POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-08-15, 17:31   #241
natewa
Rozeznanie

Dot.: Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)

Cytat:
Napisane przez eklerka
To by trzeba było z allegro przekonać. Wiele fundacji odmówło mamie Martynki. (Ja wiem o 14, a do tej pory może i więcej). Żeby napisać na aukcji "charytatywna" trzeba współpracować z jakąś fundacją, inaczej allegro aukcje zawiesza. Szkoda Słyszałam, że takie aukcje mają różne przwileje - zwroty prowizji, możliwość przedłużenia terminu zakończenia aukcji, itp.

Bez wsparcia fundacji rodzice Martynki walczą o pieniądze sami z pomocą dobrych ludzi.
Z jednej strony rozumiem, że muszą być takie przepisy, bo tak to byłoby wielu oszustów, ale z drugiej strony................... .Nie rozumiem też dlaczego żadna fundacja nie chce wziąść pod swoje skrzydła Martynki?

To może zamiast miniaturki kolczyków, umieszczać miniaturkę ze zdjęciem Martynki? A w opisie "na operację" lub "dla Martynki"? Wtedy byłoby wiadome, że to aukcja charytatywna, a allegro chyba nie powinno się czepiać. Bo tak to te kolczyki są traktowane jak 1 z tysiąca jakie można dostać na allegro i dlatego szansa jest 1 na 1000....
natewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-15, 23:07   #242
eklerka
Zakorzenienie

Dot.: Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)

Z tego, co wiem, to allegro kilka aukcji rodzicom Martynki zawiesiło i chyba musi tak być, że tylko na stronie "o mnie" jest napisane, że to dla Martynki.

Piszemy o aukcjach tutaj i w kilku innych wątkach. Informację rozsyłamy znajomym, umieszczamy w podpisach, statusach na gadu. Koleżanka namawiała dziewczyny na innym forum. Im więcej osób roześle informację innym tym lepiej.

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 19:24   #243
saska3
Raczkowanie

Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.

Witajcie
Poruszona niesprawiedliwością losu Martynki postanowiłam pomóc. Kupiłam z aukcji śliczne kolczyki. Ale moje zdziwienie jest wielkie, bo widzę bardzo małe zainteresowanie aukcją i samą pomocą. Dziewczyny Wy też jesteście mamami!!!!!!!!!

Paulo Coelho
saska3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-16, 20:00   #244
saska3
Raczkowanie

Do Justin_14
Ale skoro można pomóc, to czemu tego nie zrobić. Wiem że są osoby ciężko pokrzywdzone przez los chorobą, ale nie każdemu się da pomóc- medycyna nadal ma ograniczenia.Możemy pomóc Martynce - nie odbieraj nam radości dawania.

Paulo Coelho
Stary 2006-08-16, 21:17   #245
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saska3
Witajcie
Poruszona niesprawiedliwością losu Martynki postanowiłam pomóc. Kupiłam z aukcji śliczne kolczyki.
Bardzo się cieszymy
Cytat:
Napisane przez saska3
Ale moje zdziwienie jest wielkie, bo widzę bardzo małe zainteresowanie aukcją i samą pomocą.
Daj linka do podpisu i powiadom znajomych, to bedzie większe
Cytat:
Napisane przez saska3
Dziewczyny Wy też jesteście mamami!!!!!!!!!
Na szczęście nie wszystkie. Pewnie są też autorki prac, które uczą się jeszcze w jeszcze w gimnazjum Pomóc mogą mamy i "nie mamy".

Stary 2006-08-16, 22:19   #246
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamę Martynki
Drogie Wizażanki pomału kończy sie pierwsza seria aukcji na rzecz naszej córeczki.Tak naprawdę zapoczątkowanie całej akcji zawdzięczamy Pani Beatce* i oczywiście Wam wszystkim, którym nie jest obojętny los Martynki.Dzięki Wam aukcje które już sie pokończyły to kwota ponad 700 zł).
Obiecujemy Wam, że pieniądze te zostaną wykorzystane tylko i wyłącznie na cel leczenia Martysi a w przypadku gdyby okazało się że jest tych pieniędzy więcej niż potrzebujemy resztę przekażemy na konto Wiktorii kolejnego półrocznego maluszka, któremu juz załatwiliśmy wyjazd we wrześniu do Berlina na konsultację z wielką szansą na operację(mała Wiki naprawdę jej potrzebuje).
Jako rodzice już teraz pełni wiary ale w dalszym ciągu i pełni obaw i niepokoju możemy powiedzieć Wam tylko DZIĘKUJEMY za Wasze Wielkie Serca i za to że nie jesteście obojętne.Za Waszą wrażliwość, ofiarność i pracę Waszych rąk BÓG ZAPŁAĆ.
Deklarujemy Wam, że to wszystko czego doświadczamy teraz i uczymy sie dzisiaj przekażemy dalej służąc dośwaidczeniem, radą i pomocą podobnie doświadczonym rodzinom.
Martynka z każdym dniem zaskakuje nas bardziej, zaczyna mówić całymi zdaniami, jest uparta i bardzo wrażliwa na ludzi i ich reakcje
Potrafi zanosić sie płaczem gdy widzi płaczące dziecko ale także rozpaczać przed telewizorem razem z Krecikiem któremu burzą dom..........
Bardzo dosadnie wyraża wszystkie swoje emocje zarówno wielką miłość jak i niechęć czy złość
Jest nasza wielką ,dwanaście lat oczekiwaną Miłościa i DobrodziejstwemJesteśmy szczęśliwi kiedy zasypiamy umęczeni zabawą z naszym Szkrabem
Do naszych podziękowan dołączam zdjęcie z ostatniej niedzieli.Niestety nie możemy zamieszczać na razie żadnych nowych informacji na stronie ponieważ nasz administarator jest na urlopie i to niestety do połowy września.Obiecuje jednak przez Pania Beatke dac znać co z zabiegiem.
Życzymy Wam wszystkim takich samych ludzi na Waszej drodze jakimi Wy jesteście dla nas)
pozdrawiamy naszą trzyosobową rodzinką+2(na świat zawitaja w styczniu))
Agnieszka Jędrzej i Martysia
*Dodam tylko, że pomysł aukcji by Gugi1. O zgodę pierwsza zapytała Mala77. Impersona namówiła mnóstwo osób. Ja tu robię tylko "kopiuj", "wklej".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MARTYNKA.jpg (69,9 KB, 5 załadowań)

Stary 2006-08-16, 22:21   #247
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamę Martynki
Drogie Wizażanki pomału kończy sie pierwsza seria aukcji na rzecz naszej córeczki.Tak naprawdę zapoczątkowanie całej akcji zawdzięczamy Pani Beatce* i oczywiście Wam wszystkim, którym nie jest obojętny los Martynki.Dzięki Wam aukcje które już sie pokończyły to kwota ponad 700 zł).
Obiecujemy Wam, że pieniądze te zostaną wykorzystane tylko i wyłącznie na cel leczenia Martysi a w przypadku gdyby okazało się że jest tych pieniędzy więcej niż potrzebujemy resztę przekażemy na konto Wiktorii kolejnego półrocznego maluszka, któremu juz załatwiliśmy wyjazd we wrześniu do Berlina na konsultację z wielką szansą na operację(mała Wiki naprawdę jej potrzebuje).
Jako rodzice już teraz pełni wiary ale w dalszym ciągu i pełni obaw i niepokoju możemy powiedzieć Wam tylko DZIĘKUJEMY za Wasze Wielkie Serca i za to że nie jesteście obojętne.Za Waszą wrażliwość, ofiarność i pracę Waszych rąk BÓG ZAPŁAĆ.
Deklarujemy Wam, że to wszystko czego doświadczamy teraz i uczymy sie dzisiaj przekażemy dalej służąc dośwaidczeniem, radą i pomocą podobnie doświadczonym rodzinom.
Martynka z każdym dniem zaskakuje nas bardziej, zaczyna mówić całymi zdaniami, jest uparta i bardzo wrażliwa na ludzi i ich reakcje
Potrafi zanosić sie płaczem gdy widzi płaczące dziecko ale także rozpaczać przed telewizorem razem z Krecikiem któremu burzą dom..........
Bardzo dosadnie wyraża wszystkie swoje emocje zarówno wielką miłość jak i niechęć czy złość
Jest nasza wielką ,dwanaście lat oczekiwaną Miłościa i DobrodziejstwemJesteśmy szczęśliwi kiedy zasypiamy umęczeni zabawą z naszym Szkrabem
Do naszych podziękowan dołączam zdjęcie z ostatniej niedzieli.Niestety nie możemy zamieszczać na razie żadnych nowych informacji na stronie ponieważ nasz administarator jest na urlopie i to niestety do połowy września.Obiecuje jednak przez Pania Beatke dac znać co z zabiegiem.
Życzymy Wam wszystkim takich samych ludzi na Waszej drodze jakimi Wy jesteście dla nas)
pozdrawiamy naszą trzyosobową rodzinką+2(na świat zawitaja w styczniu))
Agnieszka Jędrzej i Martysia
*Dodam tylko, że pomysł aukcji by Gugi1. O zgodę pierwsza zapytała Mala77. Impersona namówiła mnóstwo osób. Ja tu robię tylko "kopiuj", "wklej".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MARTYNKA.jpg (69,9 KB, 32 załadowań)

Stary 2006-08-17, 09:59   #248
saska3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eklerka
Bardzo się cieszymy

Daj linka do podpisu i powiadom znajomych, to bedzie większe
Na szczęście nie wszystkie. Pewnie są też autorki prac, które uczą się jeszcze w jeszcze w gimnazjum Pomóc mogą mamy i "nie mamy".

Bardzo bym chciała dać link, ale poprostu nie wiem jak to zrobić , ale wszystkich znajomych powiadomiłam i też biorą udział w pomocy
Czy na szczęście? kiedyś też zostaną mamami , a moje mamy też pomagają i szukają nowych osób na aukcje- co mnie bardzo cieszy . Wiem, że nie trzeba być mamą żeby poczuć potrzebę pomocu- jeśli o to Ci chodziło Eklerko

Paulo Coelho
Stary 2006-08-17, 14:15   #249
MaLeNkA84
Rozeznanie

No właśnie.Eklerka ma rację. Ja też jeszcze nie jestem mamą, zchoć chciałabym mieć już dzidziusia, ale muszę skończyć studia i znależć dobrze płatną pracę, żebyu go wychować Ale też przyłączyłam się do akcji. Kupiłam kilka rzeczy no i robię właśnie kilka dla Martynki na aukcje A Mama Martynki jest baaardzo sympatyczna. Miałam okazję rozmawiać z Nią kilka razy Pozdrawiam Was serdecznie

Właściciel Fizjo-Art
http://www.fizjo-art.pl
MaLeNkA84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 14:36   #250
MaLeNkA84
Rozeznanie

A tak a'propos reklamowania aukcji. Co mam wpisać, żeby mi działało to "andrzej_xxl" w tym napisie?? Wpisałam jakiś kod, ale nie działa POMÓŻCIE!!

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-08-17, 14:43   #251
MaLeNkA84
Rozeznanie

Talking Dot.: POMOC MARTYNCE - zbiórka ręcznie robionych rzeczy.

A ja kupiłam kilka produktów do robienia biżu od Pani Agnieszki (liptonki11) no i wygrałam aukcję na pokrowieć Szkoda tylko, że nikt więcej nie licytował... W końcu to idzie na operację Martnki... No ale w końcu będę miała pokrowiec na komórke, i to jaki...

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-08-17, 14:45   #252
eklerka
Zakorzenienie

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1154615323
Zaznaczasz myszą tekst i (w tym przypadku andrzej_xxl), klikasz na to oznaczone nr 2 i wpsujesz adres.

Stary 2006-08-17, 14:49   #253
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Właśnie przyszły do mnie kolczyki "Chiński ogród" Piekne są
Koleżanka, która wygrała wisiorki "świeżość traw" i "uwięziony płomień" pyta, czy autorka nie dorobiłaby może do tego kolczyków
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 15:00   #254
MaLeNkA84
Rozeznanie

Dzięki za pomoc eklerka

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-08-18, 10:35   #255
saska3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaLeNkA84
No właśnie.Eklerka ma rację. Ja też jeszcze nie jestem mamą, zchoć chciałabym mieć już dzidziusia, ale muszę skończyć studia i znależć dobrze płatną pracę, żebyu go wychować Ale też przyłączyłam się do akcji. Kupiłam kilka rzeczy no i robię właśnie kilka dla Martynki na aukcje A Mama Martynki jest baaardzo sympatyczna. Miałam okazję rozmawiać z Nią kilka razy Pozdrawiam Was serdecznie
Wybaczcie, bo widzę że mi tego nie podarujecie. Dziewczyny wy też jesteście i będziecie mamami
A co do dziecka masz rację najpierw trzeba się ustawić życiowo i dopiero myśleć o macierzyństwie, bo ono pochłania wiele pracy, czasu no i pieniędzy- wiem coś o tym

POMAGAMY MARTYNCE

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=133307[/COLOR][/B][/U][/B]

Paulo Coelho

Edytowane przez saska3
Czas edycji: 2006-08-18 o 10:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-18, 15:10   #256
MaLeNkA84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saska3
Wybaczcie, bo widzę że mi tego nie podarujecie. Dziewczyny wy też jesteście i będziecie mamami
Nie no, bez przesady. Przecież nikt nie zamierza się na Ciebie gniewać, albo się znęcać A to prawda. Ja zmierzam być mamą, ale dopiero za parę lat. Nie wiem tylko czy za stara nie będę Podobno najlepszy wiek produkcyjny kobiety przypada na okres 20-25 lat, a ja już będę po tym przedziale jak skończę studia...

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-08-18, 16:39   #257
helutek1
Raczkowanie

GG do helutek1
Smile Dot.: Rękodzieło na rzecz Martynki - wstaw swoje prace, które dajesz na aukcję! :)

Witam Serdecznie wszystkie wspaniałe KObietki o cudownych sercach..
wpadłam na wątek przypadkiem i zostałam..doskonale wiem co znaczy walka o zdrowie dziecka..sama jestem mamą niepełnosprawnej dziewczynkii szukam przeróżnych form pomocy..stworzyłyśćie wspaniałą akcje..ja również poniekąd dzieki stronie internetowej co jakiś czas otrzymuję ręcznie wykonane dziełka na aukcje dla mojej Helenki..wśród nich są cudowne przedmioty Pani Tereski.. pozdrawiam i ściskam...podobnie jak Wy często mam problem z wyceną..czasem smutne jest to ,że czyjeś wielogodzinne poswięcenie sprzedaje się za maleńkie pianiądze..np. 3 zł..jesli aukcja zaczyna sie od 1 zł..ale jednak najczęściej ktoś zostawia przedmiot do dalszej licytacji..więc chcę powiedzieć że warto..że wszystko co robicie ma sens..bo każda złotówka jest szansą..
dołączam sie do życzeń zdrowia dla ślicznej MArtynki i pozdrawiam cieplutko..
a to stronka mojej córeczki...zapraszam.. www.helenka.kom.pl
helutek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-18, 19:31   #258
eklerka
Zakorzenienie

Przeczytałam na stronie Helenki, że datki można odpisać od podatku Szkoda, że wcześniej nie wiedziałyśmy, przed rozliczeniem podatkowym, bo 1 procent od wielu osób, już by mógł dać większą sumkę

Stary 2006-08-18, 19:47   #259
helutek1
Raczkowanie

GG do helutek1

oo.to prawda..teogorczny 1% mile mnie zaskoczył..to naprawdę świetna sprawa..dlatego w przyszłym roku zamierzam " uderzyć" z procentową akcją jak tylko się uda..naprawdę warto..wierzę że wtedy znajdę Wasze wsparcie
helutek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-19, 13:14   #260
saska3
Raczkowanie

Malenka masz rację najlepiej rodzić przed 25 rokiem życia, ale jest teraz moda na póżne macierzyństwo, więc nigdy na dzidzia nie jest za póżno

Paulo Coelho
Stary 2006-08-19, 17:41   #261
MaLeNkA84
Rozeznanie

Mówisz ?? No to ok Zobaczymy jak to będzie za parę lat... Marzy mi się parka

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-09-06, 23:57   #262
MaLeNkA84
Rozeznanie

Dziewczynki cieszę się bardzo, że forum znowu działa Cholerni hakerzy !! .Zrobiłam kilka rzeczy dla Martynki i dzisiaj zostały zrobione fotki. Jak tylko je otrzymam to je tu wrzucę No i myslę, że wrzucę je na Allegro, tylko jeszcze nie wiem jak to się robi (bo to będzie mój pierwszy raz), ale się dowiem

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-09-07, 08:52   #263
eklerka
Zakorzenienie

Maleńka, może zaczekajmy na powrót z operacji. (Około 10-tego). Niech rodzice Martynki napiszą, co i jak i jak już będę wiedziała to napiszę, czy jeszcze zbieramy na Martynkę, czy już na na dzieci z Łódzkiego hospicjum. Aniielica to organizuje. Poczekaj kilka dni, a ja dam znać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-08, 16:18   #264
MaLeNkA84
Rozeznanie

Oki. Poczekam. Muszę najpierw fotki od mojego Lubego dostać Ale z tego, co rozmawiałam z Panią Agą jakiś czas temu, to wiem, że na jednej operacji się niestety nie skończy, bo będą musieli jeszcze plastykę Martynce robić w Polsce. Ale poczekam. Nie ma problemu. Jak nie Martysia, to inne dzieci będą miały jakieś pieniążki z tych rzeczy
Czekam z niecierpliwością, jak pewnie my wszystkie, na wieści o Martysi

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-09-08, 16:22   #265
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLeNkA84 Pokaż wiadomość
Oki. Poczekam. Muszę najpierw fotki od mojego Lubego dostać Ale z tego, co rozmawiałam z Panią Agą jakiś czas temu, to wiem, że na jednej operacji się niestety nie skończy, bo będą musieli jeszcze plastykę Martynce robić w Polsce.
To jak tak, to ostro zbieramy dalej!!!!!!!!!

Stary 2006-09-08, 19:22   #266
Rosario
Zadomowienie

do góry!

Marianne Faithfull

Rosario jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 23:36   #267
MaLeNkA84
Rozeznanie

W końcu doczekałam się fotek moich rękodzieł na aukcje dla Martynki Co prawda nie jest tego dużo, bo i czasu nie za wiele, ale lepsze to niż nic. Dodaję fotki. Oceńcie czy rzeczy się nadają
Dodam tylko, że dzbanek zrobiłam z masy papierowej (tzn. okleiłam słoik, bo inaczej bym nie zrobiła takiego kształtu ), słonik jest z modeliny, a kartki malowane pastelami olejnymi i suchymi i kredkami ołówkowymi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzbanuszek.jpg (44,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartka_klapcio.jpg (67,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kartka_kubus.jpg (82,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slonik.jpg (28,3 KB, 10 załadowań)

Właściciel Fizjo-Art
Stary 2006-09-15, 14:05   #268
joanna_k
Joanna d'Moder

Bardzo ładne .Z tym,że na razie zawieszamy akcję do czasu aż Martynka wróci z Berlina
Stary 2006-09-16, 08:52   #269
eklerka
Zakorzenienie

Mejla dostałam wczoraj wieczorem, ale sączylam zimne piwko, dlatego wklejam dopiero dziś.
Cytat:
Napisane przez mamę Martynki
Wiem ze czekacie z niecierpliwością na informacje tak więc juz piszę.
Wróciłysmy wczoraj w nocy,niestety Martynka jest przezięniona i ma cały czas lekka gorączkę ale jest to spowodowane najpewniej silnymi lekami podanymi jeszcze w środę jako znieczulacze do narkozy.
Operacja odbyła sie 6 września i trwała ponad 4 godziny.Martynka była w pełnej narkozie,którą zniosła całkiem nieźle.Noc wczesniej bylismy przerażeni bo mała gorączkowała do 41 st.Nad ranem gorączka ustąpiła i dr Waner przystąpił do dzieła....
Mimo tego że Martynia po operacji wyglądała bardzo źle ja widziałam juz oczyma przyszłości to czego nie widzieli inni,mianowicie że cały guz został usuniety i została wycieta połowa zaatakowanej naczyniami skóry.Martynka była bardzo opuchnieta i miała załozony drenaz w policzku przez trzy doby, który odprowadzał płyny z ran.
Z zachowania Małej wnosilismy że znosi dobrze stan pooperacyjny,cały czas miała usmierzany ból,opieka na oddziale zarówno pielęgniarska jak i lekarska była fantastyczna. Co prawda wszystkie noce w szpitalu były nieprzespane ale radość z efektów operacji odpędzała nam zmęczenie z powiek
W środę Martynka ponownie w narkozie miała zdejmowane szwy.I niestety tej narkozy nie zniosła juz tak dobrze.Po wybudzeniu miała atak agresji i złości ponieważ bardzo chciała pić a niestety nie wolno jej było.Uspokoiła sie po dwóch godzinach i resztę dnia już przespała poza szpitalem.
Plan leczenia jest dość długi bo obejmować będzie prawie półtora roku.Ponieważ naczyniak przebiegał tuż pod okiem i również tak przeprowadzone jest cięcie,okazało sie że w okolicy między oczami umiejscowiony jest jeszcze jeden naczyniak widoczny jako zgrubienie skóry a wyglądajace jak opuchlizna.Będzie on usuniety przez dr Wanera w lutym przyszłego roku wraz z korektą oczka.
Po lutowej operacji czeka Martynke 6 zabiegów laserowych i wygładzanie blizn.Dr Waner daje nam szansę na normalny wygląd buzi Martynki.
Przepraszam,że jeszcze nie wysyłam żadnego zdjęcia* ale chciałabym z tym poczekać do poniedziałku,kiedy juz zdejmę jej plastry i opuchlizna troszke zmaleje,ale obiecuje je na pewno!!!
Na pewno jesteście Panie ciekawe a ja nie chcę też tego ukrywać, bylismy przygotowani na 30 tys euro leczenia jako całość.Na dziś kosztorys leczenia przedstawiony przez klinike oscyluje w granicach 46 tys euro.Będziemy próbować zainicjować od stycznia akcję 1% podatku na konto fundacji do której należy Martynka.** Poza tym mamy obiecany koncert charytatywny na rzecz Małej w Poznaniu,więc jesteśmy dobrej mysli ze czas nam sprzyja.....
Bardzo Wam wszystkim dziekujemy za wszystko czego od Was doświadczamy ,za Wasze mysli, maile,zapewnienia o tym, że jesteście z nami. Nie zdajecie sobie sprawy ile Wasza obecnośc znaczy w naszym życiu.Martynka ma prowadzony przeze mnie szczegółowy dziennik,który specjalnie dla niej piszę na pamiatkę tego trudnego ale jakże znaczącego i obfitującego w ludzką przyjażń czasu.
A Martynka mimo dopiero 23 miesiecy swojego zycia gada jak nakręcona, od tygodnia mówi pełnymi długimi zdaniami,jest roześmiana i mówi wszystkim że "Doktoj zabjał ała z buzi" i była daleko....ale juz jest z mamunia i tatuniem w domku.
A więc z serdecznymi pozdrowieniami od całej naszej Rodziny dla Wizażanek do poniedziałku))
Agnieszka
* Ja zdjęcia dostałam takie zaraz po operacji, na których widać było, że taka buzia musiała boleć Staszne, ale po zdjęciach widać też, że buzia ładnie się goi i już w poniedziałek bedą ładne fotki bez szwów i opuchlizny, specjalnie dla wizazanek.
** Pisałam, że Martynka nie współpracowała z żadną fundacją. Bardzo sie cieszą, że to się zmieniło Będzie można jej dać 1% podatku

Podsumowując. Pieniadze są potrzebne. Aukcjami zajmujemy się dalej

Stary 2006-09-16, 09:55   #270
martini.
Zakorzenienie

Super,że wszystko się udało! No to dziewczyny,zabieramy się do roboty! Obiecuję,że jak tylko uporam się trochę z nadmiarem chwilowym zajęć,to przyłączę się aktywniej do akcji (czytaj,też coś zrobię ).

I świetnie,ze jest ta organizacja,dobrze się skałada,bo ja w tym roku po raz pierwszy w życiu będę rozliczać się z podatku (tak się mówi?).Z przyjemnościa przekażę mój 1% na konto tej fundacji.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości