Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 23:56   #241
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12
Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

zgadzam sie z wami po prostu tym kontynentem kieruja kolorowi ludzie i wpuszczaja tu swoich
a co to samolotow jej my sie wybieramy ja i mala do polski w marcu ciekawa jestem czy jak wezme ready to eat forumla to nie beda kazali mi jej wylac albo nakarmic dziecko przed samolotem by im pokazac ze to nie jest jakis plyn wybuchowy

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

czesc wam

kupilam malej plyn do kapili a raczej bubble bath Johnson and Johnson na lepsze spanie bo mala spac spi ale ciezko jest jej czasem usnac takze zobaczymy
czym wy smarujecie buzie dzieci przed wyjsciem na dwor i po kapieli ja oliwka po kapieli a przed wyjsciem na dwor usta zwykla wazelina i buzke tez troszke wiadomo jak mocno zimno to w domku siedzimy sobie ale dzisiaj bylo dosc ladnie to okolo 2 godzin sobie chodzilismy....

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

no kurcze juz drugiego posta mi zjadlo....pytalam czy smarujecie buzke dzieci przed wyjsciem na dwor my po kapieli oliwka a przed spacerkiem usta wazelinka i buzke tez troszke wazelinka
dzisiaj bylo dosc ladnie to ze 2 godziny chodzilismy
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 23:57   #242
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny widze, ze sie swietnie rozumiemy w temacie innych kultur. Czytam Was i takie samo mam zdanie A jeszcze bardziej wszystko przykre sie staje, kiedy cos dotyczy nas bezposrednio - tak jak wizy wlasnie czy fakt, ze np ktos, kto staral sie zawsze byc fair, postepowac legalnie, nie naruszac prawa dostaje jeszcze bardziej po tylku niz jakis nielegal czy przypadkowa osoba. Np ten ostatni zamach w boze narodzenie - nie moge wyjsc z szoku, jak moglo do tego dojsc. Przeciez dobrze wiedzieli, kim jest ten czlowiek, mieli ostrzezenia i co...i teraz zwykli obywatele musza za to placic i dostosowywac sie do kolejnych durnych przepisow (typu siedzenie przez ostatnia godzine w samolocie).
Dobrze napisane-zgadzam sie w 100%
Cytat:

Elfiku
to nic tylko sie cieszyc w sumie teraz, ze poznalas przyczyne tego nieszczescia. To teraz ustawia Cie lekowo i sama zobaczysz - dzidzius do Ciebie wroci

Mam tez taka nadzieje

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2010-01-07 o 23:59
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 00:00   #243
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

O prosze znalazly sie gapa ze mnie
Stary 2010-01-08, 01:03   #244
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
lelet ooo u nas tez sa takie rysunki
u nas rysowanie jest na porzadku dziennym bo maly nawet na zajecia z rysunku ze mna chodzil jak byl mniejszy zreszta wciaz mi probuje podkradac olowki i kredki z piornika i musze go chowac na szafce prawie pod sufitem bo tylko tam sie nie wyspina.... a sam ma pudelko z kredkami i markerami ktore sie zmywaja wiec ogolnie to sprzatanie nie jest uciazliwe... chociaz, jeszcze nie wiem czy kredki zejda z tapicerki samochodu bo tam wlasnie ostatnio maly zostawil slady.......

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość

Hej Schoolcraft
No wiec juz po wizycieDoktorka zbadala mnie,pobrala krew itp.Dowiedzialam sie ze rzeczywiscie moja tarczyca mogla byc przyczyna tego co sie stalo bo pierwszy raz przed braniem tabletek poziom TSH byl jakos ponad 5.2,a potem jak bralam troche tabletki to spadl do 4.2 i wtedy wlasnie zaszlam a zeby utrzymac ciaze to podobno musi byc nie wiekszy niz 1.5.Wiec na razie caly czas musze brac tabletki i maja monitorowac moja tarczyce co miesiac.

Zycze zeby sie wszystko z ta szkola ulozylo po Twojej mysli

Czarny Elf nie wiedzialam, ze tarczyca ma taki wplyw na ciaze...ale bardzo dobrze, ze odkryliscie dlaczego to sie stalo... teraz bedzie juz tylko lepiej.....
a ze szkola to musi wyjsc... jak gosc mi nie odpowie to napisze do drugiego i jakos to odkrece.....

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
leleth, mam nadzieje, ze wszystkie rysunki ze scian udalo sie pozmywac do konca. Mi sie udalo jakos nauczyc Adasia, ze moze rysowac tylko przy swoim stoliku... ale zanim sie nauczyl, to porysowal nasza skorzana wersalke (na szczescie udalo sie pozmywac) i drewniana podloge
no my tez uczymy malego rysowac tylko w jego bloku... ale roznie bywa... czasem ma dni kiedy przynajmniej 10 razy myjemy sciany, lodowke itp.... a potem przez dwa tygodnie jest spokoj.... ale i tak najgorzej jest jak zaczyna malowac...... nie moge sie doczekac az sie zrobi cieplej i bedzie to mogl robic na zewnatrz...

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość

czesc wam

kupilam malej plyn do kapili a raczej bubble bath Johnson and Johnson na lepsze spanie bo mala spac spi ale ciezko jest jej czasem usnac takze zobaczymy
czym wy smarujecie buzie dzieci przed wyjsciem na dwor i po kapieli ja oliwka po kapieli a przed wyjsciem na dwor usta zwykla wazelina i buzke tez troszke wiadomo jak mocno zimno to w domku siedzimy sobie ale dzisiaj bylo dosc ladnie to okolo 2 godzin sobie chodzilismy....

ja smaruje malego sztyftem do ust ...tzn jego buzie tez.... bo w tym nie ma wody a poza tym on sie na nic innego nie zgadza.... z sztyft ladnie pachnie i on jest zachwycony takimi operacjami
Ja chyba tez raz kupilam ten plyn i maly dostal po nim wysypki na plecach....
a tak poza tym to mozesz uzywac znakow przestankowych ?Bo strasznie ciezko sie czyta twoje posty...
Stary 2010-01-08, 02:09   #245
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
a tak poza tym to mozesz uzywac znakow przestankowych ?Bo strasznie ciezko sie czyta twoje posty...
Popieram

Cytat:
schoolcraft dokladnie jest tak jak mowisz. Ten 'znak interpunkcyjny' wchodzi na wiele innych watkow rowniez i sie wymadrza
dobrze to ujelas

Dziewczyny, czy ktoras z Was orientuje sie jak wyglada melanoma? Dzisiaj obcinalam wlosy meza i na glowie zobaczylam male wypuklenie z ktorego leciala krew Tzn. krew juz byla zaschnieta, wiec to sie wczesniej zdarzylo i na 100% nie zaczepilam tego maszynka do obcinania wlosow. No i maz twierdzi, ze nigdzie sie nie uderzyl, bo by napewno pamietal. Teraz siedze i sie boje, ze to moze byc cos powaznego...
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 02:31   #246
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

pewnie ze moge tylko mi powiedzcie co to te znaki przestankowe? nigdy o tym nie slyszalam

---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ----------

juz wiem chodzi wam o kropki, przecinki, i tak dalej. nie ma problemu bede ich uzywac. a gdyby mi sie zapomnialo to prosze mnie opierniczyc!!!!
Stary 2010-01-08, 04:07   #247
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, czy ktoras z Was orientuje sie jak wyglada melanoma? Dzisiaj obcinalam wlosy meza i na glowie zobaczylam male wypuklenie z ktorego leciala krew Tzn. krew juz byla zaschnieta, wiec to sie wczesniej zdarzylo i na 100% nie zaczepilam tego maszynka do obcinania wlosow. No i maz twierdzi, ze nigdzie sie nie uderzyl, bo by napewno pamietal. Teraz siedze i sie boje, ze to moze byc cos powaznego...
ja tylko pamietam, ze czesto ma nieregularne brzegi... ja zaprowadzilam meza w czerwcu do lekarza bo mial znamie na klatce piersiowej... usuneli je i wyslali do badania, wszystko trwalo dwie minuty i jeszcze nawet przed cieciem kobieta powiedziala, ze to na pewno nic zlosliwego. Tak wiec nie stresuj sie tylko wyslij go do lekarza... ja wzielam swojego do chirurga estetycznego chyba ale zwykly dermatolog tez na pewno pomoze....
a i dodam ze ubezpiecznie pokrylo 100% kosztow zabiegu...
Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
pewnie ze moge tylko mi powiedzcie co to te znaki przestankowe? nigdy o tym nie slyszalam

---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ----------

juz wiem chodzi wam o kropki, przecinki, i tak dalej. nie ma problemu bede ich uzywac. a gdyby mi sie zapomnialo to prosze mnie opierniczyc!!!!
no to super bo juz zaczelam dostawac oczoplasu i balam sie, ze przeocze cos waznego....

ogladalyscie moze film "Next" z Nicolasem Cage'm? leci wlasnie na FX ... w sumie nie lubie takich filmow (za duzo strzelaniny jak dla mnie) ale spodobal mi sie sam pomysl i twist na koncu.... jakby cos to polecam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 10:42   #248
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

maz pojechal do roboty, wiec ja sie obudzilam sila rzeczy...ten plyn o tylek rozbic, mala po nim dostala takiej energi ze do 1 w nocy szalala, chyba ze sie wyspala....nic zobaczymy dzisiaj
Stary 2010-01-08, 12:45   #249
Ray
Zakorzenienie

zuzanna to kogos innego ogladalas bo moja corcia nie ma na imie Julia

ja smaruje mala zawsze kreme na dwor o ustac nie pomyslalam, ale mysle ze to efektu nie da bo ona by zlizywala

schoolcraft wyslij meza do dermatologa ale nie sadze by to bylo cos powaznego
Stary 2010-01-08, 13:01   #250
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ups to sorki Ray, a co to za krem szukalam u nas kremu bambino ale nie ma go nigdzie a zwykylm typu nivea ciut sie boje ze moze zapach jej nie bedzie pasowal albo cos ale nie wiem moze sprobuje
Stary 2010-01-08, 14:24   #251
Ray
Zakorzenienie

zuzanna ja mieszkam w polsce wiec zapewne u was tego nie bedzie ale mysle ze smialo mozesz nivea dla dzieci smarowac albo jakis inny apteczny dla dzieciaczkow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-08, 15:13   #252
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ok dzieki...jej ale mi sie ziewa zimno na dworze jak diabli, a ja mleka do kawy nie mam, a nie chce mi sie jechac na to zimno do sklepu, ale chyba bede musiala zapakowac mala i podjechac....
Stary 2010-01-08, 15:24   #253
Alguien
Zadomowienie

schoolcraft spokojnie, to na pewno nic powaznego. Dla spokoju wyslij meza do lekarza

bylyscie ostatnio na czyms w kinie? Cos mi sie zdaje, ze w 2009 roku zadnych wielkich hitow nie bylo. Rok temu jak byly oscary, to z mezem widzielismy wiekszosc nominowanych filmow i bylo kilka naprawde swietnych. A teraz jakos nic mi w pamieci nie siedzi tak mocno...

Dzien dobry tak w ogole

Czytalyscie? http://shine.yahoo.com/channel/beaut...-goods-562909/
OMG! Nie mogliby zrobic przeceny tych rzeczy za 1-2$? Na pewno by im wszystko poszlo!

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-08 o 15:40
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 16:22   #254
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
schoolcraft spokojnie, to na pewno nic powaznego. Dla spokoju wyslij meza do lekarza

bylyscie ostatnio na czyms w kinie? Cos mi sie zdaje, ze w 2009 roku zadnych wielkich hitow nie bylo. Rok temu jak byly oscary, to z mezem widzielismy wiekszosc nominowanych filmow i bylo kilka naprawde swietnych. A teraz jakos nic mi w pamieci nie siedzi tak mocno...

Dzien dobry tak w ogole

Czytalyscie? http://shine.yahoo.com/channel/beaut...-goods-562909/
OMG! Nie mogliby zrobic przeceny tych rzeczy za 1-2$? Na pewno by im wszystko poszlo!
Ja bylam na Avatarze ... w sumie jakis tydzien po premierze... czytalam ostatnio artykul, ze co roku jest tak ze okres pomiedzy sylwestrem a poczatkiem marca to czas najwiekszych gniotow w kinie... po prostu histy sa wypuszczane w lecie i w okolicach swiat i gdyby te filmy byly wypuszczane w tym czasie to doslownie by przepadly.... dlatego ja nawet nie zwracam uwagi na reklamy filmow teraz.. z wyjatkiem 'Imaginarium of doctor Parnassus' ale na to i tak nie pojde bo moj tz tego nie wytrzyma - kupie sobie na DVD.... no i alicje w krainie czarow chce zobaczyc bo ogladam nalogowo filmy Burtona.....

a jesli chodzi o ten artykul to czytalam wczoraj... i troche mnie to zdziwilo bo zawsze slyszalam, ze taki rzeczy sa przekazywane na cele charytatywne... a tu takie marnotrastwo.....
Stary 2010-01-08, 16:43   #255
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej!

Dziewczyny, dzieki za odpowiedz na moje pytanie w sprawie tej melanomy. Poszukam w okolicy dermatologa i pojdziemy z mezem. Moj maz kiedys bardzo sie opalil bedac na Florydzie i teraz na calym ciele ma mnostwo znamion - ciekawe czy ktores sie okaza nieteges.

Alguien, ja ostatnio bylam w kinie 7 lipca 2007 - 12 dni przed narodzeniem mojego synka Jako ze nie mamy z kim zostawic dzieci, to moge zapomniec o jakichkolwiek wyjsciach do kina i temu podobnych miejscach.
Ale czekam z niecierpliwoscia na "Time Travelere's Wife" na DVD

Jezeli chodzi o ten artykul, to jestem w wielkim szoku. Tak wlasnie w tej Ameryce dbaja o to, zeby pomagac biednym ludziom...

leleth, a o czym jest film 'Imaginarium of doctor Parnassus' ?

Robie gofry - dopiero jemy sniadanie, bo powstawalismy o 10:00 Maz jest chory, wiec ma wolne i sobie odsypiamy za wszystkie czasy. Zapraszam na sniadanko

Edytowane przez schoolcraft
Czas edycji: 2010-01-08 o 16:47
Stary 2010-01-08, 17:09   #256
Alguien
Zadomowienie

Schoolcraft to ja wpadam za chwile uwielbiam gofry! Ale mi smaka zrobilas

A jakie filmy w ogole lubicie? Ktore sa Wasze ulubione? A to racja, ze poczatek roku to sezon ogorkowy w kinach.
Stary 2010-01-08, 17:43   #257
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:

Alguien, ja ostatnio bylam w kinie 7 lipca 2007 - 12 dni przed narodzeniem mojego synka Jako ze nie mamy z kim zostawic dzieci, to moge zapomniec o jakichkolwiek wyjsciach do kina i temu podobnych miejscach.
Ale czekam z niecierpliwoscia na "Time Travelere's Wife" na DVD

Jezeli chodzi o ten artykul, to jestem w wielkim szoku. Tak wlasnie w tej Ameryce dbaja o to, zeby pomagac biednym ludziom...

leleth, a o czym jest film 'Imaginarium of doctor Parnassus' ?

Robie gofry - dopiero jemy sniadanie, bo powstawalismy o 10:00 Maz jest chory, wiec ma wolne i sobie odsypiamy za wszystkie czasy. Zapraszam na sniadanko
haha ja tez bylam w kinie kilka dni przed urodzeniem malego... na 'Dark Knight' .. ale od tego czasu wybralam sie jeszcze kilka razy choc bez meza.... jego brat mnie kilka razy wyciagnal.....
w sumie to do kina nie lubie chodzic bo dla mnie jest za glosno.. ide tylko wtedy jak film mnie bardzo interesuje albo facet, ktory mnie tam ciagnie jest warty uwagi :P
" Imaginarium..." to ostatni film z heathem Ledgerem.. zmarl w trakcie jego produkcji.... na szczescie natura filmu (czesc scen dziala sie w nierealnym swieci) pozwolila na zakonczenie filmu .. aktora zastapili jego przyjaciele: Johny Depp, Colin Farrel i Jude Law.... ogolnie chce film zobaczyc bo zawsze lubilam Heatha (w ogole to w momencie jego smierci pracowalam kilkaset metrow od jego mieszkania w SoHo i widzialam poruszenie na ulicy... )... Czytalam rozne recenzje tego filmu... od bardzo pochlebnych do mieszjacych go z blotem.... ale tak czy siak kiedys go zobacze

Cytat:
Schoolcraft to ja wpadam za chwile uwielbiam gofry! Ale mi smaka zrobilas

A jakie filmy w ogole lubicie? Ktore sa Wasze ulubione? A to racja, ze poczatek roku to sezon ogorkowy w kinach.
hmm ja gofry robie codziennie... na sniadanie lub podwieczorek... maly za nimi szaleje..... dorzucam do niech kawalki cranberries, malin czy starte jablka.... w ogole to maly czasem pomaga mieszac ciasto i nie odstepuje gofrownicy ani na krok dopoki nie dostanie swojego gofra

a co do filmow to ja uwielbiam te ktore nie sa przewidywalne .... w ogole mamy z mezem pokazna kolekcje ... a wsrod ulubionych sa min:
Amelia , Piaty Element , The Life of David Gale, Pride and Prejudice (jeden z nielicznych ktore moge ogladac w kolko) , American Beauty, wszystkie filmy Tima Burtona i prawie wszystkie Polanskiego, Moulin Rouge, The secretary, memento...
Uwielbiam angielskie komedia jak Snatch lub Full Monty...
z komedii romantycznych lubie w sumie 'Love actually' ale to tez angielska....
A z amerykanskich to uwielbiam 'Grumpy old men" (obydwie czesci) z takich skierowanych do mlodszej publicznosci to moge zniesc tylko "harolda i Kumara"
Ogolnie nie znosze wlasnie takich amerykanskich komedii dla 15-25cio latkow.... draznia mnie tez filmy z duza iloscia scen walki (z wyjatkiem "The Boondock Saints") i lzawe dramaty.....
a jesli chodzi o seriale to uwielbiam Housa.... to juz uzaleznienie... raz w tygodniu zycie w moim domu zamiera
hmm i w sumie tyle.... do tego jeszcze strasznie duzo czytam... co ma swoje skutki - chyba musze zmienic szkla w okularach na silniejsze bo ostatnio slabiej widze... choc moze sie zdecyduje na kontakty w koncu... tylko boje sie podraznien...
Stary 2010-01-09, 02:14   #258
Alguien
Zadomowienie

