|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wynajęłybyście profesjonalna firmę do organizacji swojego wesela?
Cytat:
Odbija się to na całej opinii nt. konsultantów ślubnych. Decydując się na usługi nie patrzmy na cenę, która i tak się zwróci, ale na referencje i ilość faktycznie zrobionych wesel, a nie swoich, własnej rodziny czy przyjaciół. Najlepiej zadzwonić do kilku klientów. W rozmowie często trudno jest kłamać. Życzę wszystkim bez względu na to czy organizują sami, za pomocą rodziny czy tez konsultantów- udanego wymarzonego ślubu, wyjątkowego przyjęcia, oraz szczęścia na nowej drodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-09-13 o 09:37 Powód: odtworzenie treści posta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-09-02 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
konsultanci ślubni
Cześć
Pierwszy raz jestem na tym forum i miło mi wszystkich powitać. ![]() Mam nadzieję ,że pomożecie mi w temacie korzystania z pomocy konsultantów ślubnych. Może ktoś z Was korzystał z usług konsultanta lub ma taki zamiar? Ciekawi mnie jak wygląda współpraca z taką osobą? Jakie są koszty? Dlaczego Waszym zdaniem warto skorzystać z oferty konsultantów? Kiedy należy związać się umową i na co warto zwrócić uwagę? Będę wdzięczna za wszelkie opinie na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Dot.: konsultanci ślubni
Polecam p. Patrycje
www.konsultantslubny.malo polska.pl im wcześniej tym lepiej
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Korzystacie z firm organizujących wesela
Bardzo ciekawi mnie czy któreś z was korzystają z usług konsultantów ślubnych... Czy powierzacie tak ważny dzień w ręce także obcej osoby...
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Korzystacie z firm organizujących wesela
ja nie mam przekonania do takich firm. chyba dlatego, że za duzo naczytałam/nasłuchałam się o różnych "akcjach", np. podsuwają swoich znajomych, mało profesjonalnych kamerzystów itp, albo wskazuja to, co najdroższe i też nie zawsze pary były zadowolone. z jednej strony to jest jakieś ułatwienie, bo nie trzeba myśleć o wielu rzeczach i można się skupić na przygotowaniu siebie samego do tego dnia, ale ja bym się bała powierzyć komuś moje wesele. osobiście najlepiej się czuję, jak sama czegoś dopilnuje, albo powierzę to komuś bliskiemu. wątpię, ażebym zaufała jakiejś firmie. na chwilę obecną takim pomocom mówię NIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Nie. Po co komuś płacić za to co można zrobić samemu? Nikt lepiej ode mnie nie znajdzie dj-a, fotografa czy sali jaka mi się będzie najbardziej podobać.
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc nawet nawet nie rozważałam takiej możliwości. Nie znam nikogo, kto korzystałby z usług konsultanta i mógłby mnie do takiej usługi przekonać. Poza tym jest to dodatkowy koszt i wydaje mi się, że nawet zakładając, że taki konsultant ma liczne rabaty i upusty od firm, i tak wychodzi to drogo.
Poza tym nie planujemy z TŻ na swój ślub żadnych "cudów" trudnych do zorganizowania, mamy dużo czasu na załatwianie, korzystamy z porad znajomych i internetu, więc sądzę, że bez problemu poradzimy sobie z przygotowaniem wesela sami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem raczej na nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że to walka z wiatrakami, ale WYSZUKIWARKA!!! Jest po to, żeby z niej korzystać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
dla mnie to juz nawet nie o pieniądze chodzi, ale o to że przecież przygotowania do ślubu i wesela to sama przyjemność
![]() ![]() a swoją drogą: Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Tez nie wynajęłabym konsultanta ślubnego. Dla mnie wszystkie sprawy związane ze ślubem sprawiają wiele radości. Poza tym co mi po konsultancie jak i tak ja podejmuję ostateczne decyzje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Konto usunięte
|
Ja uważam, że każda z nas czeka właśnie nietylko na sam ślub i imprezę weselną ale i na przygotowania, by samemu wszystko szukać, wybierać ;]
Ja osobiście uważam że to może być frajda ;] Po co mam komuś za to płacić skoro sama mogę to zrobic po swojemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Ogólnie cała ta moda na weeding-planner przyszła do nas ze stanów, tam oni robią furorę. W PL też mają swoich zwolenników.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że zwolennicy to głównie bogate pary, które chcą szyko zorganizować ślub albo bardzo dużo pracują i nie mają czasu zająć sie przygotowaniami. Ale ja bym za nic nie chciała rezygnować z tej przyjemności jaką są przygotowania. Sama pracuję, studiuję i robię mnóstwo innych rzeczy, a przygotowania ślubne i tak sukcesywnie realizujemy bez żadnych problemów.
![]() |
#259 | ||
Zakorzenienie
|
Powierzyłabym to komuś,ale tylko na zasadzie ja wymyślam-ktoś realizuje
![]()
Jeśli kopiuję, to tylko w punktach ksero, Gdy ktoś powiela kogoś, Uważam go za zero, Mówię prawdę szczerą, Bo nie lubię, gdy ktoś kłamie, Służę pomocą, nie na każde zawołanie, Mam własne zdanie i szereg racji, Niezmienna niezależnie od miejsca, czasu i akcji ![]()
BLESS! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
W moim przypadku, zdecydowałabym sie na taką firmę tylko w przypadku gdyby ktos odłączył mi internet i telefon i pracowałabym od 8 do 22 codziennie , w przeciwnym razie wydaje mi sie to poprostu śmieszne. No chyba ze zależałoby mi aby się chwalić na prawo i lewo że moje wesele organizowane było przez konsultanta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
ja właśnie korzystam z usług konsultantki ślubnej i jestem na prawdę bardzo zadowolona. Trochę mi się poszczęściło bo konsultantka ta niedługo otwiera firmę, ale do tego czasu zanim firma nie zadomowi się na rynku robi wesela praktycznie bezpłatnie (jedynie zwrot pieniędzy na telefony , dojazdy itp.) Konsultantka moja jest fantastyczna, niesamowicie pogodna z gigantycznymi pokładami optymizmu i jakiejś wprost kosmicznej energii, dzięki której jest skuteczna i szybka jak błyskawica w tym co robi. Może rzeczywiście to zawód, do którego trzeba mieć powołanie... Polecam wszystkim!!! Z chęcią podam kontakt na priv. Uważam, że zatrudnienie konsultanta to najlepsze możliwe rozwiązanie. Kiedyś uważałam ze to zbedny wydatek a teraz widze ile korzyści mam dzięki takiej osobie. Przede wszystkim konsultantka oferuje gignatyczne zniżki u firm podwykonawczych takich jak salony sukien ślubnych, fotograf, zaproszenie itp. jestem w szoku bo to są czasami zniżki po 20 % na jednej usłudze czy towarze. Polecam wszystkim usługi konsultantów a zwłaszcza moją cudowną konsultantkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
W odpowiedzi na pytanie w tytule tematu: Z całą pewnością nie! Nie odmówiłabym sobie przyjemności wybierania tego co najbardziej NAM się podoba, dopinania wszystkiego na ostatni guzik, a na końcu satysfakcji, 'a to wszystko tymi ręcami!'
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#264 |
BAN stały
|
Hej, w odpowiedzi do tematu, jak najbardziej tak
![]() Korzystałam z usług takiej osoby, mój kolega zresztą jest "łeding plenerem" i powiem wam, że to fajna sprawa, jak drugi raz będę wychodzić za mąż to ponownie skorzystam z jego usług hehe ![]() Choc kocham swojego męża i nie zamierzam się rozwodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Konto usunięte
|
Ja jestem z tych osób, które mając nawet milion innych zajęć nie zrezygnowałabym z tej przyjemności jaką jest organizowanie własnego ślubu, ja uważam że to musi być wielka przyjemność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie widzę nic fajnego w jeżdżeniu kilka razy do restauracji, do DJ-a, do salonu sukien. Wolałabym, gdyby ktoś przyjeżdżał do mnie, w czasie dogodnym dla mnie i moje ustalenia przekazywał wykonawcom.
W końcu po kiego grzyba latać po kilku sklepach np. po zaproszenia, jak można po prostu wskazać wybrany wzór, podać tekst, a ktoś opracuje graficznie, da do wydrukowania, sprawdzi czy nie ma błędów, popakuje w koperty i wyśle. Będzie też zaznaczał potwierdzenia, nadzorował listę prezentów, itd. Jak się ma 50 gości, to można to jeszcze samemu obskoczyć po godzinach, ale problem się robi przy powyżej 150 gościach. Sama robiłam zaproszenia, ale przy dziesiątym już mnie nudziło sklejanie ozdóbek. Za wygodę się płaci, dlatego gdybym tę kasę miała, chętnie bym zapłaciła.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na jesieni przyjaciółka będzie brała ślub i wspominała właśnie, że zastanawia się nad firmą od organizacji ślubów. Miała nawet jakieś spotkania. Nie wiem na czym stanęło - muszę ją podpytać.
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie trać świętej ciekawości. Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć. (Albert Einstein) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie trać świętej ciekawości. Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć. (Albert Einstein) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
Ale powiem Wam wszytsko też zależy od tego ile sie ma czasu na ogranizację ślubu i jakie się ma podejście do tych wsyztskich przygotowań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26298567]Ale powiem Wam wszytsko też zależy od tego ile sie ma czasu na ogranizację ślubu i jakie się ma podejście do tych wsyztskich przygotowań
![]() chyba głównie o ten czas chodzi... Bo myślę sobie że skoro ktoś już świadomie podejmuje decyzję o ślubie i weselu to znaczy że "dobre podejście" i "dobre chęci" są ![]() Grunt żeby koniec końców dzień był udany i wrażenia niezapomniane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.