![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Musicie zabrać ze sobą ze szpitala pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka,wypełniacie wniosek-dane ojca jego nazwisko wpisujecie,następnie przed kierownikiem Urzędu Stanu Cywilnego matka i ojciec potwierdzają,że maluszek ma nosić nazwisko ojca a ten je uznaje . Dziecko, co do którego istnieje domniemanie, że pochodzi od męża matki, nosi jego nazwisko, chyba że małżonkowie oświadczyli, że dziecko nosić będzie nazwisko matki. Jeżeli ojcostwo zostało ustalone przez uznanie dziecka, dziecko nosi nazwisko ojca. Może jednak złożyć przy uznaniu dziecka oświadczenie, że nosić ono będzie nazwisko matki. Co do tego, kiedy iść do USC, to nie ma terminów do umawiania się, po prostu idziecie w godzinach pracy urzędu i zgłaszacie daną sprawę.
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 ![]() Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-08-31 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
U nas to malz wszystko zalatwial sam , no ale my malzenstwem jestesmy. Musial tylko miec nasz akt malzenstwa i ten swistek ze szpitala.
Mi sie wydaje ze do 14 dni trzeba dziecko zglosic w USC, potem zalatwia sie pesel w swojej gminie - tu sie czeka do 30 dni.
#2613 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też mąż wszystko załatwiał, a on też już dokładnie nie pamięta.
Mi się.wydaje, że jest sporo ludzi, którzy jednak ten próg dochodowy przekroczą. Na dwór ciepła czapeczka, taka, żeby czoło przykrywala i uszy, gdzieś ja kurde blaszka mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgłoszenie wygląda tak :
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szpital dokonuje tylko zgłoszenia, a tam nie wpisuje się danych ojca dziecka, a w akcie urodzenia już tak i dlatego sami rodzice muszą się stawić przed urzędnikiem Urzędu Stanu Cywilnego.
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 ![]() Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-08-31 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Gratuluję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Jola odeszła z dzień dobry ;p
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już tyle czasu leczę się na infekcję, ze jak tylko coś się dzieje od razu biegnę do gin... ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- matko 6 stron nadrabiania ![]() ![]() teraz śmigam do rodziców na obiadek....zajrzę po południu do Was ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Rozeznanie
|
A ja się witam ze szpitala
![]()
![]() |
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2624 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy wiecie, ale http://www.pudelek.pl/artykul/70582/...ien_dobry_tvn/
![]() ![]() magdula, biedactwo, na pewno wszystko będzie dobrze, dużo siły i cierpliwości ![]()
#2625 |
Wtajemniczenie
|
Magdula- a dlaczego dopiero jutro te usg?:/ jak u góry to nie nerka. Nerka może bolec z boku lub od strony ledzwi bądź promieniować do krocza np. przez podbrzusze jeśli problem tez dotyczy pęcherza, ale nerka nie boli od góry z przodu, nie ma jak, to byłoby bardzo dziwne
![]() Bardziej to wskazuje na np. zoladek, albo może trzustkę, wątrobę... Może dziecko Cię tam uciska? Dawaj znać co i jak po badaniach ![]() Żaneta - odbiło mi się o uszy ze jak przyjdziesz i z wnioskiem zlozysz kartę ciąży a nie zaświadczenie od gina,to płacisz bodajże 20zl za spojrzadzenie protokołu/adnotacji z tej karty i ze prościej jest po prostu pójść do giną i poprosić o zaświadczenie. Ja w czw widziałam jak takie położna wystawiała kobiecie po wizycie u gin, podawała tam termin OM, termin pierwszej wizyty i coś tam jeszcze. To ja już zgłupiałam. W tej gazetce tez pisali, ze przyjęcie nazwiska ojca można od razu załatwić... A nie po porodzie :/ czytałam kiedyś historie dziewczyny na forum i ona zajęła się tym dopiero po porodzie przez co musieli robić to sądownie... Mnie nerka boli, ale bywało znacznie gorzej. Grunt ze nie ma już krwiomoczu, pieczenia i tego okropnego bólu w podbrzusza szczególnie przy poruszaniu się! Teraz nie mam kolki, tylko jest stały ból obciążonej nerki, momentami mocniejszy. No ale co mi z tego jak chcą mi nerkę podziabac jutro i tu dopiero będę wyć, a to ze ja gadam ze wytrzymam z tym, to niewiele dla nich zmienia, bo nerka wyglada bardzo zle (jest tez opcja ze mam znowu torbiel na moczowodzie i ona to powoduje, ale w ciąży nic z tym nie zrobią). dziś ordynatora i kierownika nie ma, jest tylko lekarz dyzurny, który generalnie totalnie jest nie w temacie i nie wiedział nawet o ciąży. ![]() ![]() A po porodzie to chyba sobie wezmę te nerkę i wytnę w cholerę, bo do szału mnie doprowadza!! Zaczynam żałować ze jak wcześniej mieli mi wyciąć to jednak tego nie zrobili. A z dobrych wieści to tyle, ze chyba po usunięciu cewnika przestałam mieć problem ze skurczami macicy.. ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-31 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Wtajemniczenie
|
Magdula duzo zdrowia!!!
