Seks a spowiedź - zbiorczy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Pokaż wyniki sondy: Czy dostałeś/aś rozgrzeszenie na spowiedzi z nieczystości przedmałżeńskiej?
Tak, dostałem/am rozgrzeszenie 268 81,21%
NIe, nie dostałem/am rozgrzeszenia 62 18,79%
Głosujący: 330. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-13, 08:44   #241
mela777
Przyczajenie

Dot.: Jak się spowiadacie z seksu?

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
moze to ostre ale nie rozumiem jak mozna sie zajmowac ,myslec o takich rzeczach bedac myslacym czlowiekiem i na dodatek wierzyc w opowiesci piekielne.
No właśnie dlatego,że jestem myślącym człowiekiem myślę o piekle,a nie bezmyślnie żyje hulaj duszo piekła nie ma.I wcale nie musisz w nie wierzyć diabłu właśnie o to chodzi żebyś w nie nie wierzyła w ten sposób wykupuje Twoją duszę,aby ją tam zaciągnąć.Niestety kiedyś sie przekonasz,że ono jest niestety istneje.Z tym,że Bóg dla Cebie przygotował Niebo,ale to Twój wybór gdze idziesz.Pozdrawiam
mela777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 10:06   #242
bluegirl85
Raczkowanie

GG do bluegirl85

Ja do spowiedzi nie chodzę, ale jeśli kiedyś pójdę to nie będę spowiadać się z seksu Primo - kocham mojego Mężczyznę i to jest też wyraz tej miłości. Secundo - nie żałuję ani jednej sekundy spędzonej z Nim. Tertio - to jest straszzznie przyjemne i relaksujące
Stary 2007-05-13, 12:45   #243
olenka2303
Raczkowanie

GG do olenka2303

ja sie nie spowiadam wiec mam spokoj ale jakbym sie spowiadala to bym ten fakt zataiła
moja znajoma kiedys sie z tego wyspowiadala i ksiadz sie jeszcze pytal gdzie ile razy w tygodniu i czy zaluje kolezanka uciekla z placzem od konfesjonału wiec moze zachowajmy to dla siebie
olenka2303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 12:48   #244
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Prawda? Nie zawsze musimy być tacy do przodu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 15:44   #245
panna_migotka_86
Raczkowanie

Nie chodzę do spowiedzi, więc nie mam tego problemu

Notabene wg mnie miłość ( więc i sex również ) nie może być grzechem. Oczywiście jeśli jest to stały partner, którego kochamy, a nie przygodne numerki w dyskotece.
panna_migotka_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-13, 15:53   #246
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa co mówicie w konfesjonale? czy ksiądz zadaje wam jakies dodatkowe pytania? Ja ciągle mam stracha żeby na mnie nie nakrzyczał, bo jest troche wybuchowy
To ksiedzu wolno byc wybuchowym w czasie realizowania zadan duszpasterskich?

Co do pytania glownego w temacie w watku - ja sie z niczego nie spowiadam, nie uznaje instytucji spowiedzi.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-14, 07:50   #247
Jula
Zakorzenienie

Popieram Paulę.
Poza tym dzieciom robi się pranie mózgu, potem w wieku dorosłym wierzą w niebo, piekło i inne czary-mary:
Cytat:
I wcale nie musisz w nie wierzyć diabłu właśnie o to chodzi żebyś w nie nie wierzyła w ten sposób wykupuje Twoją duszę,aby ją tam zaciągnąć.Niestety kiedyś sie przekonasz,że ono jest niestety istneje.
.
A potem drżą ze strachu, gdy muszą gadać obcemu facetowi o tym, co naturalne.
Nie czuję się lepsza od psa czy kota ponieważ uważam, ze jesteśmy po prostu częścią natury, przyrody, umieramy, rodzimy się i tyle - dla niektórych to za mało i marzą o nieśmiertelności i raju.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-14, 08:00   #248
noe1988
Raczkowanie

GG do noe1988

a mnie się zdaje, że bez sensu jest takie komentowanie: wierzysz w to, nie wierzysz w to - dziwny jesteś, bo to bajeczki. Każdy ma prawo wierzyć w to co chce, jeśli mu to daje satysfakcję, to w czym problem? Chyba nikogo obok to nie krzywdzi?

Co do tematu, nie mam takiego problemu bo nie mam TŻ-ta ;P
Stary 2007-05-14, 17:46   #249
monis276
Raczkowanie

ja zawsze mówie że...robiłam rzeczy nieskromne
dobre nie? ale tak logicznie myśląc to lipa tak chodzić i sie ciągle z tego spowiadać bo co pójde w niedziele do kościoła a w tym samym dniu zgrzesze... to po co sie z tego spowidać
monis276 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 09:11   #250
Alvesta
Zakorzenienie

generalnie nie spowiadam się.
Przed ślubem miałam stracha, że ksiądz coś mi powie niemiłego w konfesjonale, bo często tak bywa... Więc na pierwszy ogień wysłałam TŻ-ta zobaczyłam że wychodzi zadowolony to dopiero poszłam. Ksiądz nawet się nie zająknął na ten temat, zrobił jedynie krótki, ale przyjemny wykładzik na temat małżeństwa, że mamy się wspierać, szanować itd, itp. Kamień z serca
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-16, 13:40   #251
Enaffi
Wtajemniczenie

Tak raz sie spowiadalam z tego i trafilam na okropnego ksiedza powiedzialam to slowo szybko i nieco szybciej, ale ksiadz wychwicił i rozwinol temat, katastrofa nigdy nie wysłuchalam takiego wykladu moja spowiedz trwala jakieś 20 min malo tego za mna kolejka to byla spowiedz przed świetami wiec ludzi multum,każdy odchodzil z konfesjonału po max 5 min ,odchodzac od niego wyobrazalam sobie co ci ludzie mysla o mnie co ja za grzechy mialam
Enaffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-17, 11:43   #252
Roxette
BAN stały

GG do Roxette

jestem juz po ślubie
a przed ślubem cholerka już nie pamiętam czy sie z tego spowiadałam

w każdym razie gdybym tylko usłyszała coś na swój temat wyznajac ten grzech to od razu bym powiedziała księdzu, co o nim myślę

zgadzam sie z Wami, jakie morały ma prawić ksiądz, który sam grzeszy
proboszcz z mojej parafii ma dorosłą córkę, cos mi się wydaje, ze równie dbrze i ja bym mogła zasiaść w tym konfasjonale
Roxette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-17, 22:44   #253
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Naprawdę w to wierzysz?
tak

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
wychodzi katolickie wychowanie i opowiesci ksiezy na religii o diablach i piekle .przerazajace.

co tam ze moge umrzec ,ze moze mnie ktos zamordowac najwazniejsze to umrzec dziewica zeby nie byc potepionym.

wez jeszcze pod uwage ze byc moze nie ma nic po smierci a opowiesci kosciola to tylko po to aby kontrolowac ludzi ,ze potepieniem bedzie zjedzenie przez robale w trumnie.

moze to ostre ale nie rozumiem jak mozna sie zajmowac ,myslec o takich rzeczach bedac myslacym czlowiekiem i na dodatek wierzyc w opowiesci piekielne.
Tak zostałam wychowana, że wierze w te opowieści. pozostawiam jednak każdemu prawo do zachowywania sie zgodnie ze swoim sumieniem

Wiem, ze moje smiertelne ciąło zjedzą robaki, że może się zdarzyc tak, ze po śmierci nie ma niczego - ok, ale czy w takim wypadku coś tracę starając sie żyć zgodnie z duchem KK? Nie sądze.

Pozatym nie rozumiem co ma inteligecja człowieka do wyznawanej przez niego religii ? Wybacz,a le nie widzę najmniejszego związku.
Stary 2007-05-18, 14:00   #254
magda_222
Zadomowienie

GG do magda_222

Ja sie nie spowiadam z tego. Ostatnio od jakiegos roku w ogole sie nie spowiadam, bo nie wierze w spowiedz. Do Koscioła chodze, wierze we wszystko, oprocz spowiedzi.

NASZ DZIEŃ :
magda_222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 21:16   #255
Youngy
Raczkowanie

Następna wierząca ale...
Ktoś już tu użył takich fajnych słów (nie pamiętam dokładnie, a nie chce mi się szukać): Wiara/Religia to nie supermarket - bierzesz co Ci się podoba. Mam powody sądzić (i tu nie chodzi tylko o jedna konkretna osobę), że ludzie odchodzą z KK nie tylko przez "złych niedobrych grzesznych duchownych" ale i przez takich ludzi.

A tak do tematu to ostatnio byłam u spowiedzi 5 maja i nie wspomniałam nic o seksie, bo nie musiałam :P
Youngy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-18, 21:30   #256
agatkaz88
Zakorzenienie

ehhhhh. az mi sie na takie refleksje zebralo... kiedy to ja ostatnio sie spowiadalam . oj dawno .. juz nawet nie pamietam tych formulek. ciekawe czy jeszcze kiedys w życiu bedzie mi to potzebne .. ale watpie, bo ja niestety w taka niby spowiedz przed ksiedzem nie wierze, zwlaszcza po tym co ostatnimi czasy dzieje sie w kosciele..jak ktos naprawde zaluje to niech spowiada sie szczerze przed Bogiem.

ale wracajac do tematu. jesli chodzi o sex, to nie rozumiem jak mozna sie spowiadac za cos skoro sie tego nie żaluje , no chyba, ze sie zaluje wtedy to zwyczajnie - żałuje, ze uprawialam sex przedmalzenski .. i tyle .
Stary 2007-05-18, 21:32   #257
truskaffka
Zakorzenienie

hm...nie rozumiem dlaczego mam sie z tego spowiadac... skoro sie wyraznie mowi:
" za grzechy zaluje..obiecuje poprawe"
no a my przeciez tego nie zalujemy skoro to robimy...i sie raczej nie poprawimy hehehehe...wiec po co siebie i ksiedza oszukiwac
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 22:19   #258
moonshadow
Raczkowanie

Cóż a ja wyznaję buddyjską zasadę: Żyj tak, aby nikt przez ciebie nie cierpiał.
Nie chodzę do kościoła, do spowiedzi też nie... A Bóg chyba dawno temu uciekł od tego świata bo nie przewidział co się z nim zrobi. Takie jest moje zdanie, sex z moim TZ jest dla mnie czymś pięknym, nikomu nie dzieje się krzywda przez to.
I tak jest mi dobrze

moonshadow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-19, 22:35   #259
madzia_g
Zakorzenienie

ja jak jeszcze chodzilam do spowiedzi to mowilam ze wspolzylam ale jakis czas temu zrozumialam ze bez sensu chodzic do spowiedzi jak nie zaluje i wiem ze dalej bede to robic nie rozumiem dlaczego sex z osoba ktora sie kocha to taki straszny grzech... to piekne przezycie. nie wiem po co chodzic do spowiedzi to bez sensu... a nie uznaje zatajania wspolzycia bo tak czy siak przy zatajeniu grzechu- a to oficjalnie jest grzech to spowiedz jest niewazna a skoro jest niewazna to po co chodzic??

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2007-05-20 o 11:26
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 12:40   #260
iwciunia
Zakorzenienie

Nie czytałam całego wątku, więc może ktoś już o tym wspominał... Wiele z was pisze o wierze i praktykach religijnych, ale czy zdajecie sobie sprawę z tego, że jeżeli współżyjecie przed ślubem (kościelnym, bo oczywiście sam cywilny jest wielkim grzechem ) to znaczy, że nie jesteście już praktykującymi katoliczkami?? Wiele moich koleżanek uważa się za praktykujące, a oczywiście uprawia sex przedmałżeński i nie spowiada się z niego, tłumacząc sobie, że przecież tego nie żałują, więc po co się spowiadać To jest tak jak napisała któraś z was, nie można sobie wybrać elementów, które nam odpowiadają i dopasować je pod siebie...

Ja do kościoła chodzę sporadycznie, tylko wtedy kiedy mam jakiś 'powód' I nawet jeśli to brzmi 'okropnie' i koleżanki z 'różańcami' w rękach to krytykują, robię to dla siebie, tylko i wyłącznie. Do spowiedzi nie chodzę, nie czuję potrzeby opowiadania jakiemuś facetowi o moich niecnych uczynkach Nie wierzę w diabły i ogień piekielny Za praktykującą katoliczkę oczywiście się nie uważam.
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 18:33   #261
Abi81
Raczkowanie

GG do Abi81

nieaktualne

Edytowane przez Abi81
Czas edycji: 2013-02-10 o 21:07 Powód: nieaktualne
Abi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 09:54   #262
mela777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Abi81 Pokaż wiadomość
Witam
Do kosciola w ogole nie chodze, wyjatki: sluby, pogrzeby, chrzty. Spowiadalam sie ostatnio przed chrztem starszego synka.
Sex uprawialam przed slubem, malo tego - zaszlam w ciaze Wzielam slub koscielny, bo mi to naprawde nie przeszkadza, a rodzina meza jest bardzo wierzaca.
Kiedys jak bylam jeszcze dziewica wyspowiadalam sie z tego ze podrywalam duzo chlopakow jednego wieczora tylko po to zeby ich szybko rzucic (odgrywalam sie na facetow po tym jak rzucil mnie taki jeden w ktorym bylam zakochana). I wiecie co mi powiedzial ksiadz: "Nie zachowuj sie jak materac!" I po co tu sie spowiadac jak taki stary dupek zrobi z ciebie @#$%^&* ??? Nigdy wiecej nie spowiadalam sie juz z "tych spraw", jedynie przed slubem, bo bylam juz w ciazy, ale ksiadz byl mlody, mily, za tydzien mial udzielic nam slubu wiec nie robil problemow. Teraz jestem juz mezatka wiec mi to rybka
Ale do spowiedzi i tak nie chodze, ani do kosciola a kosciol mam blisko bo wystarczy jedynie przejsc przez ulice
To jeśli z Ciebie taka bohaterka to po co w ogóle poszłąś do spowiedzi przed chrzetem synka .Jeśli nie wierzysz to po co ta obłuda Bo człowiek,albo szczerze wyznaje swoją wiarę,albo szczerze zapiera się jej .Są tylko 2 drogi szeroka,która wiedzie na zatracenie i wąska,która wiedzie do Nieba.Poza tym piszesz o swoich sukcesach seksualnych,że bawiłaś się chłocami jak to byłoby coś dobrego.Zastanów się ,czy rzeczywiście dobrze postępowałaś.Bo ja kiedy popełnię coś złego bardzo,ale to bardzo żlesię czuję i nie moge innym czynić krzywdy
mela777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 16:55   #263
styska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mela777 Pokaż wiadomość
To jeśli z Ciebie taka bohaterka to po co w ogóle poszłąś do spowiedzi przed chrzetem synka .Jeśli nie wierzysz to po co ta obłuda Bo człowiek,albo szczerze wyznaje swoją wiarę,albo szczerze zapiera się jej .Są tylko 2 drogi szeroka,która wiedzie na zatracenie i wąska,która wiedzie do Nieba.Poza tym piszesz o swoich sukcesach seksualnych,że bawiłaś się chłocami jak to byłoby coś dobrego.Zastanów się ,czy rzeczywiście dobrze postępowałaś.Bo ja kiedy popełnię coś złego bardzo,ale to bardzo żlesię czuję i nie moge innym czynić krzywdy
Ale Abi81 przeciez napisala, ze byla wtedy dziewica i bawila sie chlopakami tak jakby z zemsty,to sukcesami sexualnymi nie mozna chyba tego nazwac.
styska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-21, 17:41   #264
madzia_g
Zakorzenienie

a co w sytuacji takiej ze zaluje ze wzgledu na Boga, ze Go ranie i mi jest naprawde przykro, ze tak zrobilam. ze wzgledu na Niego mi przykro. to jest zal... ?tylko, ze nie zaluje ze wzgledu na TZta...nie wiem jak to pogodzic wiec nie chcodze do spowiedzi a jak nie chodze do spowiedzi to ciagnie sie za tym nastepny lancuszek konsekwencji.. np jak nie moge chodzic do komunii to juz nie mam motywacji zeby chodzic do kosciola itd... a co do slubu to jest wazny bo wtedy juz sie nie zyje w grzchu. ja nie chce do konca zycia zyc w grzechu i planujemy z TZ slub. to co jest teraz to taki okres przyjesciowy i jak pisalam wyzej wole nie chodzic do spowiedzi niz isc i zataic wspolzycie bo grzech jest nadal i jeszcze wiekszy bo klamanie przy spowiedzi wiaze sie z tym, ze chodze do komunii beda z grzechem ciezkim niewsyspowiadanym... uznaje to za grzech ale nie wiem czemu jest to uznawane za grzech

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 17:48   #265
ethlinn
Przyczajenie

ojjj potwornie trudny to temat.... ja przez ten problem właśnie odsunęłam się od Kościoła... jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że mogę po prostu pominąć ten "niewielki" grzeszek przy spowiedzi... paradoksalnie - byłam (jestem?) na to zbyt wierząca. teraz czasem zaglądam do kościoła, ale sama nie wiem - czy już czuć się potępioną za całe to wielkie złooooooo czy może to jednak jest trochę inaczej, że jeśli cała reszta jest w miarę w porządku, to jakoś ucieknę przed piekiełkiem a tak poważnie - przecież to coraz powszechniejsze zjawisko, że ludzie niby mocno wierzący seks przedślubny uważają za rzecz normalną, a siebie - za gorliwych katolików. bardzo to sprytne: i wilk syty, i owca cała, że tak powiem
ethlinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 18:19   #266
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez ethlinn Pokaż wiadomość
bardzo to sprytne: i wilk syty, i owca cała, że tak powiem
Jeśli się po śmierci dowiedzą, że faktycznie piekło z niebem i panem Bogiem istnieją, to wątpię, żeby ich własne wewnętrzne przekonanie, że są dobrymi gorliwymi katolikami - cokolwiek pomogło . Grzech zostaje i koniec

Tak ogólnie, to czytam sobie ten wątek i mnie fascynuje. I - to chyba dobre słowo - bawi. Bawi mnie obserwowanie, jak osoby uprawiające seks przedmałżeński i jednocześnie zarzekające się, że są katoliczkami - próbują jakoś usprawiedliwić to co robią, stosują zasady "własnej" religii wybiórczo, wybielają, stwierdzają, że "one tego nie uważają za grzech" - jakby mogły sobie same o tym decydować...
No naprawdę... Dla mnie to hipokryzja i tchórzostwo.
Odwagą byłoby dla mnie trzymanie się zasad własnej religii (kiedy się deklaruje, że się tę religię wyznaje). Albo przyznanie, że wcale się praktykującą katoliczką nie jest. Wóz albo przewóz

Religia to nie supermarket... - podoba mi się to powiedzonko
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 18:26   #267
moonshadow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Religia to nie supermarket... - podoba mi się to powiedzonko
Święte słowa dlatego ja kościół omijam z daleka i nie wierzę w Boga, bo nie przekonuje mnie ten cały katolicyzm. A niektórzy powinny być bardziej krytyczni wobec siebie...

moonshadow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-22, 18:39   #268
magda_222
Zadomowienie

GG do magda_222

Cytat:
Napisane przez Youngy Pokaż wiadomość
Następna wierząca ale...
hmm... nie zycze sobie takich komentarzy.
Jesli Bog istnieje ( i wierze w to) to wie jakie bledy popełniam i moge wyspowiadac sie przed Nim. Nie potrzebny mi posrednik w postaci Ksiedza.
Chodze czesto do Koscioła, modle sie codziennie. Mysle, ze nikogo specjalnie nie skrzywdziłam wiec wypraszam sobie takie komentarze na moj temat, bo nie masz pojecia ani o mnie ani o mojej wierze.
I taka rada na przyszłosc najpierw przeanalizuj siebie, swoje postepowanie a pozniej krytykuj innych i ich pouczaj. I troche tolerancyjnosci Ci rowniez nie zaszkodzi.
Pozdrawiam! :kwiatek:

NASZ DZIEŃ :
magda_222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 18:43   #269
Abi81
Raczkowanie

GG do Abi81

mela777 moze tak najpierw przeczytaj cos dokladnie a potem oceniaj czyjas wypowiedz
Mialam 16 lat i sie zakochalam - tak to bardzo zle... o ja grzesznica
Chlopak zerwal bo tata mu powiedzial ze dziewczyny tylko wykorzystuja i czekaja na ciaze aby uwiazac nieszczesnika

Edytowane przez Abi81
Czas edycji: 2013-02-10 o 21:09 Powód: nieaktualne
Abi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-22, 19:11   #270
rmiecia
Raczkowanie

Ja przed ślubem na spowiedzi nic nie powiedziałam o seksie, natomiast mój mąż tak i został przez księdza przyrównany do zwierzęcia czy jakos tak. Nie musze dodawac, jaki dzis mamy stosunek do koscioła. I nie przeszkadzałoby mi to wcale, gdyby nie fakt, że nasze dzieci robią się duze, niedługo komunia, a ja nie wiem, jak wszczepic im "katolickośc" i sympatię do kościoła, gdy sama nie uczestniczę (buddyzm). Katolicyzm to dziś religia narodowa i ten, co się wyłamuje, ma ciężkie życie. Bo chrzest musi byc, komunia, bierzmowanie i cały ten zestaw. Tym bardziej, że moje przekonania są nieco inne niż obowiązkowe katolickie. Albo będę hipokrytką, albo zacznę walkę z wiatrakami, na którą nie wiem, czy mam siłę.
rmiecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości