|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
prostownicy używam dosyć często, ale nie widać tego po moich włosach
Wydaje mi się,że to duża zasługa jedwabiu Chi. Koncówki są miękkie, błyszczące, nawilżone. Nie rozdwajają się (choć moje koncówki lubią się rozdwajać )
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak szczerze mówiąc, już nie mam ochoty na to latanie po lekarzach i szukanie przyczyny...Wszystko wychodzi, że jest dobrze, a prześwity mam coraz większe, a wszyscy lekarze jak słyszą słowo "stres", to dla nich problem już jest rozwiązany...Szkoda tylko, że moje włosy nie chcą tego wszystkiego pojąć... Codziennie zmiatam z podłogi kłęby włosów, na serio już bym poduszkę z nich zrobiła... W styczniu fryzjer i nie ma zmiłuj...
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie przyszło do mnie Merz Spezial
Pracownik Poczty przyniósł mi paczkę o 19. 30 dobrze chociaż, że już są
|
|
#245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, dlugotrwały stres może powodować wiele dolegliwości, a i z nim jest chyba najtrudniej walczyć. Bo jak tu poprostu się nie stresować (zwłaszcza jak codzień tyle włosów leci )Moim zdaniem obciecie włosków sprawi, że nabiorą one lekkości i zyskają na gęstości Virko głowa do góry No musi być dobrze![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zazwyczaj dostaje paczkę o 18 - 18:30Dobrze, że przyszła
|
||||
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby mi choć te cholerne prześwity odrosły
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z kosmetycznego Bardzo zależało mi na jedwabiu Joanny, bo ma dobre recenzje (narazie tylko dwie ). Niestety nie było Skusiłam się na profisilk jedwabne serum do włosów i po przeczytaniu recenzji powoli zaczynam żałować![]() Tootsie miałaś może z nim do czynienia Ten jedwab o którym pisałaś to można chyba tylko na allegro zamówić, a ja poszłam na łatwizne Nabyłam jeszcze różowy hotliss loreala i odżywke z Joanny Rzepa
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
mam problem ... wypadaja mi włosy,nie wiem czy to na zimę czy mi brak witamin ale mi wypadaja a mam dlugie i jest ich w mieskzaniu wszędzie duużo.... nie wiem co zacząc uzywać bo słyszałam,że radical ampułki + odzywka są dobre na wypadnie ale też i szpamno+zel z DERMENY... proszę doradźcie coś... włosy mam farbowane i aż tak często nie farbuje ich co pól roku a nawet dalej i to szmaponami
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy tylko wypadają Ci włosy czy może masz jeszcze jakieś inne objawy. Czy przez ostatni czas odchudzałaś się albo niezbyt mądrze odżywiałaś Jesli tak wystarczy wzbogadzić swoją dietę i tutaj jakieś wtaminki też się przydadząCzego nie powinno się robić naszym włosom ![]() http://www.eioba.pl/a71700/dieta_na_...ocne_paznokcie I jeszcze dieta na piękne włosy i paznokcie: http://www.stylistka.pl/zdrowie/dietetyka/dieta-urody |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno co chciałam napisać, że po wczorajszej ziołowej płukance zyskały na miękkości
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na przykład nałogowo pije kawe i herbate i w sumie nie wiedziałam, że może tak niekorzystnie działać na włosy Nie bezpośrednio, ale jednak.
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Ale już nie narzekam więcej...bo będzie, że ględoła jestem
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
E tam... czasem trzeba wyrzucić te negatywne emocje z siebie
![]() A tak na marginesie słyszałyście może o cudownym działaniu jablek na włosy ![]() Moja babcia już od jakiegoś czasu mi powtarza żebym zajadała się jabłkami, bo to ponoć cudowny srodek na porost włosów Babeczka ma juz ponad 70 i zdarza jej się ględzić, ale może coś w tym jest Dziś kupiłam 4 kg jabłek |
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Z jedzeniem jabłek to może być tak:
- po pierwsze - źródło witamin - po drugie - ekstrakt ze skórki jabłka podobno bardzo pobudza wzrost włosów, zatem zalecane jest spożycie jabłek ze skórką, która jest bogata w mikroelementy - ocet jabłkowy do płukania - zakwasza włos, zamyka łuski i dlatego nadaje połysk, ale podonie do tego działają inne roztwory o kwaśnym odczynie [z octem zwykłym, winnym, z sokiem cytrynowym, etc.] |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ten ocet jabłkowy się robi ze skórek (można i z owocu i ze skórek), więc skórki mają magiczną moc (zresztą to skórki zawierają wszystkie witaminy i mikroelementy). Wapń i krzem skórki jabłka działają korzystnie na włosy i paznokcie. Czy zjedzone czy użyte w inny sposób jak najbardziej są wskazane
Zresztą generalnie jabłka (pomijając już witaminy w nich zawarte, które jak wszyscy wiedzą są bardzo zdrowe) zawierają sole potasowe, które są bardzo ważne dla prawidłowych przebiegów procesów życiowych (dla krwi, płynów komórkowych, serca, układu nerwowego, układu kostnego i cery) Tak więc jabłka górą
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy babcia zna się na rzeczy
Ma ponad 70-tke a wydaje mi się, że ma więcej włosów niż ja ![]() |
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chcę powiedzieć,że z tymi jabłkami to prawda ![]() Tak swoją drogą to mi też strasznie wypadają od ostatniego czasu ale to pewnie pora roku
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
Mi włosy wypadają chyba od kilku lat obficie. Pora roku nie ma tu do igrania.
O dziwo teraz mniej mi wypajają, ale dalej się lenię. Teraz przeszłam na dietę pomarańczową Wcinam pomarańcze, wczesniej jabłka. więc jednak coś w tym jest.
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma dosyć rzadką konststencję i z tego co pamiętam zawiera alkohol zaraz na początku składu. Wg mnie jedwab Chi jest dużo lepszy A teraz muszę się pochwalić Od tygodnia biorę biotynę. Nie wiem, czy po tak krótkim czasie można zauwazyć efekty, ale włosów wypada mi dużo mniej Mam cichą nadzieję,że tak już zostanie Kupię jeszcze soczki z brzozy i łopianu, tak na wszelki wypadek Byłam dzisiaj u fryzjera i kusi mnie,żeby pomalowac włosy. Zcięłam już resztki starej farby i teraz mam całą czuprynę w naturalnym kolorze, który nie jest zbyt ciekawy. Tylko trochę się boję,że farba zniweczy efekty, na które tak pracowałam ![]() Czy farba ma duży wpływ na cebulki? |
|
|
|
|
#262 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Mnie też kusi koloryzacja
zwłaszcza soczyste czerwienie...Trochę boję się efektów, więc chyba zaczę od zrobienia pasemek, a zamierzam przetestować farbę ziołową Venita, która podobno nie niszczy włosów, bo oparta jest na hennie. Przy następnej wizycie w sklepiku z ziółkami pewnie nie wytrzymam i kupię Ciekawe tylko, czy złapie na ciemnych włosach...Tootsie, więc może Ty na tę ziołową również się skusisz? |
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Mi ostatnio fryzjerka poleciła szampon i serum (na dzień i na noc) wella- podobno bardzo pomaga na wypadające włosy
![]() http://www.allegro.pl/item284709608_...wl_energy.html http://www.allegro.pl/item287198311_...wl_energy.html http://www.allegro.pl/item285570993_...niu_250ml.html
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Przez wrzesień i październik dość mocno wypadały mi włosy, były wszędzie- na ubraniach, pościeli, dywanie. Doszło do tego, że bałam się przy każdym myciu głowy, ile tym razem ich zbiorę z sitka odpływu. Poszłam do dermatologa, ale jakoś nie był specjalnie zainteresowany moim problemem- postanowiłam zadziałać sama.
Kupiłam Inneov i szampon Dermena, do tego łykałam Centrum i Magnez B6. Po dwóch miesiącach regularnego zażywania tych suplementów i używania Dermeny nastąpiła wyraźna poprawa, nie kontynuuję już tej kuracji. Włosy wypadają 'w normie'. U mnie czynnikiem wyzwalającym takie wypadanie była bardzo długa i wyczerpująca sesja na studiach, stres i byle jakie jedzenie (włos obumiera i jeszcze przez 3 miesiące pozostaje w mieszku, dopiero po tych 3 miesiącach wypada, więc warto czasem cofnąć się myślami w czasie...).
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
ceny faktycznie wysokie, tym bardziej,że wcierki z podobnym składem można kupić za kilka groszy
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli masz na mysli hennę albo coś w tym stylu musiałabys chyba poczekać az wlosy calkowicie Ci odrosną i pozbędziesz się wlosow farbowanych. pewna na 100% nie jestem, ale tak mi się wydaje. Mam cienkie wlosy i farbuję sklepowymi farbami, ostatnio ktos mi polecil farby ziolowe, tylko nie wiem czy mogłabym je zastosowac na te moje farbowane. Poza tym farbuje na ciemny braz i nie wiem czy znalazłabym taki kolor wśród farb ziołowych, bo henna daje raczej jakiś taki rudy, kasztanowy?
|
|
|
|
#270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to były jakieś wersje mini, bo tylko taka odmiana była Ale za to jakie dobre![]() Cytat:
Może mi akurat podpasuje.Muszę się zaopatrzyć w tą biotyminę ![]() Wiesz co - mi też już od jakiegoś czasu chodzi po głowie farbowanie... Marzy mi się jasny blond
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

)

Wiem, że w takiej sytuacji trudno pocieszać. Sama czasem mam takie chwile załamania, bo co z tego skoro dużo mniej wypada, skoro ja nadal widzę te prześwity

Pracownik Poczty przyniósł mi paczkę o 19. 30
dobrze chociaż, że już są
). Niestety nie było

Ma dosyć rzadką konststencję i z tego co pamiętam zawiera alkohol zaraz na początku składu. Wg mnie jedwab Chi jest dużo lepszy
Kupię jeszcze soczki z brzozy i łopianu, tak na wszelki wypadek