Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-07-23, 11:21   #2641
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Niestety u mnie kompletny brak czasu ¿eby gdzie¶ dodatkowo chodziæ. Ledwie i tak w miarê udaje mi siê skoñczyæ do 24-tej obowi±zki matki, ¿ony i pracownika.

Ale ko³o mnie otworzyli tak± si³owniê fitness na powietrzu. S± tam ze 4 urz±dzenia jak sym mnie wyci±gnie to czasami idê. Czasami - by³am raptem ze 3 razy !!!

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

nurek119 a jak± dietê stosujesz, czy stosujesz jak±kolwiek czy tylko M¯?
te na powietrzu do mnie nie przemawiaja wstydze siê tam æwiczyc

Stosujê dietê p. dietetyk tzn nie jak±¶ konkretn± tylko stosujê siê do zasad, które s± na tej kartce co wstawi³am do klubu

i zapisujê dok³adnie wszystko co jem i pijê i 5 sierpnia idê znowu do dietetyczki

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2014-07-23 o 11:23
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:33   #2642
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
aamidale wygl±dasz super, efekty pora¿aj±ce.
Zgadzam siê z Tob± w 100%, najwa¿niejsze ¿eby nie zaprzepa¶ciæ tego co siê osi±gnê³o.

Ja mam np. taki problem, ¿e zajadam wszystkie moje smutki i sytuacje nerwowe.
Ja mam problem z ruszzeniem ty³ka czasem. No i z alkoholem itp - najwa¿niejsze ze to wiem i my¶lê, ¿e wiêcej nie dopuszczê by jaka¶ g³upia substancja zaw³adnê³a moim ¿yciem.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
¶licznie wygl±dasz
dziêki Wam dziewczynki teraz to ju¿ bêdzie tylko lepiej. Super siê czujê

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny jak wy to robicie, ¿e ustawiacie zdjêcie obok zdjêcia, tworz±c 1 zdjêcie.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Melonade a jak tam Twoja walka z wag±, poza tematem æwiczeñ.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

a mo¿e je jednak warto uwzglêdniæ w diecie
http://gotowanie.onet.pl/sztuka-kuli...fla,55949.html

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Jest tu kto¶?
Z kartoflami i w ogóle kaszami to najlepiej po razie na tydzien - wszystkiego sobie dostarczysz i nic CI siê nie znudzi Dzi¶ ry¿, jutro kasza, pojutrze pêczak, nastêpnego dnia ziemniak - jak dla mnie tak jest najbardziej racjonalnie.

Ja by³am za³o¿yc sobie w koncu konto oszczêdno¶ciowe. 9 stówek ju¿ mam, co trzy miesi±ce bêdê dok³adaæ kolo 1000, to moje kolejne postanowienie. W tym kraju trzeba mieæ zapas, chod¼by malutki.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

odkry³am kolejny genialny sk³adnik - daktyle
s± s³odkie, zdrowe, mo¿na sobie zje¶æ 3 i ochota na s³odkie przechodzi. Chyba spróbujê nimi s³odziæ!

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:42   #2643
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Ja by³am za³o¿yc sobie w koncu konto oszczêdno¶ciowe. 9 stówek ju¿ mam, co trzy miesi±ce bêdê dok³adaæ kolo 1000, to moje kolejne postanowienie. W tym kraju trzeba mieæ zapas, chod¼by malutki.
Popieram, jak tylko ma siê z czego odk³adaæ jaka¶ ¿elazna rezerwa powinna byæ na wypadek godziny W. Pozostaje mieæ nadziejê, ¿e system ochrony banku siê sprawdzi i nam tego kto¶ niepowo³any z konta nie zamiecie.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Z niecierpliwo¶ci± czekam ju¿ na pi±tkowe wa¿enie, ciekawe czy co¶ siê ruszy³o? A jak u Was? jakie przeczucia?

