![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Co do odwiedzin w szpitalu to najbardziej krępujące są do innych mam z sali. Ja po porodzie nie umiałam usiąść przez ból krocza i karmiłam mała na leżąco. Wiecie te pierwsze próby nie są takie łatwe zanim dziecko się nauczy ładnie zalapywac to kilka razy wyjmowalam pierś i jej podawałam. A tu do dziewczyny z sali mojej przyszła z 7 osobowa rodzinka. I miałam problem jak już w tej piersi co była od ściany skończyło się mleko. Bardzo źle to wspominam. U mnie był tylko mąż i siostra. I mama się ostatniego dnia wprosiła choć prosiłam że dopiero s domu, ale ona już taka jest.
Lunak a jaki skład? Boskie te skarpetki. Podobne są w hm ale z wełny całe. Ja bym właśnie chciała bez fiszbin bo mi bardzo przeszkadzały przy karmieniu. Mam dwa super z Triumph, ale już trochę przez dwa lata zużyły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale juz straszenie pekajacymi kroczami to przesada, nie dosc, ze mloda mama wszedzie jest bombardowana mnostwem dobrych rad i informacji, ktore moga wywolac niezly zamet to jeszcze polozna dolozy swoja cegielke i potem sie dziwic, ze niektorzy tak sie boja porodu i tego wszystkiego. Ech, po prostu nie sluchaj jej zbytnio, a jak juz musi sie wygadac i wymadrzyc to puszczaj to mimo ucha. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-11 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Torrence, przed nami jeszcze szkoła, wiec wole sama zacząć działać, ze dziecko to nie tylko ubranka, rożki, kocyki
![]() Oj Ty gadulo. Wstydziłabys sie :p nawet ja sie opanowałam troszkę ![]() Marcia, skarpetki 93% bawełna, 1% elastan i 6% poliamid Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj sie dowiem (mam nadzieje) kiedy glukoza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Torrence;79595746]
Cytat:
![]() Jakiś debil w bloku od nocy puszcza muzykę, jakąś ciężką łupaninę... zwariować można. Gdybym wiedziała z którego to mieszkania to bym poszła do niego ze słuchawkami i mu pożyczyła. Serio, czemu głośno muzykę puszczają tylko ci co gust muzyczny mają na poziomie -100? Zawsze to jakieś ciężkie techno albo hip-hop. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Uff udało się nadrobić
![]() Co do mieszkania rok temu kupiliśmy swoje, ale oboje z mężem marzymy o swoim domu za miastem ![]() Z kp nie wiem jak u mnie będzie. Chce karmić ale raczej nie przy wszystkich tylko w drugim pokoju. W szpitalu też bym chciała żeby był tyko mąż ale moja rodzina jest taka że pewnie ze każdy będzie chciał przyjść ![]() I widziałam że zaczynacie powoli tworzyć ozdoby świąteczne. My z mężem też robiliśmy w weekend stroiki na drzwi ![]()
Edytowane przez Lenka_007 Czas edycji: 2017-12-11 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Lelowa jak zaszłam w ciążę to cieszyłam się, że w razie czego będę miała zaprzyjaźnionego fachowca po ręką
![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się tylko, czy pacjentki też tak straszy. A co do tych ketonów to oczywiście, że wyszły na skutek wieczornej głodówki. Mi na początku ciąży jak nie miałam apetytu w większości badań wychodziły ![]() Lenka PRZEPIĘKNY!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- [QUOTE=asiula1306;79596241] Cytat:
![]() ![]()
Królicza matka ![]() Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-12-11 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Dobra, pytanie z innej paki bo mnie to od jakiegoś czasu nurtuje. W ostatnim etapie ciąży będziemy miały wykonywane ktg. Czy prowadząc ciążę u lekarza prywatnego będę mogła robić ktg w szpitalu na nfz? Czy będę musiała dymać do swojej przychodni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie wizyt w szpitalu.
Ja nie zamierzam nikomu zabraniać. Wiadomo, nie będę zwoływała do szpitala wszystkich znajomych i rodziny, ale jeśli kyos przyjdzie to przecież go nie wygonie ![]() Prawdę powiedziawszy nie wyobrażam sobie sytuacji, że moi teściowie albo rodzice nie przyjdą do szpitala zobaczyć swojego wyczekanego wnuka. W miarę możliwości jeśli ktoś będzie dzwonił do męża albo do mnie czy przyjść to będę prosić aby odwiedził mnie już w domu. Jeśli nie, trudno ![]() ![]() ![]() Bardziej w tym wszystkim obawialabym się dziewczyn, które będą ze mną w sali, że im mogłyby wizyty przeszkadzać. Zawsze to też na nie można zgonic winę, że one nie życzą sobie odwiedzin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#251 |
Zakorzenienie
|
Torrence przyznaje się że gdyby nie mąż to nic by z tego nie było
![]() ![]()
#252 |
Zakorzenienie
|
Kurczę czy położna w ogóle może się tak wymądrzać na temat tych wyników krwi czy moczu ?
![]() Robię rosołek z przywiezionej wczoraj przez Rodziców wiejskiej kurki ![]() ![]() Jak skończę to chciałabym skoczyć szybko do galerii bo Mama jak wczoraj zobaczyła mój sweter http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...ide-turtleneck to się o niego podmawiała na święta z jakąś broszką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I mój też ma zdecydowanie większy talent i oko do robótek manualnych niż ja. Np. dużo ładniej rysuje ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak kończyłam sprzątać to zrobiło mi się ciemno przed oczami i oblał mnie pot. Usiadłam i musiałam zjeść czekoladę bo czułam się jakby mi jakoś cukier spadł czy cos... Myślałam że odlecę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Podziwiam Was za te przygotowania do świąt
![]() ![]() Ilsa, nie wiem jak wersja kobieca tych butów, ale męskie sobie mój mąż zachwala. Tez sie nad takimi zastanawiam, bo nie wiem ile czasu dam radę zapinać kozaki na łydkach i te mają takie porządniejszy bieżnik, czyli w moim odczuciu teraz bezpieczniejsze Mecassie, odpocznij koniecznie! Wczoraj w sklepie miałam taką jazdę, ze usiąść musiałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Ilsa i to i to świetne! Buty pasowałyby i do mojej kurtki
![]() Ja też idę. Składać gacie i skarpety a potem przespaceruję się do pracy bo mam jedną rzecz do załatwienia. Koniec spamowania ![]()
#257 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Byłam rano w lidlu ale kupiłam tylko 3pak majtek dla siebie i body najmniejsze bo w sumie tylko tych kopertowych mi brakuje ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Srednie to no ale przynajmniej nie trzeba sie prosic o ktg w szpitalu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=Torrence;79595746]
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o ktg. Ja od kolejnej wizyty będę miała robione przed wizytą u mojego gina, tylko w innej sali. Dodatkowo płatne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Mecassie, trzymaj się i odpoczywaj!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Torrence , tez dołączam do apelu odnośnie fb. Zakładaj konto królikowi i chodź do nas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
Ojejku, a ja tego jeszcze w ogóle nie brałam pod uwagę i nawet nie wiem czy w moim ośrodku zdrowia na środku wsi to robią :/ musze sobie zapisać zeby gin zapytac i pozniej pielęgniarki w recepcji
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Coś wydumam po Nowym Roku ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Jeszcze w zeszłym tygodniu bym się podpisała obiema rękami pod tym
![]() ![]() Drogie Panie, wszystko wskazuje na to, że fura dla mojej M. właśnie się wybiera do nas ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.