Apel Do Wszystkich Jedzacych Mieso - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-21, 08:14   #241
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294
Dot.: Apel Do Wszystkich Jedzacych Mieso

czerpiesz przyjemnosc z jedzenia zwłok?a jak sie czujesz ze swiadomoscią ze ta krówka czy swinka musiała bardzo cierpiec nim trafiła na twój talerz? nikt tu nikogo nie nawraca,jak juz to stwierdzamy fakty,bola cie one? prawda w oczy kole? a moze usmaż sobie na obiad wswojego psa? napewno bedzie smaczny

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

malenka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 08:17   #242
manolita
Zakorzenienie

nie mam psa

a czuję się doskonale , myśląc o tym , ze właśnie rozmraża mi się mięsko na obiadek, a teraz wcinam bułeczkę z szyneczką.

mmmmm.... pycha

malenka i co teraz wlepisz mi negatywną karmę?

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 08:30   #243
BuBu18
Raczkowanie

Ja powiem krótko, Leo$ i Malenka294, nie zmienicie świata jednym postem, a już napewno nie zmienicie go agresją wobec osób jedzących mięso. Szanuję Wasze poglądy, ale ludzie mięso jedli, jedzą i jeść będą.

BuBu18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 08:40   #244
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

Cytat:
Napisane przez BuBu18
Ja powiem krótko, Leo$ i Malenka294, nie zmienicie świata jednym postem, a już napewno nie zmienicie go agresją wobec osób jedzących mięso. Szanuję Wasze poglądy, ale ludzie mięso jedli, jedzą i jeść będą.
masz całkowitą racje,nie mamy zamiaru nikogo zmieniac,jestesmy duzą mniejszoscia,ale chociaz niech kazdy sobie uswiadomi co robi,ludzie są tak zakłamani,tu niby kochaja zwierzeta,o jaki piekny kotek,krówka,a pózniej na obiad jedzą taką piękną krówkę,miejmy nadzieję ze swiadomosc ludzka sie zmieni,bo jedzenie miesa to jest wielki egoizm,ludziom sprawia to przyjemnosc,choc mozna bez mięsa zyc(zapewniam ze o wiele zdrowiej),i ta przyjemnosc jest kosztem wielu milionów zyc

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę

Stary 2006-05-21, 09:04   #245
Rafall_86
Raczkowanie

A ja tam lubię mięso i zdania nie zmienie nawet jeśli stworzą 1 mln stron o tej tematyce
oto, co robię
Rafall_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 09:19   #246
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka294
czerpiesz przyjemnosc z jedzenia zwłok?a jak sie czujesz ze swiadomoscią ze ta krówka czy swinka musiała bardzo cierpiec nim trafiła na twój talerz? nikt tu nikogo nie nawraca,jak juz to stwierdzamy fakty,bola cie one? prawda w oczy kole? a moze usmaż sobie na obiad wswojego psa?
Jakieś wietnamskie korzenie?
Cytat:
napewno bedzie smaczny
A więc jednak

Sorry, ale sposób w jaki o tym wszystkich piszesz jest groteskowy i mnie np. rozśmiesza, a na pewno nie skłania do czegokolwiek. Racjonalne argumenty i uszanowanie stanowiska drugiej strony (a przynajmniej zrozumienie) to podstawa w tego rodzaju dyskusjach.
Stary 2006-05-21, 09:25   #247
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

hmm chodzi mi o to ze róznieca między krową a psem jest raczej niewielka,dla nas jest normalne jedzenie wołowiny czy wieprzowiny a np, psów? to juz by było nie normalne,w krajach azjatyckich jest z kolei na odwrót,ja tu nie widze nic groteskowego ani śmiesznego,jak juz to jest to smutne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 09:29   #248
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
hmm chodzi mi o to ze róznieca między krową a psem jest raczej niewielka,dla nas jest normalne jedzenie wołowiny czy wieprzowiny a np, psów? to juz by było nie normalne,w krajach azjatyckich jest z kolei na odwrót,ja tu nie widze nic groteskowego ani śmiesznego,jak juz to jest to smutne
Polecam czytanie ze zrozumieniem Naprawdę, bo nie lubię się powtarzać. I nie będe pisać po raz drugi o co mi chodziło, bo gdy przeczytasz mój post kilka razy, będziesz wiedziała. Więc nie przekręcaj moich słów, tylko przeczytaj coś uważnie, zanim wyskrobiesz kolejnego posta, taka prośba mała.
Stary 2006-05-21, 09:53   #249
Cytryna01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rafall_86
A ja tam lubię mięso i zdania nie zmienie nawet jeśli stworzą 1 mln stron o tej tematyce
Dokładnie
Zrobil nam się tu temat dośc kontrowersyjny Ja na przykład nie jadam czerwonego mięsa - także wszystkie świnki, krówki, strusie itp uratowane
Natomiast nigdy nie odmówiłabym sobie pysznego kotlecika z kurczaczka w złocistej panierce! mniam

Cytryna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:49   #250
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Leo$
bede monotona znoowuuu : w czym pierzesz mozg?

no chyba sie nie obrazisz?
Będę monotonny - za chamską aluzję do inteligencji adwersarza 14 dni ban.

Żegnam zniesmaczony.

Mięsożerny Admin
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 11:57   #251
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
masz całkowitą racje,nie mamy zamiaru nikogo zmieniac
Ktos tu coś o zakłamaniu.
Nie, nie, nie, bron panie boże nie chcemy nikogo zmieniac, ale nie zryjcie miesa bo to egoizm.
Nie, nie, nie, nie chcemy nikogo zmieniac, ale jestescie hipokrytami i wezcie cos z tym zrobcie (np ugotujcie swojego psa )

Malenka, naprawde nie widzisz sprzecznosci w tym, co piszesz?!

Cytat:
jestesmy duzą mniejszoscia,
A to dobre było
Pozdrawiam - Jaroszka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 11:59   #252
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BuBu18
Postawa niektórych wegetarian mnie przeraża... Ok dziewczyny, ja Was rozumiem - sama jestem wege, ale nie narzucam nikomu moich poglądów - i tak zrobi co chce. Zamiast robić nagonkę na "miesożreców" moze lepiej pomyślec nad ubojem zwierząt w rzeźniach, nad sytuacją tam panujacą, bo watpię, że przekonacie tu kogoś do zmienienia diety i ideologii. A pierwszy post w watku jest dla mnie śmieszny...

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 12:06   #253
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Poczytałam inne posty Leo$ia i myślę, że tego bana powinna już dawno otrzymać.
A podobno wegetarianie nie są agresywni
Stary 2006-05-21, 12:12   #254
Luba
Zakorzenienie

W paru postach przeczytalam, ze niejedzenie miesa jest zdrowsze niz jedzenie go. Nie moge sie z tym zgodzic. Sprawdzilam na sobie i wiem, ze nie wszyscy mozemy zrezygnowac z miesa. Moj maz od dawna nie je miesa, chcialam kiedys sprobowac i tez przestalam. Wiem jak powinien wygladac jadlospis osoby niejedzacej mieso, wiem to, bo od lat staram sie mezowi tak przygotowywac posilki, zeby zawieraly wszystko czego potrzebuje. Niestety na mnie to nie dzialalo, czulam sie zle, bylam coraz slabsza. Wrocilam do miesa. Nie wmowicie mi, ze niejedzenie miesa jest zdrowe, mozecie mi przedstawiac nie wiem jakie badania itd. Ja zrobilam badanie na sobie i wiem, ze to niejedzenie miesa mi szkodzi a nie jedzenie go.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 12:12   #255
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
A podobno wegetarianie nie są agresywni
Niestety większość owszem. Ale nie wszyscy. Niestety, żeby zmienic świat trzeba się poswiecać.

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 12:58   #256
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakonda[FONT=Arial Narrow
Niestety, żeby zmienic świat trzeba się poswiecać. [/FONT]
Żeby zmieniać świat, trzeba zacząć od siebie...

(wiem, że truizm, ale bardzo na miejscu)
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 14:52   #257
aisne
Zadomowienie

O kurczę... A ja właśnie po grillu Zjadłam sobie udko kurczaka i białą kiełbaskę

Mea culpa

A tak na serio - jak ktoś chce, niech je mięso, jak nie to nie.

A do mojego talerza proszę się nie wtrącać
aisne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 16:33   #258
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

nie widze nic sprzecznego z tym co pisze,Loviso ja ciebie tez prosze czytaj moje posty ze zrozumieniem bo ty równiez chyba nie rozumiesz mojego przesłania,nie mam zamiaru nikogo zmieniac,wystarczy ze zmieniam siebie,chce tylko USWIADAMIAC,a to jest duza róznica,to ze pisze prawdę nie oznacza,ze jestem agresywna,proszę o dokładne czytanie moich postów do konca,to juz koniec, pokój mięsozercom

Stary 2006-05-21, 17:26   #259
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
nie widze nic sprzecznego z tym co pisze,Loviso ja ciebie tez prosze czytaj moje posty ze zrozumieniem bo ty równiez chyba nie rozumiesz mojego przesłania,nie mam zamiaru nikogo zmieniac,wystarczy ze zmieniam siebie,chce tylko USWIADAMIAC,a to jest duza róznica,to ze pisze prawdę nie oznacza,ze jestem agresywna,proszę o dokładne czytanie moich postów do konca,to juz koniec, pokój mięsozercom
Przesłania? Nie rozśmieszaj mnie. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie widzę róznicę pomiędzy stwierdzeniem, że ktoś pisze w groteskowy sposób a tym, że to, co pisze jest groteskowe (moje stwierdzenie miało treść, jak to pierwsze, a ty zrozumiałas je tak do drugie) Dla mnie EOT, bo zaraz dostanę negatywa i dowiem się "ze na pewno nie jestem dobrym człowiekem"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 17:37   #260
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

proszę cie o negatywach nie pisz nic,przypomnij sobie lepiej za co ty mi dałas na samym początku jak zaczęlam byc na wizazu,juz na wejsciu sie mnie czepiłas

Stary 2006-05-21, 18:04   #261
Anja15
Raczkowanie

Cytat:
czerpiesz przyjemnosc z jedzenia zwłok?a jak sie czujesz ze swiadomoscią ze ta krówka czy swinka musiała bardzo cierpiec nim trafiła na twój talerz? nikt tu nikogo nie nawraca,jak juz to stwierdzamy fakty,bola cie one? prawda w oczy kole? a moze usmaż sobie na obiad wswojego psa? napewno bedzie smaczny
Ja też jestem wege, ale coś mi się burzy w środku, kiedy czytam takie teksty. Jestem dumna ze swojego wegetarianiuzmu, bo potrafiłam wyrzec się czegoś dla jakiegoś wyższego dobra (w moim przekonaniu), ale kiedy wokół wegetarianie przyjmują taką postawę, agresywną, napastliwą i wywyższają się nad "resztą świata", to mam ochotę cicho siedzieć i nie przyznawać się, bo wiem, że wszyscy wrzucą mnie do tej samej szuflady.
Zniechęcacie w ten sposób ludzi do wegetarianizmu.

Chciałabym doczekać takiego wątku na ten temat, w którym będzie można o tym POROZMAWIAĆ. Gdzie nie będzie złośliwości, agresji, prób narzucania poglądów ani szyderstwa i braku tolerancji i szacunku.

You already have everything you need to be happy, right here and right now
Anja15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 20:01   #262
manolita
Zakorzenienie

wśród moich znajomych mam kilku wege, ale nikt z nich, absolutnie nikt nie wyraża swoich poglądów na ten temat w tak agresywny sposób, nie czepia się mnie, nie oskarża, nie wyzywa od "wypranych mózgów".

Bardzo mi się nie podoba ten wątek, bo nie ma w nim dyskusji, knwersacji , a tylko czcze oskarżenia i wyzwiska.

Zazwyczaj jest tak , że osoby, które tak naprawdę nie czują tego co rbią lub robią coś na pokaz lub dlatego , ze wśród jego znajomych jest coś na topie , takim właśnie zachowaniem próbuja na siebie zwrócić uwagę.
Musicie sobie uświadomić , że nie tędy droga. Jeśli chcecie pomóc zwierzakom , to piszcie petycje , róbcie coś , by wprowadzono nowe ustawy, kary dla tych , którzy w brutalny sposób zabijaja zwierzęta.

Z mojuej strony to już całkowity EOT, bo nie chce uczestniczyć w pyskówce. Szkoda , ze wątek nie został rozpoczęty w innym klimacie, bo sam temat. jego idea jest ciekawa i myslę , ze rozwinęłaby się całkiem udana dyskusja.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 21:06   #263
justyce
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manolita
wśród moich znajomych mam kilku wege, ale nikt z nich, absolutnie nikt nie wyraża swoich poglądów na ten temat w tak agresywny sposób, nie czepia się mnie, nie oskarża, nie wyzywa od "wypranych mózgów".

Bardzo mi się nie podoba ten wątek, bo nie ma w nim dyskusji, knwersacji , a tylko czcze oskarżenia i wyzwiska.
Dokładnie, w 100% popieram. Nie rozumiem tzw. "wojujących" wegetarian. Każdy ma prawo jeść to, co chce, i tak, jak mu się podoba. Ja szanuję wegetarianizm innych, inni niech szanują moje mięsożerstwo
Poza tym - nie cierpię, jak się do wegetarianizmu dorabia kupę niepotrzebnej ideologii. Każdy ma swój powód - mięso mu nie smakuje, albo nie może jeść mięsa ze względów zdrowotnych, albo po prostu szkoda mu zwierząt - powody całkiem zrozumiałe i normalne, nic w nich dziwnego.. i nie widzę potrzeby robienia z tego wielkiego halo. Wegetarianizm nie jest dla mnie niczym innym jak dietą, stylem życia, sposobem odżywiania się... i tyle.. :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-21, 21:17   #264
malenka294
Wtajemniczenie

GG do malenka294

hmm mysle ze mozna ta dyskusje poprowadzic w innym klimacie,moze rzeczywiscie mnie troche poniosło,przyznaję ze niektóre moje posty były niezbyt w porządku,w sumie to szanuje ludzi którzy jedzą mieso,proszę wybaczcie,moze zbyt bardzo wczułam sie w cierpiące zwierzęta,to dlatego,pretensje tu są skierowane raczej do ludzi którzy je zabijaja a nie do ludzi którzy jedzą mięso,jak juz to boli mnie to ze ludzie są nieczuli na krzywdę innych stworzen,ze mięso traktuja tylko jako pokarm,chodzi mi najbardziej o to zebyscie mieli swiadomosc tego co sie dzieje,wiem ze niczego nie zmienię,chociaz pisałam wiele petycji odnośnie zabijaniu zwierząt,ale to raczej duzo nie pomogło

Stary 2006-05-22, 11:40   #265
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysiatko18
skad wiedza?
instynkt, znacznie silniej rozwinięty niż u człowieka
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 11:55   #266
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysiatko18
cytujesz mi biblie, to powiedz mi dlaczego Bog kazal izraelitom wejscie do swych domow malowac krwia z baranka zeby unikneli plagi? dlaczego idac przez pustynie prowadzil ze soba baranki wlasnie? dlaczego przy wieczerzy z Chrystusem spozywano baranka?

jestem bardzo ciekawy
Zamiarem Boga nie było stowrzenie zwierząt jako pokarmu dla ludzi Zwróć uwagę, że najpierw stworzył zwierzę i śmiem twierdzić, że ten twór jest bardziej udany. Później był człowiek, który mial sie tymi zwierzetami opiekowć (np.nadawać im nazwy) a nie zjadać. Przeczytaj 1mojż. Człowiek zaczoł jesć zwierzęta (zbiajć) jak zgrzeszył i wypędzono go z Raju.
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 12:50   #267
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anja15
Chciałabym doczekać takiego wątku na ten temat, w którym będzie można o tym POROZMAWIAĆ. Gdzie nie będzie złośliwości, agresji, prób narzucania poglądów ani szyderstwa i braku tolerancji i szacunku.
Był już wątek (a nawet chyba dwa), gdzie się ujawniałyśmy (my tzn. wizażowe wegetarianki )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-22, 13:00   #268
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

czlowiek tak juz neistety zostal stworzony, ze jest GLOWNIE miesorzerca zadne diety pozbawione pelnowartosciowego bialka egzogennego nie maja prawa zaspokajac wszelkich potrzeb ludzkiego organizmu. Mieso jest niezbednym elementem diety i nikt mnie nie przekona, ze jakas tam soja moze zastapic schabowego

oczywiscie to tylko moje zdanie i macie prawo sie z nim nie zgodzic
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 13:04   #269
lullaby22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalesia
czlowiek tak juz neistety zostal stworzony, ze jest GLOWNIE miesorzerca zadne diety pozbawione pelnowartosciowego bialka egzogennego nie maja prawa zaspokajac wszelkich potrzeb ludzkiego organizmu. Mieso jest niezbednym elementem codziennej diety i nikt mnie nie przekona, ze jakas tam soja moze zastapic schabowego

I bardzo dobrze, że mamy to prawo, ponieważ NIE MASZ RACJI.

Ale nie będę pisała wszystkiego od nowa; wystarczy, że dobrze przeczytasz ten wątek.
Wśród wypowiedzi nic nie wnoszących do dyskusji, jest kilka wartościowych merytorycznie.
Stary 2006-05-22, 13:07   #270
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalesia
czlowiek tak juz neistety zostal stworzony, ze jest GLOWNIE miesorzerca zadne diety pozbawione pelnowartosciowego bialka egzogennego nie maja prawa zaspokajac wszelkich potrzeb ludzkiego organizmu. Mieso jest niezbednym elementem codziennej diety i nikt mnie nie przekona, ze jakas tam soja moze zastapic schabowego

Codziennej? Chyba cos ci sie pomyliło.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości