![]() |
#241 | ||||||
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scent Bar II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krajewskiego uwielbiam, przeczytałam całą serię o Breslau ![]() ![]() Aniołku, toć ja się nawet w profilu przyznaję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A prosze mnie oświecic, kto zacz Pullman? ![]() Ja jeszcze lubie W.E.B. Griffina - niigdy nie sądziłam, ze spodoba mi się jakakolwiek forma literatury, której akcja rozgrywa się i dotyczy drugiej wojny światowej - a jego po prostu pochłaniam, i co więcej lubię do niego wracać - a u mnie to dużo.
![]() |
#242 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"Złoty kompas" ![]() To tytuł kinowy, a tytuł książkowy to "Zorza północna" Nazwa całej trylogii to Mroczne Materie. Nic więcej spod ręki Pullmana nie znam.
![]() |
#243 | |
niecnotliwa dziewica
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Na razie skończyłam Wolsskiego i wzielam się za Maderę - obie sprawiają, że chichoczę ![]()
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margot, gdybyś chciała przeczytać mogę pożyczyć, bo wszystkie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czytałam wszystkich książek Fowlesa - z tych, które czytałam, najbardziej podobała mi się Kochanica Francuza ![]() Od Maga za to nie byłam w stanie się oderwać.
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam Kolekcjonera, ale dopiero zabieram się za niego. Jakoś dotąd zupełnie omijały mnie jego książki, sama nie wiem czemu.
Ostatnio mam fazę na Ericha Segala - ponownie Absolwenci, Doktorzy, a ostatnio zaczęłam Bez sentymentów...
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio na nowo zaczytuję się w prozie Williama Faulknera. Jego Wściekłość i wrzask była dla mnie wielkim przeżyciem intelektualnym
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-02-16 o 17:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Widzisz, akurat tego nie czytałam - sięgnę, skoro mówisz, że dobre.
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak najlepsze według mnie były Akty Wiary, rewelacja ![]() Ja za to polecam książki Irvinga Stone'a, "Udręka i Ekstaza" i " Pasja życia" są na mojej książkowej top liście ![]()
![]() |
#251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest jeszcze jedna "Pasje utajone" o Freudzie, ale ta według mnie jest najcięższa ![]() Ago jak masz możliwość to wypożycz sobie do tego jakiś album malarstwa Van Gogha. Rewelacyjnie się czyta mogąc przy okazji oglądać obrazy, które są w książce wspomniane, czytać jak powstawały ![]() Z resztą po tej lekturze wszelkie obrazy impresjonistów przestają być człowiekowi obce ![]()
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Irkax, idolem
![]() ![]() ja czytałam tylko Udrękę i ekstazę, myślałam, że Pasje życia to też o nim ![]() zaraz powiem M, że jest jeszcze jedna o Freudzie |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie kupic spodnie!
wzielam z miejsca 2 pary ![]() no ale kupilam sobie poszerzane dolem cos ala dzwony ![]() ![]() ale sie ciesze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po jej lekturze wizyta w Rzymie była jeszcze większą przyjemnością ![]() Za to po lekturze "Pasji Życia" marzę o wizycie w Holandii i tamtejszym muzeum V.G. ![]()
![]() |
#259 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja sie wcisną na tyłek i ładnie opinają uda to nie zapnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie jeszcze opcja - za krotkie. Dzis w H&M je kupilam, i ja sama nie wiem jaki mam rozmiar... mierze 28 jeden model - za male, inny model w sam raz ale za krotkie... W innych (ktore koncowo wzielam) 28 za ciasne w pasie czyli uroczo wbijajace sie w brzucholek... 29 - dobre... a nawet za duze. Juz nawet nie wymagam, zeby opinaly mi sie na udach... jak dobrze leza to juz jest sukces... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Skoro o malarzach mowa to podrzucę jeszcze "Goya" L.Feuchtwangera.
I jeszcze "Malowany pocałunek" E.Hickey o dosyć skandalicznym życiu Gustawa Klimta. Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-02-16 o 18:10 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
BAN stały
|
Cytat:
Szkoda, ze nie można sobie spodni w sklepach zamawiać pod wymiar. Idę ugotować sobie makaron, potem zmieszam go z białym serem i podsmażoną na złoto cebulką. Pycha! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Zapisuję
![]() Tako jeśli Twój mąż lubi Stone'a, to wiem, że jest jeszcze jedna jego książka "Żeglarz na koniu" o życiu Jacka Londona. Niestety mi nigdy nie udało się jej zdobyć, ale podejrzewam, że jest równie dobra jak pozostałe ![]() Chyba sobie ponownie na nią zapoluję ![]() edit: Zapolowałam - ale traf, tyle czasu nie było tych książek nigdzie, a teraz były aż 3 do wyboru ![]() ![]()
#264 |
Wtajemniczenie
|
"Udrękę i ekstazę" mam na półce i zamierzam kiedyś przeczytać, ale na razie w fantastyce uwięzłam
![]() Spaaaaać bym poszła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
Wspomiałyscie książke "Udreka i ekstaza" Stone`a o życiu Michała Anioła. Ja chciałam polecic inną ksiażkę o tym artyście . Wydana dawno, nie widziałam wznowień, ale może w bibliotece bedzie.
To powieść K.Schulza "Kamien i cierpienie ". Była pomyślana jako trylogia , ale śmierc pisarza nie pozwoliła na jej dokończenie. Prócz ukazania życia artysty Schulz ukazuje dość drobiazgowo obraz epoki. |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Ondine, ja, jak przystało na żonę fana Michała Anioła
![]() Irkax, gdzie polowałaś, na allegro? |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Teeeż bym poszła, ale właśnie wychodzę...
![]() ![]() Miłego wieczoru wszystkim! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśli Twojego Męża interesuje życie i twórczość Michała Anioła to ja moge przynieść jego biografię autorstwa Jerzego Cepika - bardziej dokument niż beletrystyka, ale interesujace ![]() Edit: własnie doczytałam, ze tę ostatnią pozycję już masz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moim zdaniem również wszystkie ksiązki Segala są do siebie podobne ![]() Stone`a z kolei przeczytałam wszystko, co wyszło a aktualnie mam fazę na E.E. Schmitta. "Przypadek Adolfa H." jest moim zdaniem genialny, sam pomysł...
![]() |
#269 | |||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Do poprzednich czekoladek zostało dorzucone jeszcze Merci. To może teraz uda mi się przytyć? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie chyba też coś bierze, siostra mi "sprzedała" jakiś drobnoustrój :kwasny Cytat:
![]() "Pasja życia" też bardzo mi się podobała.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Tak na allegro
![]() Wydanie może nie najpiękniejsze, bo bardzo stare, ale liczy się to, że wreszcie ją dorwałam ![]() I dzięki temu, że dzisiaj poruszyłyśmy temat książek, dowiedziałam się, że w 2007 roku wydano po polsku "Bezmiar sławy" Stone'a (o C. Pissaro), normalnie dzisiaj ekstaza książkowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz już nawet nie obserwuję czy się pojawia coś nowego spod jego pióra.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.