![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2022
Cytat:
I cieszę się bo nie będę musiała tak bobasa opatulac Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja prowadzę swoją działalność i bardzo się boję, że firma nie przetrwa. Decyzja o dziecku kosztowała mnie masę przemyśleń i analiz jak sobie poradzę. I w sumie nie wiem jak to będzie. Trudno jest mi cokolwiek Tobie doradzić. Zrób sobie najlepiej listę za i przeciw i ustal priorytety. Miesiącem porodu bym się nie sugerowała. Decyzja nie jest łatwa, ale zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia, a latka lecą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Mi dojście do tego czy na pewno rewolucja życiowa w postaci dziecka, to dobry pomysł zajęła dość długi czas. Teraz też mam masę wątpliwości, bo nie oszukujmy się ale jak żyjesz tyle lat wygodnie, we dwoje to nie jest takie proste powiedzieć sobie: dobra idziemy w to. Ale idealnego momentu nigdy nie będzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Moj tz wychodzi z założenia, że moje podejście do pracy jest chore i nie mogę podejmować decyzji o dziecku przez pryzmat pracy. No i z jednej strony ma rację, z drugiej uwielbiam swój zespół i nie chce przysparzać im problemów.
A z awansami jest tak, że mam "zapowiedziany", ale póki nie ma papierka to wszystko może się zdarzyć. Z miesiącami narodzin zawsze chciałam pierwszy kwartał roku, ale i u mnie i u tz wszyscy się tak rodzili i od 15 stycznia do 28 marca mamy po kilka urodzin miesięcznie ![]() Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba podjąć decyzję co ważniejsze, przemyśleć. Na spokojnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że na pracę w życiu kobiety jest wiele czasu, a na rodzenie dzieci dość ograniczony. Ja bym się pracą nie przejmowała, ale to ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Uważam, że najważniejsze jest to, żebyś miała dobrze przemyślaną decyzję. Jeśli czujesz, że to nie jest jeszcze ten moment to zaczekaj. Dla mnie nie ma nic gorszego jak niechciane dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
To też prawda..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie sylwestrowe plany? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzis w domu we dwoje z sushi i prosecco lub szampanem. Bardzo potrzebowałam tym razem wyciszyć się i zakończyć ten rok spokojnie. Bardzo się cieszę, że się kończy!
Dziewczyny, spełnienia marzeń w Nowym Roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciężki temat :/ Jeśli masz wątpliwości, to musisz to poważnie przemyśleć. Z jednej strony to tylko kilka miesięcy różnicy, więc jeśli czas Cię nie goni... A zawsze fajnie mieć teraz podwyżkę (tym bardziej awans), jak potem po urodzeniu dziecka masz mniejszą wypłatę. Z drugiej nie wiadomo ile zajmą starania. Taka decyzja zależy od wielu czynników. U mnie było tak, że w maju/czerwcu wiedziałam, że dostanę podwyżkę od lipca i w sumie, mimo że się już staraliśmy, to miałam nadzieję, że nie uda się od razu. Każdego można zastąpić, ale ja lubię swoją pracę i mam świetnego szefa, więc chciałam też być fair wobec niego. Ale gdyby się wtedy udało, bardzo bym się cieszyła, a w pracy i tak bym powiedziała dopiero ok. 12 tygodnia. Miałam nadzieję na drugą podwyżkę od stycznia (to bardziej wyrównywanie płac), ale się nie udało, więc teraz mi wszystko jedno, nawet gdybym miała dostać 1000zł podwyżki, bo podwyżkę może jeszcze dostanę, a młodsza nie będę. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
O tak, ja jestem bardzo przywiązana do mojego życia we dwoje, a też większość dorosłego życia była singielką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Moja siostra ma jedno dziecko z końca października, drugie ze stycznia. Teraz jest w ciąży i ma termin na połowę czerwca, bo tak sobie zaplanowała i jej się udało. Też chciała mieć letnie dziecko ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie miesiąc nie ma znaczenia, ale gorzej, że ja nic nie wiem o dzieciach
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kilkorgiem najbliższych znajomych, z którymi często się spotykamy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Ja od dziecka opiekowałam się rodzeństwem, kuzynami, bo mam dużą rodzinę. Potem obcymi dziećmi, w końcu dziećmi siostry. Ale wydaje mi się, że swoje to co innego i nic mnie na to nie przygotuje ![]() Edytowane przez Moniqa03 Czas edycji: 2021-12-31 o 08:47 Powód: błąd |
||
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracę brałam pod uwagę - od sierpnia 2020 miałam dostać umowę na czas nieokreślony, a tu Covid, cośtam i tak mnie załatwili, że zamiast na czas nieokreślony dostałam do maja 2022, z pełnym wykorzystaniem limitu umów terminowych ![]() (A w ogóle cześć, tak Was trochę podczytuję, ale się za bardzo nie odzywam, bo nastawiamy się raczej na ponowne starania w drugiej połowie 2023 - przez, nomen omen, moja sytuację z pracą. No chyba że trafi nam się niespodzianka w granicach lutego, może początku marca teraz, żebym wyrobiła się jeszcze podczas obecnej umowy, ale to umiarkowanie realne, bo jeszcze mi cykl nie wrócił.) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ostatnio było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby strach trochę bo mała różnica i dużo roboty, ale fajniej do pracy nie wracać i siedzieć z maluchem dłużej w domu. W sumie jak mniejsza różnica wieku to rodzeństwo jest trochę sobie bliższe. Więcej czasu spędzają razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
w 15 dc ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Miałam na studiach koleżankę, która była w ciąży na czwartym roku, potem urodziła i na piątym znów była w ciąży, bo tak chciała ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajoma zaszła w ciążę 3 miesiące po porodzie, dziewczynki urodziły się tego samego dnia z roczna różnica. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak cesarka to na pewno trzeba odczekać dłużej. A jak nie to pewnie do obgadania z ginekologiem. Nie wiem, nie znam się, nie mam dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno bardzo krótki odstęp zwiększa ryzyko porodu przedwczesnego i niskiej masy dziecka w drugiej ciąży. I tego bym się trochę obawiała, bo już teraz urodziłam przed czasem (chociaż oficjalnie w ciąży donoszonej, skończony 37 tydzień), małego kurczaczka (2560). Ginekologicznie nie wydaje mi się, żeby były u mnie jakieś przeciwwskazania, bo na kontroli tuż po połogu wszystko było praktycznie jakbym nie rodziła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas fajerwerki zakazane tzn sprzedaż , ale może będą na ulicy jakimiś ostatkami strzelać. Cytat:
Przy naturalnym nie mam pojęcia. Jakieś postanowienia na nowy rok ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O północy szampan, podziękujemy sobie za wspaniały, wspólny rok i pójdziemy spac. A jutro fugowanie xd Postanowień noworocznych brak. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Anastazja, Iza gratulacje
![]() Ja dziś zrobiłam test (@ powinna być jutro), chciałam się dzisiaj napić i mieć spokojną głowę, że mogę, albo się cieszyć, że nie mogę pić. I niestety negatywny ![]() Od razu mam pytanie, bo wiem, że się znacie. Cykle mam krótkie od zawsze, 24 dni. Żadnych opóźnień, zawsze jak w zegarku. Faza lutealna 14 dni. Myślicie, że tak krótkie cykle mogą mieć jakiś wpływ? Gin nic nie mówi, ale sama już nie wiem ![]()
I mad about the sea... Edytowane przez kitka_28 Czas edycji: 2021-12-31 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.