Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-27, 12:11   #2641
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Absolutnie durne pytanie: jak chodzicie do lekarza specjalisty? Znalazłam spoko lekarza, ale przyjmuje między 10 a 13. To już kolejny lekarz, bo ciągle mi coś nie pasowało, nie mam już siły iść i sprawdzać kolejnego. Jak żyć, pracując od 9 do 17 (albo i dłuzej)? Do lekarza pierwszego kontaktu mam szanse umówić się na 18, tu jest wiecznie problem...
Przy pracy od poniedziałku do piatku to chyba tylko urlop pozostaje. Ewentualnie jak przełożony jest spoko to można się umówić że wychodzę na godzinę do lekarza...
W takich chwilach doceniam to że pracuję również w weekendy (oczywwiście nie we wszystkie) i co najmniej 1 dzień mam "na tygodniu" wolny. No i to że to ja zarządzam tym grafikiem
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 12:11   #2642
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Julita z Zelmera

oooo, to fajnie, już też ktoś mi polecał, wiec chyba się zdecyduje.

Cytat:
Absolutnie durne pytanie: jak chodzicie do lekarza specjalisty? Znalazłam spoko lekarza, ale przyjmuje między 10 a 13. To już kolejny lekarz, bo ciągle mi coś nie pasowało, nie mam już siły iść i sprawdzać kolejnego. Jak żyć, pracując od 9 do 17 (albo i dłuzej)? Do lekarza pierwszego kontaktu mam szanse umówić się na 18, tu jest wiecznie problem...
Miałam ten sam problem, tez mój lekarz przyjmował między 13-15,jak pracowałam. Przerzucilam się na prywatną opiekę medyczną.
Strasznie mnie to irytuje, że urzędy, czy lekarze, którzy są z z kasy państwa opłacania, taka takie godziny pracy, że nic się nie da załatwić.... Właśnie mi o tym przypomnialas, denerwuje mnie to. Place składki, a musze chodzić prywatnie. Cale szczęście palce tylko 20zl na miesiąc, bo resztę moja praca dopłaca.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 12:21   #2643
Quadesha
Zakorzenienie

Co można kupić dla dziecka, które dopiero co się urodziło? :p Przyjaciółka parę dni temu urodziła córeczkę i chciałabym kupić jej coś drobnego (coś co da się spokojnie wysłać pocztą i nie wydam majątku :p).
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 12:27   #2644
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę urlop
Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Co można kupić dla dziecka, które dopiero co się urodziło? :p Przyjaciółka parę dni temu urodziła córeczkę i chciałabym kupić jej coś drobnego (coś co da się spokojnie wysłać pocztą i nie wydam majątku :p).
Mi na wizażu kieeeedyś doradzono maskotkę 'bananowa Anna', to taka zabawka edukacyjna. Niby od 3 m-ca, ale spokojnie wcześniej można zakupić. Obdarowaliśmy nią już dwoje dzieci u obojga dłuuugo był to hit
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 12:32   #2645
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
ja słyszałam,że coś takiego to hit: metkowce
Stary 2015-01-27, 12:36   #2646
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Biorę urlop

Mi na wizażu kieeeedyś doradzono maskotkę 'bananowa Anna', to taka zabawka edukacyjna. Niby od 3 m-ca, ale spokojnie wcześniej można zakupić. Obdarowaliśmy nią już dwoje dzieci u obojga dłuuugo był to hit
Gdzie to można kupić i za ile? :p Google coś nie za bardzo chce pomóc
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 12:51   #2647
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Dzięki za pomysły.
Co do pogrubionego:
Moje dziecko ma problemy z nauką, spokojnie, sprawdzę, jak jej idzie. Ostatnio przypadkiem zobaczyłam, że ma problemy z sąsiadami Polski, więc nie chcę, żeby się stresowała, bo zajęcia mają być przyjemnością. Po prostu po feriach zrobię jakieś tematyczne zajęcia z geografii, bo wiem, że lubi wyjazdy (aczkolwiek miała problem z powiedzeniem, koło jakiego dużego miasta mieszka jej babcia... a mieszka w sporym mieście woj. podkarpackiego).

Właśnie pisałam o własnej planszówce Na ost. zajęciach miałyśmy. Następnym razem tylko lepiej ją ogarnę bo to był ostry handemjd
Na gotowe planszówki mamy raczej zbyt mało czasu, bo mamy 60 minut dziennie (raczej ciężko przedłużać, bo młoda musi wracać na chatę w miarę punktualnie). Ale muszę właśnie poszukać w necie, może jest jakaś fajna gra dla młodych no i zacząć to lepiej ogarniać w ogóle.
W ogóle dzieciaki w SP mogą przychodzić na ferie do szkoły czy to zależy od konkretnej placówki?

