Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 06:24   #2641
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Kozimleko bardzo Ci współczuję sytuacji Nie chcę się wymądrzać ale jak na mój gust i wiedzę teściowa boi się że straci tez syna i za wszelką cenę próbuje zatrzymać jego uwagę na sobie. Jak Ty możesz pomóc mężowi? Być przy nim. I psychicznie i fizycznie. Dobrze by było gdybyś była przy rozmowach jego z mamą. Nie wiem jak blisko jesteście z teściami ale jeśli to prawda zapewniajcie teściową że ma w Was oparcie i relacje między nią a Wami się nie zmieniaj. No i z mężem rozmawiaj, jeśli zobaczysz że zaczyna się między Wami psuć wręcz postaw go do pionu przypominając że sprawy bliskich nie mogą psuć Waszego małżeństwa. Chwal go i nie odsuwaj od dotychczasowych obowiązków. Jeśli nie będzie chciał rozmawiać nie naciskaj ale milcz też z nim. Łatwo się pisze ale wierze że jest Ci i Wam ciężko. Z całego serca życzę żebyś zobaczyła II kreseczki. Niech @ nie przychodzi jutro ani przez najbliższe 9 miesięcy.

Chłodno dziś i co chwila deszcz kapie a ja mam kupę roboty na podwórku
Dzięki Bardzo mądre słowa. Trzeba przez to przejść. Muszę jednak sprostować, że to nie mój mąż a narzeczony

Cytat:
niee cofnęłam się o kilka lai i się w piasku bawię mamy hałdę żułtego piachu pomieszanego z gliną i muszę przesiać ten piach żeby był sam żółty bo do wylewki w piwnicy jest potrzebny. Kręgosłup to mi już wszystkimi otworami wychodzi

Też byliśmy tam w podróży poślubnej w tamtym roku
Wow! Też chcę do piasku Lubię go dotykać i czuć jak przesypuję się między palcami. Szczególnie na plaży. Działa to na mnie terapeutycznie.

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
heja, ja tylko przyszłam dać znak życia, podczytuję, ale jakoś nie mam czasu pisać, kupa roboty w pracy i wracam ledwo żywa, a wieczorami biegamy i chodzimy na basen. To już 3 tydzień biegania Boli mnie ścięgno Achillesa, a buty do biegania kosztują kupę kasy

także kiedy wracamy to tylko prysznic i lulu, bo wstaje o 5:15 :P

ten cykl odpuscilismy, czekam na @, ktora ma przyjsc pojutrze.

pozdrowienia z Wroclawia
Zazdroszczę , ja się nie mogę zmobilizować do biegania. A teraz idealna pogoda i godzina. A mi się nie chcę

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Ja dopiero co wróciłam do domu i zaraz znów zmykam bo ruszamy na rowerek , a jutro z rana ruszam do Bydgoszczy zawieść moją pracę mgr i będę się modlić oby jak najpóźniej wyznaczyli mi termin obrony bo tyle nauki prze de mną wieczorem jutro mam pożegnanie kierowniczki bo odchodzi na emeryturę, a tak mi się nie chce iść, że szok , ale już za chwilę majówka i w końcu odeśpię

Współczuję sytuacji w domu i nawet nie wiem co mam Ci powiedzieć. Musisz wspierać teraz TŻ bo jest to bardzo ciężki okres dla niego, a Ty jesteś teraz jego wsparciem i ostoją. Życzę wytrwałości
Trzymam kciuki za termin obrony Ja dopiero piszę pracę , a już jestem przerażona datą obrony i nią samą. Daj znać co i jak

A ja dziś czekam na @, dziś zaczyna mi się 8 cs. Nie wierzę, że to już tyle cykli minęło. Myślałam, że uda nam się w przeciągu trzech cykli a tu proszę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:57   #2642
shamanka7
Raczkowanie

Dziewczyny, z tego względu, że sikane testy ciążowe mnie zawodzą, poszłam dziś na betę. Po 14 będzie wynik, w stresie jestem 3majcie kciuki
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 11:03   #2643
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z tego względu, że sikane testy ciążowe mnie zawodzą, poszłam dziś na betę. Po 14 będzie wynik, w stresie jestem 3majcie kciuki
Oczywiście, że trzymam Pisz nam szybciutko jak będziesz miała wynik

A ja źle wyliczyłam i termin @ mam dopiero jutro
Stary 2013-04-26, 11:12   #2644
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Oczywiście, że trzymam Pisz nam szybciutko jak będziesz miała wynik

A ja źle wyliczyłam i termin @ mam dopiero jutro
Dziękuję

To ja trzymam, żeby @ nie przyszła
Stary 2013-04-26, 11:24   #2645
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze 1,5 h. dolaczam sie do trzymania kciukow
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 12:00   #2646
patrycjja
Zadomowienie

cześć Dziewczyny !
znowu chwilę mnie nie było, ale jakoś nie mam czasu żeby porządnie zasiąść do komputera, wszystko w biegu. nawet nie zdawałam sobie sprawy że własny ogródek i podwórko to tyle zabawy. ale też ma swoje plusy (PPPatinka chyba Ty pisałaś o dobrym wpływie harców w plenerze )
od razu (prawie na początku ) chciałabym zaznaczyć, że mocno trzymam kciuki za wszystkie testujące i równie niecierpliwie jak Ty Shamanka czekam na Twoje wyniki

jak to bezrobotna , cały ranek spędziłam w domu na sprzątaniu
za chwilę jadę do sklepu, bo mają wpaść do mnie koleżanki. miała być taka plotkarska posiadówa, ale kielbachy z grilla to bym zjadła
więc chyba zamieni się w coś grubszego. zapasy alkoholu też zrobiłam ( nie piłam chyba lat sto, bo moja głowa jest wstydliwie słaba ) aż się boję, ale zarazem nie mogę się doczekać. zawsze to dobrze usiąść, zrelaksować się i wygadać co leży na wątrobie
Stary 2013-04-26, 13:02   #2647
Pradip
Zakorzenienie

Witam się z Wami zła jak osa
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość

także kiedy wracamy to tylko prysznic i lulu, bo wstaje o 5:15 :P

ten cykl odpuściliśmy, czekam na @, która ma przyjść pojutrze.
A może pod tym prysznicem wystarczająco gorąco było? Już nie jednak pisała że "ten" cykl odpuszcza
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo
Ja dopiero co wróciłam do domu i zaraz znów zmykam bo ruszamy na rowerek , a jutro z rana ruszam do Bydgoszczy zawieść moją pracę mgr i będę się modlić oby jak najpóźniej wyznaczyli mi termin obrony bo tyle nauki prze de mną wieczorem jutro mam pożegnanie kierowniczki bo odchodzi na emeryturę, a tak mi się nie chce iść, że szok , ale już za chwilę majówka i w końcu odeśpię

Zaproś dzieciaki na podwórko i zaraz zrobią porządek z piaskiem , a Ty będziesz miała spokój
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Kup mężowi dubeltówkę i niech idzie z odsieczą na nich , a Ty weź trochę trotylu w kieszeń i maszeruj za nim, żebyś była do pomocy w razie akcji , a tak na serio to w głowie się nie mieści co Ci ludzie mają w głowach
Trzymak kciuki za dobry termin i całą bezproblemową obronę
za wytrwałość do pracy nad sobą.
Już ja sobie wyobrażam jaki by mi dzieci z tym piachem porządek zrobiły
Mąż chciał następnego dnia jechać do pracy ze swoją wiatrówką ale na szczęście padało i posadził swój obolały tyłeczek w samochód
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Mój tż ostatnio wspomniał, że chciałby się obudzić na Koh Lipe.
czyżby nowe plany wyjazdowe kiełkowały :P
Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Melduje się tylko na szybko ze żyje i ja niestety mam teraz trochę roboty i kompletnie nie mam czasu do Was zajrzeć koncze różne sprawy w pracy, pakuje się i w ogóle, wiec nie mam na nic czasu... Ale niedługo juz będę wolniejsza i będę miala czas porządnie z Wami popisać jutro będę w Gdańsku, wiec też nie zajrzę, ale potem się poprawie
trzymamy za słowo
Cytat:
Dzięki Bardzo mądre słowa. Trzeba przez to przejść. Muszę jednak sprostować, że to nie mój mąż a narzeczony

Wow! Też chcę do piasku Lubię go dotykać i czuć jak przesypuję się między palcami. Szczególnie na plaży. Działa to na mnie terapeutycznie.

A ja dziś czekam na @, dziś zaczyna mi się 8 cs. Nie wierzę, że to już tyle cykli minęło. Myślałam, że uda nam się w przeciągu trzech cykli a tu proszę
Sorry za błąd ale to chyba tylko kwestia czasu
Tez lubię piasek ale właśnie ten na plaży
A ja nie czekam na Twoją @ ani dziś ani jutro
Cytat:
o to już za chwilkę wiec zaciskam
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny !
znowu chwilę mnie nie było, ale jakoś nie mam czasu żeby porządnie zasiąść do komputera, wszystko w biegu. nawet nie zdawałam sobie sprawy że własny ogródek i podwórko to tyle zabawy. ale też ma swoje plusy (PPPatinka chyba Ty pisałaś o dobrym wpływie harców w plenerze )

jak to bezrobotna , cały ranek spędziłam w domu na sprzątaniu
za chwilę jadę do sklepu, bo mają wpaść do mnie koleżanki. miała być taka plotkarska posiadówa, ale kielbachy z grilla to bym zjadła
więc chyba zamieni się w coś grubszego. zapasy alkoholu też zrobiłam ( nie piłam chyba lat sto, bo moja głowa jest wstydliwie słaba ) aż się boję, ale zarazem nie mogę się doczekać. zawsze to dobrze usiąść, zrelaksować się i wygadać co leży na wątrobie
widzę ze chociaż jednak z nas zastosowała się do rady pani seksuolog jak było :P
Miłego wieczoru z koleżankami

Ale mam dzień. Zaczęłam go od kłótni z Tżem potem w gminie rozwiali moje marzenia o szybkim uzyskaniu pozwolenia na budowę ciekawe co jeszcze do końca dnia się wydarzy
Shamanka dawaj nam tu dobrą nowinę bo kogoś dziś zamorduje
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 14:30   #2648
shamanka7
Raczkowanie

I dupa, wynik 0,100. A dałabym sobie rękę uciąć, że się udało.. W sumie jeszcze mam 5 dni do okresu, dziś jest 8 dpo, więc się łudzę, że to może za wcześnie
Stary 2013-04-26, 14:36   #2649
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:

widzę ze chociaż jednak z nas zastosowała się do rady pani seksuolog jak było :P
Miłego wieczoru z koleżankami

Ale mam dzień. Zaczęłam go od kłótni z Tżem potem w gminie rozwiali moje marzenia o szybkim uzyskaniu pozwolenia na budowę ciekawe co jeszcze do końca dnia się wydarzy
Shamanka dawaj nam tu dobrą nowinę bo kogoś dziś zamorduje
Fajnie było nawet nie było tak zimno. Uwielbiam siedziec wieczorami na podwórku a już że dwoje to w ogóle <3

Nie denerwuj się, dzisiaj jakieś złe fluidy w powietrzu krążą, bo u nas też ciche godziny :-D wkurza mnie niesamowicie, ale zagryzam zęby, bo wieczorem się odstresuje

Pozwolenie na budowę to zło. My mamy jedną działkę i narazie walczymy o przekształcenie. Dookoła same domy a gmina ma problem i narazie jest rolną. Urzędnicy lubią chyba robić problemy .
Stary 2013-04-26, 14:46   #2650
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
I dupa, wynik 0,100. A dałabym sobie rękę uciąć, że się udało.. W sumie jeszcze mam 5 dni do okresu, dziś jest 8 dpo, więc się łudzę, że to może za wcześnie
szkoda ale czekamy dalej
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Fajnie było nawet nie było tak zimno. Uwielbiam siedziec wieczorami na podwórku a już że dwoje to w ogóle <3

Nie denerwuj się, dzisiaj jakieś złe fluidy w powietrzu krążą, bo u nas też ciche godziny :-D wkurza mnie niesamowicie, ale zagryzam zęby, bo wieczorem się odstresuje

Pozwolenie na budowę to zło. My mamy jedną działkę i narazie walczymy o przekształcenie. Dookoła same domy a gmina ma problem i narazie jest rolną. Urzędnicy lubią chyba robić problemy .
skarbówka i reszta urzędów to najgorsze co może stanąć człowiekowi na drodze ale dziękuje i odstresuj się też za mnie bo mi już nawet na to ochota odeszła
Stary 2013-04-26, 15:09   #2651
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Może za wcześnie, ja w terminie @ miałam dwukrotnie 0,00

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:11   #2652
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:

może za wcześnie tak jak pisza dziewczyny ja nadal trzymam kciuki bo jak nie ma @ to jest nadzieja

ppatrycja rzeczywiście prawie nie wychodziliśmy z lozka wiec mam nadzieje ze może się uda na razie temka caly czas powyżej 37 i od wczoraj pojawil mi się taki bialy gesty sluz szlam do pracy jak poleciał to myslalam ze ta franca przyszla pomimo brania duphastonu i pobiegłam do wc a tu powodz w majtkach prawie ( przepraszam za doslownosc ) wiec z dwojga zlego wole sluz no i najgrorsze to czekanie eh

koziemko wspolaczuje sytuacji ale skupcie się przede wszystkim na sobie może to trochę egoistyczne podejście ale jeśli chcecie stworzyć rodzine to musicie się trochę odciąć i pomagać tylko w razie potrzeby żeby nie uzalezniac tesciow od siebie abyście Wy i przyszle wnuki nie stali się karta przetargowa w tej wojnie wiem ze to ciezka sytuacja ale trzymam kciuki aby było ok czasem sprawy baaardzo ciężkie i nie do rozwiązania naszym zdaniem same się rozwiazuja wiec mam nadzieje ze i teraz tak będzie

Edytowane przez PPPatinka
Czas edycji: 2013-04-26 o 18:17 Powód: poprawka
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 18:14   #2653
Ania0783
Raczkowanie

Hejka,
ja własnie rozpoczęlam majówkę - tydzień urlopiku fiu fiu fiu

wredota się może jutro skończy zaczełam brać wiesiołka (koleżance doradziłam i zaszla po miesiącu) i rozpoczynamy kolejne staranka - ale watpie że tsh spadło wiec chociaz przyjemnośc z tego bede miała. Dzisiaj zauważylam świeży wątek o traceniu nadzieji i mialam tam zajrzec ale tak sobie pomyslałam że wolę tu byc z wami świezakami niż sie dołowac ze stazowymi staraczkami jak ja. W sumie to równie szybko sie traci nadzieje i szybko odzyskuje jak @ odchodzi i znowu przytulanki w pełni.

Więc zobaczymy.

Trzymam kciuki za testujące

Gratuluje wizyt u gina tez bym chciala takich emocji więc pozytywnie zazdraszczam
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:05   #2654
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
ppatrycja rzeczywiście prawie nie wychodziliśmy z lozka wiec mam nadzieje ze może się uda na razie temka caly czas powyżej 37 i od wczoraj pojawil mi się taki bialy gesty sluz szlam do pracy jak poleciał to myslalam ze ta franca przyszla pomimo brania duphastonu i pobiegłam do wc a tu powodz w majtkach prawie ( przepraszam za doslownosc ) wiec z dwojga zlego wole sluz no i najgrorsze to czekanie eh
o i Ty nam emocji dostarczasz super zaciskam i nie puszczam
Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Hejka,
ja własnie rozpoczęlam majówkę - tydzień urlopiku fiu fiu fiu

wredota się może jutro skończy zaczełam brać wiesiołka (koleżance doradziłam i zaszla po miesiącu) i rozpoczynamy kolejne staranka - ale watpie że tsh spadło wiec chociaz przyjemnośc z tego bede miała. Dzisiaj zauważylam świeży wątek o traceniu nadzieji i mialam tam zajrzec ale tak sobie pomyslałam że wolę tu byc z wami świezakami niż sie dołowac ze stazowymi staraczkami jak ja. W sumie to równie szybko sie traci nadzieje i szybko odzyskuje jak @ odchodzi i znowu przytulanki w pełni.
No to sobie wypoczniesz
Mówisz że wiesiołek taki dobry wpływ miał na koleżanke? Ja łykam juz 2 opakowanie wiec oby na nas też zadziałał
Też mam podwyższone TSH ale starć się można a w pon może dostane jakieś leki na obniżenie. Mówisz ze po @ ta nadzieje naprawdę powraca? Ja się boję ze jak nie będzie się udawało przez kilka cykli to psychicznie mogę sobie nie poradzić

A w ogóle to jutro jedziemy z mężem do dentysty wiec proszę Was o kciuki żebyśmy byli dzielni i żeby nie bolało
Stary 2013-04-26, 19:30   #2655
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
o i Ty nam emocji dostarczasz super zaciskam i nie puszczam

No to sobie wypoczniesz
Mówisz że wiesiołek taki dobry wpływ miał na koleżanke? Ja łykam juz 2 opakowanie wiec oby na nas też zadziałał
Też mam podwyższone TSH ale starć się można a w pon może dostane jakieś leki na obniżenie. Mówisz ze po @ ta nadzieje naprawdę powraca? Ja się boję ze jak nie będzie się udawało przez kilka cykli to psychicznie mogę sobie nie poradzić

A w ogóle to jutro jedziemy z mężem do dentysty wiec proszę Was o kciuki żebyśmy byli dzielni i żeby nie bolało
Wlaśnie w majówke mija rok jak sie staramy w pierwszych cyklach było spoko chociaz w sierpniu juz poszłam do gina bo mnie zlośc wzięła - później były badania itd... W lutym tego roku zlapała mnie prawdziwa klęska jeżeli chodzi o ciąże - caly dzień przewyłam tak że następnego dnia musialam brac urlop i co sobie przypomniałam o tym to mi sie ryczec chcialo. Ale zmieniłam lekarza w międzyczasie wpadlam na tsh i moje nadzieje znowu odżyły. Ja przynajmniej tak mysle że kobiety sa super twarde - załamka jest w dzień wredoty@ ale jak już jest owulacja to znowu się wyczekuje z nadzieją i tak co cykl. jesteśmy silne

Co do wiesiołka - mojej kumpeli pomógł a czy mi pomoże zobaczymy ... oby

Jeżeli chodzi o tsh ja mialam 8,7 więc duże i poszlam do endokrynologa i od razu dostałam lek w dawce 50 bo powiedzial że musimy zejsc do 2 !!! Więc w sumie watpie czy po miesiącu brania tabsów cos sie ruszyło ale bedziemy próbowac.

Czasami czuje sie jak stara baba - wstaje rano tabletka na tarczyce i kwas foliowy, po śniadaniu wiesiołek, po obiedzie jod(na tarczyce) i wieczorem znowu wiesiołek heheeh

Mam nadzieje że oprócz ladnej cery bedą u nas dwie kreseczki
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 19:35   #2656
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
może za wcześnie tak jak pisza dziewczyny ja nadal trzymam kciuki bo jak nie ma @ to jest nadzieja

PPPatinka, mam podobnie. Temperatura pięknie 37,3 (jak nigdy) i biały śluz. I cały czas lekko pobolewa mnie brzuch. Poza tym u mnie objawem jest spanie z rękoma do góry , co mój mąż nazywa- spanie na "szumi las".
Stary 2013-04-26, 19:49   #2657
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Wlaśnie w majówke mija rok jak sie staramy w pierwszych cyklach było spoko chociaz w sierpniu juz poszłam do gina bo mnie zlośc wzięła - później były badania itd... W lutym tego roku zlapała mnie prawdziwa klęska jeżeli chodzi o ciąże - caly dzień przewyłam tak że następnego dnia musialam brac urlop i co sobie przypomniałam o tym to mi sie ryczec chcialo. Ale zmieniłam lekarza w międzyczasie wpadlam na tsh i moje nadzieje znowu odżyły. Ja przynajmniej tak mysle że kobiety sa super twarde - załamka jest w dzień wredoty@ ale jak już jest owulacja to znowu się wyczekuje z nadzieją i tak co cykl. jesteśmy silne

Co do wiesiołka - mojej kumpeli pomógł a czy mi pomoże zobaczymy ... oby

Jeżeli chodzi o tsh ja mialam 8,7 więc duże i poszlam do endokrynologa i od razu dostałam lek w dawce 50 bo powiedzial że musimy zejsc do 2 !!! Więc w sumie watpie czy po miesiącu brania tabsów cos sie ruszyło ale bedziemy próbowac.

Czasami czuje sie jak stara baba - wstaje rano tabletka na tarczyce i kwas foliowy, po śniadaniu wiesiołek, po obiedzie jod(na tarczyce) i wieczorem znowu wiesiołek heheeh

Mam nadzieje że oprócz ladnej cery bedą u nas dwie kreseczki
Jak mi będzie zle to będe sobie czytać Twoja wiadomość i czerpać z niej siłę
Całkiem zapomniałam że wiesiołek powinien poprawiać cerę. Za zawsze przed @ miałam gejzery a teraz przez cały cykl mam buzie zsypana
No i Justii mówiła że schudła dzięki niemu a mi się wciąż brzucho większe robi
Cytat:
PPPatinka, mam podobnie. Temperatura pięknie 37,3 (jak nigdy) i biały śluz. I cały czas lekko pobolewa mnie brzuch. Poza tym u mnie objawem jest spanie z rękoma do góry , co mój mąż nazywa- spanie na "szumi las".

mój mąż miał dni ze spał na skos łóżka i się śmiałam że chyba śni o jakiś laskach skoro na noc chowa głowę do szuflady w szewce nocnej
Stary 2013-04-26, 21:08   #2658
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
czyżby nowe plany wyjazdowe kiełkowały :P
przecież wiesz, że u mnie takich planów wyjazdowych zawsze co nie miara i teraz podwójnie się cieszę z wakacji i miałam się wstrzymywać z rezerwacją bo wtedy ani ciąży ani wakacji bym nie miała...

Cytat:
hahah ja tak śpię od małego plus koniecznie mała podusia na oczach i połowie twarzy i każdy jak to widzi to się boi że się uduszę heheh

Cytat:
Jak mi będzie zle to będe sobie czytać Twoja wiadomość i czerpać z niej siłę
Całkiem zapomniałam że wiesiołek powinien poprawiać cerę. Za zawsze przed @ miałam gejzery a teraz przez cały cykl mam buzie zsypana
No i Justii mówiła że schudła dzięki niemu a mi się wciąż brzucho większe robi

mój mąż miał dni ze spał na skos łóżka i się śmiałam że chyba śni o jakiś laskach skoro na noc chowa głowę do szuflady w szewce nocnej
chowa głowę w szafce nocnej hahahha niezły tekst

ja zawsze miałam dobrą cerę i piękne paznokcie i jak mi się zepsuły przed weselem to do tego czasu nie mogę z nimi dojść do ładu i cera też już nie taka delikatna ... łeeeee ja chcę moją gładką buźkę z powrotem!!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 07:32   #2659
gawa
Rozeznanie

Patinka, shamanka, ja mam tak jak wy pobolewa mnie brzuch od dobrych kilku dni, bialy gesty śluz, i duże bolące piersi, przed chwilą testowałam i dalej jedna kreska , a jeśli miałam zajść to od współżycia 12 kwietnia więc chyba już coś powinno wykazać :/
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 08:49   #2660
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

A mnie zaraz trafi! W środę zauważyłam na papierze ślad krwi, do dziś mam tylko brązowy śluz odrobinę i nie może mi się ten @ rozkręcić! Nienawidzę tak bo nawet nie wiem później od kiedy liczyć cykl wrrr. Dziś już brzuch bardziej boli to może wreszcie będzie normalny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 16:14   #2661
gawa
Rozeznanie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Ja zrobiłam rano beta hcg wyszlo 1.2 a przed chwilą dostałam okres, czyli jest bosko..... :/
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 16:42   #2662
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

A @ jeszcze nie ma boję się że zacznę mieć nadzieję i wtedy się pojawi:/
Stary 2013-04-27, 20:02   #2663
peppermint patty
Rozeznanie

koziemleko bez zbednego nakrecania...ale zycze niedoczekania sie @

a i tak generalnie,do wszystkich staraczek,testowaczek.... naprawde z tymi testami siusianymi warto czekac cierpliwie,nie czytac z opakowania,ze wykrywa super wczesnie ciaze...wiem,ze to bardzo ciezko czasami,ale czekac cierpliwie na miniecie terminu @.ja pamietam,ze dopiero po 4 dniach po spodziewanej @ testowalam i mialam tak bladziutka kreseczke,ze dlugo sie zastanawialam czy zglupialam czy tam faktycznie cos jest.wiadomo potwierdzilam beta,ale niestety-staranie o dzidziusia jak widac jest tez szkola cierpliwosci-co przechodzilam sama z duzym trudem.

pomadrzylam i czekam na ciag dalszy wydarzen watkowych

buziaki,ciagle trzymam kciuki za wszystkie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 20:12   #2664
ag9
Zadomowienie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam rano beta hcg wyszlo 1.2 a przed chwilą dostałam okres, czyli jest bosko..... :/
przykro mi
który zaczynasz cykl?

Niestety wiem po sobie, że to często organizm płata figle. Miałam tak w pierwszym cyklu starań, piersi duże, brzuch pobolewał mnie dobre 5 dni, nawet mdliło mnie (albo moja psychika mnie mdliła ), plamienie ok 7 dni po owulacji, no i nic z tego nie wyszło. Choć teraz podejrzewam że mogło dojść np. do samoistnego poronienia, bo zarodek się nie zagnieździł ze względu na cienkie endometrium.
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 21:05   #2665
dzoker007
Raczkowanie

Witam się z Wami wieczorową porą

25.04 byłam na pierwszym usg z Tż-tem i.... nasze maleństwo jest na miejscu i na tamten dzień mierzyło 0,404 cm - to 5 tydzień ciąży. Na tym etapie wszystko u nas w porządku. Poza zwykłymi witaminami ( jem Vitaminer Prenatal ) nie mamy przepisanych żadnych innych. Jeśli nic złego się nie dzieje to luteina jest niepotrzebna. Kolejna wizyta po weekendzie majowym, najprawdopodobniej wypadnie na 9 maja. Uspokoiłam się że wszystko ok ale serduszko usłyszymy dopiero w maju.

A tak ogólnie to właśnie od kilku dni czuję się tak jakby uszło ze mnie powietrze... ciągle bym spała- to jest okropne że nic się nie chce robić- tylko spać i spać....

będę tu zaglądać co jakiś czas i podczytywać co u was ciekawego. Czuję że niedługo będziemy komuś gratulować 2 kresek na tescie- a powiem wam że intulicja mnie ostatnio nie zawodzi. 3 mam kciuki
Stary 2013-04-28, 08:33   #2666
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Co tu taka cisza
Witam się z rana, ja już po śniadanku, wstawać leniuchy

Pierwszy raz odkąd się staramy spóźnia mi się @. Żadnych innych objawów nie mam. Trzymajcie kciuki
Stary 2013-04-28, 10:22   #2667
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Co tu taka cisza
Witam się z rana, ja już po śniadanku, wstawać leniuchy

Pierwszy raz odkąd się staramy spóźnia mi się @. Żadnych innych objawów nie mam. Trzymajcie kciuki
wrr napisałam się i mi wszystko się skasowalo

wiec jeszcze raz brak tej francy to zawsze nadzieja wiec trzymam kciuki

a ja nadal tempka wysoka do tej pory było tal ze od 37,06, do 37,12 a dziś 37,25 wiec do góry strasznie dużo tego białego sluzu ciagle mam morkro a nawet w owu az tyle nigdy nie było i trochę tsk delikatnie pobolewa mnie brzuch i wczoraj miałam takie dziwne klucie w okolicach pepka mam nadzieje ze to symptomy fasolki ) ale koniec tego gadanioa bo się nakręcam nie potrzebnie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami wieczorową porą

25.04 byłam na pierwszym usg z Tż-tem i.... nasze maleństwo jest na miejscu i na tamten dzień mierzyło 0,404 cm - to 5 tydzień ciąży. Na tym etapie wszystko u nas w porządku. Poza zwykłymi witaminami ( jem Vitaminer Prenatal ) nie mamy przepisanych żadnych innych. Jeśli nic złego się nie dzieje to luteina jest niepotrzebna. Kolejna wizyta po weekendzie majowym, najprawdopodobniej wypadnie na 9 maja. Uspokoiłam się że wszystko ok ale serduszko usłyszymy dopiero w maju.

A tak ogólnie to właśnie od kilku dni czuję się tak jakby uszło ze mnie powietrze... ciągle bym spała- to jest okropne że nic się nie chce robić- tylko spać i spać....

będę tu zaglądać co jakiś czas i podczytywać co u was ciekawego. Czuję że niedługo będziemy komuś gratulować 2 kresek na tescie- a powiem wam że intulicja mnie ostatnio nie zawodzi. 3 mam kciuki
ciesze się ze wszysko ok i trzymam kciuki za Was dbajcie o siebie i odzywaj się na bieżąco

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
przykro mi ze ta franca przyszla trzymam kciuki za kolejny udany cykl

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
przykro mi ze ta franca przyszla trzymam kciuki za kolejny udany cykl
Stary 2013-04-28, 10:24   #2668
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

O to też trzymam kciuki. Kiedy testujesz? Bo ja jeszcze trochę poczekam
Cytat:
wrr napisałam się i mi wszystko się skasowalo

wiec jeszcze raz brak tej francy to zawsze nadzieja wiec trzymam kciuki

a ja nadal tempka wysoka do tej pory było tal ze od 37,06, do 37,12 a dziś 37,25 wiec do góry strasznie dużo tego białego sluzu ciagle mam morkro a nawet w owu az tyle nigdy nie było i trochę tsk delikatnie pobolewa mnie brzuch i wczoraj miałam takie dziwne klucie w okolicach pepka mam nadzieje ze to symptomy fasolki ) ale koniec tego gadanioa bo się nakręcam nie potrzebnie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

ciesze się ze wszysko ok i trzymam kciuki za Was dbajcie o siebie i odzywaj się na bieżąco
Stary 2013-04-28, 11:17   #2669
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
O to też trzymam kciuki. Kiedy testujesz? Bo ja jeszcze trochę poczekam
w srodę rano bo już wtedy nie powinnam brac duphastonu a wrazie czego nie chciałabym zaszkodzić brakiem leku z drugiej strony nie wiem czy nie zawszczesnie bo to będzie 26dc podziwiam za cierpliwość bo gdyby mi się @ spoznial to pewnie bym nie wytrzymala) a ze testow pod dostatkiem to nawet bym na pewno nie wytrzymala hehe
Stary 2013-04-28, 12:47   #2670
Gegee
Rozeznanie

Witam się w końcu i ja chociaż wstyd mi, że Was opuściłam na tyle czasu no i muszę się poodnosić do Waszych wypowiedzi, bo cały czas podczytywałam

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Fizycznie czuję się dobrze, psychicznie też super, rozpiera mnie energia i chęć działania (w wielu dziedzinach), tylko morfologicznie jeszcze nie bardzo
Bardzo się cieszę, że masz taki nastrój Tak trzymaj A co do starań - skoro morfologia nie bardzo, to wstrzymajcie się jeszcze ten cykl, na pewno się poprawi i będziecie mogli zacząć działania Mam nadzieję, że szybko będzie ok

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Wybaczcie kobietki, ale coś ostatnio nie mam za bardzo chęci na wizaż i dlatego jakoś mnie tutaj mniej ostatnio ...

Gegee - nic się nie martw, ja uwielbiam takie pytania. Powiedz mi jaki macie środek transportu? Włochy są super. Polecałabym jakieś miejsce bliżej Rzymu, a to dlatego, że koniecznie trzeba odwiedzić to miasto jeśli jeszcze nie byliście. Jak chcesz to mogę dowiedzieć się o tanie domki w takim bardzo spokojniutkim miejscu we Włoszech, ale tam dobrze mieć auto (to jest dość niedaleko Wenecji, którą też warto z pewnością zobaczyć).
Ja byłam w okolicach Savony i Genui, oraz w Porto Sant Elpidio (w pobliżu Ancony). Z Porto pojechaliśmy autokarem zwiedzać Rzym i w sumie najważniejsze zabytki spokojnie można piechotą zobaczyć w jeden dzień.
Ja myślę, że gdzie byś nie pojechała tam będzie pięknie. Znajoma mieszkająca we Włoszech ostrzegała jedynie przed Sycylią, dość niebezpiecznie dla turystów, ale z drugiej strony z pewnością wiele osób tam jeździ. A może na jakąś wyspę? typu Capri (które będzie raczej drogie, ale widoki nieziemskie), albo Sardynia? z pewnością tańsza... lub może Elba? Masz jakieś szczególne preferencje co do wyjazdu?
Więc tak... planujemy jechać samochodem. Chcemy trochę dłużej się powakacjować, przynajmniej te 10 dni, dłużej pewnie nie damy rady Rzymu chyba nie damy rady tym razem, może uda się kiedyś polecieć do Rzymu na weekend. Teraz myślimy bardziej o leżakowaniu nadmorskim, ale tak na spokojnie, bez tłumu, krzyku i imprezowni. Żeby coś zobaczyć, myślimy o jednodniowym wypadzie do Wenecji i do Florencji. Tak więc, mniej więcej na tej wysokości myślimy coś znaleźć nad morzem. Bardziej na południe, to już trochę za daleko. Mam nadzieję, że już wiesz jakie mamy preferencje Będę wdzięczna za wszelkie pomysły

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a na usg wszystko w jak najlepszym porzadku, dzidzius zdrowy,rozwija sie jak najbardziej prawidlowo i....ma siusiaka
jestem mega szczesliwa,zycze kazdej staraczce bez wyjatku tego uczucia,trzymam kciuki za Was dziewczynki razem z moim malutkim chlopaczkiem
Super, że wszystko w porządku no i super, że znasz już płeć Ostatnio coś widzę, że dużo chłopakow się rodzi... nic tylko rodzić dziewczynkę - będzie miała w czym wybierać

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
To mój magiczny dzień dzień, w którym zostałam mamą chrzestną, dzień, który przyniósł mi szczęście
A to było tak...
Mój brat został chrzestnym córeczki swojego kuzyna, DOKŁADNIE w ten sam dzień po 5 latach wziął ślub, zawsze podkreślał, że chrześniaczka przyniosła mu szczęście. I kiedy za jakiś czas ja zostałam chrzestną jego synka (a mojego bratanka) życzył mi, żeby mi również mój chrześniak przyniósł szczęście, jak jemu chrześniaczka. Tylko żebym nie musiała czekać tak długo jak on
A magię tej chwili zrozumie ten, kto wie, w jakiej rozsypce wtedy byłam, nie miałam juz żadnych nadziei, że moje życie się ułoży... A potem nagle poznałam męża, wzięłam ślub i jestem szczęśliwa i kochana.
Dlatego ta data jest dla mnie tak ważna
Fajnie mieć taki magiczny dzień Obyś już zawsze pełna była tak pozytywnych emocji i żeby Twój chrześniak cały czas przynosił Ci szczęście

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Oj, tak
a ja 28.04. (nie powiem którego roku, bo to prehistoria) miałam pierwszą randkę z obecnym mężem więc blisko.

Heh, w tym cyklu prawie bym przegapiła owulację, przez to zamieszanie ze szpitalem. Dzisiaj zrobiłam test owulacyjny a tu - dwie kreski.
Czekam na TZa
Witaj dobrze, że w szpitalu wszystkie badania Ci porobili i że wyniki wyszło ok. No i dobrze, że owulacji nie przegapiłaś czekamy teraz na owoc starań

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości