoskich i pestek z dynii (po tym, jak ktoś mnie 'zjechał' za brak dobrych tłuszczy ![]() ![]() Powiedzcie mi jeszcze czy 40 takich basenów i 30 min. sauny 4 razyw tyg. to za mało ruchu? Możecie mnie pogłaskać po główce, jeśli czegoś mi się udało nauczyć ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2009-03-27 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2658 |
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę.... KIKA!!!!! Noooo nie wszyscy Cię opuścili w P, ja cały czas trwam..... A przynajmniej się staram
![]()
#2659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc dzisiejsze Pe. Oby było widać efekty...: 1 śniadanie - miseczka klusek lanych na mleku, łyżeczka miodu, 3 łyżki płatków owsianych z rodzynkami, chwilę później kawa 3w1 2 śniadanie - pół dużej grahamki z sałatą lodową, wędliną wiejską, pomidorem i szczypiorkiem, do tego mały jogurt naturalny Obiad - spaghetti z sosem pomidorowym i rozmaitymi przyprawami, garść gotowanej fasolki szparagowej Przekąska - właśnie jem - 2 wafle ryżowe z almette chrzanowym Kolacja - będzie reszta fasolki szparagowej - 200g. ![]()
![]() |
#2660 |
Rozeznanie
|
dziewczyny ocencie moj wczorajszy jadlospis
![]() 1 sniadanie - kanapka - kromka mialego pieczywa, serek szczypiorkowy i na to rzodkiewka 2 snaidanie - kanapka w szkole - ciemna bulka z drobnymi ziarnami, troszke maselka, wedlina, ogorek konserwowy i salata obiad - pęczak - duuużo pęczaka ;p podsmazonego na maselku + troszke mieska wieprzowego kolacja - 3/4 twarozku z rzodkiewka i szczypiorkiem tak a'propo wypilam tego dnia 4 szkalnki napojow co daje ok 1 litra. wiem ze to malo, ale moje siuski ;p i tak sa przezroczyste i nie jestem spragniona, mimo to musze pic wiecej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
#2662 |
Raczkowanie
|
Lekkie Pee
![]() Śn : grahamka z pasztetem plasterkiem pomidora i trzema plasterkami ogorka cukierek lodowy ![]() ![]() 2śn:deser z koroną zott o smaku czekoladowym 2 cukierki mleczne ![]() O: talerz kapuśniaku P: monte drink , paczuszka 65g herbatników (10 sztuk) K: z 20g płatek choco kulki i z 80g cookie crisp z szklanką mleka 2% , pomarancza Bardzo prosze o ocenke ![]()
#2663 |
Zakorzenienie
|
Wcześniej pisałam, że wagę kupiłam dopiero wczoraj, i sprawdzałam tylko, jak działa, stąd te ważenie. Wiem, że raz w tyg., spokojnie.
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze staranie o P, po kilkudniowym nic niejedzeniu...no oprócz warzyw. DOmyślam się, że z P ma niewiele wspólnego ale dla mnie to na prawdę duży przeskok. Pierwszy dzień bez wyrzucania jedzenia.
Śń; owsianka Elovena jabłkowo-cynamonowa, kawa z odrobiną mleka i przyprawą cynamonową ob; kasza gryczana (ok.1/3 woreczka), potrawka z piersi z kurczaka, pieczarek, fasolki z puszki i cebulki, troche sałatki szweckiej (kupnej ze słoika niestety) p; pół galaretki z piersi z kurczaka i pół ogórka kiszonego k; pstrąg z grilla pieczony w foli i surówka z pekińskiej
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Nudzi mi się to sobie ocenię a co
![]() Cytat:
![]() I co to są napoje? woda mineralna niegazowana czy 4 szklanki czarnej herbaty? Generalnie chyba najpierw wypadałoby troche poczytać przygotować się i dopiero wklejac jadłospis.
![]() |
#2666 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dla poprawy humoru xD 1. grahamka z masłem, makrela wędzona 2. jogurt z musli morelowym, kubuś 3. jogobella pieczone jabłko, 'przekąska owsiana' cynamonowa, kostka kokosowej czeko Wedla ![]() 4. zupa grzybowa z ryżem (zabielana etc), ziemnaiczki, buraczki, marchewka z groszkiem zasmażana, ryboooooooool smażony d: kinder bueno white, kostka czeko wedla kokosowwaaaaa 5. orzeszki w miodzie (nerkowce i ziemne), cappuccinnnnnoooo 6. big grahamka z serem żółtym iiiii makrela ;D! o, i pomidor! po; owocki, mam mega ochotę na jabluszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze UW proszace sie ocene
![]() I:serek wiejski z warzywami, 2 male kromki grahama z szynka II:jablko III:3 nieduze placki ziemniaczane, chochelka grochówki IV:120g sera bialego, pół banana, 2 lyzki granoli i rodzynek, pol lyzki otrebow, garsc cookie crisp ![]() Latte Machiatto i troche czekolady pitnej(od kumpeli, w czekoladarni bylysmy) ![]() V:1 kromka bialego chleba z poledwica, miseczka salatki greckiej(duuuzo salaty zielonej, papryka, pomidor, ogorek i ser feta), kilka kawalkow sledzi z cebula W miedzyczasie:kubus marchwiowo-truskawkowy, lyzeczka masla orzechowego, troszke granoli ![]()
![]() |
#2668 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Vanuśśśś ja już kiedyś na tym przytyłam do 50, a teraz nie wiem co się dzieje, że nie tyję ![]() poza tym ser+dżem polecam-naprawdę warto spróbowac, smakuje niesamowicie, jeszcze raz dziękuję KAMILCE za pomysł ![]() ![]() ![]() a więc moje P: Iśn- owsianka z serkiem homo kokosowym, rodzynkami, płatkami różnymi, kawałki banana, 2 kanapki z masełkiem i dżemem wiśniowym jabłuszkooooo IIśn- a) miały byc naleśniki, ale kolejka była mega ogromnaaaaaa ![]() b) banan, kilka biszkoptów w drodze do domu hawajka na ciepło z ketchupem O- sporo fasolki po bretońsku, 2 kanapeczki z masełekiem, frytki z ketchupem, smażoną rybką i surówkami, kubuś bananowy cappuccinooooo brandy, mars, 3 michałki, 2 klejnoty--było mi niedobrze, nie wiem dlaczego ![]() P- grahamka z masełkiem, serem żółtym i dżemem-na jednej połówce wiśniowy, na drugiej jagodowy, kubek kakao 2 kiwi K- jajecznica na śmietanie z cebulką i pomidorami, szczypiorek, grahamka z ziarenkami posmarowana serkiem ziołowym z szynaczką, warzywkami, majonezem, herbata teraz twaróg 250gr z kakao i płatkami śniad
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze P, oceni ktoś może??
![]() ![]() I. 2 kromki razowca z serem brie i ketchupem; serek homo waniliowy z otrębami; kawa z mlekiem jabłko II. duży jogo naturalny z przyprawą do piernika, cynamonem, aromatem pomarańczowym i cukrem migdałowym III. Talerz pomidorowej z makaronem IV. Jogurt jagodowy bakoma z otrębami; serek wiejski z jabłkiem, gruszką, bananem, posypany kawą i cukrem waniliowym V. 2 kromki razowca z twarogiem półtłustym i miodem, kubek maślanki naturalnej |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.