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-23, 11:56   #2644
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram, jak tylko ma siê z czego odk³adaæ jaka¶ ¿elazna rezerwa powinna byæ na wypadek godziny W. Pozostaje mieæ nadziejê, ¿e system ochrony banku siê sprawdzi i nam tego kto¶ niepowo³any z konta nie zamiecie.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Z niecierpliwo¶ci± czekam ju¿ na pi±tkowe wa¿enie, ciekawe czy co¶ siê ruszy³o? A jak u Was? jakie przeczucia?
ja wa¿e siê codziennie nie umiem inaczej
Stary 2014-07-23, 12:01   #2645
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam problem z ruszzeniem ty³ka czasem.
s± s³odkie, zdrowe, mo¿na sobie zje¶æ 3 i ochota na s³odkie przechodzi. Chyba spróbujê nimi s³odziæ!
Ruszyæ mój s³oni zad, to jest dopiero problem.

3 daktyle takie maleñkie suszone, czy 3 ca³e owoce?

Znacie jakie¶ fajne przepisy na bak³a¿ana?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Wystopuj bo zwariujesz. Z nerw siê zablokujesz. Pamiêtasz by³ tu gdzie¶ rzucany artyku³, ¿e stres hamuje proces odchudzania, a wrêcz powoduje tycie.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Dla mnie pi±tkowe wa¿enie to zawsze jaka¶ tam niespodzianka.
Jak wyci±gniêcie królika z kapelusza.
Albo ró¿owego u¶miechniêtego, albo czarnego pesymistycznego, albo niebieskiego neutralnego.

Stary 2014-07-23, 12:06   #2646
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Wystopuj bo zwariujesz. Z nerw siê zablokujesz. Pamiêtasz by³ tu gdzie¶ rzucany artyku³, ¿e stres hamuje proces odchudzania, a wrêcz powoduje tycie.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Albo ró¿owego u¶miechniêtego, albo czarnego pesymistycznego, albo niebieskiego neutralnego.
ja siê tak wa¿ê od co najmniej 5-6 lat (nie wa¿ne jak wygl±da³am) i nie powoduje to ju¿ u mnie raczej stresu
Stary 2014-07-23, 12:22   #2647
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
ja siê tak wa¿ê od co najmniej 5-6 lat (nie wa¿ne jak wygl±da³am) i nie powoduje to ju¿ u mnie raczej stresu
Rozumiem, luzik.
Z czystej kobiecej ciekawo¶ci nie denerwowa³o Ciê jak przybywa³o na wadzê tak powoli systematycznie ale jednak?
Bo ja jak wlaz³am po kilku miesi±cach na wagê, po drugiej ci±¿y i by³o 95 to ma³a depresja mnie dopad³a.
Potem ze zmiennym skutkiem raz przybywa³am raz ubywa³am wahania by³y od 75-85. Rzadko siê wa¿y³am, wiêc za ka¿dym razem zmiana by³a ogromna.
W koñcu po dwóch latach, teraz z Wami uda³o mi siê wzi±æ w gar¶æ i ruszyæ z wag± startow± 83.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Ale sobie dzisiaj strzeli³y¶my babskie pogaduchy i tak trzymaæ.
W koñcu nie jest nudno.

Stary 2014-07-23, 12:24   #2648
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, luzik.
Z czystej kobiecej ciekawo¶ci nie denerwowa³o Ciê jak przybywa³o na wadzê tak powoli systematycznie ale jednak?
Bo ja jak wlaz³am po kilku miesi±cach na wagê, po drugiej ci±¿y i by³o 95 to ma³a depresja mnie dopad³a.
Potem ze zmiennym skutkiem raz przybywa³am raz ubywa³am wahania by³y od 75-85. Rzadko siê wa¿y³am, wiêc za ka¿dym razem zmiana by³a ogromna.
W koñcu po dwóch latach, teraz z Wami uda³o mi siê wzi±æ w gar¶æ i ruszyæ z wag± startow± 83.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Ale sobie dzisiaj strzeli³y¶my babskie pogaduchy i tak trzymaæ.
W koñcu nie jest nudno.
to widzê, ¿e startowa³y¶my z t± sam± wag± w³a¶nie nie wiem jak to siê sta³o, ¿e niby denerwowa³o ale nic z tym wcze¶niej nie zrobi³am

tyle tylko, ¿e Ty ju¿ ³adnie schud³a¶ a ja ma³o co

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2014-07-23 o 12:25
Stary 2014-07-23, 12:31   #2649
Malinka_Malinka
Zadomowienie

LadyDagaMilon widzê, ¿e jeste¶ zmotywowana, aby znale¼æ w swojej okolicy wsparcie w odchudzaniu, aby nie by³o tylko wirtualne (choæ my jak najbardziej jeste¶my rzeczywiste) super.
Zawsze w grupie i ³atwiej i lepiej.

