Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Pokaż wyniki sondy: Zadecyduj o przyszłości karmy na forum
zostawiamy karmę w takiej postaci i na takich zasadach jak w okresie próbnym 720 44,01%
zostawiamy karmę jak teraz oprócz mocy dotknięcia - wszyscy mają identyczną 236 14,43%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, moc dotknięcia bez zmian 84 5,13%
karma będzie widoczna TYLKO w profilu użytkownika, ale wszyscy mają mieć jednakową moc dotknięcia 83 5,07%
całkowicie rezygnujemy z karmy 513 31,36%
Głosujący: 1636. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-15, 14:03   #241
kristow
Raczkowanie

Dot.: KARMA: głosowanie

już zagłosowałem
kristow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:04   #242
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

historia, w ktorej zaczynaja uczestniczyc kolejne osoby, ale zaczynaja to robic z neiwlasciwej strony...bo od klikniecia REZYGNUJEMY Z KARMY,nie uwierze w to, ze ktoras z osob pomacanych, posiadajacych wiele milych komentarzy zaznaczyla ostatnia opcje... NIE WIERZE... no ale coz... pewnie nowe trolle sie pojawily wsrod nas i tyle przykre aczkolwiek prawdziwe...
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:09   #243
Nati02
Zakorzenienie

Malkol powiem szczerze, że też jestem coraz bliższa powiedzeniu nie karmie, jeśli nie rozwiążą się te problemy- odnośnie mocy dotknięcia i co dalej. Mimo, że bardzo cenie moje komentarze, miło się je czyta i miło się je daje.
Stary 2006-05-15, 14:13   #244
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Nati02... ja tez sie zastanawiam juz.
Ale jezeli nie rozstrzygna sie problemy pt. Co Dalej? To ja jestem przeciwna Karmie. A na pewno nierownej mocy.
Bo kierunek, w ktorym ona teraz zmierza jest chory.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:14   #245
201707171556
Konto usunięte

Zagłosowałam.
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:18   #246
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez nati02
Czy może ktoś powiedzieć jak wyglada sprawa karmy na innych forach? Nie siedze na innych forach i nie wiem jak tam to wygląda, dlatego prosiłabym by ktoś napisał, bym mogła rozjaśnić sobie obraz na temat owego problemu.

Na forum, po którym buszuje moj TZ rowniez jest karma, ale sytuacja nie wyglada tak abstrakcyjnie. Kazdy ma jakby 1 punkt mocy dotkniecia, tak wiec roznice w karmie nie sa takie duze, ile dotkniesz tyle ten ktos ma karmy. Poza tym karma nie zalezy od niczego innego [ zadnego stazu, liczby postow ] jak tylko od liczby macniec ta pojedyncza moca, ot co
Nie ma rowniez wezowych kwadracikow a tylko aktualna liczba punktow karmy.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:20   #247
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Wiele z Was pisze, że szkoda byłoby komentarzy, które zniknęłyby w momencie wyzerowania karmy. O ile się nie mylę, w panelu widocznych jest jedynie 20 ostatnich. Prędzej czy później każde miłe słowo zniknie, a na jego miejsce pojawi się następne. Dlaczego więc nie poprosiłyście o to, żeby Was nie macać, ponieważ poprzednie komentarze mogłyby zniknąć w przypadku nowych macnięć? Jakoś nie zauważyłam, żeby pogodzenie się ze znikaniem "starych" komentarzy przysporzyło komuś wielkich trudności. Owszem, pojawiły się prośby o zwiększenie ilości kometarzy w panelu, ale ponieważ jest to niemożliwe, nikt nad tym nie rozpaczał. Dlaczego więc taki problem stanowi wyzerowanie się liczników?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 14:24   #248
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek
Smile Dot.: KARMA: głosowanie

Cytat:
Napisane przez malkol13
... no ale coz... pewnie nowe trolle sie pojawily wsrod nas i tyle przykre aczkolwiek prawdziwe...

szkoda ze oceniasz ludzi z góry, moze te ,,trolle" to jednak wartosciowe osoby??!! ja tez w sumie jestem nowa, a za trolla sie nie uwazam!!
i oddałam juz swój głos i to wacele nie przeciwko karmie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:27   #249
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vretka
Wiele z Was pisze, że szkoda byłoby komentarzy, które zniknęłyby w momencie wyzerowania karmy. O ile się nie mylę, w panelu widocznych jest jedynie 20 ostatnich. Prędzej czy później każde miłe słowo zniknie, a na jego miejsce pojawi się następne. Dlaczego więc nie poprosiłyście o to, żeby Was nie macać, ponieważ poprzednie komentarze mogłyby zniknąć w przypadku nowych macnięć? Jakoś nie zauważyłam, żeby pogodzenie się ze znikaniem "starych" komentarzy przysporzyło komuś wielkich trudności. Owszem, pojawiły się prośby o zwiększenie ilości kometarzy w panelu, ale ponieważ jest to niemożliwe, nikt nad tym nie rozpaczał. Dlaczego więc taki problem stanowi wyzerowanie się liczników?
Ja nigdy nie pisalam, ze szkoda mi bedzie komentarzy, bo toz to glupota istnie . One przeciez i tak znikaja.

