|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" dla minimum ćwierćwiecznych. Cz. III
Wstyd mi to przyznać, ale lubię Kevina, oglądam go regularnie raz na 5-10 lat
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ekskluzywny Klub "Stojące nad grobem" dla minimum ćwierćwiecznych. Cz. III
Malla na mnie kokakolowa ciężarówka w żaden sposób nie działa, nie lubię coli (jedynie do wódki, a to baaaardzo rzadkie sytuacje, albo do leczenia niestrawności). Ale za to rozczula mnie zimowa/świąteczna? reklama whiskasa z tym pięknym szarym kociakiem
Kevin NO WAY!
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja mam tak jak Biedronka. już od wielu lat święta to dla mnie tylko zapiernicz. A, że jeszcze moja mama ma pier*d*lca na punkcie ilości szykowanego, a potem marnującego się, jedzenia to ja zazwyczaj jako etatowa zmywarka po wigilii mam ręce jak topielec co przeleżał w wodzie tydzień.
Nie znoszę świąt bo teraz to już żadne święta. Kiedyś może jeszcze udawali co poniektórzy, a teraz nawet przy wigilii są kłótnie. Najchętniej to bym w tym czasie wyjechała jak najdalej od domu. I spędziła urodziny tak jak ja chcę, a nie jak mam narzucone.
|
|
#2644 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie rozumiem, czemu w domach z dużym przerobem nie ma zmywarki...
|
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ już tłumacze... bo baba musi mieć co robić, nie może mieć za dobrze... u mnie są w domu nawet 3 zmywarki dorywczo.
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Badymka - to jak ojciec przyjdzie do domu po pracy i usiądzie Jaśnie Pan do stołu żebyś podała mu obiad to odpowiedz, że chłop musi mieć co robić, bo jak się nudzi to mu głupoty do głowy przychodzą i niech sam sobie nałoży, pomyje, poukłada itd... No i niech też gotuje to co mu najbardziej smakuje, pierze żeby pranie pachniało tym, a nie innym płynem.... Przepraszam, ale ja koochana nie wytrzymałabym w Twoim domu 5 minut.. rozumiem podawanie obiadu, gotowanie, ale jak ktoś kurna na każdym kroku marudzi i próbuje utrudniac życie tylko po to żebyś nie miała chwili odpoczynku to jakbym pyzgła ![]() No! Dzień Dobry Mocherki A teraz jesteśmy na czasie, bo jak wieje to chętnie zakładaja nas na głowę
|
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie coca cola i gruby Mikłaj to komercha zachdnia i mże kiedyś w jakiś sposób ciekawiła i mamiła ale terazzzzzzzzz ![]() Cytat:
)Na szczęście młodsza Discovery, Animal czasem Disney ale to z ogółemPzdrawiam starczo
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
||
|
|
|
#2648 |
|
Nie depcze krokusów
|
Olla - wychowujesz dzieci bez telewizji? Podziwiam! Nie narzekały, że nie wiedzą, o czym mówią dzieciaki w szkole? Oglądacie filmy lub bajki na kompie?
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Badymka, Ty potrzebujesz przytulenia, a ja się przed takim wzbraniam
Jestem oficjalnie chora, wczorajszy dzień (cały - od rana do wieczora) w pracy to był horror, na szczęście po wygrzaniu się w łóżku i zaaplikowaniu lekarstw jest dziś lepiej. Mogę więc reanimować zwłoki na popołudniową pracę ![]() Ściskam wszystkie świąteczne i nieświąteczne P.S. Reklama coca coli mi nie robi, teraz nawet jej nie mam jak oglądać, co do Kevina - po świętach spędzonych u TŻa w zeszłym roku wiem, że w większości domów w święta po prostu coś leci. A że zestaw filmów o świętach nie jest aż taki duży, więc powtarza się nie tylko ta seria.. Mi to wszystko jedno. Trochę mam skojarzenia jak Biedronka, nastroju świątecznego nie mam co roku, tylko myślę o robieniu, sprzątaniu, stresie itd. Jestem więc bardzo zadowolona z tegorocznego pobytu tu. Na Wigilię wpadnę do brata (tzn zależnie od pracy) i tyle.
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Heja starszaki!
Ja Kevina nie trawię...ten świąteczny Shrek już też mnie nie cieszy. Ale ciężarówy nie odpuszczam...był taki sezon świąteczny, że wypuścili taką bezciężarówkową reklamę c-c...aleśmy byli z mężem wtedy nieszczęśliwi... Wczoraj na TVN Turbo był reportaż o świątecznym ozdabianiu samochodów, pokazywali że niektóre ciężarówy i osobówczaki w Stanach to w święta jeżdżą jak choinki...całe w światełkach...fanie to wygląda, ale jakbym miała jechać w korku za takim samochodem godzinę, to chyba by mi oczy wylazły z orbit.... |
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moich rodziców sąsiedzi podobnie jak Olla wychowują dzieci - po szkole mają przerwę na odpoczynek, tv jest wyłączony, a jak któreś dziecko ma imieniny lub urodziny i przychodzą inne dzieciaczki to mama kupuje farby, kredki, bloki i wymyśla dzieciakom zabawy - nie ma tępego wpatrywania się w ekran.... Kasza - wczoraj Cię jadłam, bo niby taka zdrowa jesteś... a tutaj okazuje się, ze wcale tak nie jest |
|
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Misiaki
Przelecialam sie troche ![]() Jak juz niedlugo sa Swieta strasznie szybko mi czas leci.Kto gdzie jak? idzie,robi wigilie? etc?
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
ja Kevina odpuszczam, wolę Szklaną Pułapkę
ciężarówka z coli jest mi obojętna, tak jak i inne reklamy świąteczne. Wkurza mnie ta cała nerwówka przed świętami, bieganie, sprzątanie, wymyślanie co komu kupić itd. Kocham za to światełka choinki i wszelkie dekoracje, ciągnie mnie do kolorowych bombek, mieniących się świeczek i innych takich dupereli. Atmosferę świąt czuję dopiero w domu rodzinnym, jak mogę pośpiewać z rodzicami kolędy, pogadać tak spokojnie, podzielić się opłatkiem, przytulić ich, po prostu być z nimi...dlatego czekam na pierwszy dzień świąt, bo wigilię spędzam u rodzinki męża, a tam oprócz tony żarcia jest niestety grający w tle telewizor i taki dzień nie ma w sobie nic klimatycznego. wczoraj prawie cały dzień spędziłam z bratem, nadziwic się nie mogę jak bardzo wydoroślał, kiedyś chcieliśmy się pozabijać po 5 min. a teraz możemy gadać bez końca ![]() Kasza nie daj się chorobie Badymka przytulam ![]() buziaki dla reszty
|
#2654 |
|
Nie depcze krokusów
|
mww - dorośli to rozumiem, że mogą żyć bez TV, ale dzieci potrafią wyciągnąć coś z tego dobrego, jeśli im się dobry program podłoży. Poza tym to jednak świetna metoda na odciążenie matki.
Wychowałam się na kablówce, Czubównie i Tik-Taku, wtedy nie było tak odmóżdżających seriali jak "Hannah Montana", a na MTV leciała muzyka zamiast reality shows.
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Mww, Sephi, dziękuję
Dzinku, do mnie też to nie dociera, aż musiałam sprawdzić w kalendarzu, kiedy ta Wigilia wypada, bo ja ciągle tylko praca-praca-praca-praca. Wiecie, jakie pytanie mnie najbardziej dołuje? Wczoraj znów mi je zadano. Jakie mam plany na przyszłość, projekt "na siebie" (chociaż niby już nie jestem taką młodą Kaszą i wszystko powinno być dawno poukładane). Z rozpędu powiedziałam to, co zawsze (TŻ się broni i gdzieś wyjeżdżamy, gdzie dostanie pracę - postdoc'a), ale jak zawsze (tylko mocniej) uderzyło mnie to, że nie ma tam miejsca na mnie. Tzn nic nie dotyczy bezpośrednio mnie. Przyjazd do Dzinkowa uświadomił mi, jak mało (?) znaczę/mogę poza krajem, zresztą, co tu mówić, już w Polsce (przed projektem Dzinkowa) myślałam o naprawdę podstawowych pracach ![]() Smutno mi, że ja nie jestem pewna niczego, odwieczne pytania rodziny o ślub i plany zbywam z przyzwyczajenia, ale, kurczę, czasem tego mojego TŻa nie mogę zrozumieć. Wiem, że plany, pieniądze, nawet pierścionek zaręczynowy kosztuje (choć nie musi dużo), ale teraz czuję się udręczona czekaniem na jakiś ruch. Niby chcieć to móc? Po tylu rozmowach na ten temat przestałam go podejmować. Dopiero od 2 miesięcy żyję choć trochę po swojemu i łatwiej mi planować przyszłość tu, niż powiedzieć cokolwiek konkretnego o przyszłości z TŻem, daty, terminy, zdarzenia, wszystko jest niejasne i niepewne. Wybaczcie marudzenie.
|
|
#2656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie mam Tv z powodow ideowych tylko tu nie mam zasięgu , a jakoś zeszło z kablowką tj nie chciało mi się załątwiać i stwierdziliśmy po pewnym czasie,że tak jest lepiej.Jak już pisałam dziewczyny oglądają u Babci choć nie zawsze to co ja bym chciałą,żeby widziały. I też wychowałąm się na Teleranku, Piątku z pANKRACYM tIK taKU, fASoLKACH ITD, ITP Kasza to normalne w tym wieku i przy obecnej ekonomicznej sytuacji. Naprawdę nie zazdroszczę Wam młodym. 15, 10 lat temu było łatwiej o pracę, Tak mi się wydaje.Głowa do góry.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|||
|
|
|
#2657 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Kasza - wcale Ci się nie dziwię.
Wolałam zostać w Polsce i pracować w biurze niż wyjechać za granicę i żyć znacznie wygodniej, ale ze zmywaka. Jak masz w ogóle zawód? Cytat:
![]() Pamiętam, jak w dzieciństwie oglądaliśmy filmy z rodzicami, nawet horrory, byle całą paczką. Na strasznych momentach zasłaniali mi oczy albo obracali je w żart, a jak się całowano, to sama zamykałam Do teraz jak przyjeżdżam do domu, to oglądamy po raz setny to samo, spędzając większość akcji na gadaniu.
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Olla, nie ma czego zazdrościć, to fakt.
Malla, ale tu nie o pracę chodzi (bo w PL dostałabym - co jasne - lepszą niż tutaj). Przed Dzinkowem myślałam o jakiejkolwiek pracy ze względu na TŻa (z którym mieliśmy w IT zostać tylko do jesieni, później on sam do grudnia. A teraz to przedłużył do maja, z tego, co mi wiadomo). Rozważałam tylko coś szybko i łatwo dostępnego, bez większego myślenia o karierze, bo projekt (TŻowy) mówił o wyjeździe z nim w okolicach wiosny/wczesnego lata 2012... Ty nie wyjechałabyś, bo możesz sama "ustalać" swoje życie. Mnie przyblokowało.
|
|
#2659 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kasza - napisałaś, że nie o pracę chodzi, ale równocześnie, że dziwnie Ci z tym, że masz ambicji ani własnego planu. O co więc chodzi?
Czy chcesz realizować się zawodowo w kraju, który podyktuje Wam praca TŻ? Czy wystarczy Ci bycie zwykłym pracownikiem, mróweczką, w jakiejkolwiek dziedzinie, byle wygodnej i przynoszącej jakiś dochód? Czy chcesz się dalej uczyć? Nie wątpię, że TŻ może dostać po doktoracie dobrze płatną pracę także w Polsce, nie myślicie o powrocie do kraju? Dziwna jest ta Wasza relacja - nie jesteście małżeństwem, a Twoje życie jest już podporządkowane jemu i to planom, które co chwilę się zmieniają.
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasza, nie wiem czy Cię dobrze rozumiem, ale mam wrażenie, że dołuje Cię to wszystko, bo tak naprawdę, przez ostatnie lata swoje życie podporządkowałaś niejako Tż- owi. Cokolwiek planowaliście to z myślą bardziej o nim niż o tobie.
Teraz jesteś "sama" i przyszła chwila refleksji, moim zdaniem to dobrze, nie mów,że brak Ci ambicji, bo sam przyjazd do Dzinkowa wymagał od Ciebie odwagi i chęci zmiany, więc w końcu bierzesz swoje życie w swoje ręce. Co dalej? czas pokaże, nigdy nie jest za późno żeby coś zmienić. Wiem to po sobie, dopiero teraz w wieku 31 lat moge powiedzieć, że czuję, że w końcu zaczynam robic cos dla siebie, cos co sprawia mi czysta satysfakcję - z jednej strony szkoda,że tak późno, z drugiej trzeba się cieszyć, że nareszcie
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Malla, praca od ręki w moim wyuczonym(wystudiowanym) zawodzie za granicą jest faktycznie niemożliwa (n-l). Chcę się uczyć, jasne.
4,5 roku razem to już sporo czasu, by sobie wryć w głowę taki scenariusz. Tylko korekt za dużo ![]() Ogólnie to napisałyście o wszystkim, co mnie trapi, łatwiej to zobaczyć z perspektywy czasu, no i mieszkanie w Dzinkowie też perspektywę inną daje. Jestem bez TŻa, niezależna i wszystko znów zależy ode mnie. Wkurza mnie myśl, że jeśli on znajdzie postdoca w innym mieście w Dzinkowie, to ja będę musiała znów wszystko rzucać (łącznie z pracą) i jechać tam, zaczynać (znów!) wszystko od nowa, szukać pracy jako nie wiadomo kto.
|
|
#2662 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kaszo, pozostaje tylko poczekać, aż znajdzie stałą pracę, a jeśli będzie to kontrakt na rok, to naciskać na zmianę pracy choćby na gorzej płatną, byle pozwalającą na zapuszczenie korzeni.
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, postdoc jest pracą na ok 2 lata. Z założenia.
|
|
#2664 |
|
Nie depcze krokusów
|
Lipa
Moja koleżanka jest żoną profesora i co chwilę wyjeżdżają za granicę, ich dzieci znają już 2 języki obce i nie mają przyjaciół.
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Olla
![]() Cytat:
Kasza wcale nie marudzisz najpierw sie trzeba dobrze zorientowac w sytuacji, dopiero szukac mozliwej opcji "wyjscia".
|
|
#2666 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dzinku, jakie są jeszcze opcje wykluczające rozłąkę?
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie ze Tz da cos z siebie.
|
#2668 |
|
Nie depcze krokusów
|
poważne oskarżenie - Kaszanko, czy miewasz takie odczucia?
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysmarowałam pięknego posta... głównie do Kaszy i na temat mojego podejścia do TV i świąt i komputer oszalał.
Nie dam rady tego napisać jeszcze raz. Czuję się jakby miał mi pęknąć kręgosłup między łopatkami. A jutro zaczynam zjazd i kończę w nd. Nie wiem jak ja tam wysiedzę. Chyba będzie płacz. W dodatku ludzie zrobili sobie ze mnie punkt informacyjny, mam już ich dość. Nie odpowiadam już na pytania dotyczące prac kontrolnych. Kocham Was ale niestety nie dam rady dziś pisać, jak się zaraz nie położę to wybuchnę płaczem. Ale kochajcie mnie mimo wszystko ![]() Miłego weekendu ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- A na polepszenie humoru BOSKI Bruce Willis Bo nie ma to jak seksowny uzdolniony łysol, który wie jak dobrze zrobić ustami przez uszy.
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
oskarzenie
gdzie???Malla nie znam jeszcze Kaszy osobiscie ani jej TZ, TY chyba tez nie, wiec wszystko co piszemy jest tylko teoretyczne, to Kasza wie co dla niej najlepsze.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

)Na szczęście młodsza Discovery, Animal czasem Disney ale to z ogółem

strasznie szybko mi czas leci.

Do teraz jak przyjeżdżam do domu, to oglądamy po raz setny to samo, spędzając większość akcji na gadaniu.
Moja koleżanka jest żoną profesora i co chwilę wyjeżdżają za granicę, ich dzieci znają już 2 języki obce i nie mają przyjaciół.