You Can Dance - Po prostu Tańcz - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-27, 08:28   #241
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Dot.: You Can Dance - Po prostu Tańcz

Wlasnie jak nie chce tam siedziec to niech wraca...
Stary 2007-09-27, 08:40   #242
JagaK
Raczkowanie

Też się zgadzam że ta Michalina powinna odpaść. Widać że dziewczyna jest bardzo słaba psychicznie, nie daje sobie rady z presją. Byc może tak jak mówi Piróg ma swietnie przygotowane ciało ale kurcze to że nie umie nauczyć się układu ja dyskwalifikuje. Przecież w programach na żywo tez będzie musiała zatańczyć jakiś układ i to z drugą osoba i wtedy co też zacznie improwizować, bo zapomni układu??
Odcinek mi sie podobał, choć nie można było sobie za dużo pooglądać jak radzą sobie zawodnicy, wszystko było na chybcika i wybrali tylko kilka osób z 50 na których się skoncentrowali. Bardzo podobał mi sie facet od salsy (nie dotykać moich włosów ).
JagaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 08:42   #243
AaniaA
Zakorzenienie

ja tez uwazam, ze jakos chaotycznie i szybko pokazywali tych ludzi. a ten gosciu od salsy to wkurzal mnie nieprzecietnie .
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 08:51   #244
princess_m
Raczkowanie

mi sie podoba muzyka z odcinka w gdansku co 2 chlopakow z grajewa przy niej tanczylo i w ostatnim odcinku tez sie pojawila tylko nie wiem jaka to piosenka moze ktos mi pomoze
princess_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 09:09   #245
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princess_m Pokaż wiadomość
mi sie podoba muzyka z odcinka w gdansku co 2 chlopakow z grajewa przy niej tanczylo i w ostatnim odcinku tez sie pojawila tylko nie wiem jaka to piosenka moze ktos mi pomoze
juz to ktos pisal! chyba chodzi ci o Omarion _ Ice Box

ale fajnie, ze tacy zzyci wszyscy... fajnie sie na nich patryz, ale te odcinki powinny byc dluzsze i czesciej, zeby wszystkich dobrze zauwazyc...
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 09:26   #246
Abuba
Zadomowienie

A ja trochę się zgadzam, a trochę nie z Waszymi opiniami.

Ogólnie odcinek rozczarował mnie, wielu osób nie pokazali wcale, materiał był poszatkowany i w sumie niewiele z tego wszystkiego wynikało.

Co do Michaliny - no to co, że jest słaba psychicznie? Nad tym można popracować. Nie ma pamięci do układów, ale może nigdy wcześniej nie uczyła się układów, nie powtarzała ruchów po kimś - tego chyba też można się nauczyć (albo i nie, ale jeśli tego wczesniej nie robiła, to dobrze, że dali jej szansę. Ale spoko, przecież to nie jest jeszcze finałowa 16, jak trzeba będzie, to jeszcze zdążą jej podziękować za udział w programie)
Pokazała charakter. A to, że psychika jej siadła, to nic dziwnego - nie wychodziło jej, kamera przez cały czas ją śledziła, cały czas chcieli, żeby się wypowiadała - słowem przeżyła nagonkę.

A z pozytywów, to nawet trochę przekonałam się do tego chłopaka od tańca towarzyskiego, który przyszedł na casting z mamą. Wydaje się taki przyjacielski.

Facet od salsy rzeczywiście okropny. Kiedy wydarł się "nie dotykaj moich włosów", to pomyślałam, że ma odchyły

Najmniej podobał mi się taniec, którego uczyła kobieta (nie wiem, jak miała na imię) - to było trudne i (jak dla mnie) nudne. Jak to jury skomentowało na końcu? coś w tym stylu - układ fajny, ale nikt nie słyszał muzyki. Przyznam się, że ja też.
Abuba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 09:30   #247
bnnk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarna_Złośnica Pokaż wiadomość
może i coś w tym jest... ale jak dla mnie to gosć jest za***iście przystojny a pudelkowi też raczej niewierze...

"Spadają Na Ziemię Bomby Nienawiści, Ludzkie Serca Zarażone Piekłem"
bnnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 10:35   #248
suzuranka
Zadomowienie

Also:
Wg. mnie z tą Michalina to jest przegięcie. Moze i faktycznie, jej improwizacja była bardo łądna, ma świetnie przygotowane ciało itd., uważam też, że fajnie wypadło to jej " nie-umienie- zatańczenia- choreografii- i - iprowizajca", ale jak dla mnie powinna odpaść, jak jako tancerka moze nie umieć nauczyć się choreografii- i to ŻADNEJ!! Przyznaję- zatańczyła pięknie, ale jest wiele osób, które mają świetnie przygotowane ciało, po prostu"czują" muzykę i chwała im za to, ale to nie ich miejsce, przecież oczywistym było, że będa się uczyć układów i na tej podstawie bedą wylatywać, poza tym to jej rzucanie ręczników w kamerzystę, płacze, fochy... tak profesjonalista się nie zachowuję. Rozumiem łzy wzruszenia, smutku, solidarności, bólu ( sama pod koniec się wzruszyłam, chlip!), ale musieli być przygotowani na to, że ktoś będzie odpadał, będzie cięzko, przecież to TANIEC!!
I też- pomimo, iż czuję do niego sympatię, bo go znam, z widzenia jedynie co prawda, ale zawsze coś - wkurzył mnie ten Przemek od abstractu, poddał się po prostu. Dobry jest w tym, co robi, ale jego podejście... nawet sięnie starał, naprawdę współczuję tym, którzy to teraz oglądaja i się ie dostali, chociaż mieli predyspozycje, ja bym chyba ryczała, że takąszansę miałam, a zamiast mnie wzięli jego... Zauważcie, ludzi, którzy rzeczywiście świetnie tańczyli nie wysyłali na przesłuchaniach do drugiego etapu, bo im się nie podobała sukienka/fryzura/twarz, a moze oni nie mieliby problemów z choreografią, a tych, którzy wg. szanownego jury byli ciekawi i nawet ich nie "sprawdzili" w jakimkolwiek innym tańcu teraz nie dają sobie rady. W takiej sytuacji, wg takich kryteriów ten bilet mogli dać chociażby Oskarowi( przynajmniej byłaby beka jak nic ).
Zaimponowała mi natomiast ta dziewczyna, co za drugim razem się dostała i tańczyła salsę z tym latinochłopcem ;P odciski, starch, ze ją upuści atak tuż przed występem, ale wzieła sie w garśc i pokazała, na co ją stać.
( acha! i jak Rusin mówila o tym, ze tam za nią tańczy już finałowa szesnastka, to dopatrzyłam się tej dziewczyny od Michaela Jacksona )
W ogóle byłam zszokowana niektórymi osobami odrzuconymi, nie spodziewałabym się; i program powinien trwać conajmniej 1,5 godziny, bo strasznie obcinają i są tylko wyrwane fragmenty, nawet nie było czasu, zeby pokazali w całości te układy choreograficzne, których się nauczyli... Którą grupę wybrałybyście? Ja najchętniej poszłabym na hip hop, jazz albo do tej babki w warkoczykach
Tyle zrzedzenia, program i tak uważam za świetny i już czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek

I'd rather hurt than feel nothing at all...

LC - Suzuranka
suzuranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 10:49   #249
Abuba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzuranka Pokaż wiadomość
Zaimponowała mi natomiast ta dziewczyna, co za drugim razem się dostała i tańczyła salsę z tym latinochłopcem ;P odciski, starch, ze ją upuści atak tuż przed występem, ale wzieła sie w garśc i pokazała, na co ją stać.
To Basia, o której z Nati parę dni temu wymieniłyśmy się zdaniem. Kibicuję jej!
Cytat:
Którą grupę wybrałybyście? Ja najchętniej poszłabym na hip hop, jazz albo do tej babki w warkoczykach
HH albo salsa (pomimo tego intruktora - killera)
Stary 2007-09-27, 10:56   #250
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abuba Pokaż wiadomość
To Basia, o której z Nati parę dni temu wymieniłyśmy się zdaniem. Kibicuję jej!

HH albo salsa (pomimo tego intruktora - killera)
Ja też jej kibicuję i tej drugiej blondynce z tej wioski na K. i Rafałowi i innym co nie znam imienia

a mi salsa też najbardziej przypadła do gustu, chyba dlatego, że sama chciałabym ją tak ładnie tańczyc i dobrze
hip - hop tez fajnie tanczyli

co nie zmienia faktu, ze za duzo sie nienaogladałam, bo odcinki sa za krótkie stanowczo... powinno byc ich wiecej, zeby mogli wszystkich pokazac
Stary 2007-09-27, 11:05   #251
aferka
Wtajemniczenie

Wydaje mi się, że ten program ma formułę trochę podobną do Idola. Tam też na etapie "występów zbiorowych" jeszcze nie było czasu na przyjrzenie sie wszystkim po kolei.
Myślę, że tu też tak będzie - dopiero jak zostanie 16 to będą ich pokazywać dokładniej.
Kibicuję tej Basi - umie sie dziewczyna pozbierać, mimo, że jak sama stwierdziła często pęka. Wkurza mnie Michalina, która nie chce tam być, ale nie chce też zrezygnować. Sama nie wie czego chce. Ale trzeba przyznać że nieźle wybrnęła z tego układu, którego nie umiała. Przynajmniej nie stanęła pod ścianą jak ten "połamaniec abstrakcyjny", tylko coś próbowała.
Ja bym poszła tańczyć salsę albo do tej babki z warkoczykami (etno coś tam).
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 11:10   #252
nati360
Zakorzenienie

a mi szkoda tego jak go nazwałas "połamanca abstrakcyjnego"
chłopak dobry w swoim stylu i może faktycznie w innych stylach nie czuje sie wogóle...
przynjamniej taki sympatyczny, ale to, że sie poddał faktycznie nie za dobrze o nim świadczy
mimo wszystko u mnie wzbudził sympatię
Stary 2007-09-27, 11:10   #253
Jelonek
Zakorzenienie

A mi się Błażej Ciszek podobał. I na drugim etapie jak miał zatańczyć hip hop i na salsie też fajnie się ruszał, bardzo fajnie
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 11:16   #254
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
A mi się Błażej Ciszek podobał. I na drugim etapie jak miał zatańczyć hip hop i na salsie też fajnie się ruszał, bardzo fajnie
tak Błażej pokazał na co go stać
cieszę się, że jest w Paryżu
mam nadzieję, że będzie w "mojej" 16stce
Stary 2007-09-27, 11:24   #255
Abuba
Zadomowienie

Nati, mamy podobne upodobania

Gdyby ktoś chciał zidentyfikowac swoich faworytów, to tutaj są zdjęcia 50.

http://poprostutancz.com/album_cat.htm?cat_id=15

Załączam zdjecia tych, o których ostatnio pisałam plus jedno dla Nati, żeby napisała, czy to blondynka z wioski na K.

1. Basia Derkowska;
2. Natalia Madejczyk (też trzymam kciuki);
3. Agata Bogońska;
4. "tata" to Błazej Ciszek;
5. a z mamą przyszedł Damian Czeszewski;
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg Basia Derkowska.jpeg (22,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Natalia Madejczyk.jpeg (22,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Agata Bogońska.jpeg (27,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Błażej Ciszek.jpeg (22,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg Damian Czeszewski.jpeg (23,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2007-09-27, 11:28   #256
aferka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy to ten "baletmistrz" ? Który ciągle mówił - wszystko byle nie salsa - a trafił w końcu na salsę? Też mi się podobał.
I jeszcze podobała mi się ta najbardziej rozciągnięta dziewczyna - taka wesoła, ciągle uśmiechnięta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg album_pic.jpg (62,3 KB, 26 załadowań)
Stary 2007-09-27, 11:40   #257
suzuranka
Zadomowienie

Cytat:
A to jest kolega mojej przyjaciółki
Dla mnie fenomenalna jest ta Natalia Madejczyk, ni emogęsięnapatrzec, jak tańczy... pieknie!!

LC - Suzuranka
Stary 2007-09-27, 11:43   #258
nati360
Zakorzenienie

Abuba no twoja czwórka zgdza się z moimi faworytami
Ida Nowakowska tez sympatyczna (u aferki zdjęcie)
nawet ten ostatni Damian teraz wydaje mi sie sympatyczny, bo na castingu mnie wkurzał
Stary 2007-09-27, 11:44   #259
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

hmmm... a może ktoś się orientuje, jak nazywała się piosenka do której tańczyli ostatni układ do hip hopu?? ten na którego temat jeden z jurorów powiedział, że nie wierzy, że uczyli się go dwa dni bo jest bardzo ciężki ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 11:59   #260
smerfeta01
Zakorzenienie

