![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam dotacię i płaciłam ZUS najniższy ![]() Smoczku jeśli chcesz wiedzieć więcej na temat dotacji to w UP sa specjalne osoby które muszą udzielić wiarygodnych informacji ale one i tak po tych swoich szkoleniach mało wiedzą ![]() ![]() , Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-02-10 o 21:23 Powód: połączenie sąsiednich postów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biżuteryjna DG
Javarem, dali Ci dotację tylko na biżu czy w działalności masz też inne rzeczy wpisane?. Tzn. wiem że lepiej wpisywać jak najwięcej, ale chodzi mi o sam wniosek - pisałaś sama biznes plan czy coś takiego? Jak długo trwają te 'korowody' z uzyskaniem dotacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem (wujek zakładał DG i dostał dofinansowanie z UP), to na początku ZUS jest ulgowy, a w niektórych regionach Polski, gdzie jest stosunkowo duże bezrobocie przez 3 miesiące ZUS-u w ogóle się nie płaci.
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Czyli krótko mówiąc, Smoczku, panienka makaron Ci nawinęła na uszy
![]() ![]() ... a może ma taki prikaz, żeby zniechęcać ludzi do dotacji? W końcu dyrektor PUP musi za coś na jakieś przyzwoite wakacje wyjechać, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Działalność miałam na kwiaciarnie ale na wpisie wpisujesz sobie pkd ile chcesz i tak 3 pierwsze sa najwazniejsze.Zus najniższy jest dla osób które przez ostanie 6 lat nie prowadziły żadnej działalności i taka ulga obowiązuje przez 2 lata. Zeby uzyskać dotację trzeba przedstawić wiarygodny biznes plan,oczywiście taki który przynosi zyski. Nojgorsze jest to że całą kase trzeba wydać w ciągu miesiąca i nie miżna z tego np.płaciść czynszu za lokal lub rozliczać innych wydatków tylko TOWAR! LUB SPRZĘT itp.Sory ale moja córcia nie daje mi pisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Ok rozumiem córcię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Super... Ręce opadają z tymi urzędami. Ostatnio w urzędzie podatkowym ktoś zgubił moje podanie o wydanie duplikatu nadania NIP-u, do którego był dołączony oryginał dowodu wpłaty za usługę ( w sensie, że nie ksero), bo kobita inaczej nie chciała przyjąć. No więc wykazałam się anielską cierpliwością i złożyłam podanie jeszcze raz - z kserem dowodu wpłaty, które sobie zrobiłam w kilku egzemplarzach przez pierwszym złożeniem. A kobieta w dzienniku podawczym, że ona bez oryginału nie przyjmie. No to się już w******** i zrobiłam awanturę, że sorry, ale oryginał to już im oddałam - szkoda tylko, że babeczka była inna, a nie tamta co brała... W końcu wyszło na moje, no ale bez jaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza Polska rzeczywistość...
![]() |
![]() |
#249 | ||
Joanna d'Moder
|
Cytat:
Cytat:
![]() Polecam stronę http://www.efs.gov.pl/Strony/default.aspx a dokładnie lekturę Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Jak można wyczytać, jednym z celów Priorytetu 6 PO KL jest:
Jak pisałam, jest to program krajowy,czyli wszystkie np.PUP-y muszą dostosować swoje projekty do wymogów Programu, inaczej nie otrzymają dofinansowania. Oczywiście, nie każdy PUP może realizować projekt polegający na wsparciu młodych przedsiębiorców (temat jest do zgłębienia). W każdym razie dobrze jest przygotować się do rozmowy z urzędnikiem,wtedy po prostu nie dajemy się zbyć ![]() Co do zarzutu,że UP nie zależy na dawaniu dotacji, bo pan dyrektor musi wyjechać na wakacje,to proszę nie pisać takich za przeproszeniem głupot. Środki pochodzące z budżetu Unii Europejskiej (uwielbiam określenia typu ta Unia ![]() ![]() No to się powymądrzałam Acha to nieprawda,że brodatym nie dają ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-02-10 o 21:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam ostatni swiat kobiety - krok po kroku wyjasnione jak zalozyc swoja DG
![]()
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, jakie jeszcze można bezpłatnie zainstalować programy, które mogą się przydać:
- Linux; - Gimp; - OpenOffice.... Ja się nie znam, a mam takiego znajomego informatyka, którego trzeba za rękę prowadzić, tzn. jak mu nie powiesz konkretnie, to sie inicjatywą nie wykaże...
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Jak za rękę to dam dokładniej
System: Linux Ubuntu (jeden z najprostszych, najprzyjaźniejszych, w pełni spolszczony) Grafika: Gimp/Gimpshop (ten drugi dla przyzwyczajonych do photoshopa) Zamiast MS Office: Open Office Do słuchania muzyki: XMMS / Songbird Do filmów: Totem / Xine / VLC / MPlayer GG: Kadu / Pidgin hmm.. do czego jeszcze potrzebujecie programów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, dzięki, zaraz sobie to wydrukuję ładnie na karteczce ![]() Hmmm... Chyba już do niczego... Jakby co to mamy drugi komputer...
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
A jak zapomnisz o jakimś / będziesz potrzebowała coś innego to wchodzisz w programy->dodaj/usuń i masz listę jakiś 20 000 podzielonych na kategorie, z opisami, wyszukiwarką itp, które możesz zainstalować dwoma kliknięciami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
http://www.izba.wroc.pl/pliki/Biulet...n_str_9-16.pdf |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Dzięki Joanno.
![]() Przepraszam ale coś mi edycja nie wychodzi... Chciałam zapytać doświadczone Wizażanki, czy będąc na etacie i zakładając dg pracownik ma obowiązek poinformowania o tym pracodawcę? Czy pracodawca nie musi o tym wiedzieć, czy lepiej powiedzieć bo jak się dowie to...? Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-02-13 o 16:03 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
A co pracodawcy do tego?
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
To zależy od umowy - w niektórych umowach jest zapis o obowiązku informowania pracodawcy o innych rodzajach działalności zawodowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
No nie mam, ale obawiam się że szefom mogłoby się to nie spodobać.. Już sam fakt założenia dg, a co dopiero ukrywania tego.. Różni są ludzie..:-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
Jest jeszcze kwestia kwoty wolnej od podatku - jeśli pracodawca ją uwzględnia, to Ty już nie możesz. Więc albo powiesz pracodawcy o DG, albo sama będziesz musiała wziąć ten fakt pod uwagę przy rozliczaniu się i płaceniu podatków.
Był taki wątek na gazetowych Kobietach Przedsiębiorczych - jak sie do niego dokopię to dam znać co z niego jeszcze wynikało, bo ja sama mogę się mylić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam prośbę o dopuszczenie do tego grona i cisza... Edit: Poza tym działalność prowadzisz w chwilach wolnych od pracy... To juz by była lekka przesada gdyby pracodawca ingerował w Twój sposób spędzana wolnego czasu... Szczególnie jak nie stanowisz dla niego konkurencji...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2009-02-13 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że wchodzą w grę wspomniane tutaj zawiłości podatkowe - ale na tym się nie znam ![]() A druga sprawa - bez przegięć w każdą stronę. I straszne ukrywanie źle wygląda, i mówienie w kółko o tym też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - co sądzicie o tej kasie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Ja mam biżuteria srebrna, biżuteria sztuczna, akcesoria, kosmetyki i obsługa pocztowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.