Zobaczcie co znalazłam ![]() ![]() http://youtu.be/FxCrIy7F3ZM ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- kostka a Tobie ta opuchlizna przechodzi jak troszke sie poruszasz? Bo mnie sie trzyma :/ a dziwne jest toze jesna noga jst bardziej opuchnieta od drugiej. Jutro ide zrobic badanie moczu mam nadIeje, ze wszystko dobrze wyjdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Wtajemniczenie
|
A ja znam jednego Arka, kiedyś był moim sąsiadem, kryminalista, ale przystojny i uczynny
![]() Ale u nas oberwanie chmury... Dobrze, że zdążyliśmy dojechać z kościoła... Wstawiłam obiad, dzisiaj się nie wysilam, zrobiłam spaghetti... a później dzieciakom jeszcze nugetsy zrobię.. Mnie wczoraj złapał jakiś skurcz, od pachwiny na udo promieniował... kurde jak zabolało, jak wstałam, poszłam na kanapę i dałam nogę do góry to momentalnie przeszło... chyba mnie gdzieś mała ucisnęła, albo od kręgosłupa... ![]() A mi na szczęście nic nie puchnie póki co... tfu tfu...
#2631 | ||
Wtajemniczenie
|
Teraz sie pocieszam ze sny to na odwrot sie sprawdzaja to moze bedzie dobrze
![]() Cytat:
Jupi!!! Ciekawe kto za nia bedzie ![]() Cytat:
Kiara za Ciebie tez kciuki!
![]() |
#2632 |
Zakorzenienie
|
Kiara a nie lepiej załatwić uznanie ojcostwa przed narodzeniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Wtajemniczenie
|
Monian właśnie o to mi chodzi, o to pytałam
![]() Ela dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
A to musicie iść do USC, mieć wasze dowody osobiste, Twój skrócony akt urodzeniai bodajże albo karte ciąży do wglądu albo zaświadczenie o wysokości ciąży. Najlepiej zadzownić do USC i sie dopytać, żeby nie było, że pójdziecie i czegoś nie bedziecie mieli. My też chcemy to za jakiś czas załatwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Magdula daj znac co i jak
![]() Kiara oj ty sie nacierpisz w tej ciazy ![]() u nas sie zachmurzylo ,pewnie bedzie padac a szkoda bo ma byc festyn... do przedszkola juz mloda wyszykowana i juz sie nie moze doczekac ![]() szczerze to ja tez ![]() ![]()
#2636 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() fotki śliczne! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z codziennych kupowałam tu, fajne: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28527932 jeśli chodzi o pajace to polecam early days: konkurencyjne cenowo a przyzwoite jakościowo (mam sporo po Malwie i w tych "nieróżowych" spokojnie Jerz będzie sypiał, bo wcale nie są zniszczone ani sprane; body bardziej się zszargały. teraz jak byliśmy w Berlinie to też wlazłam do Primarku i obkupiłam Jerza w earlydays'owe pajace ![]() http://allegro.pl/bielizna-pajacyki-...v6-p-3-dz-0718 Sweet spóźnione życzenia urodzinowe! ![]() Cytat:
![]() materace ikeowe znam tylko sprężynowe i te polecam jak najbardziej ![]() jedzenie na porodówce - moja położna tuż przed partymi poleciła mi zjeść banana ![]() ![]() ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-31 o 13:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Rozeznanie
|
Żanet! Te literki fajowe!
![]() Kiara, Gwiazdo nasza! Dzielna bądź! nic nie jestem w stanie więcej napisać. Myślę o Tobie często i wtedy uświadamiam sobie jak mało doceniam te moje bezstresowe noszenie... Myślę, że Pan Bóg Ci wynagrodzi te trudy! ![]() ![]() ![]() ja od wczoraj ze śliwkami walczę. Kompoty na zimę gotowe, powidła też się robią. Mam piękną żałobę za paznokciami ![]() Maria niebawem wraca z wakacji z babcią, wszystko już gotowe na jej przywitanie, nawet napis na papierze toaletowym 'witamy w domu' przyklejony do jej nowych drzwi z pokoju ![]() ![]() A jutro pierwszy dzień w przedszkolu. Tyta gotowa! Dobrego popołudnia Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Paulina trzymam kciuki za babcię!
Cytat:
![]() ![]() http://www.pippin.pl/pl_PL/p/KLUPS-L...FUXLtAodvCsAyw (sklep przypadkowy) Cytat:
(jaka to czcionka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przy cukrzycy trzeba z cukierkami uważać podczas porodu, najlepiej wziąć to na co się źle nie reaguje (przetestować wczęśniej) - ja miałam banany bo wiedziałam że po nich cukier nie skacze mi jakoś dramatycznie; mogą też być herbatniki pełnoziarniste itd - te rzeczy z których węglowodany się wolno uwalniają ![]() Cytat:
![]() moje koleżanki na te rossmanowskie buteleczki narzekały że im przeciekały,. może na jakieś lewe trafiły? ja na pewno z tych "mini" kupię pastę do zębów, a resztę poprzelewam jak zwykle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mi się nagle skojarzyło z tą wysypką - czy jako dziecko miałaś alergię na cokolwiek? albo skazę białkową? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() bo colon jak już dziewczyny pisały - mozna bez oporów w ciąży. z moich doświadczeń ostatnich tygodni - równie genialnie działają dwie szklanki wody gazowanej, wypite duszkiem na czczo. mega! tylko colon rozluźnia treść jelitową, a woda gazowana na pusty żołądek dość szybko pobudza jelita do działania. jedno i drugie do kupy - u mnie efekt rewelacja. dziewczyny, ja w ogóle wszystkim polecam colonową kurację zacząć tak ze 2 tygodnie przed porodem i stosować codziennie - bo kurde jak się ma szwy w kroczu to wypróżnienie często graniczy z cudem, bo parcie to dramat. ja bez colona bym tego nie przeżyła, a z nim poszło nooooo, jakoś poszło. nie umarłam ![]() Cytat:
za to przy tym żelazie które teraz biorę nie boli nic a nic. to też jest zasługa tego że ono się wchłania w jamie ustnej... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i moczyć tyłek w roztworze z tantum rosa (bo irygacje w ciąży niewskazane). współczuję :/ |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.