wiecie może co to była za piosenka, do której tańczyła ostatnia grupa w teatrze ?
Stary 2007-09-27, 12:11   #261
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Cytat:
Napisane przez JagaK Pokaż wiadomość
Też się zgadzam że ta Michalina powinna odpaść. Widać że dziewczyna jest bardzo słaba psychicznie, nie daje sobie rady z presją. Byc może tak jak mówi Piróg ma swietnie przygotowane ciało ale kurcze to że nie umie nauczyć się układu ja dyskwalifikuje. Przecież w programach na żywo tez będzie musiała zatańczyć jakiś układ i to z drugą osoba i wtedy co też zacznie improwizować, bo zapomni układu??
Odcinek mi sie podobał, choć nie można było sobie za dużo pooglądać jak radzą sobie zawodnicy, wszystko było na chybcika i wybrali tylko kilka osób z 50 na których się skoncentrowali. Bardzo podobał mi sie facet od salsy (nie dotykać moich włosów ).
A wedlug mnie nie powinna odpadac. Mam wrazenie, ze wiele z Was nie zdaje sobie w ogole sprawy, jak ciezka prace ci wszyscy tancerze tam wykonuja, wcale sie dziewczynie nie dziwie, ze jej nerwy puszczaja i nie pamieta choreografii. W momencie, kiedy intensywnie cwiczysz przez 10 godzin dziennie 5 roznych ukladow naprawde mozna oszalec. Przynajmniej sie nie poddala, jak Patryk "abstrakcyjny". A w odcinkach na zywo kazdy bedzie wykonywal uklad, nad ktorym pracuje przez tydzien od poczatku do konca, wiec mysle, ze przez tydzien zapamietanie choreografii nie bedzie az tak wielkim wyzwaniem i nalezy dac Michalinie szanse. Swoja droga - nie wkurzalybyscie sie, gdyby lazil za Wami bez przerwy operator i filmowal wszystkie Wasze potkniecia, pot, lzy i bol? Za innymi tak operatorzy nie lazili, no, moze za Patrykiem, ktory wiecej lezal u masazysty niz na treningu.
Jesli chodzi o Ide Nowakowska, to nie dziwie sie, ze ciagle chodzi usmiechnieta i zadowolona - nawet, jesli jej sie nie powiedzie, niewiele traci: na Broadway'u juz byla, ma swoj program na Jedynce, tanczy w teatrze Roma i jej kariera nabiera tempa. Powiem otwarcie, ze wolalabym, aby wygral kto inny, ale niech sobie bedzie w tym programie - rzeczywiscie ladnie tanczy i milo sie na nia patrzy.
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 12:27   #262
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a-sea-of-honey Pokaż wiadomość
A wedlug mnie nie powinna odpadac. Mam wrazenie, ze wiele z Was nie zdaje sobie w ogole sprawy, jak ciezka prace ci wszyscy tancerze tam wykonuja, wcale sie dziewczynie nie dziwie, ze jej nerwy puszczaja i nie pamieta choreografii. W momencie, kiedy intensywnie cwiczysz przez 10 godzin dziennie 5 roznych ukladow naprawde mozna oszalec. Przynajmniej sie nie poddala, jak Patryk "abstrakcyjny". A w odcinkach na zywo kazdy bedzie wykonywal uklad, nad ktorym pracuje przez tydzien od poczatku do konca, wiec mysle, ze przez tydzien zapamietanie choreografii nie bedzie az tak wielkim wyzwaniem i nalezy dac Michalinie szanse. Swoja droga - nie wkurzalybyscie sie, gdyby lazil za Wami bez przerwy operator i filmowal wszystkie Wasze potkniecia, pot, lzy i bol? Za innymi tak operatorzy nie lazili, no, moze za Patrykiem, ktory wiecej lezal u masazysty niz na treningu.
Jesli chodzi o Ide Nowakowska, to nie dziwie sie, ze ciagle chodzi usmiechnieta i zadowolona - nawet, jesli jej sie nie powiedzie, niewiele traci: na Broadway'u juz byla, ma swoj program na Jedynce, tanczy w teatrze Roma i jej kariera nabiera tempa. Powiem otwarcie, ze wolalabym, aby wygral kto inny, ale niech sobie bedzie w tym programie - rzeczywiscie ladnie tanczy i milo sie na nia patrzy.
co do Michaliny sie zgadzam