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Nie wiem, czy młoda się nie będzie wstydziła, ale spróbuję
Ja z geografią Polski też mam spore problemy, na mapie pokażę Trójmiasto i może Warszawę, ale z mapą świata aż takich problemów nie było. Kojarzę, że są na necie gry, gdzie sie rozpoznaje flagę państwa, są też takie, gdzie trzeba wskazać państwo na mapie. Są po angielsku oczywiście, ale jak będziesz nadzorować, to da radę, bardzo intuicyjne to jest Zawsze można też zrobić to samo w wersji papierowej, a wzbogacić jakimiś informacjami o państwach.
Mieszkam koło podstawówki i w ferie często są jakieś zajęcia, świetlica jest otwarta. Ale to raczej zależy od danej szkoły.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-27, 12:59   #2648
201708160922
Konto usunięte

Beznadzieja, bo ja mam problem z urlopem - pracuję sama, nie ma mnie kto zastąpić.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 13:01   #2649
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Beznadzieja, bo ja mam problem z urlopem - pracuję sama, nie ma mnie kto zastąpić.
A co się w takim razie dzieje gdy jesteś chora? Albo gdy normalnie idziesz na dłuższy urlop?
Stary 2015-01-27, 13:02   #2650
Juli_Juli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Pokaż wiadomość
Nie wiem ostatnio co się dzieje z moją skórą na twarzy i ciele. Niedawno zmieniłam pielęgnację twarzy i przerzuciłam się na apteczny krem z Flos leku. Z tydzień później zaczęłam używać wody różanej do twarzy. Po tym moja cera (naczynkowa) coraz częściej zaczęła piec i szczypać oraz wyskakiwały na niej czerwone placki, także od razu po aplikacji. Odstawiłam ok. 2 tygodnie temu, choć szkoda mi było, bo nie licząc tych reakcji skórnych, woda idealnie nawilżała i ujednolicała cerę.
Zauważyłam równocześnie że wspomniany krem z Flos leku mocno mi wysusza skórę, więc kupiłam kolejno: krem z babydream, tonik antybakteryjny z Ziaji, krem Nivea (ten zwykły, niebiesko- biały). Po każdym kosmetyku moja skóra reagowała tak samo jak po wodzie różanej, no może troszkę mniej tragicznie. Pierwsze dwa kosmetyki zawierają awokado i rumianek oraz lukrecje. Po tym przypomniałam sobie, że moja cera zawsze reagowała taką reakcją jak po wodzie różanej na naturalne składniki kosmetyczne. Stąd pomyślałam że to zaczerwienienie itp. Więc odstawiłam to wszystko. Wzięłam się za krem z Nivea- bez naturalnych roślin i innych tego typu, ale za wydawał się za ciężki. Myślałam więc że będzie zapychał, a okazało się że znowu były po aplikacji czerwone placki. Nawet mnie nie zapchał, z czego bardzo się zdziwiłam bo moja cera ma też tendencje do zapychania. Więc w tej chwili zostałam z samym Flos lekiem (muszę go mieć bo chroni przed zimnem i ma wysoki SPF) i jestem w kropce bo cerę mam coraz bardziej wysuszoną. Dodatkowo zaobserwowałam z 1 msc temu na całej skórze podczas mycia (nawet też zdarzało się przed mydleniem, a tylko po zamoczeniu się w samej wodzie) i po nim czerwone, swędząco- piekące plamy. Przerzuciłam się więc na mydło ziołowe i jest dużo lepiej, ale też podczas mycia najczęściej coś tam mnie lekko zaswędzi, jednak bez plam.
Także często całe ciało mnie swędzi, ot tak po prostu. Chociaż to akurat przypuszczam że na tle nerwowym, bo mam ostatnio sporo stresu.
I moje pytanie- czy któraś z was przypuszcza co się dzieje? Chciałabym głównie na twarzy wreszcie coś odpowiedniego dobrać, ale znowu mogę nie trafić, nie znając przyczyny jej reakcji na kosmetyki. Dodam jeszcze, że przez długi czas używałam przed kremem z Flos leku, krem z Iwostinu Rosacin i był bardzo bardzo dobry. Z wielkim żalem z niego zrezygnowałam, bo w zimę najprawdopodobniej nie chronił przez mrozem i wiatrem, a na lato z SPF 15 był wydaje mi się że za słaby. Bardzo prosiłabym o chociaż jakieś pomysły

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
jako posiadaczka cery nacznkowej polecam kosmetyki o jak najmniejszym składzie.
do mycia buzi polecam
jeśli floslek Ci pomaga, to zakup całą serię
możliwe, że woda różana wchodzi w reakcję z kremem i coś nei współgrało.
czasem do mycia buzi używam mydła Jeleń, ale takego w kostce
jako krem mam to
woda termalna też pomaga i łagodzi podrażnienia
no i peeling tylko enzymatyczny
Dzięki za odpowiedź Ten krem z Flosleku pomaga mi w tym sensie, że chroni przed zimnem i ma filtry.
Do Jelenia mam uraz, odkąd zaczęłam używać hypoalergicznego żelu i spowodował wysyp i przesuszenie twarzy.
Emulsja mogłaby być dobra, duży plus że nie trzeba jej zmywać wodą- a na to moja cera reaguje zaczerwienieniem i ściągnięciem. Ale niestety nie jest na mój budżet
Peeling enzymatyczny też odpada, bo zmywa się go wodą.
Krem z kolei który podałaś- wystarcza Ci taki niski filtr? W jaki sposób w zimę chronisz twarz przed zimnem, wiatrem itp.?
Widzisz, z moją cerą nie jest tak łatwo
Juli_Juli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 13:17   #2651
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie to można kupić i za ile? :p Google coś nie za bardzo chce pomóc
Allegro. Jakieś 50zł. W Smyku chyba też jest.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-27, 13:25   #2652
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Czy warto zobaczyć podziemia krakowskiego rynku? A może polecicie jakieś inne ciekawe muzeum mniej więcej w centrum? Wawel i Muzeum UJ już widziałam
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:16   #2653
201604251028
Konto usunięte

Kupiłam w Biedronce kolendrę w doniczce, już w sklepie była taka zmarnowana i przywiędnięta, ale potrzebowałam jej do ryby Przesadziłam ja do doniczki bo na tamtą osłonkę była za duża i nie utrzymywała się w pionie. Teraz widzę, że opadły jej wszystkie listki. Czy mogę je poucinać i zostawić same gałązki, czy roślinka jest już do wyrzucenia?
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:23   #2654
macka
Zadomowienie

Cytat:
Wyjście prywatne - czyli godziny do odrobienia poza czasem pracy
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:24   #2655
NinaSimone
Zakorzenienie

Czy w Tesco dostanę kotlety sojowe?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-27, 14:26   #2656
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Czy w Tesco dostanę kotlety sojowe?
w ezakupach tesco są dostępne, więc stacjonarnie na pewno też
Stary 2015-01-27, 14:27   #2657
NinaSimone
Zakorzenienie

Zmieniam trochę dietę. Czy gdzies znajdę jakaś podpowiedz jakie bazowe produkty kupić do diety wegetariańskiej?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:47   #2658
enamour
Zakorzenienie

Mam taką sprawę, u rodziców jest internet w kablu, mamy router postawiony na oknie, ja mieszkam w bloku obok, postawionym do niego bokiem na 1 piętrze, więc internet daleko do nas nie ma. Fajnie, gdyby łapał, bo sami mamy internet z limitem a rodzice bez. Ruter mamy z tp link bodajże, jakiś za 100 zł, może jakis lepszy router by dał radę internet do nas połączyć? Znacie się na tym?
Stary 2015-01-27, 15:27   #2659
her_green_eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Mam taką sprawę, u rodziców jest internet w kablu, mamy router postawiony na oknie, ja mieszkam w bloku obok, postawionym do niego bokiem na 1 piętrze, więc internet daleko do nas nie ma. Fajnie, gdyby łapał, bo sami mamy internet z limitem a rodzice bez. Ruter mamy z tp link bodajże, jakiś za 100 zł, może jakis lepszy router by dał radę internet do nas połączyć? Znacie się na tym?
Mógłby dać radę, ale im dalej tym oczywiście sygnał gorszy. Trzeba by kupić router z jak największym zasięgiem, ewentualnie można dokupić do niego antenę, ale wiadomo, że im więcej ścian po drodze tym gorzej, nie wiem czy to ma sens...
her_green_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 15:33   #2660
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez her_green_eyes Pokaż wiadomość
Mógłby dać radę, ale im dalej tym oczywiście sygnał gorszy. Trzeba by kupić router z jak największym zasięgiem, ewentualnie można dokupić do niego antenę, ale wiadomo, że im więcej ścian po drodze tym gorzej, nie wiem czy to ma sens...
No i niektóre routery mają ten minus, że zakłócają pracę innych, przez co serwisanci są coś chwile wzywani do "panie mi tu nie działa", a w rzeczywistości jest to problem stworzony przez sąsiada, nie dostawcę internetu.
Mała kogo to oczywiście rusza, bo przecież JA mam, a co mnie obchodzi ktoś inny.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 15:36   #2661
bumcykbajera21
Zadomowienie

znacie jakies dobre tabletki uspokajajace bez recepty? potrzebuje na egzamin
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 15:38   #2662
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
znacie jakies dobre tabletki uspokajajace bez recepty? potrzebuje na egzamin
Tak. Pięćdziesiąt razy w wątku były wymieniane nazwy. Nawet stronę wcześniej.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 16:06   #2663
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Czy warto zobaczyć podziemia krakowskiego rynku? A może polecicie jakieś inne ciekawe muzeum mniej więcej w centrum? Wawel i Muzeum UJ już widziałam

Moim zdaniem nawet warto, ale nie ma co się nastawiać chyba na wielkie wow A byłaś w muzeum w Sukiennicach (tam jest galeria obrazów)? Warto zobaczyć też fabrykę Schindlera, tyle że ona jest kawałek od centrum.

Ktoś pytał o zabawkę "bananowa Anna" gdzie kupić - zabawkę polecam, kupiłam w Smyku.

Edytowane przez ewanka1989
Czas edycji: 2015-01-27 o 16:07
ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-27, 16:25   #2664
ama09
Zakorzenienie

Czy gdy byłam w miejscu bez zasięgu i w tym czasie ktoś wysłał do mnie smsa (nie dostałam) to po jakim czasie on do mnie dojdzie? Co zrobic? Telefon mam w plusie.
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 16:26   #2665
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Czy gdy byłam w miejscu bez zasięgu i w tym czasie ktoś wysłał do mnie smsa (nie dostałam) to po jakim czasie on do mnie dojdzie? Co zrobic? Telefon mam w plusie.
Powinien dojść zaraz po złapaniu zasięgu
Stary 2015-01-27, 16:38   #2666
her_green_eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
No i niektóre routery mają ten minus, że zakłócają pracę innych, przez co serwisanci są coś chwile wzywani do "panie mi tu nie działa", a w rzeczywistości jest to problem stworzony przez sąsiada, nie dostawcę internetu.
Mała kogo to oczywiście rusza, bo przecież JA mam, a co mnie obchodzi ktoś inny.
No i pewnie przy takiej odległości lepiej dzialaloby darmowe aero. A i reset routera w przypadku problemów jest niemożliwy
her_green_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 16:45   #2667
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź Ten krem z Flosleku pomaga mi w tym sensie, że chroni przed zimnem i ma filtry.
Do Jelenia mam uraz, odkąd zaczęłam używać hypoalergicznego żelu i spowodował wysyp i przesuszenie twarzy.
Emulsja mogłaby być dobra, duży plus że nie trzeba jej zmywać wodą- a na to moja cera reaguje zaczerwienieniem i ściągnięciem. Ale niestety nie jest na mój budżet
Peeling enzymatyczny też odpada, bo zmywa się go wodą.
Krem z kolei który podałaś- wystarcza Ci taki niski filtr? W jaki sposób w zimę chronisz twarz przed zimnem, wiatrem itp.?
Widzisz, z moją cerą nie jest tak łatwo
jak z każda wrażliwą, która nie ma unormowanej pielęgnacji. a nawet jak się uda, to trzeba zwracać uwagę na to co się je i jak o siebie dba.
niestety cera naczynkowa nie zadowala sie byle czym i trzeba kilka złotych więcej wydać.
można emulsję kupić w cenie 28 - 50 zł. zależy gdzie kupujesz, przez net czy stacjonarnie. warto zainwestować, ja mam 250 ml kupiłam zaraz na początku grudnia, używam codziennie i jeszcze mam pół butelki - więc nie jest to kosmetyk na 3 tygodnie.
przy okazji zmyjesz i makijaz i oczyścisz buzie z brudu

kremu używam i kremu bb, który z tego co kojarzę nie ma filtra
i owszem jak wchodzę z zimnego do ciepłego to zawsze jest rumieniec, ale szybko przechodzi i się normuje.
a chronię często też szalikiem
Stary 2015-01-27, 17:00   #2668
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
mam dzieciatko 4,5 miesiąca i uwiezr mi PAMPERSY PAMPERSY I RAZ JESZCZE PAMPERSY ! zabawki rodzice kupują sami bo widza czym dziecko się interesuje

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ja słyszałam,że coś takiego to hit: metkowce
beznadzieja ta szmatka ! a pozatym za mała

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 17:07   #2669
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
jak przewozicie szczoteczki elektryczne?
głównie chodzi o samą główkę szczoteczki, tam gdzie jest włosie.
zakładam foliowy woreczek, do głowy by mi nie przyszło kupować jakiś "ochraniacz", ze szczoteczką manualną robię tak samo.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 17:08   #2670
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
mam dzieciatko 4,5 miesiąca i uwiezr mi PAMPERSY PAMPERSY I RAZ JESZCZE PAMPERSY ! zabawki rodzice kupują sami bo widza czym dziecko się interesuje

beznadzieja ta szmatka ! a pozatym za mała
Ta szmatka służy temu, żeby to dziecko dotykało, memłało, śliniło i co tam jeszcze(są tam i maskotki takie),nie do przykrywania, więc nie wiem niby jak za mała
Ale ja się nie znam, dzieci nie mam i mieć nie chcę, tak tylko słyszałam, że modne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości