od 1 marca 2007r ZACZYNAM!!! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-07, 07:13   #241
anett234
Zadomowienie

GG do anett234
Dot.: od 1 marca 2007r ZACZYNAM!!!

Cytat:
Napisane przez zgagaaa Pokaż wiadomość
Ja nie mogę się odchudzać 'od poniedziałku' bo to taka nieokreślona i daleka data, że naprawdę u mnie nic nie daje. Musi być od TERAZ.

I jest od pierwszego.
I prawie pierwszy kilogram zleciał

Wow! Super gratuluję
Oby tak dalej
Mam nadzieję,że ja też niedługo doczekam się tego pierwszego kilograma...
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 07:29   #242
come fly with me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zgagaaa Pokaż wiadomość
Ja nie mogę się odchudzać 'od poniedziałku' bo to taka nieokreślona i daleka data, że naprawdę u mnie nic nie daje. Musi być od TERAZ.

I jest od pierwszego.
I prawie pierwszy kilogram zleciał
No i gratulujemy!

ja też chyba będę musiała sobie powiesić jadłospis na lodówce.. chociaż podejrzewam, że gdybym mieszkała sama znacznie łatwiej by mi było.. a tak to a to" zamówimy pizzę", "no zjedz ciastko bo się obraże", ech ;P Poza tym non stop znajduję jakieś "niedozwolone" produkty w lodówce i szafkach
Staram się nie poddawać

come fly with me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 07:47   #243
aagnieesia
Raczkowanie

GG do aagnieesia

I ja się nie poddaję! Jak narazie...
U mnie najgorzej ze słodyczami jest wieczorem. Zawsze wtedy nachodzi mnie apetyt na słodkości. Połknęłabym wszystkie, które są w domu w trybie natychmiastowym. Nie wiecie może dlaczego tak się dzieje?
aagnieesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 09:23   #244
wandzia1987
Przyczajenie

Hej dziewczyny już długo ( i z wielka przyjemnością) przegladam to forum i czytam opinie na KWC ale dopiero dziś zdecydowałam sie sama napisac...Wiem że troche pózno, ale postanowiałam schudnąc te pare kilogramów i wierze że z Wami mi sie uda Przyjmiecie mnie jeszcze? Tak od kilku dni staram sie juz mniej jeść i narazie czuje sie świetnie! Moja dieta to:
Śniadanko: jogurt naturalny(200 g) z musli, siemiem lnianym i otrebami pszennymi + zielona herbatka
II śniadanie: jabłko, wasa, lub bułeczka wieloziarnista z białym serkiem/czasami zółtym/ i pomidorkim lub dżemem (niskosłodzonym!), marchewka
obiad: troszke (ok. 150 g) gotowanego indyka/kurczaka + duzo surówki (kupuje w sklepie różne rodzaje z firmy Grześkowiak i dla mnie sa pyszne)
kolacj- biały serek, kefir, wafel ryżowy...jakis owoc, warzywko, albo figi suszone - ogólnie na co mam ochote w małych ilościach no i przez cały dzien duzo wody i zielonej herbatki co wy na to dziewczyny? pozdrawiam
Stary 2007-03-07, 09:37   #245
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Ja też żyję, powtarzam sobie że się po prostu zdrowo odżywiam, bo samo słowo "dieta" lub "odchudzanie" wywoluje u mnie odruch obronny i głód
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 10:34   #246
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wandzia1987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny już długo ( i z wielka przyjemnością) przegladam to forum i czytam opinie na KWC ale dopiero dziś zdecydowałam sie sama napisac...Wiem że troche pózno, ale postanowiałam schudnąc te pare kilogramów i wierze że z Wami mi sie uda Przyjmiecie mnie jeszcze? Tak od kilku dni staram sie juz mniej jeść i narazie czuje sie świetnie! Moja dieta to:
Śniadanko: jogurt naturalny(200 g) z musli, siemiem lnianym i otrebami pszennymi + zielona herbatka
II śniadanie: jabłko, wasa, lub bułeczka wieloziarnista z białym serkiem/czasami zółtym/ i pomidorkim lub dżemem (niskosłodzonym!), marchewka
obiad: troszke (ok. 150 g) gotowanego indyka/kurczaka + duzo surówki (kupuje w sklepie różne rodzaje z firmy Grześkowiak i dla mnie sa pyszne)
kolacj- biały serek, kefir, wafel ryżowy...jakis owoc, warzywko, albo figi suszone - ogólnie na co mam ochote w małych ilościach no i przez cały dzien duzo wody i zielonej herbatki co wy na to dziewczyny? pozdrawiam
Moim zdaniem całkiem fajnie, tylko na kolację nie radzę jeść owoców, kolacja bialkowa powinna być

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 10:59   #247
RudaMaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem całkiem fajnie, tylko na kolację nie radzę jeść owoców, kolacja bialkowa powinna być

A ja wlasnie jem owoce i to mnostwo w ciagu dnia i wieczorem, w nocy ze 2 kilo w sumie zjadam i mi to zupelnie nie przeszkadza a wrecz wydaje mi sie , ze pomoglo mi to schudnac, teraz tylko utrzymuje ta wage, zreszta zrezygnowalam ze slodyczy, z chipsow z wszystkiego co smaczne a niezdrowe to przynajmniej owoce jem kiedy tylko mam ochote i ile dusza zapragnie .