Choæ mi to forum osobi¶cie bardzo, ale to bardzo pomaga.
Dziêkujê Wam wszystkim, ¿e jeste¶cie
Bez Was nie da³abym rady i ju¿ dawno wróci³a do starych b³êdów.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
to widzê, ¿e startowa³y¶my z t± sam± wag± w³a¶nie nie wiem jak to siê sta³o, ¿e niby denerwowa³o ale nic z tym wcze¶niej nie zrobi³am

tyle tylko, ¿e Ty ju¿ ³adnie schud³a¶ a ja ma³o co

Bo moim najwiêkszym b³êdem by³o to, ¿e jad³am dwa razy dziennie rano na szybko, opycha³am siê za¶ wieczorem. Wiêc organizm g³odowa³ i magazynowa³, b±d¼ na noc by³ za bardzo obci±¿ony.
Od kiedy jem 5 razy dziennie jako¶ sama waga spad³a.
Acha, na pocz±tku jad³am oko³o 2300-2500 kcal dziennie, ¿eby rozbujaæ i unormowaæ metabolizm.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-07-23 o 12:32
Stary 2014-07-23, 12:36   #2650
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
LadyDagaMilon widzê, ¿e jeste¶ zmotywowana, aby znale¼æ w swojej okolicy wsparcie w odchudzaniu, aby nie by³o tylko wirtualne (choæ my jak najbardziej jeste¶my rzeczywiste) super.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Bo moim najwiêkszym b³êdem by³o to, ¿e jad³am dwa razy dziennie rano na szybko, opycha³am siê za¶ wieczorem. Wiêc organizm g³odowa³ i magazynowa³, b±d¼ na noc by³ za bardzo obci±¿ony.
Acha, na pocz±tku jad³am oko³o 2300-2500 kcal dziennie, ¿eby rozbujaæ i unormowaæ metabolizm.
rozumiem mam nadzieje ze dojdziemy do wymarzonej wagi
Stary 2014-07-23, 12:39   #2651
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja te¿ mam tak± nadziejê
Skoro siê wa¿ysz ka¿dego dnia, to je¿eli mogê zapytaæ - jakie obroty licznik wskaza³ Ci w dniu dzisiejszym?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 12:44   #2652
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Ja te¿ mam tak± nadziejê
Skoro siê wa¿ysz ka¿dego dnia, to je¿eli mogê zapytaæ - jakie obroty licznik wskaza³ Ci w dniu dzisiejszym?
jasne, ¿e mo¿esz 78,4kg
Stary 2014-07-23, 13:04   #2653
aamidale
Rozeznanie

Cytat:

Ja siê pomierzê jutro wa¿yæ siê bêdê u lekarza, w przysz³ym tygodniu chyba.

Jak masz pieni±dze w banku i umiarkowanie uwa¿asz, nie chwalisz siê fors± to szanse s± nik³e zeby kto¶ siê w³ama³. Zreszt± nawet je¶li - my¶lê ze jesli zagrozisz takiemu bankowi telewizj± i sankcjami to raczej kasê oddadza.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ruszyæ mój s³oni zad, to jest dopiero problem.

3 daktyle takie maleñkie suszone, czy 3 ca³e owoce?

Znacie jakie¶ fajne przepisy na bak³a¿ana?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

No takie suszone, 5x2 cm jeden ma 15 kcal A banan zmiksowany z daktylem i 2 ³yzkami jogurtu.. ¶wietny deser.

No ja niestety bak³a¿ana nie znoszê od dziecka. Mojego narzeczonego niesamowicie bawi nazwa bak³a¿an, zawsze zaciesza jak s³yszy

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:

te¿ rzadko jada³am, ale mi pomog³o rzucenie papierosów. Zupe³nie mi siê smak zmieni³.

27.02.2012
Stary 2014-07-23, 13:24   #2654
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
jasne, ¿e mo¿esz 78,4kg
Bior±c pod uwagê ró¿nicê w naszym wzro¶cie jeste¶my aktualnie na tym samym etapie zrzucania wagi

Stary 2014-07-23, 13:47   #2655
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Bior±c pod uwagê ró¿nicê w naszym wzro¶cie jeste¶my aktualnie na tym samym etapie zrzucania wagi
co nie zmienia faktu, ze Tobie uda³o siê ju¿ bardzo du¿o straciæ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-23, 14:09   #2656
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Witamy, mam nadziejê, ¿e zago¶cisz u nas na d³u¿ej.

nie 10 kg, tylko 7 - je¿eli nie przytyjê (aktualnie wa¿ê 70).
Jest to o tyle realne, ¿e do tej pory w ogólne nie æwiczy³am - mam nadziejê ¿e jak zacznê to waga ruszy.
Za³o¿enia maj± mnie mobilizowaæ w³a¶nie do ruchu, nie zamierzam siê g³odziæ bo to bez sensu, jak piszesz efekt jo-jo gwarantowany - sama to wiem z w³asnego do¶wiadczenia.
Nie g³odówk± droga.
Ale jak nie zaplanujê jakiego¶ wyzwania to nie ruszê mojego wielorybiego zadu. Nie uda siê osi±gn±æ celu - trudno z jedzonka nie zrezygnujê.[

Moje wczorajsze menu 1350 kcal
twaróg chudy
pomidor
kawa z mlekiem
fasolka szparagowa 0,5 kg
jogurt naturalny
borówki
bób 0,5 kg
2 szklanki mleka z miodem

Ha, lepiej ni¿ w poniedzia³ek, tam przekroczy³am 2000 kcal.
Zauwa¿y³am ¿e dobrze jest je¶æ du¿o warzyw, maj± ma³o kalorii s± pyszne i mo¿na ich zje¶æ bardzo, bardzo du¿o.

Dziewczynki jeszcze raz przepraszam, ¿e zanudzam was moimi jad³ospisami, ale tylko spowied¼ przed wami powstrzymuje mnie przed rzuceniem siê na s³odycze.

Zauwa¿y³y¶cie, ¿e spora ilo¶æ z nas ju¿ kiedy¶ schud³a ile¶ tam kg, ale nie uda³o siê utrzymaæ wagi. Moim zdaniem celem samym w sobie powinno byæ utrzymanie raz osi±gniêtego, zadowalaj±cego wyniku.
Co z tego, ¿e np. w lipcu bêdê wa¿y³a 70kg, jak np ju¿ w grudniu znowu 95. Grunt to utrzymaæ wagê marzeñ.
Dlatego mam nadziejê, ¿e nasze forum przetrwa lata.
Moim zdaniem bardzo dobry plan, przy naszych nadwagach realny .

Ubogi ten Twój jad³ospis. Tak mówisz o tych warzywach, a ich u Ciebie nie ma praktycznie wcale. Jako¶ mi siê nie chce wierzyæ, ¿e to ma a¿ 1350kcal . Wa¿ysz sobie wszystko? I na podstawie czego liczysz kalorie?
Bo to wygl±da jak moje ubogie jad³ospisy, kiedy nie mog³am do 1000kcal dobiæ .
Dobrze, ¿e dodajesz jad³ospisy, a szczególnie, je¶li Ciê to motywuje! Mo¿e ja te¿ zacznê, fajnie by by³o jakby¶my wszystkie dodawa³y . Ale moje menu ostatnio nie jest godne wstawiania gdziekolwiek .

Utrzymanie wagi to ju¿ inna bajka. Ja ostatnio w tym jestem mistrzem, szkoda, ¿e to waga przynajmniej o 20kg za wysoka .
Za to mogê powiedzieæ, ¿e kiedy¶ schud³am niewiele, nie pamiêtam ile to dok³adnie by³o, jakie¶ 2-4kg, wa¿y³am wtedy 55kg (oj, jakbym chcia³a teraz tyle wa¿yæ!!) i t± wagê d³ugo utrzyma³am, szkoda tylko, ¿e pó¼niej mi przysz³y stresy w ¿yciu, z tego choroba no i bardzo szybko przyty³am te 20kg. Ale to zdecydowanie nie by³o jojo .
Utrzymanie jest z jednej strony trudniejsze, a z drugiej ³atwiejsze. Wszyscy na utrzymaniu mówi±, ¿e ciê¿ko, a ja mam wra¿enie, ¿e to ju¿ bêdzie ³atwizna . Jak mi siê uda zrzuciæ 20kg to ju¿ bêdê superwoman i mogê zrobiæ wszystko!!

A czy forum przetrwa lata to tylko od nas zale¿y . No chyba, ¿e ca³y portal kto¶ usunie, w co w±tpiê .
Tak¿e nie pozostaje nic, jak tylko siê udzielaæ .

Cytat:
Nie zanudzasz, tak siê powinno robiæ. Ja ci±gle zapominam bo wieczorem albo siedze z narzeczonym albo przysypiam przed jakim¶ filmem.

Jak chcesz zrzuciæ sportem to pamiêtaj ¿eby dostarczaæ odpowiednio du¿o bia³ka. I nie zra¿aj siê wag±,wla¶nie mierz siê bardziej bo miê¶nie wa¿± wiêcej ni¿ t³uszcz.

Ja te¿ mam cel "zatrzymaæ dobr± wagê" a nie "schudn±æ ekspresowo" bo jak na swój gust mog³abym ju¿ zakoñczyæ dietê - teraz siê sobie podobam i 10 kg ni¿ej te¿ bêdê. Ja chcê mieæ dobr± kondycjê i byæ zdrowa. Teraz to ju¿ tylko kwestia tego
Zazdroszczê, ale nie dziwiê siê, ¿e siê sobie podobasz .
Chocia¿ ja ostatnio stwierdzi³am, ¿e skoro na wakacjach i tak nie bêdê ju¿ wygl±daæ super, to w zasadzie mi siê nie spieszy . Jasne, ¿e chcia³abym ju¿ natychmiast wa¿yæ 25kg mniej, ale tak siê nie da. I nie wiem, jako¶ tak czujê mniejsz± presjê?
W zasadzie mog³abym sobie postanowiæ tu i teraz, ¿e chcê do koñca wrze¶nia (zosta³o ju¿ tylko 10 tygodni, czemu wiosna i lato tak szybko mijaj±? ) osi±gn±æ swój pierwszy cel.
Cytat:
aamidale wygl±dasz super, efekty pora¿aj±ce.
Zgadzam siê z Tob± w 100%, najwa¿niejsze ¿eby nie zaprzepa¶ciæ tego co siê osi±gnê³o.

Ja mam np. taki problem, ¿e zajadam wszystkie moje smutki i sytuacje nerwowe.
Te¿ zajadam, ale wszystkie emocje ...
Cytat:
Dziewczyny jak wy to robicie, ¿e ustawiacie zdjêcie obok zdjêcia, tworz±c 1 zdjêcie.

Melonade a jak tam Twoja walka z wag±, poza tematem æwiczeñ.

a mo¿e je jednak warto uwzglêdniæ w diecie
http://gotowanie.onet.pl/sztuka-kuli...fla,55949.html

Jest tu kto¶?
W³a¶nie ostatnio coraz lepiej . Przede wszystkim mam wiêksz± ochotê walczyæ, widzê wiêkszy sens w jedzeniu zdrowo i æwiczeniu i nawet, jakby mia³o nie byæ efektów to i tak chcê tak ¿yæ .

Chocia¿ dzisiaj jeszcze nic nie zjad³am, wiêc jak skoñczê Wam odpisywaæ to lecê zrobiæ jak±¶ jajecznicê ...
Cytat:
W³a¶nie mnie te¿ kusi, ¿eby ich spróbowaæ! Ale nie lubiê wszelkich suszonych owoców, trochê siê bojê, ¿e daktyle te¿ mi nie posmakuj±, a nie ukrywajmy, tanie nie s± ...