leleth nie boj sie soczewek. Ja nosze juz kilka lat i nigdy bym juz nie chciala wrocic do okularow. Sprobuj

Dark Knight mi sie bardzo podobal W ogole moje ulubione filmy to: Gladiator, Troy, Curious case of Benjamin Button, Spy Game, Taken, Forrest Gump, There will be blood, No country for old men...
Nie przepadam za glupawymi komediami, ale Burn after reading czy Old School sa super
Seriale - Seinfeld po prostu uwielbiam

Gdzie sie dziewczyny pochowalyscie dzis?
Stary 2010-01-09, 02:38   #259
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
leleth nie boj sie soczewek. Ja nosze juz kilka lat i nigdy bym juz nie chciala wrocic do okularow. Sprobuj

Dark Knight mi sie bardzo podobal W ogole moje ulubione filmy to: Gladiator, Troy, Curious case of Benjamin Button, Spy Game, Taken, Forrest Gump, There will be blood, No country for old men...
Nie przepadam za glupawymi komediami, ale Burn after reading czy Old School sa super
Seriale - Seinfeld po prostu uwielbiam

Gdzie sie dziewczyny pochowalyscie dzis?
heh chyba sie zdecyduje na soczewki ale bede je nosic na zmiane z moimi okularami... uwielbiam te czarne oprawki....

a z tych ktore wymienilas to:
-Gladiatora nie trawie ale moj maz ma na jego punkcie obsesje
-Troy- jak wyzej ale bez obsesji meza
-Curious case...... - bardzo lubie
-Spy game- nie znam
-taken- nie widzialam ale kiedys bym chciala.. uwielbiam liama neesona
-Forest gump - bardzo lubie
-there will be blood- nie kojarze
-no country for old men - obejrzalam kawalek ale zniechecilam sie ogladajac jakas strzelanine..... ale mam kiedys zamiar obejrzec...
-Burn After reading- bardzo lubie- gdzies mi zginelo DVD z tym filmem i przepytuje wszystkich znajomych
-Old school -nie kojarze w ogole...

a ogladacie Project Runway? za kilka dni zaczyna sie nastepny sezon.... ja uwielbiam to prawie tak samo jak Housa

a ja dzis bylam na zakupach... i doslownie sie zalamalam.... chodzilam po sklepach chyba 3 godziny i kupilam tylko jedna koszulke.... w sumie spodobaly mi sie jeszcze jedne buty ale maz chowal swoj portfel aby zapobiec ewentualnemu zubozeniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 02:45   #260
CzarnyElf
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Leleth/Alguiem-moje ulubione filmy to: The Fifth Element i wszystkie z Milla Jovovich,Zielona mila,Nikita,Glupi i glupszy,My name is Earl,The10th Kingtown(ostatnio ogladalam chyba po raz 20),Cast Away z Tom Hanks uwielbiam-moglabym ogladac non-stop-ogolnie lubie fantasy,lubie tez thrillery psychologiczne, i wszystkie filmy w ktorych jest pokazana walka o przetrwanie,patologia-trudno mi wymienic wszystkie tytuly ale ciagle cos ogladamy z Tz-z seriali to ostatnio lubie Torchwood i Supernatural

Alguiem-rzeczywiscie marnotrastwo z tymi ciuchami-nie mogliby dac do jakichs organizacji charytatywnych?

Schoolcraft-idz z mezem do lekarza zeby sie uspokoic
Ale narobilyscie mi ochoty na gofry

Czas edycji: 2010-01-09 o 02:59
Stary 2010-01-09, 02:49   #261
Alguien
Zadomowienie

leleth old school to obowiazkowa lektura polecam naprawde! kupa smiechu
Widzialam kiedys project runway, ale jakos mnie nie zafascynowal. A czemu tylko 1 koszulke kupilas? Nie bylo fajnych ofert czy nic Ci sie nie podobalo?
My wybieramy sie w poniedzialek - zaraz po wizycie u lekarza. Dziewczyny mowie wam, ze niecierpliwie sie jak male dziecko na ta wizyte

Macie jakies specyficzne plany na weekend?

