![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Apartament (Wicker Park) -9,5/10 naprawdę świetny film ;P
wciągająca fabuła, świetna gra aktorska, wspaniała, romantyczna historia o wielkiej miłości i.. równie wielkiej zazdrości ;] długi, ale nie nudzi, napewno do niego wrócę. cudowna scena końcowa, polecam! ![]() Lustra- jak dla mnie nudny, krwawy i przewidywalny horror 3/10 Nie zadzieraj z fryzjerem- 6/10 nieszczególnie mi się spodobał, słaby humor, ledwo dotrwałam do końca. Odlotowy duet (Night at the Roxbury) -9/10! stara, kultowa komedia ;] świetnie zagrana, po oglądnięciu przez kilka dni cały czas miałam w głowie "what is looove baby don't hurt me.." polecam, poprawia humor ![]()
#242 |
Zakorzenienie
|
Ja niedawno ogladalam ,,Facet pelen uroku" swietna komedia
![]() ![]()
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do tematu: Coco Chanel Mam mieszane uczucia.. Moim zdaniem Audrey Tatou świetnie wcieliła się w swoją rolę. Ogólnie cała obsada była niczego sobie. Przyjemnie się oglądało, jednak troche przy długi ( a trwał około 100 minut ), niektóre sceny się przeciągały itp.. Myślę, że polscy dystrybutorzy polegali z tłumaczeniem tytułu ;p dlaczego? Wydaje się głupie, ale tytuł oryginalny brzmi "Coco avant Chanel" czyli coco przed chanel, więc tytuł sam za siebie mówi, że będzie to historia jej życia przed zyskaniem rozgłosu, jednak ja widząc w tytule samo jej imie i nazwisko spodziewałam się, że pokarzą coś więcej, po tym jak stała sie rozpoznawalna. Taki mały szczegół, ale potrafi zmylić widza ;p jak dla mnie 6,5/10 Wstręt - moja przygoda z Polańskim vol. 3. Po raz kolejny mieszane uczucia.. Świetne zdjęcia - to trzeba przyznać. Przeczytałam wiele zachwytów nad tym filmem, rozumiem je w zupełności, jednak na mnie nie zrobił tak ogromnego wrażenia. Historia przedstawiona w filmie jest z pewnością ciekawa - studium schizofrenii głównej bohaterki i jej tytułowy wstręt tak na prawdę nie wiadomo czym wywołany. Świetnie pokazany jest rozpad jej osobowości, kruchość jej psychiki, do tego świetna muzyka. Jednak dla mnie sceny były zbyt długie, w filmie dominuje cisza, nie sprzyjało to dla mnie budowaniu suspensu.. Dlatego, nie mogłam już się doczekać końca, ponieważ film mnie dosłownie 'umęczył'. Ogólnie wart polecenia, na pewno ważne dzieło w historii kina, jednak jak widać, nie każdy musi się nim zachwycać. 6,5/10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edyta: Czy tylko mnie dziwi wysyp 8/10, 9/10 i o zgrozo 10/10? Subiektywna sprawa, ale dla mnie film na 9/10 musi byc naprawde swietny, a tu jakby co drugi-trzeci film lapie bardzo wysokie oceny ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-06-30 o 14:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Wczoraj obejrzany Mad Money z Katie Holmes, Diana Keaton oraz Queen Latifah. Bardzo fajny film o tym jak trzy kobitki przypadkowo poznają się w Banku Rezerw Federalnych i wpadają na pomysł dorobienia się
![]() 7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Angus, stringi i przytulanki - historia młodej dziewczyny, która wchodzi w okres dojrzewania, poznawania "świata dorosłych" - mimo wszystko jeszcze naiwną, ponieważ ostatnim etapem do którego można dojść z facetem do "dotykanie".
Był śmiech, był śmiech przez łzy, były łzy ![]() Film wg mnie trochę różni sie od pozostałych amerykańskich komedyjek romantycznych 10/10
#247 |
Konto usunięte
|
Narzeczony mimo woli.
Uśmiałam się do łez. ![]() A ostatnia akcja buni dostała oklaski z sali kinowej. ![]() Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2009-07-01 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Epoka lodowcowa 3
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio obejrzane:
Noc w muzeum 2 - komedia z Adamem Sandlerem, całkiem śmieszna, ale jedynka była zdecydowanie lepsza. 6/10 Vicky Christina Barcelona - boski ![]() ![]() ![]() A Penelope Cruz genialna w swojej roli! Prawdziwa, temperamentna hiszpanka (chociaż postać filmowa trochę stuknięta ![]() ![]() Sam film jest z jednej strony taki zwykły i prosty, ale z drugiej po prostu cudowny! I nakręcony był w takich ciepłych "kolorach" jakby w zachodzącym słońcu. Strasznie mi się podobał i na pewno do niego jeszcze kiedyś wrócę ![]() 9,5/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zostałam zaciągnięta do kina na kolejną część Transformersów nazwana tym razem dość pokrętnie "Zemstą upadłego". Mimo, że nie jestem wielbicielką tego typu produkcji, to jednak specjalnie na tą okazję obejrzałam dzień wcześniej część pierwszą i zrobiła na mnie całkiem dobre wrażenie (szczególnie efekty specjalnie). Niestety, bardzo się rozczarowałam myśląc, że kolejna odsłona będzie równie ciekawa. Film jest tak bogaty w efekty specjalne, że przysłaniają one całkowicie ten 'realny' świat. W dodatku to straasznie długi film, który po jakimś czasie robi się nudny i monotematyczny.
Polecam fanom science-fiction i Megan Fox. I tylko im niestety. 4/10
#251 |
Zadomowienie
|
Transformers - film ma dużo świetnych efektów specjalnych, parę razy się zaśmiałam, ogólnie podobał mi się
![]() ![]() teraz planuję obejrzeć drugą część
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo slyszalem - Megan Fox biega***, w pyte efektow specjalnych, ale tresci za duzo to nie niesie... Jakos coraz mniejsza mam ochote na obejrzenie tego. Dzieki za recenzje ![]() *** - jak to bylo opisane w wiecznie bialych spodniach ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-07-02 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Just dance - nic szczególnego, oklepana historia, na szczęście po opiniach nie spodziewałam się niczego więcej
![]() Idealny facet dla mojej dziewczyny - tu się zdziwiłam bo spodziewałam się kolejnej nudnej polskiej komedii. film może mnie nie zachwycił ale nie zerkałam co chwilę na zegarek a zdarzyły się fragmenty na których można się pośmiać ![]() Twilight - zaciekawiona szałem wokół tego filmu i książek postanowiłam w końcu obejrzeć, film przyjemny, nie podzielam wielkiego zachwytu nad nim ale podobał mi się. 8/10 New in town - przyjemny film, według mnie gorszy niż Bridget Jones ale można obejrzeć ![]() Genova - lubię głównego aktora (colin firth) i urzekły mnie uliczki miasta i wszystkie widoki, myślałam, że zakończenie będzie trochę inne, jednak film mi się spodobał 8/10 Marley and me - bardzo przyjemny film, można i pośmiać się i uronić łzę ![]() 33 sceny z życia - polsko-niemiecki film, ciężko tutaj powiedzieć podobał mi się, nie podobał mi się, na pewno przejmujący, ukazujący wpływ choroby i śmierci bliskiej osoby na członków rodziny. 7/10
#255 |
Zakorzenienie
|
Wild Child 2008
Taki na deszczowe popołudnie. Przewidywalny i nic rewelacyjnego, ale może być. Plus za niektóre teksty bo były nawet śmieszne. 6/10 Konopielka 1981 Polecam bo niezły ubaw. Pieczka rewelacyjny. Film stary więc obecny obraz wsi się jest zupełnie inny, ale z tego co zobaczymy na ekranie jak najbardziej możemy się pośmiać. 9/10
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie Edytowane przez moniska Czas edycji: 2009-07-02 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez lm77 Czas edycji: 2009-07-02 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zakończenia, to myślałam, że jeszcze dalej coś będzie, a w pewnym momencie nagle mi się skończył ; )
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
Piękna i poruszająca historia. To jeden z tych filmów, które warto obejrzeć.
#261 |
Przyczajenie
|
Transformers 2 - zostałam wyciągnięta do kina przez mojego chłopaka.
On był zachwycony efektami specjalnymi...jak dla mnie "zemsta klocków lego" Polecam ścieżkę dźwiękową z filmu, znajdzie się parę dobrych kawałków. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Zapomniany Lot - słaby, nudny, na poczatku kopia Pearl Harbor, jedyne co mi sie w tym filmie podobalo to glowny aktro
![]() Gran Torino - dobry, bardzo dobry film. Przejmujący. Jeden z tych z których można wynieść jakiś morał, nie nudzi - 8/10
#263 |
Raczkowanie
|
Statek widmo - bardzooo fajny i straszny (jak dla mnie
![]() Epoka Lodowcowa 3 w 3d- fabuła... słaba, pare śmiesznych tekstów było... (najfajniejszy było jak ogladajacy wzdychali jak mały mamut sie urodził ![]()
#264 |
Wtajemniczenie
|
Galerianki,
Blokersi . ![]()
#265 |
Raczkowanie
|
"Bo polski tytuł to "Transformers: Zemsta upadłych"
![]() Tak, taaaak, przyznaję się, przeinaczyłam, przepraszam : ) ![]() A co do ostatnio obejrzanego filmu... Dzisiaj w nocy wreszcie zebrałam się w sobie, rozsiadłam w ulubionym fotelu i połknęłam "Lektora". Piękny, dramatyczny, zmuszający do myślenia. Głęboko mnie poruszył zarówno wątkiem zakazanej miłości, jak i procesów hitlerowskich strażniczek. To jeden z tych filmów, o których trudno zapomnieć. Polecam każdemu. 10/10
#266 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio - Narzeczony mimo woli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Konto usunięte
|
coco chanel-też nie wiem co myśleć. aktorzy ok, scenariusz też i ta francuska nonszalancja. oglądało się nie najgorzej, ale... spodziewałam się czegoś zupełnie innego. myślałam że to będzie historia jej kariery, paryż i tak dalej. tymczasem zostało to zepchnięte na końcówkę, bo w filmie chodziło zupełnie o co innego...
narzeczony mimo woli-śmichy chichy, film łatwy lekki i przyjemny, akurat żeby się nie wysilać i odstresować ![]() stan gry-niezgorszy, ale już pod koniec lekko przesadzili z tą gmatwaniną, odwracaniem kota ogonem i intrygami... czekam z utęsknieniem na wrogów publicznych... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Droga do szczęścia (Revolutionary Road) - nie zachwycił mnie... Po tych wszystkich pozytywnych recenzjach spodziewałam się czegoś lepszego, bardziej porywającego. Tym czasem 3 godziny to trochę za długo, jak na taki typ filmu. Smutna historia, smutne zakończenie, ale za bardzo rozwleczone.
Kate Winslet i Leonardo DiCaprio - oboje świetni ![]() 6/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja osobiście byłam z moim Tż dwa razy na Transformers Zemsta Upadłych, ze względu na to iż obydwoje jesteśmy fanami od dziecka słynnych Transformerów ![]() co powiecie o Epoce Lodowcowej 3 i o Coco Chanel? jak tam po seansie? jakie opinie? ![]()
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Lustra- bez sensu film, nie polecam
Narzeczony mimo woli- świetna komedia, uśmiałam się nieziemsko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.