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-07-23 o 14:12
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-23, 14:15   #2657
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ

Ubogi ten Twój jad³ospis. Tak mówisz o tych warzywach, a ich u Ciebie nie ma praktycznie wcale. Jako¶ mi siê nie chce wierzyæ, ¿e to ma a¿ 1350kcal . Wa¿ysz sobie wszystko? I na podstawie czego liczysz kalorie?
Bo to wygl±da jak moje ubogie jad³ospisy, kiedy nie mog³am do 1000kcal dobiæ .
Dobrze, ¿e dodajesz jad³ospisy, a szczególnie, je¶li Ciê to motywuje! Mo¿e ja te¿ zacznê, fajnie by by³o jakby¶my wszystkie dodawa³y . Ale moje menu ostatnio nie jest godne wstawiania gdziekolwiek .
to ja wstawiam mój dzisiejszy jad³ospis jeszcze bez kolacji bo nie wiem co na ni± zjem
8:30 1/2 serka homo + 4 ³y¿ki p³atek owsianych
9: 30 mleko z kaw± + 4 ciasteczka

12:30 koktajl z malin i borówek z jogurtem naturalnym
14:30 makaron ze szpinakiem

i to ju¿ da³o 1233kcal

Edytowane przez nurek119
Czas edycji: 2014-07-23 o 14:16
Stary 2014-07-23, 14:23   #2658
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:

Chocia¿ dzisiaj jeszcze nic nie zjad³am, wiêc jak skoñczê Wam odpisywaæ to lecê zrobiæ jak±¶ jajecznicê ...
Podsumujê jednym emotkiem

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:

http://www.tabele-kalorii.pl/

Stary 2014-07-23, 14:24   #2659
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
i ja zrobie to samo

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

w³a¶nie siê dowiedzia³am, ¿e jutro mam integracje pracow±
Stary 2014-07-23, 14:26   #2660
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
W³a¶nie ostatnio coraz lepiej . Przede wszystkim mam wiêksz± ochotê walczyæ, widzê wiêkszy sens w jedzeniu zdrowo i æwiczeniu i nawet, jakby mia³o nie byæ efektów to i tak chcê tak ¿yæ .
Tak trzymaj, jeste¶my z Tob±. Grunt to czuæ siê dobrze w swojej skórze bez znaczenia jaka ona jest.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:

G³owa do góry mo¿e byæ zabawnie.

Stary 2014-07-23, 14:45   #2661
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

G³owa do góry mo¿e byæ zabawnie.
ja jestem pewna, ¿e bêdzie super ale bêdê piæ piwo i pewnie jakie¶ przek±ski te¿ wpadn±
Stary 2014-07-23, 14:59   #2662
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
to ja wstawiam mój dzisiejszy jad³ospis jeszcze bez kolacji bo nie wiem co na ni± zjem
8:30 1/2 serka homo + 4 ³y¿ki p³atek owsianych
9: 30 mleko z kaw± + 4 ciasteczka

12:30 koktajl z malin i borówek z jogurtem naturalnym
14:30 makaron ze szpinakiem

i to ju¿ da³o 1233kcal
Na pewno ciastka Ci podbi³y kalorie, a poza tym to chyba kalorycznie w porz±dku, jeszcze ze dwa posi³ki zmie¶cisz spokojnie, jak nie wiêcej . Nie wiem, ile kalorii chcesz je¶æ ?
Cytat:

http://www.tabele-kalorii.pl/
Wiem, wiem, ale te¿ wsta³am po 12, bo posz³am spaæ po 6 ... d³uga historia .

A wa¿ysz wszystko czy obliczasz na oko?
Cytat:
i ja zrobie to samo

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Ju¿ siê wyt³umaczy³am .

I czemu Ciê ta integracja smuci ?

Stary 2014-07-23, 15:03   #2663
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno ciastka Ci podbi³y kalorie, a poza tym to chyba kalorycznie w porz±dku, jeszcze ze dwa posi³ki zmie¶cisz spokojnie, jak nie wiêcej . Nie wiem, ile kalorii chcesz je¶æ ?

dok³adnie 4 ma³e ciasteczka 200kcal mo¿e jakbym najpierw spr ile maj± to bym ich tak szybko nie zjad³a jem 1500kcal dziennie wiêc dwóch posi³ków ju¿ raczej nie zmieszczê ale jeden na pewno tak tylko nie mam pomys³u co

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
bêdzie piwo i przek±ski
Stary 2014-07-23, 15:20   #2664
Zaczarowana_Truskawka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

Cze¶æ

Wróci³am z pracy i padam
G³owa mnie boli

Cytat:
Moze zacznij narazie od 3 razy w tygodniu
Zamierzam tak zrobiæ, a z czasem bêdê æwiczyæ ka¿dego dnia

Cytat:
Mia³o zabrzmieæ ¶miesznie Ja jestem osob± bezkompleksow± ta, cieszy siê ale nie ma za bardzo prawa g³osu bo nie on je musi wszêdzie ze sob± nosiæ
Nigdy nie lubi³am biegaæ, skakaæ na skakance nie umiem wolê rower, przyjemnie i mo¿na w miêdzyczasie czytaæ, graæ, ogl±daæ film itp
Ja te¿ nie lubiê biegaæ, ale ponoæ to jest najlepsze æwiczenie by schudn±æ. Mój facet lubi biegaæ i jak wraca do domu to czasami mnie wyci±ga na wieczorne bieganie

Kocham czytaæ ksi±¿ki

Cytat:
Napisane przez ch_aga Poka¿ wiadomo¶æ
Zaczarowana_Truskawka witaj.
Cze¶æ

Cytat:
Cze¶æ, pewnie, mi³o Ciê widzieæ w naszych skromnych progach . Przyda siê☠jaka¶ nowa dusza na wakacje, bo tu co¶ ostatnio pustawo .

Wiem co¶ o tym biu¶cie, ale wystarczy dobry stanik sportowy i na nowo mo¿na pokochaæ bieganie i skakanie . Serio, niesamowite uczucie .

Uwaga, uwaga, zaczê³am dzisiaj (formalnie to wczoraj) znowu æwiczyæ! Dokoñczê tego shreda, mam nadziejê, ¿e jak najszybciej, bo mam ochotê na si³ownie i pakowanie .
Cze¶æ

Zgadzam siê
Trzeba dobraæ dobry sportowy stanik i bieganie nie jest problemem.

¯yczê wytrwa³o¶ci w æwiczeniach

Cytat:
Witamy, mam nadziejê, ¿e zago¶cisz u nas na d³u¿ej.

Zauwa¿y³y¶cie, ¿e spora ilo¶æ z nas ju¿ kiedy¶ schud³a ile¶ tam kg, ale nie uda³o siê utrzymaæ wagi. Moim zdaniem celem samym w sobie powinno byæ utrzymanie raz osi±gniêtego, zadowalaj±cego wyniku.
Co z tego, ¿e np. w lipcu bêdê wa¿y³a 70kg, jak np ju¿ w grudniu znowu 95. Grunt to utrzymaæ wagê marzeñ.
Dlatego mam nadziejê, ¿e nasze forum przetrwa lata.
Cze¶æ

Zgadzam siê
To jest w³a¶nie mój cel, nie chcê schudn±æ i po jaki¶ czasie znowu przytyæ.

Cytat:
Wierzê Ci po kilku godzinach w biurze jestem wypluta jak wychodzê.
Ja w³a¶nie dzisiaj siê tak czujê. Mieli¶my dzisiaj du¿o pracy, dodatkowo boli mnie g³owa.

Cytat:

Ale ko³o mnie otworzyli tak± si³owniê fitness na powietrzu. S± tam ze 4 urz±dzenia jak sym mnie wyci±gnie to czasami idê. Czasami - by³am raptem ze 3 razy !!!

Masz synka? Mogê spytaæ jak ma na imiê i ile ma lat?

Fajna jest taka si³ownia na powierzu, ale niestety u mnie w pobli¿u takiej nie ma. U nas w mie¶cie jest kilka, ale na drugim koñcu miasta

Idê nadrabiaæ dalej

01.05.2014
Zaczarowana_Truskawka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-23, 15:20   #2665
aamidale
Rozeznanie

Te¿ siê obawiam ¿e mi jakie¶ alkoholowe spotkanie z kim¶ wyskoczy ale nie mam zamiaru piæ tak czy inaczej.
W³a¶nie wci±gnê³am pó³ kilo pra¿onego bobu...jeszcze lepszy ni¿ gotowany

27.02.2012
Stary 2014-07-23, 15:29   #2666
Zaczarowana_Truskawka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

Cytat:

Stosujê dietê p. dietetyk tzn nie jak±¶ konkretn± tylko stosujê siê do zasad, które s± na tej kartce co wstawi³am do klubu
Mogê spytaæ co to za zasady?
Jestem ciekawa, bo pewnie sama pope³niam mnóstwo b³êdów ¿ywieniowych

Cytat:
Ja kiedy¶ wa¿y³am siê codziennie, ale przesta³am. Wolê wa¿yæ siê raz na jaki¶ czas i mieæ niespodziankê lub za³amanie nerwowe

Cytat:

Jestem pewna, ¿e nam siê uda
Najwa¿niejsze to pó¼niej swoj± idealn± wagê utrzymaæ do koñca ¿ycia

Wiecie co sobie postanowi³am? Jak schudnê to idê na zakupy. Kupiê fajne jeansy, sukienkê i bluzki
Teraz jak chodzê na zakupy, to siê czasami wstydzê Wszystkie ubrania s± szyte na szczup³e osoby

01.05.2014
Zaczarowana_Truskawka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-07-23, 16:13   #2667
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
dok³adnie 4 ma³e ciasteczka 200kcal mo¿e jakbym najpierw spr ile maj± to bym ich tak szybko nie zjad³a jem 1500kcal dziennie wiêc dwóch posi³ków ju¿ raczej nie zmieszczê ale jeden na pewno tak tylko nie mam pomys³u co

bêdzie piwo i przek±ski
1500 to i tak nie jest du¿o ... Mi tam wysz³o, ¿e do utrzymania funkcji ¿yciowych powinnam 1531 wcinaæ .
Tak¿e hmm jedz co¶ zdrowego, na co bêdziesz mia³a ochotê .
Wszelkie formy jajka, sa³atka, ewentualnie kanapka z ciemnego chleba ...
Cytat:
Napisane przez Zaczarowana_Truskawka Poka¿ wiadomo¶æ

Ja kiedy¶ wa¿y³am siê codziennie, ale przesta³am. Wolê wa¿yæ siê raz na jaki¶ czas i mieæ niespodziankê lub za³amanie nerwowe

Wiecie co sobie postanowi³am? Jak schudnê to idê na zakupy. Kupiê fajne jeansy, sukienkê i bluzki
Teraz jak chodzê na zakupy, to siê czasami wstydzê Wszystkie ubrania s± szyte na szczup³e osoby
Oj tak, ja te¿ nie mogê siê doczekaæ zakupów po odchudzaniu,a teraz to jest jaka¶ pora¿ka. A¿ mi wstyd, ¿e siê nie mieszczê w wiêkszo¶æ rzeczy .

Stary 2014-07-23, 16:37   #2668
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

cze¶æ, mo¿na do³±czyæ? chcia³abym schudn±æ 30 kilo
Stary 2014-07-23, 16:51   #2669
aamidale
Rozeznanie

Cytat:

Wiadomka, zakuoy najlepsz± nagrod± tez planujê sobie jakie¶ ciuszki kupiæ w przysz³ym miesi±cu

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
siemasz, jasne napisz co¶ wiêcej o sobie

27.02.2012
Stary 2014-07-23, 17:04   #2670
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez nienawidzê zakupów a szczególnie g³upia mi dlatego ze chodzê czêsto z tz i to jemu bez powodu obrywa sie o to ze ubrania na mnie z³e le¿±
Ja sie zapisa³am do takiej dziewczyny co szyje ¶liczne sukienki ale z tego co widzia³am to same chodzimy w nich chodz± ale zobaczymy co mi poradzi
Napisz mi na priv adres mailowy to wy¶lê Ci zasady

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Czesc
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.