![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
prostownicy używam dosyć często, ale nie widać tego po moich włosach
![]() Wydaje mi się,że to duża zasługa jedwabiu Chi. Koncówki są miękkie, błyszczące, nawilżone. Nie rozdwajają się (choć moje koncówki lubią się rozdwajać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak szczerze mówiąc, już nie mam ochoty na to latanie po lekarzach i szukanie przyczyny...Wszystko wychodzi, że jest dobrze, a prześwity mam coraz większe, a wszyscy lekarze jak słyszą słowo "stres", to dla nich problem już jest rozwiązany...Szkoda tylko, że moje włosy nie chcą tego wszystkiego pojąć... Codziennie zmiatam z podłogi kłęby włosów, na serio już bym poduszkę z nich zrobiła... W styczniu fryzjer i nie ma zmiłuj... ![]()
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie przyszło do mnie Merz Spezial
![]() ![]() ![]()
![]() |
#245 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Fakt, dlugotrwały stres może powodować wiele dolegliwości, a i z nim jest chyba najtrudniej walczyć. Bo jak tu poprostu się nie stresować (zwłaszcza jak codzień tyle włosów leci ![]() Moim zdaniem obciecie włosków sprawi, że nabiorą one lekkości i zyskają na gęstości ![]() Virko głowa do góry ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że przyszła ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Żeby mi choć te cholerne prześwity odrosły ![]()
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wróciłam z kosmetycznego ![]() ![]() ![]() ![]() Tootsie miałaś może z nim do czynienia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
mam problem ... wypadaja mi włosy,nie wiem czy to na zimę czy mi brak witamin ale mi wypadaja a mam dlugie i jest ich w mieskzaniu wszędzie duużo.... nie wiem co zacząc uzywać bo słyszałam,że radical ampułki + odzywka są dobre na wypadnie ale też i szpamno+zel z DERMENY... proszę doradźcie coś... włosy mam farbowane i aż tak często nie farbuje ich co pól roku a nawet dalej i to szmaponami
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czego nie powinno się robić naszym włosom ![]() http://www.eioba.pl/a71700/dieta_na_...ocne_paznokcie I jeszcze dieta na piękne włosy i paznokcie: http://www.stylistka.pl/zdrowie/dietetyka/dieta-urody |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedno co chciałam napisać, że po wczorajszej ziołowej płukance zyskały na miękkości ![]()
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit: Ale już nie narzekam więcej...bo będzie, że ględoła jestem ![]() ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
![]()
E tam... czasem trzeba wyrzucić te negatywne emocje z siebie
![]() ![]() A tak na marginesie słyszałyście może o cudownym działaniu jablek na włosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Z jedzeniem jabłek to może być tak:
- po pierwsze - źródło witamin - po drugie - ekstrakt ze skórki jabłka podobno bardzo pobudza wzrost włosów, zatem zalecane jest spożycie jabłek ze skórką, która jest bogata w mikroelementy - ocet jabłkowy do płukania - zakwasza włos, zamyka łuski i dlatego nadaje połysk, ale podonie do tego działają inne roztwory o kwaśnym odczynie [z octem zwykłym, winnym, z sokiem cytrynowym, etc.] |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ten ocet jabłkowy się robi ze skórek (można i z owocu i ze skórek), więc skórki mają magiczną moc (zresztą to skórki zawierają wszystkie witaminy i mikroelementy). Wapń i krzem skórki jabłka działają korzystnie na włosy i paznokcie. Czy zjedzone czy użyte w inny sposób jak najbardziej są wskazane
![]() Zresztą generalnie jabłka (pomijając już witaminy w nich zawarte, które jak wszyscy wiedzą są bardzo zdrowe) zawierają sole potasowe, które są bardzo ważne dla prawidłowych przebiegów procesów życiowych (dla krwi, płynów komórkowych, serca, układu nerwowego, układu kostnego i cery) Tak więc jabłka górą ![]()
#258 |
Zakorzenienie
|
![]()
Znaczy babcia zna się na rzeczy
![]() Ma ponad 70-tke a wydaje mi się, że ma więcej włosów niż ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak swoją drogą to mi też strasznie wypadają od ostatniego czasu ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
Mi włosy wypadają chyba od kilku lat obficie. Pora roku nie ma tu do igrania.
O dziwo teraz mniej mi wypajają, ale dalej się lenię. Teraz przeszłam na dietę pomarańczową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz muszę się pochwalić ![]() Od tygodnia biorę biotynę. Nie wiem, czy po tak krótkim czasie można zauwazyć efekty, ale włosów wypada mi dużo mniej ![]() ![]() Mam cichą nadzieję,że tak już zostanie ![]() ![]() Byłam dzisiaj u fryzjera i kusi mnie,żeby pomalowac włosy. Zcięłam już resztki starej farby i teraz mam całą czuprynę w naturalnym kolorze, który nie jest zbyt ciekawy. Tylko trochę się boję,że farba zniweczy efekty, na które tak pracowałam ![]() Czy farba ma duży wpływ na cebulki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Mnie też kusi koloryzacja
![]() Trochę boję się efektów, więc chyba zaczę od zrobienia pasemek, a zamierzam przetestować farbę ziołową Venita, która podobno nie niszczy włosów, bo oparta jest na hennie. Przy następnej wizycie w sklepiku z ziółkami pewnie nie wytrzymam i kupię ![]() Tootsie, więc może Ty na tę ziołową również się skusisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Mi ostatnio fryzjerka poleciła szampon i serum (na dzień i na noc) wella- podobno bardzo pomaga na wypadające włosy
![]() http://www.allegro.pl/item284709608_...wl_energy.html http://www.allegro.pl/item287198311_...wl_energy.html http://www.allegro.pl/item285570993_...niu_250ml.html
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Przez wrzesień i październik dość mocno wypadały mi włosy, były wszędzie- na ubraniach, pościeli, dywanie. Doszło do tego, że bałam się przy każdym myciu głowy, ile tym razem ich zbiorę z sitka odpływu. Poszłam do dermatologa, ale jakoś nie był specjalnie zainteresowany moim problemem- postanowiłam zadziałać sama.
Kupiłam Inneov i szampon Dermena, do tego łykałam Centrum i Magnez B6. Po dwóch miesiącach regularnego zażywania tych suplementów i używania Dermeny nastąpiła wyraźna poprawa, nie kontynuuję już tej kuracji. Włosy wypadają 'w normie'. U mnie czynnikiem wyzwalającym takie wypadanie była bardzo długa i wyczerpująca sesja na studiach, stres i byle jakie jedzenie (włos obumiera i jeszcze przez 3 miesiące pozostaje w mieszku, dopiero po tych 3 miesiącach wypada, więc warto czasem cofnąć się myślami w czasie...).
#266 |
Zakorzenienie
|
ceny faktycznie wysokie, tym bardziej,że wcierki z podobnym składem można kupić za kilka groszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Jesli masz na mysli hennę albo coś w tym stylu musiałabys chyba poczekać az wlosy calkowicie Ci odrosną i pozbędziesz się wlosow farbowanych. pewna na 100% nie jestem, ale tak mi się wydaje. Mam cienkie wlosy i farbuję sklepowymi farbami, ostatnio ktos mi polecil farby ziolowe, tylko nie wiem czy mogłabym je zastosowac na te moje farbowane. Poza tym farbuje na ciemny braz i nie wiem czy znalazłabym taki kolor wśród farb ziołowych, bo henna daje raczej jakiś taki rudy, kasztanowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę się zaopatrzyć w tą biotyminę ![]() Wiesz co - mi też już od jakiegoś czasu chodzi po głowie farbowanie... Marzy mi się jasny blond ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.