![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy na zimę :)
Madziulka, Porcelainn, ciężko macie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a w temacie:Vanille Coco (poznane dzięki dobrej duszyczce z Wizażu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ja to w zasadzie mam większośc zapachów na zime.tej zimy będą królować:
-Must -Prada -BC i Ouarzazate -AdC -Dolce Vita -EdM i Princess jak mi za bardzo zebów nie wykręci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
z tego co stoi w szafce to na zime, a latem nie bylo uzywane to na pewno bedzie:
Angel Słoń Burberry L'Or de Torrente L LL LL EDP i mam ochote oczywiscie na cos nowego dzis bylam w Douglasie i nic mi sie nie podobalo ale moze tylko taki dzien zły mialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Ja również odbieram w pracy i wydawało mi się że nikt nie widzi co przynoszę, jak się okazało mama ma świadomość że ciągle przybywa skarbów w szafce.
![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyle, że w pracy też czasem są dziwne spojrzenia. Staram się odebrać przesyłkę listonoszowi i schować zanim ktoś zauważy ![]() Na ten moment z mojej kolekcji na zimę najlepsze będą Samsara, Youth Dew i Angel. To takie moje otulacze ![]() Nie zabraknie też na pewno Coco, Shalimara, OI i Organzy Na domowy relaks uwielbiam Ambry o każdej porze roku. Myślę, że wiele zimowych wieczorów spędzę w towarzystwie Ambre Extreme ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cóż za konspiracja
![]() ![]()
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
ja niestety pracuję w firmie z rodziną, więc ukrywanie nic tu nie da bo i tak wszędzie zajrzą, a jaką ciekawośc przy tym wzbudzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#251 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ekhem, czy mogłybyście zakończyć ten offtop? Gdzieś jest wątek o reakcjach otoczenia...
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
BAN stały
|
u mnie bedzie krolowac Angel La Rose, moze czasem klasyk(ostatnio cos mi w nim przeszkadza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
U mnie na zimę TM A*men, Escada Magnetism i jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli - dojdzie Gucci PH.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Ja już zimę perfumową zaczęłam
![]() Rose Kashmirie i Amour de Cacao ![]() ![]()
![]() |
#256 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na Serge'a czekam z utęsknieniem... Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to koszmar: sztuczny, tępy, słodki do porzygania . Jest jeszcze bardziej odpychający niż Chocolate Greedy. ![]() Serio - radzę testy. ![]()
![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
A ja mam chyba same letnie i jesienne zapachy. Co do zimy to czuję pewien niedosyt. Wydaje mi się, że zimowe pachnidła powinny być po pierwsze ocieplające, a po drugie intensywne, żeby zwyciężyć mróz. Kiedyś wydawało mi się, że idealny będzie np. Safran Troublant. Kupowałam go właśnie z myślą o zimie. Tymczasem okazało się, że w zimne dni po prostu gaśnie i bynajmniej nie otula.
Większość moich ukochanych kadzidlaków też nie rozwija się w zimie tak, jak powinno. Wyjątek stanowi tylko Black Cashmere i Zagorsk, który co prawda nie rozgrzewa, ale idealnie komponuje się z zimowym krajobrazem. Chyba po prostu brakuje mi jakiegoś korzennego, miękkiego killlera, niezbyt słodkiego, na jakimś drzewnym podbiciu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
Moja zima będzie pachnieć...
...energetycznymi, szafranowymi koktajlami przyrządzanymi z Oriental Lumpur Les Nereides i Palisandra w proporcjach jeden do jednego. ...Palisandrem solo, kiedy najdzie mnie ochota zamknąć się w jego ciepłym kokonie. ...przewrotnym Halloween, które już zaliczyło triumfalny awans z ostatniego rzędu na półce do rzędu pierwszego i pozostanie w nim do końca zimy albo do wyczerpania zapasów. ...gruboziarnistym, sielskim Bois Blond ( ![]() ![]() ...pewnie czasami zajrzę też do pudełka, w którym spoczywa Musc Ravageur, bo to moja grupa krwi przecież, chociaż smugi drzewnego cynamonu rozbrzmiewają najpiękniej w wyższych temperaturach. Mr MR zdecydowanie woli ciało rozgrzane ciepłem innym od tego spod wełnianego swetra... ...a gdy będzie mi potrzebna natychmiastowa reanimacja - niezastąpione Gris Clair - dobre w każdej temperaturze. Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2008-10-19 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Ja będę pachnieć Organzą Indecense, może przeproszę się z Brit Burberry, klasyczną Organzą, Cedre-Lutensa, Serge Noir, Santal d'Mysore, i wiele wiele innych otulaczy
![]() W końcu mam tego troszkę i pragnę pozbyć się kilku drogą zużycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moimi zimówkami będą: - Must Edt, przede wszystkim. Ekstrakt oczywista też, ale EdT piękniejsze - Therorema i Gaiac, w duecie, w różnych proporcjach i osobno - czasem Smok przycupnie mi na ramieniu, głaszcząc uspokajająco po głowie - Daim Blond, on jest stworzony do niskich temperatur ![]() - Elixir des Merveilles, bo latem jednak wolę lżejszą Eau - przepiękne BC, naturalnie ![]() - w trochę cieplejsze dni będę miksować swoją ulubioną miksturę: Avignon z Bonfire lub z Burning Leaves - przykurzone, słodkie Molekuły będą się wokół mnie unosić dyskretnie ![]() ![]() - zapewne Maubou, przytulne, bursztynowo-śliwkowe - i może przeprosimy się z OI? kto wie.. i to chyba wszystkie najważniejsze. I tak sporo ![]()
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Marzy mi sie trzaskający mróz i Chanel 5 Sensuel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
po dzisiejszym testowaniu dorzuciłabym nieśmiało The one D&G (moje zauroczenie...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Nindżopesz
|
Jestem zmarźluchem więc większość zimowych wieczorów spędzam z kubkiem grzanego wina w rękach. I właśnie takie korzenne zapachy pociągają mnie zimą - Belle de Minuit, Cinnamon Bun... Pierniki, cynamon, goździk, imbir, mmm, czy może być coś bardziej rozgrzewająco-zimowego?
Ewentualnie Neonatura Cocon, Maubossin, Maroussia. A żeby nie zasłodzić się tak do końca - Black Cashmere - pięknie się komponuje z ponurym krajobrazem, bezlistnymi drzewami i szybko zapadającym zmierzchem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak Wy planujecie zimowe zapachy, kiedy jeszcze jesień w pełni? Złota, promienna, u mnie dzisiaj świeżokoszoną trawą perfumowana... Za nic tej zimy sobie zwizualizować nie potrafię
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Camelio na pewno! Podział na perfumy letnie i zimowe jest bardzo umowny. Myślę, że całkiem fajnie jest pachnieć w zimne dni, czymś letnim. Tak "na przekór"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.