![]() |
#2641 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
lekarz wystawia zaświadczenie i wpisuje, od którego tygodnia ciąży jesteś pacjentką ciężarną. Nie trzeba do MOPSu karty ciąży zanosić. Cytat:
oby nic złego!!! :-* Cytat:
Też jestem staroświecka posiłkowo ;-) natomiast znajoma właśnie tak przedstawiła mi swoje doświadczenia - myślę, że w Pl się za szybko chipsy z colą nie przyjmą ;-) A co do tych małych pojemników to w yves rocher też są i jest chyba zestaw czterech buteleczek-dwa balsamy i dwa żele. Pachną obłędnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas pogrzmiało i pada |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
o Boże nareszcie!!!
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj już miałam bardzo hardkorowe wizje. wieczorem przez 3,5h miałam akcję skurczową - skurcze jak w zegarku co 8, potem co 6 minut. ożyły wspomnienia z porodówki, skurcze między 0 a 4cm rozwarcia. już naprawdę kombinowałam czy by jednak do szpitala nie jechać ale cholernie mi to było nie w smak. duuuża dawka nospy, magnezu i melisa - wreszcie przeszło... ale strachu się najedliśmy oboje ![]() z młodą miałam podobne akcje skurczowe ale dopiero od 34 tc... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
No i nie poszlysmy na festyn bo co chwila pada
![]() Za to mamy male kino i ogladamy minionki rozrabiaja ![]()
#2646 |
Rozeznanie
|
Helou
![]() Powracam do WAS ![]() To już chyba 3 mój powrót..tym razem nie szpital a śmierć w rodzinie mnie stąd odgoniła ![]() Jutro mam 3 usg -prenatalne, proszę o kciuki mam nadzieję, że moja kruszyna rośnie prawidłowo bo mi to wogule waga stoi w miejscu cały czas. zdrówka dla wszystkich walczących z choróbskami, infekcjami i innymi dziadostwami. ![]()
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() ja tez jutro mam wizyte ![]()
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Silesianna jako dziecko nie cierpialam na alergie i skazy
![]() Eclariss powodzenia na jutrzejszej wizycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2650 |
Rozeznanie
|
czekoladka należy Ci się
![]() ![]() ![]() O której masz wizytę?
#2651 |
Wtajemniczenie
|
czekoladka ale Ci zazdroszczę, że z ochotą jutro idziecie
![]() do mnie teraz stres przychodzi, ale muszę się pilnować przy małym.... szaleje na dworze, ale za chwilę trzeba go ściągnąć, chciałąbym żeby po 19 już był w łóżku, żeby rano nie było problemu z wstaniem.... eh... cos czuję, że Colon C dziś i jutro nie będzie mi potrzebny... ![]() w ogóle to mam wózek ![]() koleżanka mi pożyczyła nagle ![]() taki http://www.dzidziak.com.pl/pl/p/Woze...-Najtaniej/143 turkusowy ![]()
#2652 |
Wtajemniczenie
|
silesianna kurcze, ale akcja... dobrze, że przeszło.
anuszka to szykuj gardło na glukozkę ![]() ![]() eclariss nie przejmuj się, przecież nie musisz się tu codziennie meldować, ważne że wracasz i jesteś! Kciuki za wizytę! czekoladka u mnie też leje cały dzień, burza była nawet porządna... ale chłopaki zaliczyli dwór w kaloszach, mimo to przyszli przemoczeni do skarpet ... ale fajne powietrze jest i ciepło... ja sobie zrobiłam kaszę mannę ![]() chyba zaczynam odczuwać stres jutrzejszym dniem... mój mały synek będzie pierwszoklasistą ![]()
#2653 |
Wtajemniczenie
|
powodzenia na wizytach jutro
![]() witam powracające ![]() i błagam, żadnych skurczy dziewczynki! ![]() dzisiaj tak pobieżnie, bo mam głowę zajętą.... Kasia dobrze, że mały (już nie taki mały ![]() ![]() ![]() ja proszę jutro o kciuki za Johnego.... a może za mnie.... ![]() eh... wiem, wyluzuj, wyluzuj, ale kurcze! matka kwoka ze mnie wychodzi.... inaczej jest pozwalać mu na samodzielność, ale być obok, a inaczej jak zaczyna się już taka prawdziwa samodzielność i trzeba go wypuścić z domu, w świat..... eh... oby dał radę!
#2654 |
Wtajemniczenie
|
Silesianna, ale akcja, dobrze, że przeszło
Eclariss, współczuję, ale mam nadzieję, że z dziecwiem ok, daj znać po wizycie Ja też się stresuje jutrzejszym dniem, jak my wstaniemy i zmianami, nowe panie, nowe dzieci niektóre, Stas już coś marudzi, że nie chce iść, ale póki co mama jeszcze nie ma konkurencji. My byliśmy dziś na grilu, zaczęło padać jak wracaliśmy do domu. Teraz syn ogląda Scooby Doo. Też lubię minionki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ela, bądź twarda, bądź twarda! Wszystko będzie ok, Jasiowi się spodoba, tylko początek może być ciężki, ale zobaczysz potem głównie pozytywne zmiany i postępy. Jak mój syn szedł do przedszkola to prawie nie mówił, bałam się jak on się dogada, pierwszy dzień przesiedział przy biurku pani, a teraz nie mogę go czasem do domu wyciągnąć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2655 |
Rozeznanie
|
hej,
Mam takie pytanie do Was , nie pamietam czy juz byl poruszany ten tamat ;/ Czy kupujecie te elektryczne nanie z czujnikami oddechu i video czy wogole nie czy same czujniki oddechu ...? bo sie wczoraj dowiedzialam ze męża koledze z pracy niemowlak wlasnie umarl na bezdech senny... i teraz caly czas o tym mysle ... jaka jest Wasza pozycja w tym temacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
magdula87 trzymaj się! mam nadzieję, że to nic poważnego.
silesianna ja bym ze stresu padła jakby mi się takie skurcze zaczęły i szybciorem jechałabym do szpitala. Ty spokojna musisz być, że nospy i magnezy brałaś zamiast panikować. Myślałam, że kupimy i my jedo fyn a tu byliśmy dziś w sklepie i okazuje się, że stelaż nie wejdzie do naszego bagażnika ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2658 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie kupuję niani i żadnego detektora, nie widzę jednak sensu, przyczyny bezdechu nie są do końca znane, a niani nie ufam, raz zadzwoni przez pomyłkę, a jak nie zadzwoni, to sama będę wstawać i sprawdzac, bo noworodek tak cicho oddycha podczas snu, że wydaje się, że tego nie robi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2659 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Szybkawolna my kupimy nianie z monitorem oddechu angelcare, modelu teraz nie podam, bo maz tym sie zajmuje, a go nie ma
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Szybkawolna, napisalam do meza, to angelcare ac 401. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-08-31 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pojade gdzies przed 13 , ale musze w kolejce czekac... Cytat:
![]() tez musze ja wczesniej polozyc bo w wakacje wiadomo siedziala do 23 czasem ![]() super ten wozek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-31 o 18:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokladnie o tym samym modelu myslam, slyszalam duzo pochlebnych opini na temat tej firmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Wtajemniczenie
|
Ja idę jutro na 17.20 sprawdzić moją szyjkę, ale idę z chłopakami, więc ginekolog pewnie pokaże malenstwo, zwłaszcza że miała dostać już nowy aparat do usg.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2665 |
Wtajemniczenie
|
Indra to zdaj relację z wizyty! Kciuki żeby wszystko było ok!
Ja nie kupuję niani ani monitora oddechu.. młoda póki co będzie spała w łóżeczku przy naszym łóżku w sypialni.. Pomalowałam pazury, umyłam włosy i zaraz się biorę za oporządzanie chłopaków... dzisiaj to na bank nie będę mogła spać... ![]()
#2666 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie kupuje niani, lozeczko bedzie w sypialni co prawda nie zaraz obol lozka , ale przy starszej corce obylam sie bez niani to teraz tez dam rade.
![]()
#2667 |
Zadomowienie
|
Jola przeczytala co o niej piszecie, zobaczyla ile osob jej nie lubi i zrezygnowala :P
Dzieki dziewczyny za rady ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- ja niani tez nie kupuje.
#2668 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() we wtorek pierwsze lekcje to się zacznie! Kasia i daj znac jutro jak wyniki z zelaza i glukozy? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a my po spacerku, zaraz ide cos wsiamac na kolacje, bo WY tu o samych pysznościach piszecie, a ja nic nie mogę. na kolacje będzie wasa, parowka, ogorek zielony ![]() jutro wybieramy się na dwa dni na dzialke, zgrzeszę tam grillując, ale zamykamy sezon, wiec skusze się na kielbaske ![]() oooo! czekam jutro na relacje wizytujących!!!! ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- aleksandrettaa tutaj masz opinie o Tako ![]() http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/c...-opinie-forum/
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Wtajemniczenie
|
Martha dam znać, dam
![]()
#2670 |
Raczkowanie
|
My kupiliśmy Angelcare nianię i monitor. Rocznie ok 160 noworodków umiera na bezdech. Rzeczywiście przyczyny nie są do końca poznane, ale przecież przyczyny nie są istotne. Ważny jest efekt- bezdech, który da się przerwać najczęściej szybką interwencją rodzica, nawet nie trzeba zwykle wzywać pogotowia. Akurat ten model poradziły mi niezależnie od siebie 4 koleżanki. Ponoć jest mega czuły, jednej łapie nawet oddech dziecka leżącego na przewijaku na łóżeczku! (a czujki są pod materacem!). W każdym razie raczej da alarm niepotrzebny (gdy np dziecko się przekręci, odturla) niż przeoczy. Nie zdaża się to często, parę razy podczas wielu miesięcy użytkowania.
Myślę, że kwota za sprzęt jest wysoka, a odsetek umieralności bardzo niewielki. Ale jednak zdecydowałam się zainwestować (w zamyśle mając mnóstwo moich kolejnych dzieci, przy których będę tego używac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.