![]() |
#241 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Cyferko
![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Przy karmnikach też nie widzę żadnego. Ale usłyszałam jakieś słabe ćwierkanie, więc siedzą po gniazdach. ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Niedługo Młodzi wstaną, bo jedziemy do mojego fryzjera. Tego wulgarnego. Chociaż ostatnio jakby ukulturalnił się. Sprawia wrażenie pasjonata fryzjerstwa i chcę aby zaproponował fryzurę Starszemu, która jeśli będzie im odpowiadać, będzie do ślubu. Starszy ma trudne włosy, w sensie samego stylu ich rośnięcia a nie struktury włosa. Chciałabym aby coś eleganckiego stworzył. TS jest już do ślubu gotowa, ma wszystko. Pozamawiała sobie z sieci, albo pojechałyśmy do sklepu, w którym wybrałyśmy najbardziej pasujące buty a do nich torebkę. Niesamowicie niekłopotliwa dziewczyna w tych sprawach. My dopiero będziemy ruszać z garniturem, bo mocno ogranicza nas czasowo syna praca. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-27 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Emmi czajnik super! Wystarczy wcisnąć pożądaną temperaturę i woda zostanie automatycznie podgrzana, a grzałka wyłączona w momencie jej osiągnięcia. Wreszcie herbatki będą prawidłowo parzone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Emmi to jak młoda ubrana do ślubu, to cała reszta z górki
![]() Dużo gości się spodziewacie? Z fryzjerem trzeba było się umówić? Teraz to chyba jedyna opcja, żeby być przyjętym. ------------------ Dziękuję Emmi ![]() Będę korzystać i cieszyć się nim. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-12-27 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jest mocno kameralnie. Niby Młodzi planują więcej gości zaprosić ,,później" na ślub kościelny z weselem, ale mam jakieś przeczucie, że na tym cywilnym się zakończy. A jak kiedyś tam będzie drugi to też kameralnie. Nieważne. Ich wspólna droga, ich decyzje. Strój Panny Młodej też bez jakiegoś starodawnego szału. Stosowny do okoliczności ale przemyślany finansowo.
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-27 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem
![]() Czas pokaże, tak jak mówisz ich decyzje. Dla Ciebie brawo, że ze zrozumieniem do tego podchodzisz ![]() Widzę, że młodzi mają ogromne wsparcie od rodziców ![]() ------------------------- Muszę wyjść po pieczywo na śniadanie. Na święta kupiłam dwa bochenki, wystarczyło, ale dzisiaj trzeba dokupić. No i koniec miesiąca, roku, nurkuję w zestawieniach. Ech, to był najkrótszy miesiąc w roku, nie wiem kiedy zleciał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Mój dom właśnie wstał. Ale zaraz, zaraz... jaki to właściwie dzień tygodnia mamy...?? ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Już wiem. Skoro Cyfercia mówi, że mamy piątunio, to tak widocznie jest. Mania z prezentów baaardzo zadowolona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Nie wiem czy zauważyłyście, ale wczoraj przed południem był problem z dostaniem się tu do nas. Wyskakiwał komunikat, że serwer padł. Na całe szczęście wszystko wróciło do normy.
Ufff... jaka ulga... ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Emmi, wspaniały czas dla Młodych. Te przygotowania to niezapomniane wspomnienia na całe ich życie. ❤️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
świetny ten Twój podgrzewacz. Przydatny mocno, a do tego bardzo ładny. ===== Aniu, może i ja o spieniaczu pomyślę. Też lubię kawkę z takim puszystym mleczkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Dzień dobry. Rano też miałam problem z odgadnięciem, jaki to dzień? Wróciłam ze sklepu, wybrałam sobie sporo oddalony, trochę kroczków zrobiłam. Ludzie obudzili się i mam ruch ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Tak, wczoraj zauważyłam błąd na stronie, który wskazywał na przeciążenie serweru. Ale długo to chyba nie trwało? Dzisiaj jest wszystko ok. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Adusia, jakie ja piękne filmy wczoraj obejrzałam na N Ech, jeszcze dzisiaj przeżywam. "Cztery dobre dni" "Batalion 6888" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Nie wiem czy ja Wam o tym opowiadałam.
Sikorki do nas zaczynają wracać. Latem wycięto pobliskie drzewo, na którym sroki miały swoje wielkie gniazda. Te sroczyska przepłaszały mniejsze ptaszki, w tym właśnie sikorki. No i w Święta Mania zauważyła, że sikoreczki skaczą po naszej balkonowej barierce. Nie miałam w zamrażarce słoniny dla nich, więc na sznureczku wywiesiłam kabanosy. Jeszcze nie widzieliśmy czy częstują się tymi kiełbaskami. Trzeba koniecznie słoninę kupić dla małych głodomorków. ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cyfereczko, "Cztery dobre dni" "Batalion 6888" już notuję... dziękuję... ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-12-27 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Adusia ptasi raj masz.
Jak będziesz w Action na stoisku z karmą są kuleczki z ziaren dla ptaków, gotowe do zawieszenia, parę złotych kosztują. Polecam, ptaszki uwielbiają je ![]() O, takie coś: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry ❤
Tez kupuje te kulczki w action. Chociaz teraz po jowym roku mam zamiar zamowic na allegro. Cena batdziej korzustna. Pozniej wpadne do Was na kawke. Na razioe czasu brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Hej Ania
![]() Leć, będziemy tu ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Chyba odłożę koniec miesiąca, brak koncentracji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Kurka, czytam tak:
chyba odłożę koniec miesiąca, brak konkurencji. No i mocno zastanawiam się co ma konkurencja do papiekowo/internetowego podsumowania miesiąca i całego roku. Czytam raz jeszcze... i nic do głowy nie przychodzi... Hahaha... widzisz Cyferko, nie tylko Tobie brakuje koncentracji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Adusia też tak mam czasami, zabawnie jest, jak się kapnę. Dzisiejsza aura dodatkowo ciężka. Jest mrocznie. Mżawka, będzie źle, jak to podmarznie. ----------------------- Kotki dopatrzone ![]() Dziewczynka razem z mamą spędziły święta w mieszkaniu dzieci. Synowa wraca dopiero we wtorek, a syn dzisiaj, ale tylko po torbę podróżną, bo wyrusza w trasę. Wszyscy wspólnie postanowili, że goście zostaną w mieszkaniu ile to będzie konieczne. --------------- Adusia Batalion 6888 na faktach, bardzo przejmujący film, ileż niesprawiedliwości na tym świecie, dyskryminacji ze względu na kolor skóry, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
4 pory roku i ja piąta
|
Też mam tego typu kulki. Kupuję w jednym sklepie, jednej firmy, bo te kulki mają różne nieciekawe historie, więc się pilnuję. Te co kupuję są bezpieczne dla ptaków. Dzisiaj zaczepiłam kolejne, bo wisiała sama siateczka. Mają apetyt.
Adi ![]() Cyferko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
4 pory roku i ja piąta
|
My wczoraj z MM mocno przykleiliśmy się do wersalek i nie wchodziłam na kompa więc nie wiedziałam, że coś się zadziało. Ale i na Zagrodzie ktoś o tym pisał, więc to raczej coś całościowego. Mam nadzieję, że to nie wróży nic niedobrego.
![]() --------------- Powiem Wam, że tak mi dobrze z tym wolnym, że nie śpieszy mi się z Nowym Rokiem. Może to przez tą pogodę bez słońca? Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-12-27 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Jestem, wpadam na kawusię
![]() Kogury oporządzone, później wylądują w zamrażarce. Na obaid na szybko krokiety, naleśniki miałam już gotowe i farsz. Więc szybka robota. Teraz czas w końcu na pierwszą dzisiaj kawę. U nas też zaczęło mżyć. Paskudna pogoda, do tego jakis wiatr sie zerwał. Zmarzłam, bo taka pogoda zrobiła sie jak robiłam ostatniego koguta. A ostatni był stary, więc największy. Cyferko, ja też chodzę teraz do kotków je dokarmiać ![]() ![]() Emmi, a co było nie tak z tymi kulkami dla ptaków? ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Oj, mi też dobrze z tym wolnym. Zero szkoły, przedszkola, terapii, fizjoterapii i takich tam. Jedynie wizyty u weta. Ale teraz dopiero jedziemy 7 stycznia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Emmi różności dzisiaj.
Dzieci były młodsze, potem starszy syn zajechał w drodze powrotnej do siebie i tak dzień zleciał. Młodszy S podłączył mi nową podświetlaną klawiaturę do kompa. jest taka, jaką oczekiwałam ![]() ---------------------------- Łatka śpi jak zabita, każdy ją wygłaskał i potrzymał na rękach, och jak dobrze ![]() była prawie przez cały czas. ------------------ Na co zwrócić uwagę przy zakupie kulek dla ptaków? Nic nie słyszałam, że któreś mogą zaszkodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
O nie! Ja przygotowania do ślubu wspominam nie koniecznie dobrze. Najlepiej wspominam jak juz było po
![]() ![]() Niby ja miałam mocno kameralnie. Bo na cywilnym byłam ja z mężem, plus świadek z żoną i świadkowa. Na kościelnym było aż 15 osób i dla mnie o 13 za dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Ania i co teraz z tymi kogutami?
Koguty się je? Fajnioe, że macie wolne od tego co wspomniałaś ![]() ----------- Oj też nie lubię być na świeczniku ![]() ![]() Teraz przygotowania są zupełnie inne, prawie wszystko zleca się innym, kiedyś trzeba było o wszystko samemu zadbać. Było, minęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, oczywiście że koguty się je
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu cieszę się, że dzisiaj normalny dzień, że do pracy zeszłam
![]() Miałam dosyć wczorajszego bimbania ![]() ------------------- Ania, nie wiedziałam o kogutach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Ania czyli ktoś wyjechał, a ty opiekujesz się kotkami? Dopiero załapałam. Fajnie mieć taką pomoc sąsiedzką, albo koleżeńską, człowiek spokojniejszy, jak zwierzątka będą miały nadzór. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-12-27 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Tak, znajoma wyjechała na święta i wróci na nowy rok. Zawsze jej doglądam kociaków jak wyjeżdża. Dla mnie problem żaden, a ona spokojna że kotki nie głodują.
Cyferko, czyli nabyłaś nową wiedzę o kogutach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Ania robiłaś z dziewczynkami Cake pops ?
Świetna słodka przekąska, nie przepadam za słodkościami, ale te zrobiła synowa, pychotka! A jak pięknie wyglądają ![]() ----------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
To zdjęcie z Ani przepisu.
----------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Cyferko, nie robiłam. Chociaż są przeciez takie proste. Dla mnie to po prostu bajaderki, ziemniaczki czy jak tam jeszcze zwą. Tyle, że z dodatkiem maskarpone a nie powidła. Ale kurde...dzięki za pomysł, muszę zrobić z moimi dziewczynami w ten sposób
![]() ![]() ![]() Pa Cyferko, leć odpoczywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Łoj, mateńko... byłam dzisiaj w mieście aż trzy razy...
Najpierw z B. wybrałyśmy się na babskie zakupy. Ponad dwie godziny chodziłyśmy sobie we dwie. Jakieś tam głupotki kupiłyśmy dla siebie. Po obiedzie już we trzy (Mania, B i ja) pojechałyśmy do Action. Mania za kasiorkę od Mikołaja wybrała sobie między innymi słuchawki bezprzewodowe. U pani z obsługi upewniłyśmy się, że są bez kabelka. Po powrocie do domu i odpakowaniu z pudełka, naszym oczom ukazał się kabelek. Buuu... ![]() No więc znowu musiałyśmy w autobus i kierunek Action. ![]() Pani szefowa zmiany przyjęła od nas niechciane słuchawki i poszła z nami dobrać takie, które Mani będą odpowiadały. Niedawno wróciłyśmy. Ufff... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-12-27 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.