![]() |
#241 | |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Cytat:
A po drugie ostrzegam, że za tego typu wypowiedzi Martaa2 dostała w końcu bana. To nie twoja sprawa, co "ci którzy szukają recenzji do usunięcia" "mają innego do roboty"! Ponieważ to twój pierwszy post na forum ostrzegam tutaj, za kolejne tego typu wypowiedzi ostrzeżenie znajdzie się w profilu.
![]() |
![]() |
#242 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Żandarm na emeryturze
|
Stabilnośc twojego świata jest twoim problemem, a utrzymanie porządku w tym wątku należy do mnie. Nie będę powtarzać dwa razy, tego, co już napisałam i nie pozwolę na obrażanie pomagających mi Wizażanek.
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
może warto byłoby zmienić regulamin bo w taki sposób to nikt niczego nie ocen chyba ważniejsza jest ocena kosmetyku i jakość a nie kto ile czego złuzył miałam palmolive żel pod prysznic i dlatego wpisałam 5 opakowań ale było to w przeciagu długiego czasu moze najlepiej nic nie oceniać a szkoda bo zawsze było wiadomo jaki kosmetyk jest dobry i czy go warto kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=354289 Zapraszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
saveme30 no właśnie dlatego zgłosiłam twoją rece. żelu palmolive, bo mi się wydawało że ktoś sobie jaja robi pisząc że zuzył 5 opakowań w parę dni
nie można było po prostu napisać że od paru lat uzywasz? wiadomo, że nie zadowoli się każdego, ale wg mnie regulamin jest dobry - nie raz wkurzałam się na krem po paru dniach ale uzywałam cierpliwie i zaskakiwał pozytywnie albo byłam zachwycona szamponem przez pierwsze mycia a potem miałam ochotę go wyrzucić tak zniszczył włosy regulamin kładzie nacisk na rzetelność recenzji i ich pomocność dla innych a nie na szybkość dzielenia się wrażeniami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
Emma-e4, masz calkowita racje.
![]() Krem - kupilam, uzywalam pare dni i bylam wsciekla, ze tepy, ze nic nie robi. Odstawilam, wrocilam po jakims czasie i uzywam juz drugie opakowanie. Po tych paru dniach dalabym *, po 2 opakowaniach moze nie 5*, ale 4 na pewno. Szampon - roznie bywa, czasem po paru uzyciach zaczynaja obciazac wlosy i zmieniam zdanie na gorsze, czasem po paru uzyciach dopiero objawiaja swoja moc i zyskuja kilka gwiazdek. Podklad - uzyty klika razy rozczarowal, wrocilam po jakims czasie i... szok, jaki on dobry (wczesniej chyba gryzl sie z kremem). KWC ma byc pomocne w znalezieniu kosmetykow dobrych i dzialac jako ostrzezenie, przed zakupem zlych, dlatego recenzje musza byc oparte na rzetelnych testach, a nie paru maznieciach sie jakims kosmetykiem. Opinie o paru maznieciach mozna umiescic na forum, tam zawsze mozna znalezc odpowiedni temat, w ktorym mozna napisac swoja wstepna (!) opinie. KWC jest do pisania konkretow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Chciałabym jeszcze dodać coś na temat alergii. Kiedyś trafiłam do dermatologa, bo dostawałam uczulenia od co drugiego kosmetyku. Zalecił mi kupienie całego zestawu kosmetyków do pielęgnacji ciała osób ze skłonnością do alergii. Na szczęście kupiłam tylko balsam (reszty aktualnie nie było nigdzie blisko mojego domu w sprzedarzy) - uczulił mnie. Do czego zmierzam? Są pewne kosmetyki, a raczej grupy kosmetyków, które mają napisane (lub firma reklamuje się) "dla alergików" "dla diabetyków" "nie powoduje alergii" itp, jak również "łagrodzi podrażnienia" czy "koi" - wszystko to odnoszące się do alergicznych reakcji skóry. Jeśli po jednym posmarowaniu dostanę uczulenia to nie będę się nim smarować dłużej, bo jestm pewna, że akurat on spowodował uczulenie. Leczenie objawóa zajmie mi kilka dni, a gdybym smarowała się nim dłużej nic dobrego by z tego nie wyniknęło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Vallentina ale chyba recenzje kosmetyków dla alergików, które jednak uczuliły można zamieszczać wcześniej
bo pamiętam, że jakieś były przepuszczane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko nie można pisać wyłącznie tak: "fuuujjjj obrzydlistwo, uczulił mnie a jest dla alergików, nigdy więcej takiego dziadostwa, muszę się teraz leczyć przez miesiąc" ![]() Trzeba w recenzji zawrzeć inne cechy kosmetyku np. konsystencję, wchłanialność itd. ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Żandarm na emeryturze
|
I tak, żeby nie zginął - post z zupełnie innego wątku, ale na temat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=153 Cytat:
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-11-29 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
Dot.: znikające recenzje...
Przyłaczam sie do wątku i chcę go odświeżyć kodeks przeczytałam.. bo kiedys mi któraś dziewczyna kilka rzczy wytknęła i nie chciałam popelnić tego samego błedu. Od mniej wiecej tygodnia, może 2 staram się wystawic recenzję dotyczącą kremu ziaja oliwkowego... i znika ona namietnie :/Nie amie regulaminu.. nie wystawiam recenzji za szybko.. pisze swoje osczucia i opisuje dzialanie... CZEMU TAK SIE DZIEJE?
doszlo do tego, ze zapisuje w zeszycie produkty ktorym wystawilam recenzje i za kazdym razem gdy wchodze w kwc sprawdzam czy cos zniknelo.. i znkaja.. srednio po 3 dziennie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Żandarm na emeryturze
|
Dot.: znikające recenzje...
Cytat:
Nie wiem, dlaczego zostały usunięte recenzje oliwkowej Ziai. Być może powód jest podany przy zgłoszeniu recenzji. Czas używania, to nie jedyna przyczyna, dla której usuwamy recenzje. Katalog KWC jest bardzo ważną częścią tego portalu. Jednym z największych tego typu przedsięwzięć w całej globalnej sieci. Traktujemy go bardzo poważnie i pilnujemy jakości i rzetelności zamieszczanych tam recenzji. Dlatego usuwane są również recenzje lakoniczne (czyli niewiele mówiace o kosmetyku) oraz krytyczne dla kosmetyków niedostosowanych do cery, wieku, włosów itp. recenzentów. Skoro recenzja zniknęła już kilka razy musiała łamać któryś z punktów KR. Oliwkowa Ziaja jest przeznaczona do cery suchej i normalnej, więc jeśli jako posiadaczka cery mieszanej (profil) krytykowałaś ją za efekty, recenzja została usunięta.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-11-04 o 15:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
in love with life
|
Prosze o skasowanie mojej recenzji. Pomylilam sie co do odzywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=350387
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Chetnie bym sie dowiedziala ktory pkt regulaminu zlamala moja recenzja perfum Miracle i tylko dlatego, ze jakas annaboo ja zglosila, zostala usunieta dwa razy. Perfum tych uzywam juz ponad 2 lata, wiec bardzo chetnie dowiem sie, co takiego napisalam, ze nastapilo usuniecie.
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Przestańcie robić personalne wjazdy na użytkowniczkę. Jak recenzje poleciały, to znaczy że prawdopodobnie były zbyt lakoniczne. Ale na to powinna odpowiedzieć Noor.
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Nie robię personalnych wjazdów. POdchodziłam kilka razy do AP i na tej podstawie mogę wystawić opinię. Co z tego, że to były 3 testy globalne? Miałam się dusić przez tydzień? Recenzja nie łamała regulaminu, nie było wulgaryzmów, stosowałam zapach NA SOBIE a nie na blotterku czy w perfumerii. Właśnie przez takie sytuacje odechciewa mi się wzbogacania KWC.
![]() |
#259 | |
in love with life
|
Cytat:
Tym bardziej, ze zawsze staram sie tak opisywac, zeby wszyscy wiedzieli jakie sa za i przeciw. A jesli nie opisalam zapachu slowami "kwiatowy, owocowy, mleczny, zgnily" itp tzn, ze widocznie nie mam talentu do opisywania zapachow w ten sposob. Umiem powiedziec czy mi sie podoba, czy nie i z czym mi sie kojarzy, a to regulaminu z pewnoscia nie lamie.
Edytowane przez MdM Czas edycji: 2009-11-13 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Natomiast co do drugiego - Noor nie zajmuje się perfumami, to ogródek Paulinki_S.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-11-13 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | ||||
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#263 |
in love with life
|
Noo to skoro juz sie czepiamy to moze sie dowiem o co chodzi zanim moja recenzja zostanie skasowana??
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Nic nie mówi o zapachu, przymiotniki ładny, delikatny nie oddają cech zapachu, to możnaby napisać o jakimkolwiek, zresztą decyzja nie zależy ode mnie tylko od moderatorek, na przyszłość radze przeczytać rewgulamin przyznawania recenzji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest niestety trwaly, juz 1-2h po uzyciu nic nie czuc, ale mozna zabierac perfumy ze soba, bo maja maly, zgrabny flakonik, ktory zmiesci sie do kazdej torebki. Buteleczka jest bardzo ladna i wygodna, ale ma slaba nakretke. Kiedys mi jedna spadla i popekala. Ogolnie polecam, jest to kobiecy zapach dla zabieganych pan (a takze nastolatek) ![]() To są cechy tego zapachu. Chyba nie wymagacie od ludzi żeby przepisywali nuty zapachowe. Jak MdM czuje gruszkę to znaczy, że ją czuje.Ja w AP czułam Panią Walewską i krem Nivea, a ktoś chyba uznał to za absurd. ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
A oto przykład recenzji poprawnej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28798-rec-354539.htm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
A oto przykład recenzji niepoprawnej: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=283513
Oceniaj tylko kosmetyki odpowiednie dla swojego wieku, rodzaju cery, włosów, itp... Aby podnieść wiarygodność i użyteczność swoich recenzji, wypełnij profil użytkownika (dostępny po zalogowaniu).
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Ciesze się, że przynajmniej zmusiło cię do zapoznania się z regulaminem i życzę wytrwałości we wdrażaniu go w forum, ba czeka cie jednak długa droga bo jak jest zapisane w regulaminie w recenzji jest zaznaczone, że nie jestem docelowym targetem, powodzenia
Over Edytowane przez annaboo Czas edycji: 2009-11-14 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
in love with life
|
Regulamin znamy, wiec nie wymadrzaj sie prosze jakbys byla jedyna, ktora go czytala. Uwazam, ze moja recenzja jest dobra i nie lamie regulaminu, a zapach opisuje dostatecznie.
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na przyszłość radzę pozgłaszać resztę moich recenzji ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.