Pisalam, ze szkoda mi bedzie wyzerowania gasienicy.
I nie wstyd mi sie przyznac, ze BEDZIE MI SZKODA.

BO mi milo.
Bo nie dostalam jej za piekne oczy.
BO ciezko na nia pracowalam.
Bo czuje sie doceniona, wyrozniona.
I nie chce znowu zaczynac od zera.

Ps./ jednak nierowna moc jest dla mnie niesamowicie krzywdzaca, szczegolnie dla tych nowych. Ja wkrotce bede miec 50, Agabil 120, a ktos nowy 1. CHore. Prawdopodobnie zaglosuje na wyzerowanie licznikow i zrownanie mocy.

Stary 2006-05-15, 14:31   #250
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez jowisia
Prawdopodobnie zaglosuje na wyzerowanie licznikow i zrownanie mocy.
Jowisiu masz racje. Ale nie wiem czy mimo, ze oddasz glos na wyzerowanie mocy i zrownanie karmy, cokolwiek sie zmieni. Wyniki nie pokazuja ze mialoby cokolwiek kiedykolwiek w karmie sie zminic - niestety

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:32   #251
Selene
Raczkowanie

Vretko,moze jak ktos ma "duzo na liczniku" a potem mialby byc nagle zrownany z innymi- to bedzie sie czul jak przyslowiowy Pan,ktory nagle ma byc w tej samej kascie co personel,pracujacy dotychczas w jego domu
oczywiscie zartuje,ale byc moze cos w tym jest...osobiscie wahalam sie miedzy calkowitym zniesieniem karmy a opcja ukrycia jej w panelu uzytkownika( ze zrownaniem mocy dla wszystkich).W koncu zaglosowalam na to drugie.Ale widze ,ze raczej wygra dotychczasowa "karma",kwadraciki i nierownosci spolecznewidocznie Wizaz jest lustrem realu.A szkoda.

Selene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:39   #252
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez Selene
Vretko,moze jak ktos ma "duzo na liczniku" a potem mialby byc nagle zrownany z innymi- to bedzie sie czul jak przyslowiowy Pan,ktory nagle ma byc w tej samej kascie co personel,pracujacy dotychczas w jego domu
oczywiscie zartuje,ale byc moze cos w tym jest...
Selene, ja to naprawdę rozumiem Nie rozumiem jednak, dlaczego tak niewiele Wizażanek potrafi się do tego przyznać. Jowisia napisała wprost, że podoba jej się tasiemiec i że szkoda byłoby jej, gdyby zniknął. I za to ma u mnie dużego plusa Szkoda tylko, że zdecydowana większość pisze, że kwadraciki ich nie obchodzą, że liczą się komentarze, że to tylko zabawa, a tymczasem broni idei nierównej karmy używając argumentów (według mnie oczywiście ) co najmniej mało przekonujących...
Stary 2006-05-15, 14:42   #253
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS
Jowisiu masz racje. Ale nie wiem czy mimo, ze oddasz glos na wyzerowanie mocy i zrownanie karmy, cokolwiek sie zmieni. Wyniki nie pokazuja ze mialoby cokolwiek kiedykolwiek w karmie sie zminic - niestety
Tak, madziu, zdaje sobie z tego sprawe
Jednak uwazam sie za osobe, ktora mysli przyszlosciowo i dlatego bede nalegac na dalsze rozmyslanie nad ulepszeniem karmy, jezeli zostanie w takiej postaci - bo tak nie moze byc.
Na szczescie Szefowa tez mam za osobe rozsadna i myslaca przyszlosciowo, i tez musi sobie zdawac sprawe z tego absurdu, do ktorego pozostawienie karmy w obecnym stanie prowadzi. I ze poglebia, i tak juz istniejaca teraz "nierownosc spoleczna". Ze zniecheca nowych do uczestniczeniu w wizazu, i staje sie on zamknieta kasta "elity".
Udalo mi sie tylko dowiedziec, ze Zlos bedzie cos kombinowal nad przeliczeniem karmy w jakies magiczne abrakadabra i zrownanie choc czesciowe mocy.
Mi w sumie powinno byc wszystko jedno - mam swoja gosienice, moja moc wzrasta praktycznie z dnia na dzien (zaczynalam od 5), ale bede czula sie gleboko pokrzywdzona w imieniu wszystkich nowicjuszyna wizazu. I przeszkadza mi to bardzo...

Cytat:
Napisane przez selene
Tak, selene, przeszkadza mi bycie zrownana z innymi. Kazdej z nas przeszkadza, ale je sie nie wstydze przyznac. Poniewaz spedzilam na wizazu dluuuugie godziny, stukalam w ta klawiature i czuje sie z tym miejscem silnie zwiazana. Jest czescia mojego zycia (ach, jak to brzmi ). I nie chce zaczynac od poczatku, choc wizaz niedlugo bede musiala na kilka mscy ograniczyc. A kazdy powinien na swoja przygode z wizazem zapracowac sam. Zreszta sama karma jest czescia strategii, wg ktorej widoczna jest rowniez liczba postow (na dwoch innych forach, na ktorych sie udzielam nie ma tej opcji). To ma motywowac, wiazac, uzalezniac , przyzwyczajac, to jest podstepne dzialanie psychologiczne

Stary 2006-05-15, 14:47   #254
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selene
oczywiscie zartuje,ale byc moze cos w tym jest...osobiscie wahalam sie miedzy calkowitym zniesieniem karmy a opcja ukrycia jej w panelu uzytkownika( ze zrownaniem mocy dla wszystkich).W koncu zaglosowalam na to drugie.Ale widze ,ze raczej wygra dotychczasowa "karma",kwadraciki i nierownosci spolecznewidocznie Wizaz jest lustrem realu.A szkoda.
Selene , wahałam się między tymi samymi dwiema opcjami, jednak ostatecznie opowiedziałam się za zniesieniem karmy.

Lubię swoje zielone kwadraciki , z przyjemnością kogoś "dokarmiam" i sprawia mi wielką radość czytanie miłych komentarzy, jednak jestem przeciwna tej "zabawie" w podziały. I tak jak już napisałam w innym wątku - sympatię czy dezaprobatę można wyrażać na wiele różnych sposobów, również w świecie wirtualnym .

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:56   #255
adatka
Zakorzenienie

Post Dot.: KARMA: głosowanie

Ja również oddałam swój głos ale ogólnie to mi wszystko jedno,będzie to będzie a nie będzie to nie będzie ,tej całej karmy -jakoś nie robi mi to różnicy... ale napewno jest miło jak "moc dotknięcia" rośnie.
Stary 2006-05-15, 14:58   #256
karo-la
Wtajemniczenie

Zagłosowane...
A 13 czerwca okaże się czy będzie dobrze.

karo-la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 14:59   #257
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

już zagłosowałam
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 15:01   #258
Ines1985
Zakorzenienie

A mi punkty przypominają o tym ze kiedys ktos mnie dokarmil i poniekąd tez przypominaja za co. Wiekszosc komentarzy sobie zapisuje () wiec nie placze kiedy jakies znikaja aby zrobic miejsce nowym.
Do punktow tez jestem przywiazana bo przypominaja o ilosci komentarzy ktorych juz nie widac... nie potrafie tego dokladnie wytłumaczyc ale w ten sposob to u mnie dziala.
A tasiemca chetnie bym sie pozbyla, dlatego bardzo mi zalezalo na ukryciu karmy. Wychodze z zalozenia ze zarowno punkty jak i komentarze sa tylko dla mnie i nie chce aby byly na kazdym kroku widoczne dla wszystkich.
Kiedy na poczatku karma "znanym" wizazankom rosla w ekspresowym tempie, czesto pojawialy sie komentarze o "napasionych", "regulanie dokarmianych przez kolezanki" itp. Wlasnie te komentarze zrazily mnie do widocznego wężyka.

Dziwnie by było gdyby moc została zrównana bo mam wrazenie ze czulabym sie jakby tego wszystkiego nie było .
Nie wiem czy zabolałby mnie powrót do jednego kwadracika... Nie potrafie tego ocenić.
Po prostu byłoby dziwnie i już .
Ale jako że to tylko zabawa - co by się nie stało nie bede rozpaczac.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 15:17   #259
Mehuneferka
Raczkowanie

klik i po herbacie
Mehuneferka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-15, 15:33   #260
Selene
Raczkowanie

jowisia:Tak, selene, przeszkadza mi bycie zrownana z innymi. Kazdej z nas przeszkadza, ale je sie nie wstydze przyznac. Poniewaz spedzilam na wizazu dluuuugie godziny, stukalam w ta klawiature i czuje sie z tym miejscem silnie zwiazana. Jest czescia mojego zycia (ach, jak to brzmi ). I nie chce zaczynac od poczatku, choc wizaz niedlugo bede musiala na kilka mscy ograniczyc. A kazdy powinien na swoja przygode z wizazem zapracowac sam. Zreszta sama karma jest czescia strategii, wg ktorej widoczna jest rowniez liczba postow (na dwoch innych forach, na ktorych sie udzielam nie ma tej opcji). To ma motywowac, wiazac, uzalezniac , przyzwyczajac, to jest podstepne dzialanie psychologiczne [/quote]

jowisiu, pozwole sobie nie zgodzic sie z Toba
inteligencja,wysoka samoocena,swiadomosc siebie itp.nie zaleza chyba od koszulki z napisem "jestem wartosciowym czlowiekiem"????

Jesli spedzilas tyle godzin na Wizazu - to z pewnoscia wzbudzasz wiele sympatii i szacunku,zapadlas ludziom w pamiec i kilkumiesieczna przerwa niczego chyba u Twoich wirtualnych przyjaciol nie zmieni???? Nowi zas uzytkownicy poznaja Cie po Twoich milych i madrych wypowiedziach,watpie czy zadziala tutaj "sama kwadracikowa etykietka"...majaca wzbudzac z gory u nowicjuszy autorytet,respekt czy co???
Serdecznie Cie pozdrawiam!

ps.co do strategii psychologicznych,to akurat z racji wykonywanego zawodu znam je dobrzeDla mnie jednakze magnesem w odwiedzaniu Wizazu sa indywidualnosci,barwni,ci ekawi,mili ludzie,rozni pasjonaci - a nie wzbudzajace podzialy i nierownosci "moce dotkniecia".

Stary 2006-05-15, 15:35   #261
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

I ja juz zaglosowalam

Love to be loved by You...
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 15:43   #262
jowisia
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez jowisia
Czas edycji: 2006-05-15 o 19:55
Stary 2006-05-15, 16:06   #263
ksenek
Przyczajenie

Jak trzeba to trzeba.
ksenek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 16:15   #264
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Zagłosowałam
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 16:20   #265
Selene
Raczkowanie

.

Edytowane przez Selene
Czas edycji: 2006-05-15 o 20:48
Stary 2006-05-15, 16:52   #266
kitek-wampirek
Przyczajenie

GG do kitek-wampirek
Cool Dot.: KARMA: głosowanie

Ja też zagłosowałam

nic więcej nie pisze...... chciaż... albo nie
kitek-wampirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 17:19   #267
mmgirl
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: KARMA: głosowanie

Zagłosowałam na NIE

Fajnie by było gdyby naprawde dawano karme za przydatne rady i pomoc ale czesciej jest tak ze osoby znajace sie dluzej na forum daja sobie karme nawzajem a jak tylko ktos wyrazi inne zdanie to zlosliwie ja odbieraja. Przynam ze mnie sie to zdazylo zglosilam to adminowi bo odebranie karmy bylo niezgodne z regulaminem ale jak widac nawet oni sobie z tego nic nie robia wiec to chyba kolejny sposob na schlebianie sobie nazwajem.
mmgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 17:35   #268
nekome
Zakorzenienie

Kurcze, cos jest ze mna nie tak, bo nie spotkalam sie z tym, co niektorzy opisuja -towarzystwo wzajemnej adoracji, szastanie negatywami, wymuszanie karmy, dla przykladu wypowiedz mmgirl
Cytat:
Fajnie by było gdyby naprawde dawano karme za przydatne rady i pomoc ale czesciej jest tak ze osoby znajace sie dluzej na forum daja sobie karme nawzajem a jak tylko ktos wyrazi inne zdanie to zlosliwie ja odbieraja. Przynam ze mnie sie to zdazylo zglosilam to adminowi bo odebranie karmy bylo niezgodne z regulaminem ale jak widac nawet oni sobie z tego nic nie robia wiec to chyba kolejny sposob na schlebianie sobie nazwajem.
Mam dlugi wezyk, nie uzbieralam go w ramach towarzystwa wcajemnej adoracji.Dalam do tej pory trzy negatywy - nie w ramach solidaryzowania sie z ktoras ze znajomych wizazanek ale za to, co JA uwazalam za niewlasciwe a nie za cos co KTOS WSKAZAL MI PALCEM. Jesli dostaje karme od osoby ktorej nie znam dobrze to szukam jej postow i staram sie ja poznac a nie odmacuje w rewanzu - wysylam PW z podziekowaniem i tyle. Czasami poluje na kogos, kogo chcialabym macnac -szukam wypowiedzi za jaka moge z czystym sumieniem ja dotkac a nie macam na wariata.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 17:38   #269
daiva7
Raczkowanie

Zagłosowałam przeciwko karmie Malkol13 nie uważam się za trola( ), pewnie dlatego że nim nie jestem Dlaczego głosujący przeciw karmie jest dla Ciebie trolem? Karma "wielkości Nowego Jorku" żyje w Tobie i broni Cię przed jej przeciwnikami? Chyba tego nie zrozumiem
daiva7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 17:59   #270
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Zagłosowane chociaz ledwo ujrzalam to ogloszenia na plotkowym, a zadnego maila nie dostalam...
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości