|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() choć samopoczucie mam takie sobie ostatnio dziś obudziłam się z bólem zatok i głos mam taki zmieniony...jakieś przeziębienie fajnie, że macie już dzieciaczki ze sobą, śliczne te wasze maleństwa ![]() moja dzidzia wypina cały czas pupkę, bez przerwy...to jej ulubione zajęcie, głuptasek malutki ![]() jak sobie pomyślę, że już ma 2600g to przecież ładny noworodek mógłby być (mój TZ ważył 2700g jak się urodził, ja coś ponad 3kg) cały czas zastanawiam się jak to możliwe, że taki bobas siedzi w moim brzuszku pozdrawiam i życzę miłego weekendu ![]() jak będę miała siły to będę zaglądać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cześć dziewczyny
![]() Podczytuję Was odkąd wstałam czyli gdzieś od 10.00 ale nie chciało mi się pisać ![]() Po pierwsze gratuluję wkroczenia w 9 miesiąc naszym trzem mamusiom: Paulka, agaaga, Ramona ![]() Dla Lucynki ![]() Dla lightLimary ![]() ![]() ![]() Ja też mogłabym dziś dołączyć narzekaniowo do klubu hipochondryka ale się wstrzymam ![]() Zamiast tego, pokażę Wam na co trafiłam dziś na allegro szukając koszul do karmienia: http://allegro.pl/new-bransoletka-dl...091286182.html Spotkałyście się kiedykolwiek wcześniej z czymś takim? Poza tym znalazłam sprzedawcę, który ma staniki alles mama do karmienia w dobrej cenie i sporo modeli do wyboru. Nazywa się: 9_miesiecy_ Zasugerowałam tż-towi, by na imieniny w maju kupił mi koszulkę do karmienia właśnie z alles. Powiedziałam, że mu się wymierzę żeby dobrać rozmiar, a on sam wybierze fason ![]() http://allegro.pl/koszula-do-karmien...193783230.html Ta podoba mi się najbardziej, nie wiem tylko czy rozsznurowywanie troczków przy każdym karmieniu nie doprowadzi mnie do szału ![]() Jest jeszcze taka bombka: http://allegro.pl/koszula-do-karmien...120123407.html Chciałabym się w końcu poczuć trochę bardziej jak kobieta, trochę mniej jak inkubator i mleczarnia ![]() ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-01 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | ||
Zadomowienie
|
Witam się Majówkowo! Dawno mnie nie było, ale ciężko ogarnąć dwójkę i dom. Daję jakoś radę! Hanutka rośnie jak na drożdżach - pierwsze pajace na 56 są już przymaławe i zrobiła się już taka okrąglutka
![]() ![]() Gratulacje dla Meni i Beatusi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie zrażaj się Kochana, przystawiaj Aleksa jak najczęściej i na pewno laktacja się rozrusza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Rozeznanie
|
Witam w klubie. Mnie od poniedziałku bolało gardło, ale psikałam Tantum Verdem i miałam nadzieję, że przejdzie. Niestety dzisiaj w nocy bolał mnie nos w środku, gradło i uszy,znam to dobrze, a to oznacza jedno - zapalenie zatok. Już czwarty raz w ciąży mnie łapie. Najgorsze że zostały dwa tygodnie do porodu, a zapalenie zatok bez antybiotyku leczy się też dwa tygodnie więc pewnie przypadnie mi ten zaszczyt rodzić przeziębiona. Ale się tego boję, nie dość że mega wysiłek do porodu to jeszcze osłabiona przeziębieniem. Jutro idę do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
justiwi przepiękne sa te koszule
![]() ![]() u nas nadal pochmurno, deszcz przestał padać, niby 19,5 stopnia, ale chłodno jak na grila ![]() dziś się wszyscy tu na działkach zmówili i rozpoczęli sezon grilowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#2647 |
Rozeznanie
|
OPIS MOJEGO PORODU
W wielka sobotę posprzątałam dom i coś zaczęły boleć mnie krzyże ale ja tak mam zawsze jak poschylam ale śmiałam się do męża żeby mały czasem nie wychodził bo ja chce się najeść , poszliśmy spać i o północy z minutami obudziła mnie takie plum i poleciały ciepłe wody wstałam z łóżka i idąc do łazienki też pociekło i się zastanawiałam czy to wody czy siku , budzę męża i mówię ze chyba wody mi odeszły a on nie żartuj kładź się spać to położyłam się a tu znowu pociekło wiec zebraliśmy się i pojechaliśmy do szpitala skurczy nie miałam a w aucie tez pociekło trochę i z takimi mokrymi portkach szłam do rejestracji. przed pierwsza zaczęło się wypytywanie , badanie i okazało się ze już 5 cm to się ucieszyłam ze tak szybko pójdzie , ale złudne moje nadzieje . Podłączyli mnie do ktg i skurcze malutkie nie wyczuwalne nawet dla mnie , zgodziłam się na lewatywę nic strasznego a potem dzidziuś czyściutki . Zostaliśmy umieszczeni na sali rodzinnej warunki świetne cała wielgaśna sala z łazienka dla mnie i osobna dla męża i wanna do porodu była tez i wszystkie bajery pomagające w rodzeniu . o 3 zaczęły się skurcze co 5 minut i to już takie bolesne wiec pod prysznic na piłkę i powiem ze się tak rozluźniłam ze zamiast rosnąc skurcze to zmalały ale było już 7 cm rozwarcia i tak zostało do 8.30 została zmieniona zamiana w szpitalu czekanie na obchód i decyzja wywoływanie skurczy przez kroplówkę , oczywiście pani położna tez się zmieniła i na lepsze bo bardzo mi pomogła , spytała się czy zgadzam się na kroplówkę i nacięcie krocza jak będzie potrzebne , oczywiście się zgodziłam bo już chciałam mieć to za sobą. zaczęły się coraz mocniejsze skurcze i zaczęło boleć jak cholera nie ukrywam , a rodziłam na stojąco a przy partych kucałam ale było mi nie wygodnie i położna dała mi krzesło porodowe i siadałam i parłam aż tak do wyjścia główki a potem już na klasycznej pozycji rodziłam resztę , jak główka przeszła to reszta wyszła błyskawicznie i jak się już ma maleństwo na piersiach to cały ból mija i się człowiek wpatruje w nie to aż same łzy się cisną do oczu a łożysko to nawet nie czułam w ogóle jak je rodziłam bo cały świat mi zasłonił mój moletki synuś . Tata dumny przeciął pępowinę , i poszedł doglądać Kacperka jak go warzyli i mierzyli a mnie pan doktor szył bo musieli mnie naciąć ale tylko 2 cm i pochwalił mnie że od dawna nie miał takiej pacjentki jak ja ze nic nie marudzi ze ja ciągnie itp po szyciu śmiał się ze jak nówka mam krocze . Pan doktor bardzo sympatyczny pogratulował nam uściskał nam ręce i pochwalił że pięknie rodziłam . Poleżeliśmy 2 godziny z malutkim przy piersi a mąż pojechał się przebrać i zjeść coś bo zmęczony był i pojechał mi po rosół bo ja tez głodna byłam . Powiem wam ze po tych 2 gadziny leżenia od razu wstałam i pod prysznic nic mi się nie działo i nawet chwili nie leżałam od razu chodziłam i się ruszałam i siedziałam wszyscy się dziwili ze mam tyle siły ale mi ja dał mój synuś Kacperek . i tak w skrócie I faza porodu trwała 6 i 20 minut a II to 30 min a od odejścia wód 9 i 15 minut to jak na pierwszy poród to nawet szybko . trochę wam naskrobałam ale tak to widziałam a i jeszcze jedno niema co się dziewczyny przejmować dodatnim gbs bo ja miałam i dostałam antybiotyk dożylnie od razu i później jeszcze raz i synuś miał badania i zdrowy jak rydz to tyle myślę ze was nie zanudziłam przepraszam ze tak chaotycznie i bez składu ale ładnie pisać nie umiem wybaczcie .
![]() |
#2648 |
Wtajemniczenie
|
Wiola bardzo ladny opis porodu
![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#2649 |
Rozeznanie
|
ja z małopolski w szpitalu Bochni
#2650 |
Zadomowienie
|
hejka, na prędkości gratuluję nowych tygodni i miesięcy, my same zaczynamy 37 tc!
![]() Light cudnego masz syneczka! Vampirko ale Wam zazdroszczę tych spacerkow! Juz się nie mogę doczekać ![]() kaorlak super, że Hanutka taka grzeczna ![]() justiwi sypiam i na lewym i na prawym boku.
#2651 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My dziś cały dzień na działce w słoneczku, grill był, na hamaku polezałam ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Beatusia gratuluję
![]() ![]() Menia gratulacje też dla Ciebie ![]() Wiola bardzo fajnie się czytało Twój opis porodu ![]() Witam się prawie wieczornie ![]() Wczoraj prze te minimalne ruchy pojechałam na IP i zostałam na obserwacji. Majka dopiero rozszalała się po 2 w nocy a tak to cały dzień była cisza. Dziś już ją więcej i lepiej czuję. Jesteśmy już w domu . ![]() No i wg USG córa waży już ok. 3500g ![]() Jak wróciłam do domu to zero odpoczynku zaraz na spacer z synem i tak łaziliśmy od 15 do 18 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Wiola bardzo ładny opis porodu
![]() Jutro Olis jedzie do cioci na majówke jak sie ogarne moge mój wkleić ale w sumie nie ma o czym pisac ![]() Nikki dobrze że już w domku i z Maja dobrze ![]() Light słodziak z Aleksa ![]() My zaliczyliśmy dziś pierwszy spacerek z Paprykiem ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle słodki ten nasz Olaf wciaz chce pomagać, pupe nawet wyciera Patysiowi ![]() ![]() Jedynie co to zazdrosny o gości bo dzis już wpuścilismy moja mame, w sumie ani troche nie okazywala wiekszego zainteresowania młodszym, bo nawet byla na placu z Olim ale i tak Olaf sie złościł, nie pozwalał babci trzymać dzidzi itp... No zobaczymy dalej... ![]()
#2654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiola fajny opis porodu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do spacerku, matko jak ja ci zazdroszczę... W niedziele urodziłaś, dziś czwartek i masz już Papryka na spacerku ![]() ![]() Pewnie jeszcze nie raz mały się zezłości, zazdrość to chyba normalne u takiego malucha... Pamiętam że jedna pani psycholog sugerowała każdemu kto przychodził do noworodka by również skupił się na starszaku, przyniósł również dla niego jakiś drobiazg ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |||
Zakorzenienie
|
Light Aleks jest rozkoszny
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2657 | |
Rozeznanie
|
My dziś zbijamy bąki (ta, jakbym ostatnio robiła coś innego..)
![]() nadiak Zdrówka! wiola Super dałaś radę, brawo ![]() Nikii89 Dobrze, że wszystko ok i jesteście w domu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Idę się umyć i chyba usnę... Dobrych nocek
![]()
#2659 |
Wtajemniczenie
|
Wiola piękny opis
![]() Nikii super że w domku i że z Mają wszystko ok ![]() ![]()
#2660 |
Zakorzenienie
|
W ogóle to na Papryka musimy uważać bo bardzo silny jest, główke sam unosi na brzuchu ale gorzej że nogi ma silne, w szpitalu tak duoke podnosił na prostych nogach a teraz potrafi sam portki zdjąc i tak kopiąc nogami jak jest na brzusiu sie przemieszcza :p
#2661 |
Wtajemniczenie
|
Madziuula to w końcu jak ten Wasz syn ma na imię bo ja zdurniałam??
![]() Miał być Rysiu a daliście Patryk czy odwrotnie? Czy Rysiu to zdrobnienie od Paprysiu?? Bo tu na 1ej stronie jest Patryk, a w imionach w poprzedniej części wątku masz wpisane Rysiu ![]()
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
Justiwi oficjalnie Patryk
![]() ![]()
#2663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja na kolacyjke chciałam sobie wypić jogurcik, wypiłam dwa łyki no i jakiś niezbyt mi się wydawał. Spojrzałam na wieczko a tam data ważności 24.04 ![]() Uciekam do łóżeczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2664 |
Rozeznanie
|
madziuuula Mały strongman rośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
MADZIULA to Papryk silny chlop bedzie
![]() SANTOM sie chyba dzis nie odzywala? Czyzby sie cos zaczelo??? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#2666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
witam pogrilowo
pogoda dopisała mimo obaw. także teściowie już załatwieni. w sobote głośniejsze towarzystwo, czyli moje rodzeństwo mam tak twardy/naciągnięty brzuch, ze aż boli w jednym miejscu. za dużo mięska ![]() ![]()
#2668 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorowa porą
![]() gril nawet nam się udał, w samą porę zaczęliśmy zwijać wszystko, bo jak się wiatr ruszył, masakra ![]() udanego wieczoru i dobrej nocki życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja juz po KTG. Wszystko dobrze zadnych skurczy, mala zlosnica musiala byc obudzona, bo nie chciala sie ruszac i zapis by byl nieprzydatny. Ale po podudce skakalo tetno jak trzeba razem z ruchami ![]() Ja niestety odczuwam skutki antybiotykoterapi... Jakas infekcja chyba grzybkowa sie przyplatuje powoli... Jak nie urok to .... No ale jutro ide do gin to moze mi cos zaradzi. Dobrej nocy Wyslane za pomoca Tapatalk2 Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
BAN stały
|
Witam się wieczorowo.
dzień baaardzo udany ale zdecydowanie za szybko minął ![]() Aaa i wiecie co się dzisiaj stało? Mila 2 razy się sama puściła i zrobiła 4 kroki !! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.