zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-05, 09:06   #241
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
ja z moim Tz jestem od 6 lat...i m,u sie jakos nie śpieszy oświadczyć mi.. a jak widzę moje koleżanki z pierścionkami zaręczynowymi albo juz po slubie to mnie zazdrość zżera..

No to w jakim jesteście wieku?

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 09:48   #242
Poemi
Zakorzenienie

A ja świadomie wybieram tydzień w Egipcie zamiast zaręczyn... Może powinnam zmienić zdanie
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:00   #243
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
A ja świadomie wybieram tydzień w Egipcie zamiast zaręczyn... Może powinnam zmienić zdanie

Może tam Ci się Tz oświadczy

Stary 2008-06-05, 10:07   #244
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Może tam Ci się Tz oświadczy
Nie ma szans. No chyba, że za rok (bo taka opcja też jest, ale raczej padnie) . Finanse na to nie pozwalają, jedno albo drugie, a ja już wybrałam
Stary 2008-06-05, 10:13   #245
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma szans. No chyba, że za rok (bo taka opcja też jest, ale raczej padnie) . Finanse na to nie pozwalają, jedno albo drugie, a ja już wybrałam

Czyli rozumiem, że chcesz poczekać i nie ciągnie Cię do zaręczyn ale do Egiptu też chętnie pojechałabym, kiedy jedziecie?

Stary 2008-06-05, 10:16   #246
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a ja i tak zazdroszczę, a co! Nikt przecież nie zabroni
pewnie,ze nikt nie zabroni!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 10:44   #247
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli rozumiem, że chcesz poczekać i nie ciągnie Cię do zaręczyn ale do Egiptu też chętnie pojechałabym, kiedy jedziecie?
Ostatnio chcę tego i tego, no ale... W ostateczności mogę poczekać . Na razie to tylko plan, ja muszę poczekać do końca egzaminów, a TŻ aż znajdzie pracę (ma praktyki i obóz ze studiów i to mu rozwala wakacje więc może być ciężko). Jak już się uda to dopiero pójdziemy załatwiać . W grę wchodzi koniec września albo początek października.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 11:09   #248
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zviezdocka Pokaż wiadomość
Ja mam 24, mój TŻ 26... jesteśmy ze sobą prawie 4,5 roku... i nic już ostatnio mu zaczęłam nawet dogryzać, że nie jest taki młody, że ja też nie robię się coraz młodsza
Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
U mnie jest dokładnie ten sam problem. Mamy po 25 lat. Jesteśmy 6,5 roku ze sobą i dalej czekam
Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
ja z moim Tz jestem od 6 lat...i m,u sie jakos nie śpieszy oświadczyć mi.. a jak widzę moje koleżanki z pierścionkami zaręczynowymi albo juz po slubie to mnie zazdrość zżera..
Nie dziwie się Wam,ja w poprzednim związku po takim stażu związkowym 5 letnim,też chciałam wiedzec na czym stoje.Byłam tego zdania,że albo się jest z kimś na poważnie,planuje się przyszłość,albo się jest bo jest w związku ot tak o być z kimś bez żadnych planów(ale to dla mnie jest bezsens).

Cytat:
Ulala,fajowo. Pozwiedzacie sobie Egipt,może Faraon się gdzieś znajdzie a dla tż-ta Kleopatra (zartuje)
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 11:15   #249
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Ulala,fajowo. Pozwiedzacie sobie Egipt,może Faraon się gdzieś znajdzie a dla tż-ta Kleopatra (zartuje)
Jest też druga strona medalu... Będziemy tyrać całe wakacje, a potem na tydzień odpoczynku wydamy ponad 4000 (czyli wszystko co zarobimy) . Ale chcę jechać
Stary 2008-06-05, 11:28   #250
chilanes
Zakorzenienie

Więc u nas jest tak: ja 23, On 26, razem=suwaczek
Ale to tak, jak napisałyście, wszystkoz alezy od ludzi i intensywności uczuć i związku.
Stary 2008-06-05, 11:35   #251
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to tak, jak napisałyście, wszystkoz alezy od ludzi i intensywności uczuć i związku.

To ja jestem pół roku dłuzej ze swoim Tz od Ciebie a rozmawiacie na ten temat?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 12:00   #252
Poemi
Zakorzenienie

Ja ze swoim TŻ-em jestem coś ok. 20 miesięcy.
Stary 2008-06-05, 20:11   #253
zviezdocka
Raczkowanie

Widzę, że grono "zazdrośnic" się poszerza
Pozdrawiam wszystkie ...
a swoją drogą, jak zauważyła domi7ks, ciekawe, która pierwsza pochwali się pierścionkiem
zviezdocka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-05, 21:00   #254
domi7ks
Zakorzenienie

Powstanie nowa szansa dla nas

Stary 2008-06-05, 23:48   #255
atka83
BAN stały

Cytat:
Jest też druga strona medalu... Będziemy tyrać całe wakacje, a potem na tydzień odpoczynku wydamy ponad 4000 (czyli wszystko co zarobimy) . Ale chcę jechać
No tak,coś za coś. Eh,nie ma nic za darmo.No,ale będziecie mieć świetne przeżycia/pamiątke i będziecie mieć co opowiadać swoim dzieciom i wnukom.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-06, 10:48   #256
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

mmm...wymarzone wakacje po prostu

Cytat:
wlasnie,ludzie i ich uczucie tworza niepowtarzalny zwiazek,to od nich wszystko zalezy,kiedy,po jakim czasie itp..

Cytat:
Widzę, że grono "zazdrośnic" się poszerza
Pozdrawiam wszystkie ...
a swoją drogą, jak zauważyła domi7ks, ciekawe, która pierwsza pochwali się pierścionkiem
oj,zazdrosnice rzadza obstawiamy ktora pierwsza??? zartuje tylko....

Stary 2008-06-06, 16:22   #257
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
No tak,coś za coś. Eh,nie ma nic za darmo.No,ale będziecie mieć świetne przeżycia/pamiątke i będziecie mieć co opowiadać swoim dzieciom i wnukom.
Decyzja podjęta. Egipt. Tydzień albo dwa, zależy jaką pracę znajdzie TŻ... Z jednej strony się cieszę, a z drugiej troszkę przykro... Ale podobno w Egipcie przejdzie
Stary 2008-06-06, 18:20   #258
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
Decyzja podjęta. Egipt. Tydzień albo dwa, zależy jaką pracę znajdzie TŻ... Z jednej strony się cieszę, a z drugiej troszkę przykro... Ale podobno w Egipcie przejdzie
Przejdzie bez wątpienia to więcej niż pewne tylko uważaj, żeby Cię twój TŻ na jakieś stado wielbłądów nie wymienił
Stary 2008-06-06, 18:37   #259
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Przejdzie bez wątpienia to więcej niż pewne tylko uważaj, żeby Cię twój TŻ na jakieś stado wielbłądów nie wymienił
W czasie poprzedniego (znaczy rok temu) długiego weekendu oglądaliśmy program o facecie którego żona została sprzedana w Egipcie... TŻ wtedy powiedział, że będzie mnie pilnować i nigdy mnie samej nie puści w takie miejsca. No i że mnie nie wymieni za wielbłądy

Troszkę się obawiam, że jednak będę później żałować... Bo jeśli nie w te wakacje to dopiero w następne będzie okazja do zaręczyn...
Stary 2008-06-07, 07:52   #260
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
W czasie poprzedniego (znaczy rok temu) długiego weekendu oglądaliśmy program o facecie którego żona została sprzedana w Egipcie... TŻ wtedy powiedział, że będzie mnie pilnować i nigdy mnie samej nie puści w takie miejsca. No i że mnie nie wymieni za wielbłądy

Troszkę się obawiam, że jednak będę później żałować... Bo jeśli nie w te wakacje to dopiero w następne będzie okazja do zaręczyn...
No to Twój TŻ to prawdziwy Skarb My w zeszłym roku byliśmy w Tunezji i przed wyjazdem mój TŻ cały czas żartował, że kto wie, kto wie... może jakby mu ktoś zaproponował za mnie jakieś atrakcyjne stado wielbłądów...to kto wie ... a potem, już na miejscu, to nawet do baru mnie samej nie chciał puścić, zazdrośnik taki się zrobił !!
Stary 2008-06-07, 10:29   #261
aniela868
Przyczajenie

Hmm a ja tylko dodam,ze przychodzą takie momenty,ze jest mi bardzo smutno..., ze mój chłopak mi się jeszcze nie oświadczył... i jakoś nie myślę o tym kiedy to będzie bo wiem,że jeszcze długo nie nastąpi...
Ja mam 22 lata , ON 24 ... jesteśmy razem ponad dwa lata.
Chwilami męczy mnie tylko dopytywanie rodziców i reszty rodziny, kiedy zaręczyny , ślub...
Czasami myślę sobie,że może On nie jest mnie pewny,że może nie wystarczająco mnie kocha na taki krok... chociaż mówił nie raz, że kocha mnie bardzo i ,że chce abym była w przyszłości jego żoną... ale chwilami bardzo mnie to czekanie zniechęca...
Z każdej strony słyszę od koelzanek,ze sie zaręczają ,biorą śluby a ja nic... a tak bardzo go kocham.
Fakt,faktem na razie nie pracujemy...ale sądzę,że do 3 miesięcy znajdziemy pracę.
Ech ja też bardzo zazdroszczę zaręczonym... że mają ,już taką deklarację..coś więcej....
aniela868 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 10:42   #262
atka83
BAN stały

aniela,twój chłopak jeszcze ci się nie oświadczył,pewnie dlatego nie datego że wystarczająco cię nie kocha,tylko powodem jest to brak kasy,bo przecież obydwoje nie pracujecie.A przecież nie chciałabyś chyba,aby się zapożyczał na pierścionek??? Przyjdzie czas to się doczekasz.
Stary 2008-06-07, 13:55   #263
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
aniela,twój chłopak jeszcze ci się nie oświadczył,pewnie dlatego nie datego że wystarczająco cię nie kocha,tylko powodem jest to brak kasy,bo przecież obydwoje nie pracujecie.A przecież nie chciałabyś chyba,aby się zapożyczał na pierścionek??? Przyjdzie czas to się doczekasz.
na pierścionek to małe piwo, ale także na ślub i na późniejszą niezależną finansowo rodzinę, którą stworzycie. Czasem dobrze jest nieco poczekać, aż zaczniecie się sami utrzymywać.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 17:14   #264
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
No to Twój TŻ to prawdziwy Skarb My w zeszłym roku byliśmy w Tunezji i przed wyjazdem mój TŻ cały czas żartował, że kto wie, kto wie... może jakby mu ktoś zaproponował za mnie jakieś atrakcyjne stado wielbłądów...to kto wie ... a potem, już na miejscu, to nawet do baru mnie samej nie chciał puścić, zazdrośnik taki się zrobił !!
Porządny facet . My sobie nie żartujemy z tych wielbłądów bo znamy przypadek gdy chłopak sprzedał swoją dziewczynę... Za samochód. Upił się z Arabami, jeden mi od dłuższego czasu mówił, że chce kupić jego dziewczynę... W końcu po pijaku się zgodził (myślał, że to tylko takie gadanie), a rano już ani dziewczyny ani Araba, za to samochód
Stary 2008-06-08, 07:42   #265
zviezdocka
Raczkowanie

Cytat:
Porządny facet . My sobie nie żartujemy z tych wielbłądów bo znamy przypadek gdy chłopak sprzedał swoją dziewczynę... Za samochód. Upił się z Arabami, jeden mi od dłuższego czasu mówił, że chce kupić jego dziewczynę... W końcu po pijaku się zgodził (myślał, że to tylko takie gadanie), a rano już ani dziewczyny ani Araba, za to samochód
O matko... ale w sumie nawet mnie to jakoś szczególnie nie dziwi, taka ich mentalność, inna kultura, inne zwyczaje, w tym przypadku - niestety ale co - tak to wszystko zostawił?? nie szukał jej?? nie próbował odzyskać??
Stary 2008-06-08, 11:10   #266
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
O matko... ale w sumie nawet mnie to jakoś szczególnie nie dziwi, taka ich mentalność, inna kultura, inne zwyczaje, w tym przypadku - niestety ale co - tak to wszystko zostawił?? nie szukał jej?? nie próbował odzyskać??
Szukał... Wtedy został w Egipcie na miesiąc, ale nie natrafił na żadne ślady, później jeszcze kilka razy jechał na poszukiwania, ale przepadła jak kamień w wodę...
Stary 2008-06-11, 07:56   #267
chilanes
Zakorzenienie

No Ty mnie nie strasz!A ja sobie zawsze dowcipkuję, że mnie za wielbłąda odda
Stary 2008-06-11, 08:12   #268
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniela868 Pokaż wiadomość
Hmm a ja tylko dodam,ze przychodzą takie momenty,ze jest mi bardzo smutno..., ze mój chłopak mi się jeszcze nie oświadczył... i jakoś nie myślę o tym kiedy to będzie bo wiem,że jeszcze długo nie nastąpi...
Ja mam 22 lata , ON 24 ... jesteśmy razem ponad dwa lata.
Chwilami męczy mnie tylko dopytywanie rodziców i reszty rodziny, kiedy zaręczyny , ślub...
Czasami myślę sobie,że może On nie jest mnie pewny,że może nie wystarczająco mnie kocha na taki krok... chociaż mówił nie raz, że kocha mnie bardzo i ,że chce abym była w przyszłości jego żoną... ale chwilami bardzo mnie to czekanie zniechęca...
Z każdej strony słyszę od koelzanek,ze sie zaręczają ,biorą śluby a ja nic... a tak bardzo go kocham.
Fakt,faktem na razie nie pracujemy...ale sądzę,że do 3 miesięcy znajdziemy pracę.
Ech ja też bardzo zazdroszczę zaręczonym... że mają ,już taką deklarację..coś więcej....
tez zazdroszcze o czym juz pisalam tutaj,ale jesli rzeczywiscie nie pracujecie,to Twoj TZ potrzebuje czasu,by troche kaski zaoszczedzic na pierscionek wtedy bedzie niespodzianka!

a mojemu TZ przyszlo do glowy,ze musi mnie sobie "zaklepac" ,bo jeszcze mu uciekne.....hahaha! !!!!! czyzby to znaczylo,ze niedlugo .....???? oj glupotki w glowie

Edytowane przez martha330
Czas edycji: 2008-06-11 o 08:13 Powód: blad w pisowni
Stary 2008-06-11, 09:12   #269
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
tez zazdroszcze o czym juz pisalam tutaj,ale jesli rzeczywiscie nie pracujecie,to Twoj TZ potrzebuje czasu,by troche kaski zaoszczedzic na pierscionek wtedy bedzie niespodzianka!

a mojemu TZ przyszlo do glowy,ze musi mnie sobie "zaklepac" ,bo jeszcze mu uciekne.....hahaha! !!!!! czyzby to znaczylo,ze niedlugo .....???? oj glupotki w glowie

No to może Cię Tz zaskoczy już niedługo ale widzę z Suwaczka Twojego, że jesteście bardzo krótko ze sobą nawet roku nie ma

Stary 2008-06-11, 09:30   #270
69asia
Przyczajenie

hejka dziewczeta

To ja tez coś tu napisze Ja czekałam 5 lat na to zeby mój kochany sie oświadczył Jesteśmy ze soba juz podand 5 lat wiec troszke czasu juz Ja tak od jakiegoś czasu bardzo chciałam juz wiecie slub przygotowania i takie tam wszytkie sprawy z tym związane No ale nie nalegałam bo byłam siwaidoma tego że nie jesteśmy odbydwoje gotowi na to ja jeszcze studiowałam on nie miał stałej pracy a przecież wziąść ślub i później na garnuszku u mamusi siedziec to nie tak ponaszej myśli. No i zrobił mi ogrąmna niespodzianke jak wparował w walentynki z bukietami i pierśćionkeim nie posdziewałam sie zsakoczenie nie ziemskie moje i moich rodziców bo uwiezcie nie spodziewałam sie tego No i teraz moge juz sobie planować co zechce bo dał wolną ręke bo sami sobie go robimy bez pomocy rodizcow wiec bedize tak jak sobie sami zrobimy
Pozdrawiam cieplutko i nie nalegajcie za bardzo na swoich kochanych facetów bo ich to irytuje ze ktoś do czegoś go zmusz
Buziale

3 październik 2009 r.
69asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości