Mamusie lutowe 2019❤ cz.II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-07, 00:18   #241
Kwiatkowitka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2019 cz.II

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Pięknie Wam dziękuję za wszystkie życzenia

Jejku ale się zrelaksowałam na jodze, super sprawa! Kupiłam karnet na miesiąc i pewnie będę przedłużać

Bazgram z telefonu.
Jeszcze ode mnie wszystkiego najlepszego

Mówisz, że joga super? Właśnie się zastanawiam czy nie zapisać bo aqua aerobic to jednak nie dla mnie. Za szybko, wolę rozciąganie. Póki można

Ja na zwolnieniu od czerwca jestem, tragicznie się na początku czułam i same mi klientki powiedziały, żebym spadała i faktycznie, nie dawałam rady.

Ja też usłyszałam pytanie czy to wpadka oboje 28 lat, razem 11 lat, po ślubie 2 lata prawie i żeby ta osoba o tym nie wiedziała, bo młodo wyglądam ale nie. Doskonale znała temat tak więc ludzie mają różne pomysły

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kwiatkowitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 04:10   #242
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petrochemia Pokaż wiadomość
Oj tam za wiele zaraz Babcie zaraz by Cię pogoniły z takim tokiem rozumowania bo brzuch zaziebisz

Przez to choróbsko nie mam kompletnie apetytu... Malzon we mnie dziś wpychał jedzenie na sile dosłownie :/ Mam nadzieje, ze jutro już będzie trochę lepiej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Noo i jeszcze jak mamaginekolog piersi przeziebie, juz biorę od razu cały pakiet

Oj, życzę poprawy apetytu!
Cytat:
Napisane przez Kwiatkowitka Pokaż wiadomość

Mówisz, że joga super? Właśnie się zastanawiam czy nie zapisać bo aqua aerobic to jednak nie dla mnie. Za szybko, wolę rozciąganie. Póki można

Ja na zwolnieniu od czerwca jestem, tragicznie się na początku czułam i same mi klientki powiedziały, żebym spadała i faktycznie, nie dawałam rady.

Ja też usłyszałam pytanie czy to wpadka oboje 28 lat, razem 11 lat, po ślubie 2 lata prawie i żeby ta osoba o tym nie wiedziała, bo młodo wyglądam ale nie. Doskonale znała temat tak więc ludzie mają różne pomysły

Dziękuję
Mnie się bardzo spodobało mieliśmy pomysł żeby też raz w tygodniu się wybrać na basen dla relaksu ale sama nie wiem bo się trochę infekcji obawiam, łapie się szybko a potem wyleczyc już nie tak łatwo chociaż z drugiej strony mozna zlapac właściwie wszędzie niekoniecznie na basenie no i takie dylematy ciężarówki :-D
mąż mi pojechał skoroswit do Wrocławia a ja teraz oczy wielkie jak 5zł i jestem wyspana o 4 nad ranem

Bazgram z telefonu.

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2018-09-07 o 04:19
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 04:47   #243
cocosun87
Raczkowanie

Cześć kobietki! Witam się z Wami po dłuższej nieobecności urlop mi się kończy a ja nic nie czuję, że odpoczęłam a już na pewno, że się porządnie wyspałam. Wiecie jak to na wyjazdach... człowiek wraca bardziej zmęczony niż przed. Nawet teraz obudziłam się o 3 i już prawie 2 godziny nie mogę dalej spać. Chyba sobie przyspieszę te zwolnienie ten tydzień niby spędziłam z w domu, ale też ciągle jakieś latanie, załatwianie, bo robimy podbitkę domu (tzn. mój tata z mężem robią) i też troszkę spędzałam w garach, żeby moim mężczyznom spracowanym jakieś dobre obiadki przygotować. Próbowałam Was nadrobić, ale tyle naskrobałyście, że nie dam rady. Teraz będę się starać być na bieżąco

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez cocosun87
Czas edycji: 2018-09-07 o 04:49
cocosun87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 07:13   #244
kaaarii
Zakorzenienie

Existence: kciuki za dzisiejsza wizytę!

Dzień dobry!

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 07:16   #245
kamila_509
Zakorzenienie

Dzień dobry!

My dziś wstaliśmy jeszcze szybciej niż wczoraj więc nie bardzo wiem co powiedzieć 🤣 chyba tylko tyle, że przestałam mieć nadzieję, że moje dziecko będzie kiedyś potrzebować trochę więcej snu niż ja ;D

Kciuki za wizytę

Stary 2018-09-07, 07:31   #246
Petrochemia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatkowitka Pokaż wiadomość

Jejku... jak czasami się posłucha o takcie i wyczuciu innych dorosłych (bo tak zakładam) ludzi to aż nóż w kieszeni się otwiera. No serio! Aż mi się ciśnienie z rana podniosło.
Ale mielismy podobna sytuacje... Pewna bliska osoba cały czas mówiła, ze nie może się doczekać naszej dzidzi, ze będzie zabierała na spacery i wgl och i ach. Doszło nawet do wymuszania obietnicy, ze w ciągu 5lat pojawi się dziecko!!!A gdy przestaliśmy się kryć z tym, ze pracujemy nad tym tematem to usłyszeliśmy „Nie no zaczekajcie jeszcze bo to jeszcze nie jest ten czas, lepszy moment będzie i CO TAK SZYBKO” Nigdy nie dogodzisz :p

Ex... Widziałam ta g*burze u mamaginekolog. Tak wiec na Twoim miejscu bym uważała bo jeszcze zabobony okażą się prawdziwe i co wtedy?

Petrochemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 08:00   #247
existence
Zakorzenienie

Dzień dobry jednak jeszcze zasnęłam :-D ale do wizyty to jeszcze że 3 razy pójdę spać chyba że zadzwonią i przełożą na wcześniej bo któraś Pani może urodzi ale ciężko wyczuć :-D w sumie już mogę do tej 23 czekać bo wtedy pójdę z mężem a inaczej to on będzie w pracy

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-09-07, 09:02   #248
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
Dzień dobry jednak jeszcze zasnęłam :-D ale do wizyty to jeszcze że 3 razy pójdę spać chyba że zadzwonią i przełożą na wcześniej bo któraś Pani może urodzi ale ciężko wyczuć :-D w sumie już mogę do tej 23 czekać bo wtedy pójdę z mężem a inaczej to on będzie w pracy

Bazgram z telefonu.
Masz wizyte o 23 wieczorem?! :O
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 09:11   #249
5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0
Konto usunięte

Ale pozno ja sie ciesze ze moj lekarz przyjmuje tylko do 18

5e34ff6befca073180cbcc66321058714c7d55ca_5effb872cc7f0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 09:13   #250
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Masz wizyte o 23 wieczorem?! :O
O 23.30

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-09-07, 09:15   #251
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Ex to masz wizyte prawie ze jutro.😀

Ja zaraz wyruszam w podróż do szkoły rodzenia.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 09:20   #252
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
Ex to masz wizyte prawie ze jutro.

Ja zaraz wyruszam w podróż do szkoły rodzenia.
Na USG z lipca mam godzinę 23.40

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-09-07, 09:23   #253
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Tak chcieli przedłużyć bo kierownikowi nie pasowało że znowu musi kogoś uczyć itp . Gdyby kasa była inna i więcej szacunku to może bym to przemyślała a tak na l4 powinnam mieć więcej kasy i przede wszystkim spokój .

Jak powiedziałam w pracy o ciąży to czułam się jak 15latka ,ludzie przychodzili do mnie i nie było gratulacji tylko 'a to była wpadka czy chciałaś?' 'I co teraz zrobisz? Nie masz umowy na stałe ' 'boże teraz skończy Ci się wszystko'

moi bracia obydwoje mieli wpadki
wszyscy czeklai aż my wpadniemy a tu wszystkie dzieci planowane

Cytat:
Zjadłam na kolację zapiekankę w rozmiarze xl do łóżka chyba będę się kulać

Tak już jest,ludziom ciężko przychodzi radość z cudzych sukcesów

już widze ten ser roztopiony i pieczarki

Cytat:
Napisane przez Petrochemia Pokaż wiadomość
Jejku... jak czasami się posłucha o takcie i wyczuciu innych dorosłych (bo tak zakładam) ludzi to aż nóż w kieszeni się otwiera. No serio! Aż mi się ciśnienie z rana podniosło.
Ale mielismy podobna sytuacje... Pewna bliska osoba cały czas mówiła, ze nie może się doczekać naszej dzidzi, ze będzie zabierała na spacery i wgl och i ach. Doszło nawet do wymuszania obietnicy, ze w ciągu 5lat pojawi się dziecko!!!A gdy przestaliśmy się kryć z tym, ze pracujemy nad tym tematem to usłyszeliśmy „Nie no zaczekajcie jeszcze bo to jeszcze nie jest ten czas, lepszy moment będzie i CO TAK SZYBKO” Nigdy nie dogodzisz :p

Ex... Widziałam ta g*burze u mamaginekolog. Tak wiec na Twoim miejscu bym uważała bo jeszcze zabobony okażą się prawdziwe i co wtedy?

tam ciągle jakieś gównoburze, to o fotelik, to o cycki dość że ma tyle na głowie teraz to ludziom się nudzi i jej wypisują

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 09:31   #254
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Nie wiem niektórym ludziom tak ciężko jest zrozumieć że dziecko można po prpstu chcieć,pragnąc? Takie to smutne. Ja w grudniu skończę 26 lat mąż ma 27 i od 1.5 roku się staramy o dziecko. Jakby mnie ktoś zapytał czy wpadka to ja nie wiem jakbym sie zachowała.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2018-09-07, 09:48   #255
Anuszka9
Zakorzenienie

Dzień dobry

Coco witaj

Exi 23.30? Nocny marek z tego gin

Przyszły sukienki,jedna jedna jest taka że za chwilę w nią nie wejdę a druga spoko,przyjemna ale ma tak mocno wycięty dekolt że będę musiała znaleźć patent

Stary 2018-09-07, 09:51   #256
kamila_509
Zakorzenienie

Współczuję Wam tych ludzi, którzy się wpieprzaja :/ ciężko ludziom zrozumieć , że każdy z nas ma inne marzenia, plany i inaczej wyobraża sobie przyszłość. Jak ktoś jest po za utartym szablonem to od razu weszą jakieś teorie spiskowe.

Nas nikt nie zapytał wprost czy wpadka chociaż nie powiem, że do marca jeszcze mówiliśmy, że nigdy więcej dziecka 🤣

I nadal się zastanawiam co nam strzelilo do łba bo sobie nie poradzimy

Stary 2018-09-07, 09:52   #257
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem niektórym ludziom tak ciężko jest zrozumieć że dziecko można po prpstu chcieć,pragnąc? Takie to smutne. Ja w grudniu skończę 26 lat mąż ma 27 i od 1.5 roku się staramy o dziecko. Jakby mnie ktoś zapytał czy wpadka to ja nie wiem jakbym sie zachowała.
to my staraliśmy się 1,5 roku i tylko słyszałam kiedy drugie, czemu czekamy, za duża różnica wieku czasem miałam dość i mówiłam że jestem po dwóch #, temat umierał bo ludziom się głupio robiło

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 09:56   #258
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Coco witaj

Exi 23.30? Nocny marek z tego gin

Przyszły sukienki,jedna jedna jest taka że za chwilę w nią nie wejdę a druga spoko,przyjemna ale ma tak mocno wycięty dekolt że będę musiała znaleźć patent

Cienka koszulkę pod spód! Ja tak robię taka ala bieliźniana na cieniutkich ramiączkach :-D

No pisałam Wam, moja gin jest w moim mieście raz w tygodniu, chodzą do niej same ciężarówki, przyjmuje swoje pacjentki do oporu, zaczyna o 14/ 15 ale jak ja mam termin czasem na za 2 tygodnie to nie ma szans na wcześniejszą godzinę niz 21 ale z recepcji często dzwonią i przesuwają. Poprzednia miałam na 22 a weszłam nagle w kolejkę na 14 30. Ja się cieszę że nie mam problemu ze jak muszę tego konkretnego dnia to przyjmie nie zmieniłabym jej mając ciążę wysokiego ryzyka bo się zna na mnogich, jest dokładna i mi pasje u niej no i pracuje w szpitalu gdzie chce rodzić

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-09-07, 09:58   #259
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Sliwenka jak ktos jeat upierdliwy to ja tez mówię ze jeatem po # i temat umiera.

Dziewczyny 18.10 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia! Zapisalam się do pań które pracują w tym szpitalu w którym chce rodzić.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2018-09-07, 09:59   #260
Pinacolada
Zadomowienie

U nas rodzina i znajomi bardzo pozytywnie przyjęli wiadomość i cieszyli się razem z nami, nikt nie pomyślał że to mogła być wpadka. Jedynie mój tata i dziadek zamiast po prostu pogratulować, to musieli wtrącić swoje odnośnie mojej pracy mgr (od prawie 3 lat pracuję w zawodzie, studia skończyłam 2 lata temu i sama z siebie zdecydowałam, że na razie nie będę pisać pracy - nie czuję takiej potrzeby, może kiedyś będę tego żałować, ale to jest moja sprawa). Oczywiście na nic moje tłumaczenia, że jedno od drugiego jest niezależne.
Za to w pracy nikt nic nie powiedział, ale domyślam się, że sporo osób może myśleć, że to wpadka. Ale niestety większość młodych osób w dziale ma chyba podejście, że przed 30 to nie ma co myśleć nawet o ślubie, a co dopiero o dziecku ale cieszę się, że przynajmniej nikt wprost nie pyta albo nie sugeruje wpadki, straszne chamstwo

Pinacolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 10:03   #261
existence
Zakorzenienie

Nas nikt nie zapytał o to ale aż się dziwię że spotykacie się z takim podejściem, bardzo przykre za to podejrzewam że ludzie myślą od razu że jak bliźniaki to invitro:-D sąsiadka mnie zapytała czy brałam tabletki, no brałam ale odstawiłam pol roku po ślubie czyli 2,5 roku temu

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-09-07, 10:07   #262
Anuszka9
Zakorzenienie

Exi oglądałam ostatnio takie koszulki i już miałam zamówić ale pomyślałam że do niczego nie będą pasować i nie zamówiłam a teraz patrz

Puchatku no niestety mi było przykro na początku ale teraz skupiam się na synku i staram się za dużo nie zastanawiać dlaczego ktoś mi tak powiedział itp

Stary 2018-09-07, 10:10   #263
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Exi oglądałam ostatnio takie koszulki i już miałam zamówić ale pomyślałam że do niczego nie będą pasować i nie zamówiłam a teraz patrz

Puchatku no niestety mi było przykro na początku ale teraz skupiam się na synku i staram się za dużo nie zastanawiać dlaczego ktoś mi tak powiedział itp

Jeśli masz gdzieś blisko auchana tam są fajne z tej firmy in extenso chyba po 12 czy 14zł mam czarna biała i cielista i one się właśnie idealnie nadają pod duże dekolty albo pod koszule mgiełki bo nie lubię jak mi cały stanik prześwituje :-D

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-09-07, 10:16   #264
Johasia28
Zadomowienie

Ale Wy pędzicie rano, ciężko nadążyć Dzień dobry!
Ja już spakowana, mąż ma sie z pracy urwać wcześniej i jedzieeeemy Kot jak zobaczył torbę spakowaną to larmo, wlazł do środka i teraz nie mam jej jak zapiąć

Tak pobieżnie przeczytałam o czym aktualnie mowa i u nas wszyscy bez wyjątku się cieszyli, część osób przyznała, że się nie spodziewała akurat od nas takich wieści, ale ja też nigdy jakoś specjalnie sie nie kryłam, że mnie do dzieci nie ciągnie (aż mnie zaciągnęło ). Poza tym nigdy u nas nie było presji czy to ze strony rodziny mojej czy męża, ale też wszyscy wiedzą, że ja mam niewyparzoną buzię, a temat delikatny więc nikt nie chciał ryzykować dyskusji Nawet w pracy mimo, że się pojawiło widmo, że pozostająca reszta w biurze się skicha od nadmiaru roboty to poza szefostwem wszyscy bardzo gratulowali i teraz jak przynoszę l4 to musze w swoim dziale swoje odsiedzieć pod gradem pytań A tak to babcie, rodzice wszyscy happy. Jakby mi ktoś wpadkę zasugerował to chyba by to byla nasza ostatnia rozmowa, biorąc pod uwagę, że my z mężem mamy po 28 lat, razem jesteśmy 12, po ślubie 2, mieszkamy razem prawie 4, no to heloł
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 10:20   #265
karla906
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ cz.II

[1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;85837301]Ale pozno ja sie ciesze ze moj lekarz przyjmuje tylko do 18

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Ale z drugiej strony jest jak Exi pisala. Zawsze ją przyjmie. Moja niby przyjmuje do 20, ale jak chciala mnie widziec co miesiac a raz nie bylo miejsca i trzeba by bylo tydzien czekac, to od razu powiedziala ze mamy przyjsc kolo 19 i najwyzej wejde jako dodatkowa osoba bez problemu

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Współczuję Wam tych ludzi, którzy się wpieprzaja :/ ciężko ludziom zrozumieć , że każdy z nas ma inne marzenia, plany i inaczej wyobraża sobie przyszłość. Jak ktoś jest po za utartym szablonem to od razu weszą jakieś teorie spiskowe.

Nas nikt nie zapytał wprost czy wpadka chociaż nie powiem, że do marca jeszcze mówiliśmy, że nigdy więcej dziecka 🤣

I nadal się zastanawiam co nam strzelilo do łba bo sobie nie poradzimy

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to my staraliśmy się 1,5 roku i tylko słyszałam kiedy drugie, czemu czekamy, za duża różnica wieku czasem miałam dość i mówiłam że jestem po dwóch #, temat umierał bo ludziom się głupio robiło
Cytat:
Sliwenka jak ktos jeat upierdliwy to ja tez mówię ze jeatem po # i temat umiera.

Dziewczyny 18.10 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia! Zapisalam się do pań które pracują w tym szpitalu w którym chce rodzić.
Kamila, poradzicie sobie na pewno

Noo, to wtracanie sie ludzi to jest chore. Mi np ciezko sobie wyobrazic, że mialabym teraz 5-7 lat czekac z dzieckiem, no dramat Wiec nei rozumiem czemu nie można dać komuś żyć swoim życiem...zwlaszcza widząc ze nikomu krzywdy nie robi a uklada sobie ladnie zycie...

Pani puchatkowa, nie wiedzialam ze to juz czas na zapisy :O W jakich tygodniach najlepiej zacząć zajęcia? Musze pogadać o tym z moją ginką i wybrać już szpital, choć chyba mam już jeden na oku, świetne opinie i mają też na miejscu chwaloną szkołę rodzenia

Czy w szpitalu można złożyć deklaracje ze chce sie tam rodzić mniej wiecej w tym a tym terminie?
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 10:22   #266
Anuszka9
Zakorzenienie

No niestety nie ma u nas tego sklepu,najbliższy 60km ode mnie

Johasia bawcie się dobrze i uważaj na kota żeby nie spędził podróży w walizce

Stary 2018-09-07, 10:29   #267
existence
Zakorzenienie

Na stronie szkoły rodzenia przy szpitalu u mnie w mieście napisali że zapraszają od 26tygodnia. Ale zapisy to podejrzewam wcześniej

Bazgram z telefonu.
Stary 2018-09-07, 10:32   #268
Pinacolada
Zadomowienie

Na stronie szkoły rodzenia, do której chcę się zapisać, jest napisane że najlepszy termin na rozpoczęcie zajęć to przełom 2 I 3 trymestru, więc ja planuję zapisać się na kurs który zacznie się w drugiej połowie listopada

Odnośnie szpitala i deklaracji to też jestem ciekawa, czy da się coś takiego zrobić?
Pinacolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 10:37   #269
Johasia28
Zadomowienie

Cytat:
No niestety nie ma u nas tego sklepu,najbliższy 60km ode mnie

Johasia bawcie się dobrze i uważaj na kota żeby nie spędził podróży w walizce

Jakby się przyczaił, a ja bym w pośpiechu zamykała torbę to mogłabym się nie zorientować tak od razu Dzięki

U nas szkoła rodzenia też bodajże od 25 czy 26 tygodnia, a zapisy od 20. My się będziemy zapisywać pod koniec września, ale czekam jeszcze na spotkanie ze znajomymi którym się rodziło dziecko dopiero co bo wiem, że gdzieś chodzili do szkoły rodzenia, ale nie pamietam gdzie i muszę się dokładnie wypytać co i jak
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-07, 10:59   #270
panipuchatkowa
Zakorzenienie

U nas od 22 tygodnia zaczyna sie szkola rodzenia. A deklaracje się wypełnia jesli chodzi o polozna a o date porodu to nie wiem😀 bylam w rossmannie. Ale się zdenerwowalam! Nie bylo rajstopek😞

Czekamy na drugi Skarb!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości