|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: od 1 marca 2007r ZACZYNAM!!!
Cytat:
Wow! Super gratuluję Oby tak dalej Mam nadzieję,że ja też niedługo doczekam się tego pierwszego kilograma...
|
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też chyba będę musiała sobie powiesić jadłospis na lodówce.. chociaż podejrzewam, że gdybym mieszkała sama znacznie łatwiej by mi było.. a tak to a to" zamówimy pizzę", "no zjedz ciastko bo się obraże", ech ;P Poza tym non stop znajduję jakieś "niedozwolone" produkty w lodówce i szafkach Staram się nie poddawać
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
I ja się nie poddaję!
U mnie najgorzej ze słodyczami jest wieczorem.
|
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
już długo ( i z wielka przyjemnością) przegladam to forum i czytam opinie na KWC ale dopiero dziś zdecydowałam sie sama napisac...Wiem że troche pózno, ale postanowiałam schudnąc te pare kilogramów i wierze że z Wami mi sie uda Przyjmiecie mnie jeszcze? Tak od kilku dni staram sie juz mniej jeść i narazie czuje sie świetnie ! Moja dieta to:Śniadanko: jogurt naturalny(200 g) z musli, siemiem lnianym i otrebami pszennymi + zielona herbatka II śniadanie: jabłko, wasa, lub bułeczka wieloziarnista z białym serkiem/czasami zółtym/ i pomidorkim lub dżemem (niskosłodzonym!), marchewka obiad: troszke (ok. 150 g) gotowanego indyka/kurczaka + duzo surówki (kupuje w sklepie różne rodzaje z firmy Grześkowiak i dla mnie sa pyszne )kolacj- biały serek, kefir, wafel ryżowy...jakis owoc, warzywko, albo figi suszone - ogólnie na co mam ochote w małych ilościach no i przez cały dzien duzo wody i zielonej herbatki co wy na to dziewczyny? pozdrawiam
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też żyję, powtarzam sobie że się po prostu zdrowo odżywiam, bo samo słowo "dieta" lub "odchudzanie" wywoluje u mnie odruch obronny i głód
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja wlasnie jem owoce i to mnostwo w ciagu dnia i wieczorem, w nocy ze 2 kilo w sumie zjadam i mi to zupelnie nie przeszkadza a wrecz wydaje mi sie , ze pomoglo mi to schudnac, teraz tylko utrzymuje ta wage, zreszta zrezygnowalam ze slodyczy, z chipsow z wszystkiego co smaczne a niezdrowe to przynajmniej owoce jem kiedy tylko mam ochote i ile dusza zapragnie .A tak poza tym to witam dietetyczki
|
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wiadomo co jednym szkodzi drugim pomaga,
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Wandzia, a mi się wydaje że to troszkę malutko - ale nie jestem specjalistką ds żywienia, więc może niech jeszcze dziewczyny, które bardziej się na tym znają coś napiszą
![]() Natomiast co do Agniesi problemu, to wiem, ze taka wieczorna chęć na słodycze może być spowodowana zbyt małą ilością kalorii w ciągu dnia... właśnie jem obiadek składający się z serka wiejskiego, 4 kanapek z wasy z jakimś twarożkiem i ogórkiem, oraz paru herbatnikow (:/) ..niestety dziś znowu brak czasu na przygotowanie czegoś sensownego na ciepło :/ a od jutra siłownia!!
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj skręcalo mnie co chwile z glodu ale jakos wytrwalam
![]() sniadanie - Nestle Fitness z owocami+ mleko 1,5%+ banan+ garść słonecznika 2 sniadanie - jogurt naturalny ze zbożami + orzechy włoskie, laskowe + słonecznik obiad - zupa brokułowa podwieczorek - 2 kanapki chleba razowego z wedlinka i pomidorem kolacja - 100g serka wiejskiego z kawalkiem pomidora Wlasnie jem kolacje i jestem glodna musze sie napic duzo herbaty zeby oszukac żołądek
|
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zjadłam 1490cal +- 100cal (wliczam kolacje którą mam w planach na 20.00 xD
Myślę ze jest ok... nie jestem głodna... i nie katuje sie... tylko przydałoby sie poćwiczyc.... a tak mi sie nie chce... no ale mus to mus.... idę
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Moje Drogie
![]() życzę Wam takich rezultatów jak u mnie. Z 62 już zawędrowałam na 59,8 może w miesiąc.Nie jest to jakiś zaskakujący wynik, ale moja waga się stabilizuje oraz sukcesywnie zmniejsza. A to tylko zmiana sposobu żywienia na zdrowszy i rezygnacja ze słodyczy I powiem Wam szczerze, że wcale nie mam na nie ochoty. Tydzień już nie jem i zgrzeszyłam 'z tych słodkich rzeczy' tylko raz - landrynką |
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
No ja słodyczy nie jem od ponad 60 dni anic mi nie ubyło ani na wadze ani w cm...
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I dopiero teraz zauważyłam na czym zyskiwałam ten tłuszcz! Na tych białych czekoladach, na tych gorących gęstych czekoladach do picia, na tych makabrycznie tuczących cukierkach, ciastach, ciasteczkach, babkach. Na tych karmelowych badziewkach bez których się obejść nie umiałam. Na tych batonikach nadziewanych... tiaa.A teraz do sklepu wchodzę po grapefruita i chudy twarożek, a potem przy kasach (gdzie zazwyczaj są batoniki i inne niecne rzeczy) jem oczętami
|
||
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
a ja i tak bez słodyczy nie moge sie obejsc... raz na jakis czas grzeszę w małych ilościach... dzis przy sniadaniu kostka ciemnej czekolady z nadzieniem truflowym xD
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
zazdroszcze wam, że tak łatwo przychodzi wam zrezygnowanie z fast foodów i innych słodkości. u mnei najgorzej jest z obiadami. bo mimo, że (niestety) mieszkam z rodzicami, to u mnie obiadów nikt nei gotuje i zazwyczaj jest coś niezdrowego, z paczki albo kupuje coś na mieście. a warzywa średnio mi smakują, dużo bardziej wolę owoce. ale za to dużo się ruszam, więc spalam dużo kalorii. poza tym to rano nigdy nei chce mi się jeść, za to wieczorem mam straszny apetyt
|
|
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Miałam zacząć od 1 marca ćwiczenia, ale nie wyszło. Diete trzymam, leczy wydaje mi się że to za mało..
Macie jakieś pomysły na jakieś ćwiczenie wykonywane ze złamaną nogą? Jedno co robie to brzuszki
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Kochane wizazanki muszę sie pocgwalić
Dzisiaj sie weszłam na wagę i...... pokazało 56 kg no ale co tam.... Motywacja jest !!!!!!!!! Dzisiaj albo jutro podam wymiary. pozdrawiam gorąco. ewelina
|
|
#260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym miała bliżej to chyba bym przepadła..Uwielbiam takie jedzonko Może jednak przekonasz się pomalutku do warzyw? One są naprawdę zdrowe .. Cytat:
Serdecznie gratuluję Trzymam kciuki oby tak dalej.. Rzeczywiście motywacja jak nie wiem co... |
||
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
no i piątek... a ja właśnie zeszłam z wagi i co?...
56,5 ![]() oby tak dalej
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
to co? dziś ogólnospołeczne mierzenie? ja podam swoje wymiarki jak tylko będę miała trochę czasu po południu. Póki co zjadłam śniadanko: 2 wasy z twarożkiem, ogórkiem i papryką, "gryza" - dosłownie :P drożdżówki i zapijam to właśnie kawą z mlekiem. jak skończę uciekam na zajęcia a potem siłownia pa
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Mam gdzies diete, zerknijcie co mnie sie przytrafilo.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=127964&page=4
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Caramel, Twoja historia rzeczywiście może być przestrogą, ale chyba nie można mówić że "ma się dietę gdzieś" każdej chcącej zrzucić trochę - w zdrowy sposób dziewczynie. Ty byłaś pod dużą presją trenera, to oddziaływało na Twoją psychikę, stąd pewnie takie reakcje i to załamanie... My tutaj traktujemy to wszystko raczej na luzie, wspierając się w walce ze zbędnym tłuszczykiem
Chociaż pewne jest że każde rozpoczęcie diety może w efekcie doprowadzić do czegoś złego... ale przecież tak nie dzieje się zawsze. najważniejsze, że teraz jest już u Ciebie ok a jeśli chodzi o moje osiągnięcia po tygodniu diety... to waga niestety bez zmian (pewnie ze względu na zwiększenie ilości ćw), natomiast mniej cm w talii i biodrach: talia; 69 (było 71) biodra 86 (było 88)
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Racja,również tak uważam. Nie jest nic złego stracic trochę tłuszczyku na lato
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
no dobra podaje wage i wymiarki
waga i wymiary z 1marca waga 58kg /56kgbiust 84cm /84cmtalia75cm/74cmbiodra98cm/97cmudo 57cm/57cmłydka35cm/cm
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze raz napisze bo sie wszystko zlało
waga i wymiary z 1marca 2007 waga 58kg biust 84cm talia 75cm biodra 98cm udo 57cm łydka 35cm a teraz z 8marca waga 56kg biust bez zmian talia -1cm biodra -1cm udo bez zmian łydka bez zmian i to na tyle.
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak to jest... Teraz schodzi z nas woda??? Bo słyszałam ze po 2 tygodniach dopiero spala sie tłuszcz??? Tak jest? dzięki.
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Melduję kilogram mniej.
60,7 - 59,4 = 1,3kg A wymiary? Nie oczekuję cudów. Z pewnością niemal wcale nie uległy zmianie. talia: 74cm -> 73cm ![]() biodra: 93cm -> 93cm udo: 54cm -> 54cm łydka: 34cm -> 34cm Dzisiejszy dzień był dramatem. Tyle zjadłam, że do teraz jestem przerażona Jestem strasznie zła na siebie!
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
"zgagaaa" mi też centymetry pozostały,no może z 1 cm. Także spoko
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

)

musze sie napic duzo herbaty zeby oszukac żołądek

Jestem strasznie zła na siebie!