![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: Boomersi, iksy, millenialsi, pokolenie z....
to ogromny przywilej móc nie pracować przez jakiś czas w oczekiwaniu na lepszą ofertę. Ludzie potrzebują pieniedzy na bieżące opłaty, więc biorą co jest, byleby móc co nieco opłacić. Zresztą nie róbmy z zakładów pracy takich bezmyślnych tworów, zarząd jednak umie dobrze pensje kalkulować, żeby wyjść na swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiele firm, w szczególności tych mniejszych obsługiwane jest przez biura rachunkowe. Gdyby wpadła kontrola bez zapowiedzi, to i tak nie mieliby dokumentów do przejrzenia. Poza tym nie wiem, jak przypadku PIPu, ale przy kontroli z urzędu skarbowego muszą być obecne osoby uprawnione do reprezentacji, bo urząd skarbowy nie da pisma o kontroli pierwszej lepszej sekretarce. A takie osoby niekoniecznie są zawsze na miejscu w godzinach pracy firmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
BAN stały
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89126957]to ogromny przywilej móc nie pracować przez jakiś czas w oczekiwaniu na lepszą ofertę. Ludzie potrzebują pieniedzy na bieżące opłaty, więc biorą co jest, byleby móc co nieco opłacić. Zresztą nie róbmy z zakładów pracy takich bezmyślnych tworów, zarząd jednak umie dobrze pensje kalkulować, żeby wyjść na swoje.[/QUOTE]Doookładnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- [1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89126492]No i pracownik też był karany, teraz niby wprowadzono zmiany, ale wiadomo jak to jest z polskim ładem.[/QUOTE]Karany? Nie rozumiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz to się podobno zmieniło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie młode kobiety bardzo się postarzają ciężkim, często wręcz przerysowanym makijażem. Choć jakby trochę słabł ten trend, oby szybciej, ale było w pewnym momencie już naprawdę kiepsko. Blogerki ledwo 20 to letnie, wyglądały na mocno zakonserwowane 30+ . Obecnie ludzie są tez w swojej masie po prostu sporo grubsi, zwłaszcza młodzi, a to tez niestety dodaje lat wizualnie. Owszem jest moda na bycie fit, ale tak realnie to praktykuje ja nikły % ludzi, głównie z dużych miast.
![]() |
![]() |
#246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest inna moda, dostęp do różnego rodzaju zabiegów, kosmetyków. Ludzie inaczej żyją, większą wagę przywiązują do dbania o siebie, mają większe możliwości. No i mentalność jest inna. Kiedyś po 30 ludzie żyli inaczej, praca, dom, dzieci. Teraz myślę, że ta granica została przesunięta. Ludzie mają więcej luzu w sobie, są młodsi duchem, nie uważają, że czegoś im nie wypada. Myślę, że to też wpływa na postrzeganie. Cytat:
Znam realia. Wiem, że jak ktoś ma nóż na gardle to nie będzie wybrzydzał, ale to nie zmienia faktu, że to jest błędne koło. Jak do Janusza przyjdzie ktoś pracować na czarno za najniższą stawkę to Janusz będzie tak robił. Jak nie znajdzie żadnego pracownika będzie musiał to zmienić. [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;89126970]Inaczej to się raczej nie da. Wiele firm, w szczególności tych mniejszych obsługiwane jest przez biura rachunkowe. Gdyby wpadła kontrola bez zapowiedzi, to i tak nie mieliby dokumentów do przejrzenia. Poza tym nie wiem, jak przypadku PIPu, ale przy kontroli z urzędu skarbowego muszą być obecne osoby uprawnione do reprezentacji, bo urząd skarbowy nie da pisma o kontroli pierwszej lepszej sekretarce. A takie osoby niekoniecznie są zawsze na miejscu w godzinach pracy firmy.[/QUOTE] Dokładnie tak to działa. Dlatego te wszystkie kontrole to ściema, bo wszystkie dokumenty można niestety na szybko przygotować i jest cacy.
![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie oni w tych małych miastach znajdą dobrą pracę? W korporacjach, których tam nie ma? W małym mieście pracuje się u Januszy albo w budżetówce. Edytowane przez Alekto123 Czas edycji: 2022-02-22 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boomersi, iksy, millenialsi, pokolenie z.
...
Tak jest np u mnie - albo banki albo budżetówka albo janusze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Kathy Leonia
|
[1=1f523025fec1a137a503b95 38176c8d184ddfe4a_6265d68 40ddc6;89126957]to ogromny przywilej móc nie pracować przez jakiś czas w oczekiwaniu na lepszą ofertę. Ludzie potrzebują pieniedzy na bieżące opłaty, więc biorą co jest, byleby móc co nieco opłacić. Zresztą nie róbmy z zakładów pracy takich bezmyślnych tworów, zarząd jednak umie dobrze pensje kalkulować, żeby wyjść na swoje.[/QUOTE]
ja jak sobie teraz przypominam to zawsze jak już dostałam ofertę pracy to się zatrudniałam. Nie czekałam dłużej ;p wolałam mieć coś pewnego
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Wy potraficie czytam ze zrozumieniem, bo mam wrażenie, że nie ![]()
![]() |
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz dać im realną opcję zatrudnienia na niekjiowych warunkach i podejrzewam, że w tej kwestii pandemia zrobiła dla tych ludzi więcej niż jakikolwiek rząd w Polsce. Jak się nauczą czegoś przydatnego, to przynajmniej teraz mają szanse na niekijową pracę zdalną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiadomo, że nie tak się tak zrobić, że nikt takiej pracy nie weźmie, ale no jak nikt jej nie weźmie, bo mu warunki nie będą odpowiadać, to pracodawca będzie musiał je zmienić. Oczywiście tak teoretycznie, bo w praktyce, że nikt się na takie warunki nie zgodzi jest mało realne. Nie wiem co się tak tych małych miast czepiacie. W dużych wcale nie jest lepiej, bo jest więcej chętnych ludzi do pracy i zawsze się ktoś znajdzie na dane stanowisko.
![]() |
![]() |
#255 |
BAN stały
|
...
U mnie "jeszcze" lepiej- handel/usługi, a jak ten handel wygląda teraz w dobie pandemii, to nie chcę wiedzieć...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Jeśli jesteś kobietą i chcesz dobrze zarabiać w takich mniejszych miastach, to najlepiej jak masz bogatego męża albo rodziców, którzy Ci zapewnią/stworzą miejsce pracy. Tak to możesz pracować za minimalną lub niewiele więcej jako ekspedientka, itd. Jakiekolwiek szanse na lepsze zarobki, to tylko dla lekarek, ewentualnie - księgowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w małych jest problem z lepszą pracą, bo ilość takich miejsc jest ograniczona. Najlepiej jest mieć coś swojego chyba. Ale w większych miastach też nie jest tak, że każdy kokosy zarabia, ale jest zdecydowanie łatwiej.
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Nie powiedziałabym. Znalezienie pracy w duzym mieście to jest zwykle kwestia kilku dni bo tak są potrzebne ręce do pracy. W przypadku małych miasteczek nie majac znajomości sytuacja jest o wiele trudniejsza i bardziej ograniczona. No chyba, że z góry aplikujesz na kasę w pobliskiej biedrze, o ile maja wolne etaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
hakuna matata
|
...
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
...
No mogłoby już powiać dla odmiany nudą. Trudno, jakoś przeżyję rutynę i szarą codzienność. Atrakcji już wystarczy.
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.