|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() A co do kapusty, to chodzi o to, że ma właściwości wydymające, a przy naszych problemach z żołądkiem i zaparciami raczej wzdęcia nie są jeszcze dodatkowo potrzebne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl/i...l?ticaid=6b72d Cytat:
![]() A ja już się przygotowałam do wizyty - dawno tak sobie nóg nie pozacinałam ![]() Miłego wieczorku ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiesz, sądzę, że mimo wszystko poród rodzinny jest "nowością", np. u mnie nadal mało osób się na to decyduje, dopiero ludzie w naszym wieku, tj. około 20-30 lat traktują to jako normalną, naturalną rzecz, a nie jakąś fanaberię. Ale wielu mimo to nie ma odwagi, żeby wybrać taką opcję...jak pytałam znajome, czemu nie chciały, to odpowiadały zwykle, że głupio im tak było pytać się w szpitalu, czy mogą...i czy mąż zechce...kwestia rozmów w związku tu też wychodzi... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-19 o 19:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
fajny kalkulator
http://museum.thetech.org/ugenetics/...alculator.html u mnie wyszło że jednak prawdopodobieństwo że mały będzie miał kolor oczu po tatusiu to 70% ![]()
#2643 |
Zadomowienie
|
kantyczka-najlepsze ciasto, jakie jadłam
![]() KANTYCZKA: Składniki 2,5 szkl. mąki półtorej kostki margaryny 8 jaj 2 szkl. cukru pudru pół szkl. maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 paczki okrągłych biszkoptów dżem morelowy lub malinowy bądź marmolada (rozgnieść przed położeniem) Margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodając po 1 żółtku. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec połączyć z pianą ubitą z białek. Ciasto podzielić na trzy równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej mąkę (2 łyżki). Na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tarta wyłożyć ciasto makowe, potem biszkopty, na nie cienką warstwę dżemu, następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem. Na wierzchu ułożyć ciasto białe. Piec w temperaturze180 stopni do czasu, aż się zrumieni. Upieczone ciasto polać dowolną polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem. a ja śledzie jadłam, nic nie słyszałam o tym, że nie można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zadomowienie
|
Witam w niedzielny wieczorek. Zajrzałam tylko sie przywitać i poinformować Was, że to juz jutro...mam wizytę i będzie upragnione i wyczekane usg. Ciesze się , bo mężulek ma wolne i będzie mi towarzyszył.Idziemy razem
![]() Bardzo się stresuje.Ostatnio sporo dziewczyn nie było zachwyconych po swoich wizytach, pojawiły sie nam na forum pewne komplikacje i mam stracha, że u mnie tez może być cos nie tak.Martwie się o swoje cisnienie, mierzyłam 3 tygodnie po 2 razy dziennie (na polecenie ginki) i bywało za wysokie, bo moja ginka twierdzi ze ciśnienie 140/90 to jest za wysokie(ostatnio mialam takie na wizycie i ja to zaniepokoiło. Myślałam, że to może stres ale jak mierzyłam w domu pare razy wyszło mi coś koło tego. A moze ciśnieniomierz zepsuty niewiem.Tym sie stresuje i tez ta moja zbierającą sie wodą w organizmie. Jak się znów okaże , że dużo przybrałam na wadze to bedzie problem. Obawiam się ze mnie kategorycznie położy do łózka na święta albo nie daj Boże do szpitala. Oby moje obawy okazały sie bezpodstawne.Panikara ze mnie ogólnie ![]() Jestem strasznie ciekawa jak moja córeczka się miewa, ile juz waży, czy wszystko ok. Proszę dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki jutro. Wizyta na 9.45. Cytrynko ja trzymam kciuki za Ciebie ![]() A Jak tm u Was po weekendzie. Poczytam Was troche, czekam na łazienke moja siorka się pluska także troche to potrwa. MY ten weekend mieliśmy pracowity. W sobote uporaliśmy sie z zakupami, mamy juz wszystkie produkty do potraw światecznych, które bede szykowała i mamy tez juz dla wszystkich prezenty. Sobie też kupiliśmy. Ja dostałam prostownice do mojej nowej fryzurki ![]() ![]() Porzadki na świeta wspólnymi siłami zrobione, zakupy tez, prezenty prawie popakowane(taśmy zabrakło) jutro trzeba dokupic. A córeczce kupiliśmy też coś....znalazłam w końcu malutka , ciepła czpeczke z szaliczkiem i rekawiczkami (biało-różowo-fioletowy) śliczny. Zycze miłego wieczorki i jutro dam znać.
#2645 |
BAN stały
|
Cytrynko haha, dobre u ciebie z tą rybą po grecku
![]() A swoją drogą nie rozumiem jak można do tego stopnia nie umieć rozmawiać w związku, żeby (obojętnie czy chce się czy nie męża przy porodzie) nie rozmawiać o takich sprawach... I żeby było głupio zapytać w szpitalu?? U nas położna nawet nie pytała, bo kiedy nas oprowadzała zobaczyła jak TŻ wszystkim się interesuje i jest zaangażowany, od razu wiedziała że inaczej być nie może ![]() JeSuis fajny komplecik - ja też mam taki właśnie, też biały, z czapeczką, tylko zamiast takiej koszuli jest bluza z kapturem z wyszytym na biało małym misiem ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-19 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a u nas 50/50 niebieskie albo zielone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
no to już z domu nie wychodzę;-) Ma tylko dozwoloną wigilię.Skurcze jak na 37 tc ok, ale główka napiera na kanał. Także jutro zero lumpka. Siedzę na wizażu
![]() Stresa miałam strasznego. KTG 45 min, mała nie chciała się ruszać;-) ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- fajna strona: http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm
![]() |
#2648 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
ja to się boję sączenia wód, bo nie dopytałam, a nie chce mi się dzwonić, bo sucho;-), czy jak coś przecieka, a głowka blokuje to jest to ciagle? Czy pare kropli np. ze 2 razy w ciągu dnia? Matko ile pytań....
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ogolnie to juz jestem po spotkaniu naszym... No i oczywiscie bylo fajnie... Przyszedl...bylam mila, ale taka oschla, ale tak jak make_up_istka radzila, powiedzialam mu, ze mi sie nie podobalo to, ze mnie tak olal.. To powiedzial, ze teraz juz bedziemy sie czesciej widziec, bo w tym tyg. tak wyszlo ze wzgledu na prace...(taa...ale dla chcacego nic trudnego znalezc chociaz chwile...). Ogolnie on sie zachowywal jakby mnie rok nie widzial...wciaz mnie calowal, przytulal...dotykal jak nigdy... No byl taki kochany, ze ja z podziwu wyjsc nie moglam... Oczywiscie doszlo do czegos wiecej ![]() Ale w ogole zaskoczyl mnie... Bo mial to spotkanie z firmy w ten weekend... Okazalo sie, ze ma najlepsze wyniki ze wszystkich i maja dla niego propozycje... Zeby w marcu przeprowadzil sie do Krakowa i tam dla nich pracowal... No to on szok... I mowi, ze wszytsko fajnie, ale mu sie troche sytuacja zyciowa zmienila... A do niego szefowie mowia wtedy "Noo wiemy, tatusiem bedziesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec zobaczymy co z tego wyjdzie... Moze to dziecko zmobilizuje nas, zeby jakos zaczac dzialac i dobrze na tym wyjdziemy jeszcze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- No i moja mama tez mowila, ze to moze byc dobre dla naszego zwiazku, bo przede wszystkim bedziemy mieszkali sami i w obcym miescie bedziemy dla siebie najblizsi...no i TŻ odetnie sie od swojego braciszka oraz kumpli, wedug ktorych slub w wieku 26 lat to wstyd... ![]()
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
A my dziś mamy 2 rocznicę ślubu..!!!! Matko, jak to szybko minęło..
Trzymajcie kciuki. Rano jadę odebrać wyniki na GBS! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Rozeznanie
|
nadrobilam ale pisać to nie mam czasu
![]() ja ma dostać jutro... napiszę Ci co i jak z ta kiecką ja 17.04 hihihihih pisałyście o pachwinach, ja mam zawsze mega bóle w nocy, po nocy albo jak posiedze dłużej lub poleżę, poza tym żadnych dolegliwości, siar i innych ekstrasów też mam mierzyć ciśnienie bo ja mam z kolei dolne za wysokie ale brak mi systematyczności zresztą jak tu miec normalne cisnienie jak się mieszka z moją matką - mam ochotę ją udusić - nie będe wam tu pup zawracała stękaniem dość, że zdecydowaliśmy się z TŻ remontować pomieszczenia u jego rodziców w domu żeby się tam na wiosne przeprowadzić bo ja nie wyrobię i załatwiam sobie terapeutę, jakiegos specjalistę co powie jak postępować z przewlekle chorymi i nie oszaleć albo im krzywdy nie zrobić - może przed porodem zdążę pójść na kilka spotkań., generalnie u mnie hardcore... ja pracuję jeszcze tylko do środy, jutro mam gina we czwartek byłam na USG, Ludzik waży 2334 g i jest absolutnie w normie, wszystko dobrze się rozwija ale lekarz nie mógł porządnie wszystkiego pooglądać bo Młody chyba naciskał mi na żyłę główną bo strasznie słabo mi się rpobiło podczas badania i potwornie ciągnęły mnie pachwiny, byłam tez u okulisty w tygodniu więc z moimi oczami wszystko zasadniczo OK nie mam wskazań do CC, na szczęście zmiany od naciśnienia się nie posunęły ale mam stwierdzone lekkie niedowidzenie w lewym oku... idę spać ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
a GBS to jest ta bakteria?? ja będę to miała badane chyba właśnie jutro |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
http://show.7ya.ru/private.aspx?rubr...ob=0&nopages=1
zobaczcie trampki i te dla dziewczynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Chyba jestem tu dzis pierwsza. Wyprawiłam siostre do szkoły i zaraz idę szykować się do wizyty. Juz nie ma mowy o drzemce, jakos sie denerwuje. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Miłego ranka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2656 |
Zadomowienie
|
Justine, trzymamy kciuki
![]() Wera, widzisz, może wszystko się ułoży jakoś! ![]() ![]() ![]() ja OM miałam 26.04. ![]()
#2657 |
Zakorzenienie
|
matko dziewczyny ta koncówka jest straszna. Powiem Wam coś a propos bólu pachwin- u mnie jest tym wiekszy bo główka jest nisko, wstawia się do kanału b silnie. Dlatego raczej leżę.
Obudził mnie skurcz- @+kregosłup, czyli już wiem, że na pewno i to jest zauważalne. Jednak jest to przepowiadający dopiero po paru krokach zaczął przechodzić, a nie pojawił się kolejny. Ale wystraszyłam się i wzięlam prysznic umyłam i wyprostowałam włosy, zrobiłam total depilację;-) i zjadłam porządne sniadanie. Minęly 2 godz. nie pojawił się kolejny. Chyba poczekam do jutra, jak się powtórzy to dzwonie do gina. W każdym razie wczoraj kolezanka powiedziała mi, że jak wyjdą spore skurcze to do domu mnie nie puści;-) Ale wyszło ok. Z tego co czytam to takie bolesne pojedyncze, szczególnie w nocy/wieczorem mogą pojawiać się prze 2 tyg. przed porodem. Jak bym rodziła SN to czekam, a jak CC to nie chcę żeby się zaczęło bo będę po zabiegu w gorszej formie niż po zrobionej na spokojnie, poza tym streeeeeeeeeeeeesssssssss ss
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-12-20 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo, ale się wyspałam
![]() ![]() trzymam za Was kciuki ![]() weraa cieszę się, że jakoś to się tam Wam układa ![]() muron dasz radę, jeszcze tydzień i po sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam już z rana nie wchodzić, ale nie mogę dobudzić męża i mam już lekkiego nerwa! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
makeupistko, pytalas o szpital: rodze na klinikach, jestem umowiona z moim ginkiem na 8 stycfznia, godz jeszcze nie ustalona, ale jmusi to byc po 12 bo maz prowadzi zajecia na AE od 8-12. Jesl cos sie wydarzy w miedzyczasie to jestesmy umowieni na tel i on wtedy przyjedzie specjalnie dla mnie. To taka umowa miedzy nami jesli wiesz o czym mowie ![]() mysiopez ja tez mialam ostatnia @ 18 kwietnia ![]() wiecie co, maz mial wczraj jakies zatrucie. caly wieczor w kibelku i wymiotowal i to drugie. nie mowilam mu, ale mnie tez zaczelo mulic wieczorem, ale poszlam szybko spac i minelo. za to w nocy co godzine budzila mnie córa... Dzis biore ostatnia tabletke Zinnatu i nie pomogl w ogole, nadal ejstem chora. pisalyscie o praniu i prasowaniu ciuchow. Ja piore wsyuztskie, nawet te co dostalam od siostr (wyprane) i prasuje, bo maz mi kupil jednak ten generator to raz dwa szybko prasuje. wczoraj poukladalam w komodzie i mam pelną. najwiecej mam pajacy. Zaluje, ze nie pobuszuje na wypzredazach w tym roku, ponoc juz sie zaczely ![]() wczoraj dostalam wozek sterylizator, nosidelko (takie na brzuch) angel care, troche ciuszkow jeszcze. w pokoju malego syf nieziemski, nie zamonotwane poleczki i lampka. z checia bym sama zrobila to ale nie umiem wiertarki obslugiwac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
BAN stały
|
Hmm,mogę się przyłączyć?
![]() Trochę Was podczytuję,ale nie mam prawie w ogóle czasu,żeby regularnie się udzielać ![]() Mam termin na 10 lutego,i na pewno będzie córcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
a ja jutro zobaczę małego
![]() ![]() ![]() ![]()
#2663 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To, że musisz się opiekowac córką, bo meza nie ma to ja to rozumiem, ale żeby prasować!!!!! Kobieto! Ty masz odpoczywać! Nie dziwie się, że jestes chora, spocisz się przy prasowaniu i doprawiasz się. Może odpuść sobie narazie sprzątanie, a jak wyzdrowiejecie to dokończysz? Cytat:
czy ja dobrze widze, że pomiędzy Twoimi córkami będzie 20 lat róznicy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Gosiaczek071 czy mam się jeszcze nie bać? A wczoraj nie zapytałam, wydzielinę mam żadszą, to normalne? Te co były w ciązy będą wiedziałY;-) Stres jest bo kto chce być ciety w święta?;-) Buuu
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W sumie pomiędzy Gosią a Marcinkiem jest aż 15 lat,bo..cóż,trzeba to przyznać,ciąża nie była zaplanowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
witam z rańca!
muron dasz radę, co to tydzień dla Ciebie ![]() wera a kiedy kończysz studia??bo propozycja,którą dostał TŻ jest naprawdę świetna! A Kraków jest boski,naprawdę ja zawsze mówiłam, że mogłabym tam mieszkać, piękne miasto a i ludzie są mili (albo ja na takich trafiałam).Jedźcie i się w końcu usamodzielnijcie,zobaczys z będziecie jeszcze szczęśliwi oboje(a nawet troje:P) my z małżem byliśmy wczoraj u znajomej co ma rocznego synka i dostaliśmy maaasę rzeczy (dobrze, że zakupy zostawiłam na styczeń:P)ubranka to nie wiem gdzie wcisne,ale dostaliśmy matę fisher price i m.in 2butelki,ale nieużywane więc się skusiłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2670 |
Rozeznanie
|
Witam!
Ja też pozwolę się przyłączyć, termin mam na 12 luty, bedzie dziewczynka Paulinka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.