poza tym oni tam trenują całymi dniami, do późnej nocy, nieraz było powtarzane w programie, że juz po 24.00, po drugiej w nocy czy coś...
trudno, żeby przy takim wysiłku nie puszczały nerwy, nie lały sie łzy
nie każdy jest twardy
Stary 2007-09-27, 12:36   #263
suzuranka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a-sea-of-honey Pokaż wiadomość
NIe zgodzę się z Tobą odnośnie Michaliny. Jak już napisałam, urzekła mnie tym improwizowanym tańcem i swoją postawą, jednak to za mało. Wierz mi, zdaję sobie sprawę, jak cięzką pracę mają tancerze i ile wysiłku kosztuje nauczenie się choreografii( wiem o tym z doświadczenia), poza tym jesteśmy tylko ludźmi- każdy moze popłakać i puszczą mu nerwy, ale nie przesadzajmy- zgłaszając się do tego programu chyba nikt nie podejrzewał, ze będzie sielanka i super zabawa, przecież oni SĄ tancerzami, wiedzą, z czym to się wiąrze. Nikt im nie powiedział, ze jadą na wakacje, tylko ciezko pracować nad swoim być albo niebyć w tym programie. I ona nie tańczyła 10 godzin, pięc róznych układów, tylko z żadnym nie dawala sobie rady już od początku. Wątpię, zeby tylko ona jedyna była tam zestresowana, inni przceiż też to przeżywają, a jednak dali sobie radę, wzięli się w garść i robili to, co umieją najlepiej. Wg. mnie właśnie Michalina sie poddała, zamiast zebrać sie do kupy, to właśnie ona się poddała. A to że chodził za nią operator, to przecież oczywiste, w końcu to program telewizyjny Chyba nie spodziewała się, ze powiedzą jej "o tak, płaczesz to my Ci damy spokój, odpocznij i za chwilę pogadamy", przecież o to chodzi w telewizji- łzy, ból i cierpienie są w cenie( ale mi się zrymowało;P )
Ale co do Patryka zgadzam się, ale tej Idy to nie mogę strawić, mimo iż rzeczywiście jest giętka, ale mi się na nią milo wcale nie patrzy.

LC - Suzuranka
Stary 2007-09-27, 12:54   #264
girlish1986
Raczkowanie

Wiecie kto jest w finałowej 16? Chcecie wiedzieć?
Znalazłam info o 8 (+2 niepotwierdzonych) osobach
girlish1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 13:04   #265
Abuba
Zadomowienie

W sumie to ja bym chciała wiedzieć, ale nie wiem jak inne osoby.

Mam propozycję: Girlish, załóż nowy wątek o tej finałowej 16 i podaj tutaj link. Kto będzie chciał to zajrzy. A jak będzie już etap studyjny to tam przeniesiemy dyskusję.

Albo może podaj tutaj, po mnie ciekawość pali?

Hej co myslicie?
Stary 2007-09-27, 13:08   #266
aferka
Wtajemniczenie

A może wstaw tutaj link. Kto nie bedzie chciał, to sobie nie otworzy.
Choć ja pewnie nie wytrzymam i otworzę
Stary 2007-09-27, 14:06   #267
JagaK
Raczkowanie

Ja też jestem ciekawa.
Może girlish1986 napisz tutaj na biało z ostrzeżeniem o zawartości, kto będzie chciał to przeczyta. I podaj źródło przecieku
JagaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 14:09   #268
nati360
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem ciekawa.
Może girlish1986 napisz tutaj na biało z ostrzeżeniem o zawartości, kto będzie chciał to przeczyta. I podaj źródło przecieku
jestem za!
Stary 2007-09-27, 14:26   #269
Abuba
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jestem ciekawa.
Na biało to dobry pomysł ( normalnie sympatyczny atrament internetowy), ale wtedy i tak nie będziemy mogły tego swobodnie przedyskutować (chyba, że też na biało )
Stary 2007-09-27, 15:06   #270
Cerfona
Zadomowienie

GG do Cerfona

ja też jestem ciekawa zresztą skoro to jest wątek o tym programie to nic się nie stanie jak poda ah ta ciekawość

Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych ale i za te, które w innych budzi...

Cerfona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości