|
|
#241 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: WYprowadzka na studia :)
Cytat:
po maturze miałam taaaaakie plany , gdzie to ja nie pojade... potem byłam na 2 tyg. w pracy... potem rzuciło mnie w wir szukania mieszkania.. i jak zobaczyłam ile kaski ono kosztuje moich rodziców to juz nie kombinowałam z żadnym wyjazdem. (musiałam wraz z moimi wspollokatorami zaplacic pieniadze za wynajem, panu z biura nieruchomości jeden czynsz, 2ooo kaucji... masaka- nie wspominając już o bilatach pkp, bo oczywiście na jednej wizycie we Wro się nie skończyło..Cytat:
ale nie ma co się stresować nauczymy się '![]() co do Twojej współlokatkorki, to musisz jej od razu powiedzieć, że miejsca które są wspolne ma sprtzątać.. Łazienka, kuhnia, kibelek, przedpokój powiedz jej, że nie jesteś przyzwyczajona do takich warunków jak ona stwarza i jak jej się nie podoba to może się wyprowadzić (szukałyśmy za znajomymi jednej osoby do mieszkania, zapewniam Cię,że jak dasz ogłoszenie to telefon cały dzień dzwoni tylu jest chętnych) i pod żadnym pozorem po niej nie sprzątaj! jeżeli zostawi gdzieś brudny garnek, to postaw gojej w pokoju może wtedy się nauczy![]() Co do właścicielki mieszkania.. moi właściciele też nie posprzątali.. pani tak zapewniała,że zprzyjedzie dzien przed podpisaniem umowy, żeby posprzątać i takie tam, a jak przyjechałam z rzeczami to przy przesuwaniu fotela znalazłam 2 kapsle od piwa, korek po winie i 20gr ![]() Szczerze mówiąc jestem w szoku jeżeli chodzi o środki chemiczne po co mają stać dwa otwarte skoro można się na takie rzeczy składać?! na szczęście moi wpolokatorzy sami wyszli z inicjatywą, żeby tak robić..Nawet czajnika nie przywiozła?! boże przecież to kosztuje 20zł na ryneczku.. już by się dziewczyna wstydziła, być takim pasożytem.. moja rada.. kopnij ją teraz w tyłek póki jest 'sezon na mieszkania' zobaczysz, długo z taką panną nie wytrzymasz
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
naprzeciwko rektoratu w sumie, ulica gagarina
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ogrzewania przyszłego mieszkania to też się boję, bo ta kobieta podobno wspominała, że nie grzeje za dużo... A ja ciepło mieć MUSZĘ, bo zmarzlak jestem... Najwyżej grzejnik będzie trzeba wstawić do pokoju i przenosić go do łazienki na czas kąpieli Nie w takich sytuacjach ciocia Amani sobie radziła
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
heheh, moj brat jak studiowal mieszkal w starej kamienicy, gdzie meiszkania byly wysokie. i ile by nie grzali te stare kaloryfery nie wyrabialy i mowil, ze siedzial przed komputerem ieplo ubrany, z koldra i kocem na kolanach, dogrzewajac sie elekterycznym kaloryferem i popijajac wodke.. o dziwo skonczyl studia szybko, bez problemow i z dobra srednia
|
|
|
|
|
#245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no problem
![]() Cytat:
ale zycie studenckie tak wyglada - nic-nie-robienie a pozniej jak przyjdzie sesja to zapieprz 2 tyg. i spokoj ![]() Cytat:
a teraz kucharka ze mnie ze ho ho ho!! nauczylam sie tak gotowac, ze moja mama jest w szoku - nigdy nie wpuszczala mnie do kuchni, bo uwazala ze mam dwie lewe rece a przed swietami brat jej pomagal w kuchni hehe ![]() a co do kolezanek - ja tez mam pecha i 10000 razy lepiej dogaduje sie z chlopakami to nastawienie pokierowalo wiele razy moim zyciem i dzieki niemu nawet jestem z moim TŻtem ![]() Cytat:
i tylko dzieki temu sobie poradzilam na mieszkaniu z tymi 4 chlopakami, z ktorymi mieszkalam.. przynajmniej moi znajomi wiedza, ze zawsze jestem szczera i mowie to, co naprawde mysle - pewnie dlatego zawsze pytaja mnie o zdanie ![]() Cytat:
A RADY BARDZO DOBRE!! ![]() Cytat:
dlatego NIE RADZE nikomu mieszkac w kamienicach - w wiekszosci masakraa.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||||
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Pani Ćma
na początku szukałam tak prosto od właściciela, ale ludzi to straszne chamy... dochodziło do tego, ze jechałam do Wrocka umówiona na spotkanie a pani w pociągu do mnie dzwoniła , ze już nieaktualne bo komuś z rodziny jednak wynajmie, inny pan mowil ze remont skonczy sie za tydzien- ja jade do niego po tygodniu z pioeniążkami, a remont w lesie.. inna pani nawet drzwi nie otworzyła... nie licząc już kastingów, podbijania cen itp ;/cieszęsię z tego mieszkanka nowe budownictwo, z balkonem, umeblowane ![]() dobrze jest
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe ja z ogrzewaniem licze, ze sasiedzi beda grzac, bo jakby nie patrzec sa to mieszkania w bloku srodkowe.. wiem, ze w jednym mieszkaniu za sciana bedzie starszy pan, oby lubi cieplo... w drugi mieszkanku chyba tez na pietrze nie ma studentow a normalni sa ludzie
bo ponoc w calym bloku bedzie duuuzo studentow
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście ogrzewanie jest wliczone w czynsz i będe grzać ile wlezie. Zmarźluch jestem
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że będzie u mnie ciepło w zimie.
Jejku jak czytam wasze historie z co niektórymi mieszkaniami to się przerażam ![]() ![]() ![]() kurczę już po weekendzie wyprowadzka zostało tak mało czasu, a ja jeszcze wszystkiego nie kupiłam i nie załatwiłam. A jutro jeszcze mała imprezka pożegnalna
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
ja się bardzo boję jak dużo będziemy płącić z dziewczynami za ogrzewanie;/
na szczęście jest kominek i spory zapas drewna więc będziemy palić w kominku jak nie będzie bardzo zimno, a w pokoju na samej górze jak świeci słońce to jest mega ciepło przez szklany dach więc miejmy nadzieję, że będzie dużo słońca
|
|
|
|
|
#251 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
mnie też czeka przeprowadzka do mieszkania.
właściwie miał być akademik, miałam już nawet miejsce, ale dobra koleżanka z LO zadzwoniła do mnie przedwczoraj z pytaniem, czy nie chciałabym wynajmować z nią. wczoraj pojechałam oglądać mieszkanie - mieszkamy we 3 z jeszcze jedną dziewczyną, mamy pokój, łazienkę, toaletę, kuchnię, przedpokój. w mieszkaniu są jeszcze 2 inne pokoje, ale to już nie nasze, zamykane na klucz też. akurat mamy środkowe mieszkanie, więc nie będzie aż tak zimno. mieszkanie jest w miarę nowe, ściany odmalowane, meble i sprzęty kuchenne też nowe, szafy tak samo. jestem baaardzo zadowolona!. a lista tego, co zabieram dopiero się tworzy, więc nie wkleję jeszcze.
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz poczynilam pierwsze zakupy wczoraj..a raczej moja mama
bo ja jestem chora i sie z domu nie ruszam
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co CI mam kupiła ? bo ja włanie dokupuje ostatnie rzeczy i nie mam pojęcia czego mi jeszcze brakuje oprócz kapci hehehe
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez mieszkanie srodkowe w nowym bloku
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
|
#255 |
|
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
narazie kosmetyczno-ogólny zapas
kremy balsamy żele odzywki podpaski chusteczki mydło siarkowe leki pilniczek lusterko przedłuzka rozdzielacz do gniazdka zarówki itp ...po niedzieli reszta rzeczy |
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Tekst mojego taty z ostatniej chwili :P wrócił z tesco z zakupami
![]() Ja oooo kupiłeś mi Kubusia Kochany jesteś ![]() Tatko: Noo, żebyś pamiętała jak miałaś w domku dobrze ![]() Ja: ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ogrzewanie to mam chyba głupią sytuację, bo u mnie niby blok ma własną kotłownię i jest jakaś granica z jaką możemy grzać, a jak bedziemygrzac więcej niż jest przewidziane, to nam przychodzi jakaś dopłata
|
|
|
#258 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ze spraw do zalatwienia przed wyjazdem zaliczylam fryzjera
bo w innym miescie kiepsko pojsc do jakiegos nieznanego..
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jak przyjade w listopadzie to do niej pojde... tak to jest jak sie chodzi do fryzjera gdzie trzeba sie umowic miesiac wczxesniej bo inaczej nie ma opcji
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się dopiszę do wątku...
dopisałam czego zapomniałam ![]() i dodam, że przydadzą się ciapy pod prysznic.. kto wie kto tam się kąpał i jaki z niego był czyścioch... a rzeczy typu mikrofala, czy mikser uważam za zbędne
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Vill Ty do fryzjera a ja dentysty sie umówic nie moge bo zajete ;/
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze na wszystkie swieta jak tu przyjezdzam to od razu scinam wlosy, ale tez musze o tym pamietac wczesniej, bo pozniej miejsc nie ma
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie trzeba pozapisywac sie wczesniej.. ja mialam dosc zapisow i teraz mam taka do ktorej nie musze a jak cos to czekam tylko kilka dni. a wole ja od tej wczesniejszej
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie moze wkleje na 10 listopada?
![]() musze sobie koncowki troche podciacXD kurde... niedlugo juz... bardzo niedlugo
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
No niedługo
Dziewczyny właśnie mi babcia kupiła termometr Też się może przydać
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam o dentyscie
dziekuje za przypomnienie
|
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja mama jest ![]() dzisiaj sobioe właśnie kupiłam farbę i będziemy robić odrosty
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

a teraz studia... Trochę się stresuje jak to będzie

po maturze miałam taaaaakie plany
Umiem zrobić żurek i wyśmienite jajka pod każdą postacią. Heh Od zawsze wolałam pomagać Tacie niż patrzeć jak matka gotuje

po co mają stać dwa otwarte skoro można się na takie rzeczy składać?! na szczęście moi wpolokatorzy sami wyszli z inicjatywą, żeby tak robić..

a teraz kucharka ze mnie ze ho ho ho!!
i tylko dzieki temu sobie poradzilam na mieszkaniu z tymi 4 chlopakami, z ktorymi mieszkalam.. przynajmniej moi znajomi wiedza, ze zawsze jestem szczera i mowie to, co naprawde mysle - pewnie dlatego zawsze pytaja mnie o zdanie 

1.09.2012