Elf, a jak u Ciebie pogoda?
Stary 2010-01-09, 02:56   #262
CzarnyElf
Zakorzenienie

Alguien-u mnie zimnicaSnieg nie pada ale zimnica taka ze nie chce sie z domu wychodzic...

Co do planow na weekend to w sobote zamierzam isc na zakupy z mezem ciuchowe a wieczorem do restauracjii na kolacje(mam jutro urodziny)

Trzymam kciuki za wizyte

Leleth-no wlasnie jakos nic w sklepach nie ma-ostatnio bylam z zona brata meza jak ostatnio przyjechala w Khol's i nic z ciuchow konkretnego nie bylomam nadzieje ze jutro cos znajde

Szukam sukienki bo w nastepna sobote ide chyba na bal charytatywny-ale jak nic nie znajde to zaloze sukienke z zeszlego roku-a co tam...

Czas edycji: 2010-01-09 o 02:57
Stary 2010-01-09, 02:57   #263
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Ale narobilyscie mi ochoty na gofry
haha ja wlasnie tez mam straszna ochote ale nie mam mleka w domu ;P maly wypil resztki pol godziny temu..... w ogole to w lodowce mam pustki.....

Cytat:
leleth old school to obowiazkowa lektura polecam naprawde! kupa smiechu
Widzialam kiedys project runway, ale jakos mnie nie zafascynowal. A czemu tylko 1 koszulke kupilas? Nie bylo fajnych ofert czy nic Ci sie nie podobalo?
My wybieramy sie w poniedzialek - zaraz po wizycie u lekarza. Dziewczyny mowie wam, ze niecierpliwie sie jak male dziecko na ta wizyte

Macie jakies specyficzne plany na weekend?

Elf, a jak u Ciebie pogoda?
hmmm kupilam tylko jedna bo mialam za plecami zrzedzacego meza.... dziecko, ktore uciekalo 10 razy w ciagu minuty... wchodzilo do zajetych przymierzalni przez ta dziure na dole drzwi .... itp... a najwazniejszym powodem bylo to, ze po prostu nic w tych sklepach nie bylo... niby sa przeceny.... ale wszystko jest takie nijakie......
chce isc jeszcze do Expressu bo w sumie znalazlam tam kilka rzeczy ale zostawilam kupon na 30$ w domu wiec nie oplacalo mi sie tam robic zakupow dzisiaj....

a plany na weekend? moj glowny plan jest niezmienny (tzn co weekend to samo) unikac odwiedzin tesciow.... a do tego jakies mini porzadki i wlasnie wizyta w expressie..... gdzies czytalam, ze ma padac snieg wiec wszelkie wycieczki krajobrazowe raczej odpadaja.....

edit: Czarny Elf wszystkiego najlepszego ... zrob jutro cos specjalnego... moze zwariowanego... a potem sie koniecznie pochwal

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2010-01-09 o 03:02
leleth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 04:03   #264
schoolcraft
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jezeli chodzi o mnie, to ja lubie ogladac lekkie filmy Zeby bylo przyjemnie i mozna bylo sie posmiac. Lubie komedie, lubie filmy romantyczne... Ciezko mi teraz cos wymienic, bo ja tak sama od siebie nigdy nie przypomne nazwy filmu - moze to dlatego, ze zaden nie jest ulubiony. Ale z tych co mi przychodza do glowy, to wlasnie uwielbiam "Notebook", film "Time Traveler's Wife" tez jest czyms w moim stylu, "Julie & Julia"... nie moge narazie nic wiecej przypomniec. Z komedii, to uwielbiam polskiego "Killer'a" , a ostatnio na Pay Per View na Dish Network ogladalam "Four Christmases" - tez taka romantyczna komedia, mi sie podobalo Z tych filmow co wymienilyscie -typu "Gladiator" czy "Troy" - wogole nie sa w moim stylu. Nienawidze scen walk oraz ogolnie nie lubie filmow przygodowych - np. "Indiana Jone's" wogole mnie nie zachwyca.
Natomiast uwielbiam ogladac "The Ellen DeGeneres Show" - jestem jej fanka i codziennie o 10:00 rano razem z moimi dzieciaczkami siedze przed TV i ogladam jej show

Alguien, nie dziwie sie, ze tak bardzo czekasz na ta poniedzialkowa wizyte. Pamietam jak ja z radoscia oczekiwalam USG Nie zapomnij tylko, ze na USG polowkowe trzeba isc z pelnym pecherzem! Przynajmniej u mnie byly takie wskazowki Trzeba bylo wypic 16 uncji jakiegos plynu (zaczac pic 45 min. przed appointment i skonczyc w ciagu 15 minut, zeby jeszcze 30 minut do appointment zostalo). Podobno wtedy bardzo dobrze widac maluszka.

