![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty
a więc ja dostałam kiedyś taki totalnie nie trafiony prezent: a mianowicie teść kupił mi takie pudełko kiczowate w kształcie srebrnej róży, a kryło ono w sobie błyszczyki, cienie do powiek i konturówki, wątpliwej jakości zresztą. wiadomo - co facet po 50 może wiedzieć o kosmetykach, a zwłaszcza o tym, jakich ja używam. noi dostałam jeszcze garnki(nie znoszę praktycznych prezentów!) i książki autora, którego nie lubię
![]()
![]() |
#242 |
Komplikatorka
|
Genialny temat!
Z tego co ja pamiętam to: - "album" do zdjęć ale nie taki zwykły tytlko taka drewniana skrzynka ( w Empiku były podobne), na górze ma takie przekładki które się wyciąga i tam są miejsca na zdjęcie. Kupione 20 min przed kolacja wigilijną w Intermarche. Dostałam to od bratowej mojego TŻ a ja jej kupiłam komplet srebrnej biżuteri którą nosi prawie codziennie ;/ - fartuszek -taki do kuchni, wygląda jak z bazaru za 1zł, niebieski w drobne kwiatuszki. Pomine fakt,że ja nie gotuję i osoba która mi go dała doskonale o tym wie! - bluzę sportową NIKE - od chrzesnej, pomine fakt że ja takich ubrań nie noszę ale była na mnie za duża o 2 rozmiary - sprzedałam kuzynce;p
![]() |
#243 |
BAN stały
|
pamiętam, że chyba na 15te urodziny dostałam jakiś naszyjnik i bransoletkę - różowy komplecik :/ eee.. tragedia, nigdy nie lubiłam tego koloru :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Ja raczej nie mam, aż takich przygód jak tutaj czytam.
Pamiętam, że dostałam w wieku chyba 14 lat lalkę Barbie od cioci. A i płytę "Britney Spears" (było to jakiś czas temu, kiedy śpiewała Opss... itd), wszystko było by ok, bo nawet ją lubie gdyby nie to, że to była płyta tylko z jej piosenkami, śpiewana przez jakąś inną babke. Oraz prezent od wych w szkole (zawsze mi sie musi zdarzyć, że wychowawczyni daje mi prezent na mikołajki) mydełko w kształcie aniołka :P Do dzisiaj z dziewczynami mamy z tego ubaw. Pamiętam też, że kiedyś z koleżankami dałyśmy innej takie cztery świnki (każda dała po jednej) ze sklepu wszystko po 4 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
A ja nie znoszę fioletu, a od mojej ciotki dostawałam zawsze masę ciuchów w tym kolorze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Przyznaję się, że sam walnąłem taką prezentową gafę. Otóż na ostatnie imieniny mojej kobiety kupiłem jej patelnię...Wydawało mi się, że będzie zadowolona, bo z jej patelni odpadła jej rączka i biedaczka męczyła się. No niestety zadowolona nie była...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak wiele z was musze przyznac że najbardziej beznadziejne były szkolne mikołajki. Pamiejam jeszcze z gimnazjum (ok 9 lat temu) jak raz sami dobieraliśmy sie w pary (żeby kupic i dostac prezent od bliskiej osoby) koszt do 20zł, koleżanka chciała arlekina na huśtawce i naprawde nie wiem skąd mama wyczarawała dla niej takiego dużego ok 50cm porcelanowego arlekina, a ja od tej koleżanki (miałam manię na punkcie żab) maciupką plastikową ramkę z żabkami (żabki słodkie ale zdjęcie pasowało tylko 2x3cm) i oczywiście prezenty od chrzestnej tu wymienie wszystkie jakie wogóle dostałam: - 6 urodziny: spódnica z dziurą z boku (dostała od kogoś dla córek na jedną była zamała na drugą za duża) - komunia: taki magnetofon na kasety z kolorowymi diodami z targu (pal licho za ile ale byłam już wtedy posiadaczką wieży z CD marki Sony i ciotunia wiedziala) więcej prezentów od niej nie dostałam
odliczanie ![]() Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2009-08-12 o 21:57 Powód: ortografia siedzi i kwiczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Cytat Pioter28:
No niestety zadowolona nie była... ...Ale chyba nie dostałeś tą patelnią? ![]()
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie znosze wlasnie tych nietrafionych prezentow. Jedna ciocia co roku dawala mi pod choinke cichy wygladajce jak z najtanszego sklepu z dekoltami (pomimo, ze piersi to ja prawie w ogole nie mam;/). Zaczeli mi po prostu dawac pieniadze. Natomiast inna ciocia zapytala wprost co bym chciala, powiedzialam dokladnie ze ma to byc bransoletka. A dostalam komplet kolczykow i lancuszek z zawiszka. Lancuszkow mam juz 3 kolczykow 'klipsow' nie nosze i tak teraz lezy i sie kurzy ;/
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
mysle, że mylicie złe prezenty z dobrymi chęciami ... zły prezent to uzywana rzecz, w ewidentnie złym rozmiarze, złosliwa np kot komuś uczulonemu.
dobre chęci to w przypadku wielu osób (bez gustu) przyniesienie czegokolwiek i pamięć... niechby to był nawet różowy długopis!!! co z tego że wujek dał kosmetyki, które sie nie podobają. albo koleżanka jaskrawe korale czy babcia recznik co roku. jakby nic nie przynieśli to byłoby wielkie oburzenie. przeciez nie wszyscy (szczególnie starsi ludzie) będą wam zaraz kupować prezenty w empiku i h&mie, czasem dają to co mają bo nie stac ich na nic więcej - widzę niezły materializm i niezłą pustkę u niektórych dziewczyn ![]()
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
Nie o to chodzi w tym wątku
Chodzi o to żeby się pośmiać, z tych prezentów. Jedyne co tu nie pasuje to tytuł wątku.( no może poza nietrafione) Bo przymiotniki głupie i badziewne rzeczywiście mogą wzbudzać negatywne reakcje- bo wiadomo,że liczy się pamięć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Od teściowej z okazji imienin kartkę wielkanocną
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
ja takich prezentów nie miałam... to znaczy w mniemaniu wielu ludzi to badziew etc. ale dla mnie liczy się, ze ktoś o mnie pomyślał... od mamy często dostaję ciuchy, ale ona zna mój gust, a nawet jak trafi się coś nie w nim, to i tak nosze jak jestem w domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |||
Przyczajenie
|
Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?
Cytat:
naprawde swietny ten watek. co chwila parskam smiechem i juz prawie caly komputer oplulam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ja mam taka przyszywana cioteczke ktora mieszka w innym miescie i za kazdym razem jak przyjezdza przywozi nam mega prezenty. Byly juz mydelka, dlugopisy, tarka, lejek, papier toaletowy a nawet wkladki higieniczne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Lady of Harley-Davidson
|
ja kiedys dostalam od ciotki... rozowy komlecik - krotkie spodenki i tshircik. dodam, ze to bylo ladnych pare lat temu, kiedy bylam mega mrok, sama czern itp...
![]() ![]() ta sama ciotka [chrzestna mojej siory] dala jej na komunie: 1. aparat ktory nie dzialal od poczatku i mikrofon, ktory sie zepsul po kilku dniach... a dodam, ze eksploatowany nadmiernie nie byl ![]() a jeszcze dostalam od swojej chrzestnej ksiazke jana pawla 2... jak ja niewierzaca jestem i nie chodze do kosciola, o czym ona dobrze wie... ale to jeszcze moge powiedzmy zrozumiec... i dostalam jeszcze od niej na gwiazdke w tym roku 'mega sexy' pidzamke w rozmiarze duze L... jak ja nosze typowe m... ewentualnie s...
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
ja dostałam od dziadka oczo***ny , różowy dres z miliardem ozdóbek w rozmiarze XXL z Turcji, wylądował na śmietniku dnia następnego.
![]()
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chodizła po domu jak dziadek by mnie odwiedzał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
wszystko to lepsze i bardziej pomyslowe niz zlozony na male kawalki banknot stu-zlotowy,ktory kiedys podarowal mi moj ex na urodziny chowajac mi go do kieszeni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Ostatni- szkatułka z muszelkami i delfinkiem, w kolorach różowo-błękitnym. Targowiskowa tandetka
![]() ![]() Prezencik od ciotki - doceniam dobre chęci (no, nie wiem, czasem mam wrażenie, że ona daje mi coś po to tylko, by przez godzinę zachwalać jakie to cudowne i jaki ona ma dobry gust; powiedzmy, że jest ogólnie upierdliwą ciotką pod każdym względem ![]() ![]() A teraz czasem wolałabym, żeby nic mi nie dała, skoro kiedy mi coś daje, to tylko z litanią na ustach "bo tobie to tak trudno dogodzić, nic ci się nie podoba" i tak przez pół godziny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Hehe no wlasnie..zazwyczaj zle prezenty = nietrafienie w gust poprostu mimo dobrych checi. Ja za to nie lubie jak mi ktos robi prezent taki na odwal..bo musi. U mnie w rodzinie byl taki zwyczaj losowania na swieta osoby ktorej zrobi sie prezent, zeby bylo po rowno prezentow dla kazdego i zawsze ten pomysl wypalal bo mlodziez dogadywala sie miedzy soba (wiem ze to oszukanstwo...) Niestety od pewnego czasu ciocia jako gospodaz robi prezenty wszystkim. Od kilku lat borykam sie z niepasujaca odzieza. Ciocia stawia za punkt honoru fakt by byla czarna...
![]() Ale najgorszy prezent w zyciu... to jak dostalam od bylego komplet bielizny lateksowej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Ja uważam, że nie chodzi tak do końca o nietrafione prezenty, tylko o takie na "odpier..dol się" . Można podarować coś nietrafionego ale w dobrej wierze i to jest moim zdaniem ok. Najgorsze jest podarowanie byleczego, aby tylko nazywało się, że był prezent.
Najgorsze były mikołajki w szkole: - dostałam starą poplamioną tłuszczem książkę ( dla dorosłych, coś jakby wspomnienia z epoki PRL) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
hehe,chyba każda z nas ma taki prezent na koncie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
DO najbardziej nieudanych prezentów zaliczam wszelkie dezodoranty i perfumy, gdyż NIGDY mi się zapach nie podoba, gdyż osoby, które mi je prezentują, dopierają je wedle swojego gustu, rzecz jasna odmiennego niż mój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
A ja tak sobie myślę, że wiele tych nie trafionych i badziewnych mikołajowych prezentów w szkole - jak np płyta z gazety, najtańsza czekolada lub używana ksiązka, mogą wynikać nie ze złych chęci, ale z sytuacji materialnej. Tak jak wspomniana wyżej maskotka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Męski, plastikowy zegarek elektroniczny w kolorze ciemnozielonym.
Tak, na prawdę dostałam to na gwiazdkę... od dziadka.
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory pamietam jak umowilysmy sie z kolezanka, ze kupimy sobie porzadniejsze prezenty... kupilam jej taką świetną szkatułkę [ lubila bizuterie, wiec raczej jej sie przydala]i mnostwo slodyczy.Ja otwieram podekscytowana swoj prezent, a tam... z 5 takich malych figureczek piesków! i kinder bueno ![]() ![]() ' bo nie mialam czasu nic Ci kupic, zreszta nie wiedzialam co' bla bla blaaa
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2009-10-17 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
mi się nic raczej nie trafiło z takich nieudanych prezentów oprócz niepotrzebnych figurek i biżuterii (nie noszę w ogóle) ale za to mój Mężczyzna dostał damskie, różowe maszynki do golenia.. a dodam, że nosi krótki zarost i goli się maszynką elektryczną
![]() ale za to miałam maszynki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
eee to widze wypas, pewnie sie nie znamy a to jakies full exlusive perfum
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.