A tak poza tym to witam dietetyczki
Stary 2007-03-07, 11:28   #248
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaMaja Pokaż wiadomość
A ja wlasnie jem owoce i to mnostwo w ciagu dnia i wieczorem, w nocy ze 2 kilo w sumie zjadam i mi to zupelnie nie przeszkadza a wrecz wydaje mi sie , ze pomoglo mi to schudnac, teraz tylko utrzymuje ta wage, zreszta zrezygnowalam ze slodyczy, z chipsow z wszystkiego co smaczne a niezdrowe to przynajmniej owoce jem kiedy tylko mam ochote i ile dusza zapragnie .

A tak poza tym to witam dietetyczki
no ale owoce to węglowodany proste i raczej na wieczór nie wskazane dla osób na diecie
no ale wiadomo co jednym szkodzi drugim pomaga,

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 16:47   #249
come fly with me
Raczkowanie

Wandzia, a mi się wydaje że to troszkę malutko - ale nie jestem specjalistką ds żywienia, więc może niech jeszcze dziewczyny, które bardziej się na tym znają coś napiszą

Natomiast co do Agniesi problemu, to wiem, ze taka wieczorna chęć na słodycze może być spowodowana zbyt małą ilością kalorii w ciągu dnia...

właśnie jem obiadek składający się z serka wiejskiego, 4 kanapek z wasy z jakimś twarożkiem i ogórkiem, oraz paru herbatnikow (:/) ..niestety dziś znowu brak czasu na przygotowanie czegoś sensownego na ciepło :/

a od jutra siłownia!! cieszę się że wraz z piękną wiosenną pogodą nadeszła moja motywacja

Stary 2007-03-07, 18:05   #250
sylwia622
Rozeznanie

Dzisiaj skręcalo mnie co chwile z glodu ale jakos wytrwalam
sniadanie - Nestle Fitness z owocami+ mleko 1,5%+ banan+ garść słonecznika
2 sniadanie - jogurt naturalny ze zbożami + orzechy włoskie, laskowe + słonecznik
obiad - zupa brokułowa
podwieczorek - 2 kanapki chleba razowego z wedlinka i pomidorem
kolacja - 100g serka wiejskiego z kawalkiem pomidora

Wlasnie jem kolacje i jestem glodna musze sie napic duzo herbaty zeby oszukac żołądek
Stary 2007-03-07, 18:11   #251
maruden
Raczkowanie

Dzisiaj zjadłam 1490cal +- 100cal (wliczam kolacje którą mam w planach na 20.00 xD

Myślę ze jest ok... nie jestem głodna... i nie katuje sie... tylko przydałoby sie poćwiczyc.... a tak mi sie nie chce... no ale mus to mus.... idę

54.... ??

<szklanka do połowy pełna> xD
maruden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 19:39   #252
zgagaaa
Raczkowanie

Dzięki Moje Drogie
życzę Wam takich rezultatów jak u mnie.
Z 62 już zawędrowałam na 59,8 może w miesiąc.
Nie jest to jakiś zaskakujący wynik, ale moja waga się stabilizuje
oraz sukcesywnie zmniejsza.

A to tylko zmiana sposobu żywienia na zdrowszy i rezygnacja ze słodyczy I powiem Wam szczerze, że wcale nie mam na nie ochoty. Tydzień już nie jem i zgrzeszyłam 'z tych słodkich rzeczy' tylko raz - landrynką
zgagaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 20:47   #253
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

No ja słodyczy nie jem od ponad 60 dni anic mi nie ubyło ani na wadze ani w cm...
Stary 2007-03-07, 21:07   #254
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
No ja słodyczy nie jem od ponad 60 dni anic mi nie ubyło ani na wadze ani w cm...
Może jesz inne "złe produkty" typu fast food, jakies sosy, pierogi mamusi podsmażane na patelni itp. Przeanalizuj sobie 2, 3 swoje jadłospisy i zobacz co robisz źle
nefre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-07, 22:07   #255
zgagaaa
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Może jesz inne "złe produkty" typu fast food, jakies sosy, pierogi mamusi podsmażane na patelni itp. Przeanalizuj sobie 2, 3 swoje jadłospisy i zobacz co robisz źle
No właśnie! Jak już wcześniej pisałam, to ja nie tylko zrezygnowałam ze słodyczy. Ogólnie prowadzę zdrowy tryb życia. Dużo ruchu, wszędzie piechotą i tak dalej, zero fast foodów (nie lubię po prostu... zresztą tak samo jak solonych i tłustych potraw) - co mi bardzo pomaga xD I zakochałam się w ciemnym chlebie słonecznikowym! Dziś bez niego nie wyobrażam sobie drugiego śniadania.

I dopiero teraz zauważyłam na czym zyskiwałam ten tłuszcz!
Na tych białych czekoladach, na tych gorących gęstych czekoladach do picia, na tych makabrycznie tuczących cukierkach, ciastach, ciasteczkach, babkach. Na tych karmelowych badziewkach bez których się obejść nie umiałam. Na tych batonikach nadziewanych... tiaa.

A teraz do sklepu wchodzę po grapefruita i chudy twarożek, a potem przy kasach (gdzie zazwyczaj są batoniki i inne niecne rzeczy) jem oczętami
Stary 2007-03-08, 17:04   #256
maruden
Raczkowanie

a ja i tak bez słodyczy nie moge sie obejsc... raz na jakis czas grzeszę w małych ilościach... dzis przy sniadaniu kostka ciemnej czekolady z nadzieniem truflowym xD

54.... ??

Stary 2007-03-08, 17:46   #257
Dorotka Z Oz
Raczkowanie

zazdroszcze wam, że tak łatwo przychodzi wam zrezygnowanie z fast foodów i innych słodkości. u mnei najgorzej jest z obiadami. bo mimo, że (niestety) mieszkam z rodzicami, to u mnie obiadów nikt nei gotuje i zazwyczaj jest coś niezdrowego, z paczki albo kupuje coś na mieście. a warzywa średnio mi smakują, dużo bardziej wolę owoce. ale za to dużo się ruszam, więc spalam dużo kalorii. poza tym to rano nigdy nei chce mi się jeść, za to wieczorem mam straszny apetyt
Dorotka Z Oz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-08, 18:37   #258
szajbus
Rozeznanie

GG do szajbus

Miałam zacząć od 1 marca ćwiczenia, ale nie wyszło. Diete trzymam, leczy wydaje mi się że to za mało..
Macie jakieś pomysły na jakieś ćwiczenie wykonywane ze złamaną nogą? Jedno co robie to brzuszki
Wish

szajbus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-08, 20:15   #259
Raczkowanie

GG do ***

Kochane wizazanki muszę sie pocgwalić Dzisiaj sie weszłam na wagę i...... pokazało 56 kg Schudłam 2kg Ale dzisia zjadłam kawałeczek ciasta no ale co tam.... Motywacja jest !!!!!!!!! Dzisiaj albo jutro podam wymiary. pozdrawiam gorąco. ewelina
Stary 2007-03-08, 20:48   #260
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Dorotka Z Oz Pokaż wiadomość
zazdroszcze wam, że tak łatwo przychodzi wam zrezygnowanie z fast foodów i innych słodkości. u mnei najgorzej jest z obiadami. bo mimo, że (niestety) mieszkam z rodzicami, to u mnie obiadów nikt nei gotuje i zazwyczaj jest coś niezdrowego, z paczki albo kupuje coś na mieście. a warzywa średnio mi smakują, dużo bardziej wolę owoce. ale za to dużo się ruszam, więc spalam dużo kalorii. poza tym to rano nigdy nei chce mi się jeść, za to wieczorem mam straszny apetyt
Mi przychodzi łatwo bo do najbliższego "fast fooda" mam daleko...
Gdybym miała bliżej to chyba bym przepadła..Uwielbiam takie jedzonko ..
Może jednak przekonasz się pomalutku do warzyw? One są naprawdę zdrowe ..

Cytat:
Napisane przez *** Pokaż wiadomość
Kochane wizazanki muszę sie pocgwalić Dzisiaj sie weszłam na wagę i...... pokazało 56 kg Schudłam 2kg Ale dzisia zjadłam kawałeczek ciasta no ale co tam.... Motywacja jest !!!!!!!!! Dzisiaj albo jutro podam wymiary. pozdrawiam gorąco. ewelina

Serdecznie gratuluję
Trzymam kciuki oby tak dalej..
Rzeczywiście motywacja jak nie wiem co...
Stary 2007-03-09, 08:10   #261
maruden
Raczkowanie

no i piątek... a ja właśnie zeszłam z wagi i co?...

56,5

oby tak dalej

54.... ??

Stary 2007-03-09, 08:25   #262
come fly with me
Raczkowanie

cześć dziewczyny to co? dziś ogólnospołeczne mierzenie? ja podam swoje wymiarki jak tylko będę miała trochę czasu po południu. Póki co zjadłam śniadanko: 2 wasy z twarożkiem, ogórkiem i papryką, "gryza" - dosłownie :P drożdżówki i zapijam to właśnie kawą z mlekiem. jak skończę uciekam na zajęcia a potem siłownia pa

Stary 2007-03-09, 12:06   #263
Caramel Babe
Raczkowanie

Mam gdzies diete, zerknijcie co mnie sie przytrafilo.

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=127964&page=4
Stary 2007-03-09, 14:34   #264
come fly with me
Raczkowanie

Caramel, Twoja historia rzeczywiście może być przestrogą, ale chyba nie można mówić że "ma się dietę gdzieś" każdej chcącej zrzucić trochę - w zdrowy sposób dziewczynie. Ty byłaś pod dużą presją trenera, to oddziaływało na Twoją psychikę, stąd pewnie takie reakcje i to załamanie... My tutaj traktujemy to wszystko raczej na luzie, wspierając się w walce ze zbędnym tłuszczykiem Chociaż pewne jest że każde rozpoczęcie diety może w efekcie doprowadzić do czegoś złego... ale przecież tak nie dzieje się zawsze. najważniejsze, że teraz jest już u Ciebie ok Pozdrawiam

a jeśli chodzi o moje osiągnięcia po tygodniu diety... to waga niestety bez zmian (pewnie ze względu na zwiększenie ilości ćw), natomiast mniej cm w talii i biodrach:
talia; 69 (było 71)
biodra 86 (było 88)

Stary 2007-03-09, 14:55   #265
Raczkowanie

GG do ***

Cytat:
Napisane przez come fly with me Pokaż wiadomość
Caramel, Twoja historia rzeczywiście może być przestrogą, ale chyba nie można mówić że "ma się dietę gdzieś" każdej chcącej zrzucić trochę - w zdrowy sposób dziewczynie. Ty byłaś pod dużą presją trenera, to oddziaływało na Twoją psychikę, stąd pewnie takie reakcje i to załamanie... My tutaj traktujemy to wszystko raczej na luzie, wspierając się w walce ze zbędnym tłuszczykiem Chociaż pewne jest że każde rozpoczęcie diety może w efekcie doprowadzić do czegoś złego... ale przecież tak nie dzieje się zawsze. najważniejsze, że teraz jest już u Ciebie ok Pozdrawiam

a jeśli chodzi o moje osiągnięcia po tygodniu diety... to waga niestety bez zmian (pewnie ze względu na zwiększenie ilości ćw), natomiast mniej cm w talii i biodrach:
talia; 69 (było 71)
biodra 86 (było 88)

Racja,również tak uważam. Nie jest nic złego stracic trochę tłuszczyku na lato
Stary 2007-03-09, 15:01   #266
Raczkowanie

GG do ***

no dobra podaje wage i wymiarki
waga i wymiary z 1marca
waga 58kg /56kgbiust 84cm /84cmtalia75cm/74cmbiodra98cm/97cmudo 57cm/57cmłydka35cm/cm
Stary 2007-03-09, 15:05   #267
Raczkowanie

GG do ***

jeszcze raz napisze bo sie wszystko zlało
waga i wymiary z 1marca 2007
waga 58kg
biust 84cm
talia 75cm
biodra 98cm
udo 57cm
łydka 35cm

a teraz z 8marca
waga 56kg
biust bez zmian
talia -1cm
biodra -1cm
udo bez zmian
łydka bez zmian

i to na tyle.
Stary 2007-03-09, 15:07   #268
Raczkowanie

GG do ***

dziewczyny jak to jest... Teraz schodzi z nas woda??? Bo słyszałam ze po 2 tygodniach dopiero spala sie tłuszcz??? Tak jest? dzięki.
Stary 2007-03-09, 19:35   #269
zgagaaa
Raczkowanie

Melduję kilogram mniej.
60,7 - 59,4 = 1,3kg

A wymiary? Nie oczekuję cudów. Z pewnością niemal wcale nie uległy zmianie.

talia: 74cm -> 73cm
biodra: 93cm -> 93cm
udo: 54cm -> 54cm
łydka: 34cm -> 34cm

Dzisiejszy dzień był dramatem. Tyle zjadłam, że do teraz jestem przerażona Jestem strasznie zła na siebie!
Stary 2007-03-09, 20:31   #270
Raczkowanie

GG do ***

"zgagaaa" mi też centymetry pozostały,no może z 1 cm. Także spoko

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości