![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)
Kusicie ta formula VV
![]() Primer Lumiere chyba mnie wysusza-niewem jak to mozliwe ale po nalozeniu czuje sciagniecie skory i takie lekkie pieczenie hhhmmmm. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Organizatorka
|
Cathy jakie kolory brałaś z Lumiere ? Bo jak patrze na te swatche na ich stronie to albo są za różowe albo mega żółte. Z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Light Medium Beige VV Light Medium Warm VV Medium Neutral Cashmere Medium Beige Luminesse (kompletna pomyłka - zdecydowanie za ciemny dla mnie odcień) Trzy pierwsze odcienie są w miarę ok, ale to jeszcze nie to (chociaż medium neutral wydaje się być z innej bajki, bo mimo iż kolor po nałożeniu o dziwo stapia mi się w miarę, to nadaje mi dziwny trupi wygląd- wyglądam jakbym była chora) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() a mi folie nie przeszkadzają jakoś strasznie, bo i tak przesypuję od razu do pojemniczków wszystkie próbki (chyba, że takie, które z góry są skreślone- te lądują w albumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Organizatorka
|
Cytat:
No to musze zamówić na allegro te pojemniczki co polecałyście na akcesoriach ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
Wrzucam fotki próbek. Dziś pierwszy raz nałożyłam minerały Lumiere... najcięższy kaliber - formułę FF... niestety nie dla mnie ona. Podkład od razu się lekko zwarzył na całej twarzy (!), wlazł we wszystkie możliwe pory. Krycie, ujednolicenie, mat w porządku... ale niestety poza tym totalna klapa. Choć pewnie dam mu jeszcze jedną szansę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś testowałam formułę VV i muszę koniecznie podziękować Frantic
![]() Frantic ona jest genialna ![]() ![]() Piękny efekt gładkości ,idealne stopienie ![]() ![]()
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skoro służą nam podobne minerały, to jak będziesz miała okazję, to wypróbuj podkład LaurEss w formule Elemental - pokochasz tak samo jak VV Lumiere. ![]()
![]() |
#251 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Wysmarowalam sie wlasnie formula FF, kolor za zolty i deko za ciemny, ale zobaczymy jak formulka.
Pierwsze co: - krycie dosc dobre - musialam dac 2 warstwy, ale nie moge bardziej rzetelnie napisac, bo odcien nie moj. - nie ma wykonczenia takiego suchego, pudrowego ![]() - nie wiedziec czemu ale mam dosc mocno podkreslone pory na jednym policzku [kazde podklady mi akurat to miejsce podkreslaja], a na drugim jest ladnie..
#253 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, chciałabym zamówić cienie Lumiere. Czy znacie jakieś stronki, na których znajdę swatche z cieniami? Znalazłam kilka stronek, ale na nich są głównie podkłady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładne swatche sa przecież na ich stronie, na sucho i na mokro (tak ładne że eye pigment junkie sample kit będzie moj !- myslicie że TZ zrozumie jak powiem że na Dzień Kobiet?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba już dzisiaj nie pooglądam ![]() ![]() Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2009-02-27 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
często dobre swatche bywaja na You Tube (np Pure Luxe), Lumiere jeszcze tam nie szukałam ale chyba wiem jak spedzę dzisiejszy wieczór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Po 3 godziach z formula FF [bez primera i pudru]
Swiece sie jak wyglancowane glany ![]() ![]() No i tak w ogole.. to ja nie wiem... podklad sie zwie medium bieige, ale to nie jest beż, tylko żółć ![]() zauwazylam ze po okolo 30 minutach zolc lekko zbledla, ale mimo wszystko jest ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-02-27 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Organizatorka
|
Anecka dla mnie jesteś mistrzem
![]() Ja nie mam tyle do ukrycia a papram się z tym wszystkim niemiłosiernie ![]() Na zdjęciu wszystko wygląda bardzo ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
Anecka, ale Ty masz super wlosy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: kurde widzialam od paru dni na stronie lumiere ta promocje z pedzlami i jestem zalamana ze takie promocje sa jak u mnie 0 na koncie. Kabuki za 6dolcow.. w ogole 11pcs za 12.. no szok ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-02-27 o 20:25 Powód: + |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
No to ja też próbuje zachwalanej VV i FF
![]() Przed chwilą (dziwna pora na zamówienia...) wybrałam kolory i przelałam pieniądze (ostatnie! pieniądze, Tż wyśle mnie na odwyk ![]() Poleciałam w goldeny i warmy (efekt żółtka chyba mi nie grozi, choć wiem ostrzegałyście ![]() ![]() ![]() ![]() A róż (po długich namysłach) Violaceous - bo fioletów jeszcze nie brałam ![]() Anecka bardzo ładnie ![]() Mnie EDM też ostatnio coś się waży i jakby wysusza policzki (ale zamówienie i tak zrobiłam, choć głównym powodem był pędzel) więc może Lumiere... Oj wśiąkłam...
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fiolety sa fajne.. bynajmniej mnie sie bardziej podobaja niz różowe róze ![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczyny, ten zestaw sampli za 0,01 $ to jakaś czasowa promocja, czy stała cena? ![]() Obejrzałam pędzle w ofercie prebuy, wyglądają świetnie... ![]() ![]() Zresztą - jeszcze godzina-dwie i po promocji ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
Formula VV jest boska, jesli chodzi o BAAAAAAARDZO NATURALNY EFEKT.
Umylam sie cieplą wodą, nalozylam puder jedwabny Haushki, na to 3 warstwy VV, róz z joppa i finishing silk z joppa.. i zakochalam sie w sobie ![]() Formula VV w zasadzie ma bardzo lekkie krycie przy 1,2 warstwach.. przy 3 tez nie ma tak dobrego krycia jak Intensive z EDM, ale samo wyrownanie kolorytu i ten naturalny efekt.. tak mnie porażają, że bylabym w stanie zrezygnować z mocnego krycia! Krycie jak widac na fotkach.. srednie i to juz z korektorem :/ a to oznacza ze nie jestem mistrzynia korektora, tylko niektore formuly sa tak dobre ze kryja super ![]() No i kurde nie wiem co mam robic ;] Czy zamawiac EDM [w sumie pewniaka] czy Lumiere, tylko ze jasniejszy kolor, bo ten jest za zolty choc moze tego nie widac. Szkoda, ze Lumiere nie ma jakichs mini podkladow.. maja sample za 1$, large 10$, refil i x-large.. ale mi jakos brakuje cos posredniego. PS. Czy ktoras z Was testowala Emu Oil, Squalane Oil?
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-03-01 o 10:21 Powód: ps |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Anecka rzeczywiście pięknie Ci w tej formule. I nie szkodzi, że wszystko nie jest ekstra pozakrywane, bo przecież nie musi. Ważniejsze jest to, że w ogóle nie widać, że masz na sobie podkład.
![]() ![]() U mnie to wygląda tak samo - niby podkład mam, niby zakrywa i wyrównuje koloryt, a wcale go nie widać. Skoro lubi też bardzo EDM, to bym na Twoim miejscu zamówiła podkłady z obu firm. ![]()
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od godziny 10 siedze z podkladem, wiec juz 5,5h, swiece sie, ale przypudrowalam sie medium z joppa i jest ok! nie zwarzylo sie nic i nie wygladam gorzej ![]() No i ten podklad chyba miki nie zawiera.. tzn ta formula. No nie wiem co wziac, bede miec dylemat ![]() PS. ustawilam sobie kolory po dodaniu tych zdjec i widze ze na niektorych fotkach wyszlam fatalnie! kurde.. ustawilam gamma 50% i na fotce Lumiere wygladam ladnie, slabo przeswituja przebarwienia.. a dalam gamme na 0% i juz porazka ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-03-01 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
premium grade serecite (colorless mica), titanium dioxide, avena sativa, zinc oxide, iron oxide, magnesium stearate Już kiedyś o tym pisałam, że mika to nie jest jakieś wielkie zło i jedyna przyczyna świecenia się przez podkłady. ![]() A co do wielkości próbek, to mam inne zdanie. Według mnie Lumiere daje jedne z większych próbek i nie widać tego tylko dlatego, że są pakowane do woreczków. Według mnie są niewiele mniejsze od próbek EDM, a na pewno znacznie większe od Buff'd, Joppa o LaurEss nie wspomnę.
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.