Elfiku, zycze milego swietowania jutro Spelnienia marzen

leleth, no to szkoda, ze nic wiekszego Ci sie nie udalo dzis upolowac. Wiem jak to jest, kiedy nic na spokojnie nie mozna przymierzyc ani sie rozgladnac co maja w sklepie.
Ja tez bede musiala sie wybrac na zakupy... zeby kupic wieksze spodnie i ogolnie wieksze ubrania Jestem zalamana moim wygladem i moja waga. Miesiac cwiczen i nie ma zadnego rezultatu - waga jak byla 120 funtow tak i jest, a brzuch taki rozciagniety, ze wygladam tak jakbym byla co najmniej w 5 miesiacu ciazy Juz nie wiem co mam robic, wiec chyba jedynym wyjsciem jest kupic wieksze ciuchy - nie ma co sie oszukiwac, ze dam rade wejsc w spodnie i koszule sprzed ciazy

spicegirl, co tam u Ciebie? Pewnie weekend spedzasz z rodzinka i nie masz czasu na wizaz

Zmykam spac. Jutro ciezki dzien przede mna - maz caly dzien jest on call, wiec bedzie mial sporo wyjazdow i ja znowu bede sama z dziecmi w domu. A w niedziele mamy gosci, wiec bede musiala sie troche przygotowac... tak mi sie nie chce, ze szok Najchetniej to bym sie wybrala gdzies na Floryde, zeby chociaz o kilka dni skrocic zime.
Dobrej nocy, dziewczyny
Stary 2010-01-09, 15:32   #265
leleth
Wtajemniczenie

Schoolcraft nie kupuj wiekszych ciuchow bo nie bedziesz miala mobilizacji aby schudnac.... domyslam sie, ze jeszcze karmisz piersia wiec masz ograniczony wybor jesli chodzi o diete ale moze sprobuj zamieniec jeden posilek dziennie na jakis niskokaloryczny.. tak na poczatek.....
jesli Evunia nie jest alergikiem sprobuj jesc grejfruta kazdego dnia... ma udowodnione dzialanie odchudzajace.... do tego pij duzo wody....
z tego co pamietam to gdy karmisz piersia twoj organizm musi zachowac jakies rezerwy i dlatego nie mozesz zgubic tych ostatnich kilogramow...

u nas jest dzis nieciekawie bo Oli sie obudzil o drugiej w nocy z goraczka i kaszlem.. postaramy sie isc pozniej do lekarza....
teraz sie bawi z tztem Play-dough .... uwielbiam ten zapach....
Stary 2010-01-09, 16:14   #266
schoolcraft
Wtajemniczenie

leleth, no niestety juz nie karmie piersia. Tydzien przed Bozym Narodzeniem sobie odpuscilam, gdyz mleka prawie wogole nie mialam, a zadne sposoby na pobudzenie laktacji nie dzialaly. Wiec w taki sposob jestem juz jakies 2-3 tygodnie, a nadal nie widac, zebym tracila na wadze Mysle, ze poprostu prawda jest taka, ze nazbieralam sobie troche tluszczyku w czasie ciazy i teraz ten tluszczyk nie chce tak poprostu zejsc.
Jezeli chodzi o jedzenie, to ja nie jem duzo. Jem sniadanie - pije herbate i do tego jem 1 kanapke. I potem jem obiado-kolacje - tutaj rowniez nie jem duzych porcji. Staram sie ograniczac slodycze jak tylko potrafie, ale efektu zadnego nie ma...

Ojjj, biedny Oli Mam nadzieje, ze to nic powaznego... Teraz taka pogoda, ze rozne cholerstwa w powietrzu lataja. Brrr nienawidze zimy
Stary 2010-01-09, 16:24   #267
Alguien
Zadomowienie

Przede wszystkim Happy Birthday CzarnyElf

leleth oj to mam nadzieje nic powaznego z Olim. Daj znac pozniej, co na wizycie powiedzieli

schoolcraft wiem o tym pelnym pecherzu. Powiedziano mi zeszlym razem, jak bylam na wizycie. Tylko szczerze mowiac nie wiedzialam, jaki w tym cel. Wiec dzieki za wyjasnienie
Daj sobie jeszcze troche czasu, jesli chodzi o wage i ubrania. Przeciez nie kazdy od razu wraca do formy sprzed ciazy.

My nie mamy zadnych planow na weekend. Zobaczymy, czy cos sie wykluje, czy po prostu posiedzimy w domku
Stary 2010-01-09, 16:36   #268
schoolcraft
Wtajemniczenie

Alguien, nie ma sprawy Ciesze sie, ze moglam Ci jakos pomoc, tlumaczac dlaczego trzeba miec pelny pecherz
Co do wagi, to w sumie mam tylko 4 funty do zrzucenia, gdyz przed ciaza wazylam 116 funtow i taka waga jest dla mnie zadowalajaca. No ale te nieszczesne 4 funty daja sie we znaki - sadelko wylazi tu i owdzie. Moze rzeczywiscie jeszcze dam sobie z miesiac czasu z kupnem nowych ubran - byc moze zdarzy sie cud i jeszcze schudne.
Najbardziej dolujacym w tym wszystkim jest to, ze po pierwszej ciazy wrocilam do formy w ciagu 2 tygodni po porodzie, a teraz tak nie umiem. Mialam swietny plaski brzuszek i ogolnie bylo idealnie, a teraz wygladam jak stare babsko...
No ale koniec marudzenia
Stary 2010-01-09, 17:06   #269
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

oj schoolcaraft nie cale 2 kilo to nie jest duzo chociaz powiem wam ze jak w ciagu dwoch tygobiu od poorodu wazylam 50 kilo a w ciazy mialam 65 kilo...takze tez sporo mi sie przytylo ale szybko spadlo koncza bo mala nie spi
Stary 2010-01-09, 18:09   #270
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
leleth, no niestety juz nie karmie piersia. Tydzien przed Bozym Narodzeniem sobie odpuscilam, gdyz mleka prawie wogole nie mialam, a zadne sposoby na pobudzenie laktacji nie dzialaly. Wiec w taki sposob jestem juz jakies 2-3 tygodnie, a nadal nie widac, zebym tracila na wadze Mysle, ze poprostu prawda jest taka, ze nazbieralam sobie troche tluszczyku w czasie ciazy i teraz ten tluszczyk nie chce tak poprostu zejsc.
Jezeli chodzi o jedzenie, to ja nie jem duzo. Jem sniadanie - pije herbate i do tego jem 1 kanapke. I potem jem obiado-kolacje - tutaj rowniez nie jem duzych porcji. Staram sie ograniczac slodycze jak tylko potrafie, ale efektu zadnego nie ma...

Ojjj, biedny Oli Mam nadzieje, ze to nic powaznego... Teraz taka pogoda, ze rozne cholerstwa w powietrzu lataja. Brrr nienawidze zimy
ojj to moze problem w tym, ze ty za rzadko jesz..... 2 posilki to stanowczo za malo..... powinno sie przeciez jesc piec mniejszych...

hmmm a te 4 funty to naprawde chyba nic wielkiego....
ja bym chciala zgubic 10 haha... i chce miec plaski brzuch ale u mnie sprawa jest skomplikowana bo chyba mam jakas alergie pokarmowa (mam czeste wzdecia) i w dodatku mialam operacje i moje miesnie brzucha sa doslownie pociahane na kwalalki.. i nigdy nie wrocily do stanu sprzed operacji..... w sumie jem w miare zdrwo i staram sie ruszac ale moja zguba sa slodycze.... po prostu je kocham... nie jakies cukierki itp ale ciastka, muffinki i nieszczesne gofry haha.. ewentualnie czekolada....

u pediatry jeszcze nie bylismy... zostawilam wiadomosc na sekretarce i nic.. moze oddzwoni.. na razie nie jest zle... maly ma goraczke ale sie bawi ...a w tym momencie wlasnie usnal... wiec bedzie kilka godzin spokoju.....jesli sie nie pogorszy to na pewno przetrzymamy tak do poniedzialku (bo zakladam, ze moze nie oddzwonic)....

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dzwonila pediatra ... i postawila mu diagnoze przez telefon bo ona ma wirusa zoladkowego i dzis nie przyjmuje pacjentow ...maly podobno ma infekcje bakteryjna i mamy jechac do apteki po antybiotyk, ale nie musimy mu go jeszcze podawac...tzn mamy go wykupic na wszelki wypadek ... do konca weekendu mamy mu podawac motrin na goraczke a w poniedzialek na kontrole....
uwielbiam sluzbe zdrowia tutaj .... zalatwia sie wszystko na telefon i juz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości