|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Chyba ja zaraziłam
dobrze że tz już wrócił bo nie mam siłyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Witam!Ale u nas wieje!Chciałabym iść na spacer,ale przy takim wietrze,to strach.Czy orientujecie sie może,czy są jakieś przeciwwskazania do zażywania rutinoscorbinu i tym podobnych w czasie kp?Chciałabym zacząć stosować,bo nie chcę złapać jakiegoś świństwa
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba @ przyszła
|
|
#2644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale i tak ma już pogrom w środku, wody od groma na podłodze, rzeczy po kuchni porozwalane, nawet mu wiatr roletę potargał. No strach z domu nos wystawić. sztorm na morzu, Promy poodwoływane, lotnisko stoi... a wieczorem deszcz ma sie zamienić w śnieg. no w życiu czegoś takiego nie widziałam. Apokalipsa ![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakiej firmy zabawki,grzechotki,gryzac zki itp.polecacie.Byłam oststanio w tk maxx'ie i się zmartwiłam,wszystko Made in China.Czy sa w ogóle jakieś firmy,których artykuły dla dzieci nie są chińszczyzną?
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba canpol ma made in germany. |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/Moda/Swiat-mody/H-M...Domu-Mody-Klif
Chyba po wypłacie się nie powstrzymam i pojadę obczaić To zaraz koło mojej siostry
|
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Namietnie Was czytam, ale rzadko mam czas cos pisac... Martwie sie troche Jasiem bo caly czas by trzymal ta glowke na prawo... Stosuje terapie ulozeniowa, czyli jak lezy na pleckach to jest ok bo go koryguje, ale jak mam go do gory to nie ma ciu*a zeby przekrecil glowe w lewo... nawet ja sie go wola czy zaczepia, czy odwroci od interesujacego przedmiotu ![]() Jeszcze w innych sytuacjach lezac na plecach patrzy bokiem w tyl wyginajac sie tym w luk :/ Jak le,y na brzuchu to tez podnosi glowe przekrecona w prawo, dopiero na sile mu ja prostuje zeby tak ja podnosil... Pozatym troche mnie meczy sumienie bo od ok miesiaca nie bylam z nim na polu, wykluczajac coniedzielne wyjazdy do tesciow na drugi koniec miasta. mama mi caly czas wierci dziure w brzuchu zeby nie chodzic bo zimno i sie rozchoruje na chrzciny :/ zebym z nim po chrzcie chodzila jak juz tak chce... Ps. Szukam serwetek na stol niebieskich w biale kropeczki i papilotek tez w podobny desen, nie wiecie gdzie w sklepie bym takie kupila? Na wielkanoc kupowalam zielone w biale kropki w rossmanie ale teraz nie ma takich co mnie interesuja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa cudownie, wzruszyłam się! Kochany, dzielny dzidziuś!! Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam papilotki fioletowe w motylki, a serwetki mam fioletowe w kropki bo nie mogłam znaleźć fajnych w motylkii
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez juz wieje i obecnie pada deszcz (a chcialam isc na spacer, trutututututu...). niestety, jak natalka zasnela, to kinia wstala, jak zwykle nici z odpoczynku. kinia chciala bajki a ja nie mam sily odmowic... a tak sie wzbraniam przed bajkami w dzien i d.pa...chce spac...
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ostatnio jakoś się nie mogę ogarnąć... w domu ciągle coś, albo jeździmy od lekarza do lekarza... popołudniami z Jakubem lekcje odrabiam, a tż non stop na popołudnia lub ostatnio na nocki... jesteśmy po wizycie w poradni preluksacyjnej i bioderka Hubercika są jak najbardziej w porządku, wizyta była z usg kontrola 7 marca...po wizycie byliśmy na zakupach w tesco i w biedrze, pierwszy raz wzięłam młodemu Dady aby zobaczyc jak zareaguje i mam nadzieję że będa ok, w Tesco kupiliśmy Pampki 3... położyłam glutka ba brzuszku jak mi zasnął na rękach i właśnie się obudził... pospał całe 5 minut... heh i miała matka czas na kompa... Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-12-05 o 14:51 |
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tassiu, może nieco kontrowersyjnie ale ja bym spróbowała odstawić całkowicie butelkę, położyć się z dzieckiem na 2-3 dni do łóżka i przystawiać często. no a potem bym już chyba do butli nie wróciła, skoro Maciuś tak po niej wariował przy piersi.....
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
eh... ja juz nie ogarniam swojego dziecka i jej jedzenia. jakos od tygodnia strasznie wierci sie przy jedzeniu, macha lapkami, nogami i placze. na rekach nie zje, jak ja poloze to tez nie, a najdziwniejsze jest to, ze jak rano wstanie zje bez awantur i pod wieczor tak samo. o co moze chodzic bo mnie juz to zaczyna meczyc takie robienie butli, a ona i tak nie zje. macie jakies pomysly ??
|
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamy chyba nawet ten sam laktator - SnowBear. Diety nie zmieniałam, może więcej zaczęłam płynów pić...
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2013-12-05 o 15:00 |
|
|
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Hania zasnęła, więc pisze dalej
![]() z tym karmieniem butla i piersią jednocześniej, to oczywiście nie jest to pewnik, że dziecko dokarmiane odstawi się od piersi, ale ryzyko takiej sytuacji jak najbardziej istnieje i warto mieć tego świadomość. Ryzyko to rośnie im dłużej chcemy karmić. czyli 3-4 miesiące może się udać, ale rok już może być naprawdę trudno. Hania też miała czas że rzucała się przy piersi, złościła się. zdarzało mi się karmić np przy odkurzaczu... ale przetrwałyśmy, minęło i teraz znów jest ok |
|
|
|
#2662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
a co do rozszerzania diety.
aktualny schemat oparty jest na wytycznych WHO, wiec z sufitu to wzięte nie jest. być może generalnie coś zauwazono u dzieci/osób u których zbyt wcześnie i niewłaściwie diete rozszerzano , co sprowokowało opracowanie takiego schematu i to w szerszej populacji niż kilka osób... dlatego te wytyczne są dla mnie ważniejsze niż rady babci/mamy/cioci/szwagierki/siostry etc bo u nich nic się nie działo to czemu by nie...inna sprawa, że nie widzę tu wartości dodanej, tzn nie wiem co pozytywnego miałoby z tego wynikać? podejrzewam, że zbyt wczesne rozszerzanie diety nawet jeśli nie zaszkodzi to chyba i nic nie da, bo tak niedojrzały układ pokarmowy nie będzie umiał nic z tego przyswajać ![]() ale to moje oczywiście tylko zdanie |
|
|
|
#2664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mimo wszystko, bardziej ufam szwagierce z dwójką dzieci i pediatrze...
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
matall jak tam Twoja waga na SB? ja już 1 kg zleciałam i nie wiem czy to nie za szybko?
to dopiero 2 dni...---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- to kiedy wprowadzasz pokarm stały? i od czego zaczynasz?
|
#2666 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbuję, jak mi lekarz powiedział, czyli "jabłka tartego, potem marchewki , pietruszki, buraczków". Muszę najpierw dokładnie wypytać szwagierkę, jak to robiła, ale planuję w tym miesiącu.
|
#2667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z sufitu te wytyczne nie są wzięte, a ja akurat pojedynczej pediatrze nie wierzę bardziej niż gronu naukowców, którzy latami badają problem ![]() Jak ktoś chce wcześniej dawać, to niech sobie daje, ale ja po 4 miesiącu (Encia na mm tylko) zamierzam cokolwiek wprowadzać. Cytat:
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do główki to nie pomogę, może warto udać się na rehabilitacje? a co do spacerów to kurcze chyba powinnaś jednak wychodzić, świeże powietrze dobrze robi, a tu mówisz że miesiąc już tak? mnie męczy sumienie jak co drugi dzień nie pójde
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
łeeeee to mnie korci
![]() ale może się powstrzymam kilka dni ![]() zrobiłam sobie wczoraj zdjęcia "przed", są w K.
|
#2670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stad te literówki u nas to trwa już od miesiąca zaczeło sie od tego ze ssała 2,3 min i ryk Było coraz gorzej. łatwo mowić o karmieniu na śpiocha albo częstym przystawianiu kiedy dziecko śpi na zabój albo tak krzyczy ze nie da się połozyć na rękach do cyca. Teraz po wszystkich bojach i tak wrzeszczy jak ją dostawiam w ciągu dnia ale w nocy jest na tyle zaspana ze jje normalnie. Zabrałam jej smoczek - bo miała go jak spała -(dara się 3 dni przez to)i tylko wtedy teraz dzięki temu mogę karmić na śpiocha po potrzebuje sobie poglamać jak śpi. I kiedy się budzi właśnie z powodu braku smoczka w buzi to ją dostawiam i ssie ładnie. a dodatkowo wiecej mleka wysysa Butelkę odstawiłam całkowicie. Wychodzę z domu tylko kiedy śpi czyli mogę to zrobić 2 razy w ciągu dnia. no cóż trzeba się poswięcić jeśli zalezy na kp. Najgorzej jest kiedy chcę ja nakarmić przed kolejnym spaniem bo jest rozbudzona i zanosi się od tego że ja położę do cyca. No i tak spróbuj jesli nie chce piersi to najpierw dostaw samego cyca żeby sie zezłościła na niego(wiem głupie) potem dostaw z nakładką silikonowa jak złapie to niech possie i jak zapomni to zdejmij i spróbuj samą piersią jak nie pomoże bo nie chce i tak w silikonie to zmyl ją smoczkiem, można tez butla ale smoczek łatwiejszy- i niech possie chwile smoka potem podmień na silikon a potem na cyca, Ważne żeby chociaż w nakładce jadła u mnie czasem nie da się bez silikonu ale różnie bywa.pomagało tez to żeby przed ssaniem ktoś inny niż ja ją uspokoił i dopiero wtedy dostawić A w ogóle to w tym najgorszym czsie kiedy nawet przez silikon nie chciała to musiałam bujać ją i kołysać podczas całego karmienia i uciszać , to pomagało Jak tylko zaczęła się krecić to mocniej utulałam i dalej ssała Bądź wytrwała i nie poddaj się. ja bym zakonczyła karmienie 2tyg temu bo wtedy był ten kryzys ale nadal karmię i mleko jest znów. A myslałam że zgłupieję nikt nie chciał mi pomóc i wszyscy się śmiali że ona za duzo jje i dlatego nie chce A to normalne żeby zjadła po nocy o 8 rano a potem dopiero o 16? no chyba nie Matka wie lepiej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

dobrze że tz już wrócił bo nie mam siły

ale i tak ma już pogrom w środku, wody od groma na podłodze, rzeczy po kuchni porozwalane, nawet mu wiatr roletę potargał. No strach z domu nos wystawić. sztorm na morzu, Promy poodwoływane, lotnisko stoi... a wieczorem deszcz ma sie zamienić w śnieg.
no w życiu czegoś takiego nie widziałam.
Apokalipsa 

To zaraz koło mojej siostry 

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 
to dopiero 2 dni...