![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30+ ... zapraszam :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dorinka, na szczęście hopla mam, tylko na punkcie czystości w kuchni i łazience.
O której byś do mnie nie przyszła, to nawet brudnej łyżeczki w zlewie nie znajdziesz ![]() Nie raz w drugiej komorze "ociekają" czyste garnki, ale brudnym mówię zdecydowane NIE!!! Reszta domu ... normalnie ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Wczoraj popołudniowego cappuccino nie było, za to zjadłam 6 kostek czekolady. A knedle ze śliwkami były pyszne, dawna nie jadłam. O dziwo zjadałam 3 sztuki i to mi w zupełności wystarczyło. Pogoda u mnie okropna, wczoraj w drodze do domu padał deszcz i troszkę mnie zmoczył na rowerze. Samochodzik dalej w naprawie, więc dzisiaj poprosiłam kolegę z pracy, co by mnie zabrał po drodze do firmy. Nie udało się pobiegać na polu, więc uruchomiłam wczoraj bieżnię. Dystans: 6,50km w 53minuty (513 kalorii), 100 brzuszków i... 20min kręcenia hula hoop ![]() Jestem z siebie mega zadowolona, bo dawniej na bieżni pokonywałam dystans 2,5km. Po wczorajszych ćwiczeniach nie było na mnie suchej nitki!!! Z ciekawości zważyłam się przed ćwiczeniami i po, różnica to -0,90kg ![]() Tyle człowiek wypocił (bo wiadomo, że to nie tłuszcz), ale uzupełniłam mineralną ![]() Dzisiaj: 7,00 serek wiejski + makrela w oleju 8,00 kawa czarna 11,00 kromka z dżemem, herbata miętowa 13,00 knoppers (mąż mi spakował, ale jeszcze nie wiem czy zjem ![]() 16,00 naleśniki z powidłem (3szt) A potem się zobaczy... Ćwiczonka napewno też będą ![]() ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Cześć, Bettix ale kusisz tą makrelą
![]() U mnie dzisiaj na śniadanie kromka pełnoziarnistego z serem białym chudym oczywiście, na 2- mozarella z pomidorami i oliwą z oliwek, reszta to improwizacja....wieczorem na pewno kapuścianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Dorinka, dalej "jedziesz" na kapuściance
![]() ![]() A pyszną makrelę w oleju kupuję w Lidlu. I pomyśleć, że pół roku temu nie przepadałam za serkami białymi, a o makreli w oleju to słyszeć nie chciałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ale tylko na obiado-kolację jem kapuściankę ![]() ![]() Ja myślałam, że Ty masz makrelę wedzoną, taką uwielbiam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Makrelka wędzona jest pyszna, a jeszcze lepszy łosoś
![]() Mój mąż zrobił fundament pod wędzarnię, teraz czekamy na drzwiczki i blachę... Mam nadzieję, że pogoda się w najbliższych dniach poprawi i uda mu się przed świętami skończyć.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Bettix, jesteś niesamowita z tymi ćwiczeniami... Nie pamiętam, czy Ty masz dzieci? Bo ja się zastanawiam, gdzie pożeram tak czas że mi go notorycznie brakuje...
Dziewczyny, rybki są mega zdrowe - samo białko, nawet w oleju (choć oczywiście lepsze w sosie własnym lub w wodzie) - ja uwielbiam makrelę w każdej postaci ( w tym z grilla), łososia w każdej postaci, tuńczyka z puszki... Wczoraj jadłam swoją sałatkę z makreli z jajkiem i cebulą, pycha ![]() Ja wczoraj skręciłam zakupioną szafkę, powoli przez zimę chcę doprowadzić wyposażanie i porządkowanie domku do końca - od zakończenia budowy zostało nam jeszcze sporo pracy przy tym ![]() Dziś na śniadanie sok pomidorowy i kawa, obiad - dwa placki twarogowo-ziemniaczane, kolacja dwie berlinki, w międzyczasie jeszcze jedna kawa i dwie krówki ![]()
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tym śniadaniem to przegięłaś ![]() ![]() Ja też rybki uwielbiam w każdej postaci ![]() U mnie dzisiaj brak pomysłów kulinarnych, śniadanie kromka pełnoziarnistego z chudym serem, pomidorkim i szczypiorem, na 2 pewnie to samo, a dalej pomysłów brak....na obiad też nie wiem ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ćwiczenia, to zmniejszyłam na 5 dni w tygodniu (dawniej było 6). W szóstym dniu sauna lub hydromasaż - coś dla ciała, a niedziela jest dniem wolnym, aby mięśnie odpoczęły. Podobno taka przerwa też powoduje, że lepiej spalamy tkankę tłuszczową. Hmm ![]() ![]() Wczoraj na obiad zjadłam 4, a nie jak planowałam 3 naleśniczki i to było jedyne odstępstwo. Knoppersa nie zjadłam, jakoś nie miałam ochoty. I po obiedzie, też już nic nie jadłam, tylko mineralna po ćwiczeniach. Program: bieganie, brzusie i hula hoop w 100% zaliczony. Dzisiaj moje menu jest delikatnie mówiąc mega węglowodanowe, ale to dlatego, że w lodówce nie było niczego białkowego. Samochód dalej mam u mechanika i w taką pogodę nie chciało mi się iść na zakupy. 7,00 podwójna kromka chleba cebulowego z żółtym serem - robiłam ten chleb z gotowej mieszanki, ale syf ![]() 8,00 kawa czarna + 4 czekoladki ptasiego mleczka (kolega ma urodziny) 11,00 drożdżówka (własnej roboty - romrożona), herbata z miętą 15,30 zupa pomidorowa z wkładką mięsną, może krokiety? Zostały mi naleśniki z wczoraj. Ćwiczenia też będą ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2009-10-14 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Irenosława Pierwsza
|
hej gwiazdki
u mnie dalej 59 kg, jestem dodatkowo przed @@@ - zważe sie jeszcze po, ciekawe czy bedzie mniej? bettix ja to jestem bałaganiara, a w kuchni i w łazience mam zawsze najwiekszy bajzel ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Cześć Magnolia
![]() Co tak znikłaś Słoneczko? Pisz nam tu szybciutko co u Ciebie ![]() A jesli chodzi o porządki, to mnie np. nie przeszkadza zbytnio kurz na meblach. tzn. nie widzę go... no chyba, że zaświeci słoneczko ![]() Ja też przed @...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA też mam taki wynik 59 kg ![]() ![]() Jak dietka kobietki ? Ja wczoraj zgrzeszyłam winkiem , wszystko przez ten śnieg za oknem.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() A brakowało tylko grzanego winka, bo nie było jak zagrzać ![]() Ja dołączam do bałaganiar, "artystyczny nieład" mi nie przeszkadza, jak mam do wyboru sprzątanie albo spacer z psami, wybieram to drugie ![]() ![]() A sałatka z makreli bardzo prosta - obrana makrela, rozgnieciona na drobno widelcem, do tego trzy ugotowane jaja drobno pokrojne, 1 mała lub pół większej cebuli jak najdrobniej pokrojonej, łyżka majonezu, sól, pieprz. Można dodać kawałek kiszonego ogórka lub doprawić musztardą - dla mnie wszyskie wersje są pyszne ![]() A dzisiaj będę robić bigos, taki z mięsem drobiowym (chudy), ze świeżej kapusty- chociaż najlepszy będzie najwcześniej jutro ![]() Dziś na śniadanko "talerz rozmaitości" czyli dwie gałki sera białego, jajo (bez żółtka) na twardo, kawałęk sera pleśniowego + mięta, czyli bardzo białkowo. II śniadanie kawa z mlekiem bo nie mam nic pod ręką w pracy, na obiad chyba grzecznie gotowany kurczak z warzywami. Buziaczki!
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Poletto a mogłabyś podać przepis na ten bigosik dietetyczny, bardzo proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Proszę bardzo:
1 poszatkowaną kapustę ugotować w osolonej wodzie (na półtwardo, jeśli będzie całkiem miękka to po połączeniu z resztą się rozciapcia). W międzyczasie w drugim garnku rozgrzać pół kostki margaryny, usmażyć około 0,5 kg dowolnego mięsa drobiowego (ja zwykle używam piersi kurczaka lub filetu z indyka), dla smaku niewielką ilość chudej kiełbasy (ja używam do tego drobiowej senatorskiej - kiełbasa z fileta, kilka firm ją ma, nie jest tania ale warto) i 4 duże cebule. Doprawić pieprzem, solą (do smaku), maggi, dodać 10 ziarenek ziela angielskiego, 3-4 liście laurowe. Na koniec dodać średni słoiczek przecieru pomidorowego, połączyć całość z kapustą, dusić na małym ogniu ok 15-20 min.. Gotowe. Uwaga - bigos się "przegryza" przynajmniej jeden dzień, więc ostrożnie z solą i pieprzem. Polecam ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Bettix, najważniejsze jest dobre samopoczucie ![]() Przy okazji przyjemności i obowiązków w życiu przypomniała mi się łacińska sentencja: Balnea, vina, Venus corrumpunt corpora nostra, sed vitam feciunt balnea, vina, venus. Kąpiele, wino i miłość niszczą nasze ciała, lecz to one sprawiają, że żyjemy.
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Poletto dzieki wielkie, też mam ochotę na ten bigosik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
hej dziewczęta
Niestety z przykrościa stwierdzam, że po 30 trudniej zrzucić zbędne kg. urodziłam dziecko juz 11 lat temu a nadal mam pare kilo za dużo, no i niestety ciałko juz nie takie jak kiedyś. Próbowałam juz kilku diet ale niestety zawsze dopadało mnie jo-jo więc postanowiłam drastycznie zmienic sposób jedzenia i przeszłam na SB Niestety straszny ze mnie łasuch i czasem troche zgrzeszę ale ogólnie nie jest źle. potrzebuje wsparcia duchowego i potwierdzenia, ze jednak po 30 tez można fajnie wyglądac ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Anika*, witaj
![]() No jasne, że po 30 można fajnie wyglądać ![]() Najgorzej jest jak sobie zafundujemy nadprogramowe kilogramy... wtedy niestety, tak jak zauważyłaś trudniej jest odzyskać figurę ![]() Ja też zaliczam się do łasuszków i aby pozwolić sobie na przyjemności muszę włączyć wysiłek fizyczny w swoje codzienne obowiązki. No może nie codzienne, ale od poniedziałku do piątku daję sobie wycisk. I wierz mi... warto ![]() Dzisiejsze menu (spałam do 9 ![]() 9,40 kefir 200gram + 3 Pano 12,00 plasterek szynki wędzonej (przy wypakowywaniu zakupów) 12,30 kefir 200gram + 2 Pano 15,30 pół woreczka kaszy gryczanej + schab (bitka w sosie) + buraczki. 17,00 cappucino, bułeczka drożdżowa (własnej roboty - rozmrożona) A na wadze dzisiaj zobaczyłam: 60,85kg ![]() ![]() ![]() Dziewczyny wchodzę już w najszczuplejszą spódnicę, którą mam w szafie ![]() Dzisiaj relaksujące bąbelki mnie czekają, no i pewnie jakiś drink przy oglądaniu "Mam talent" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam poniedziałkowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Anika, witaj w wątku trzydziestek z plusem
![]() ![]() ![]() Bettix, gratuluję wagi, idziesz jak burza ![]() Ja weekend spędziłam na Mazurach na rodzinnym spotkaniu. I muszę się pochwalić, że kolejna osoba zauważyła że schudłam ![]() Miłego tygodnia!
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Dorinka, dasz radę
![]() ![]() Poletta, "Pano - pieczywo chrupkie - Graham", to takie jak gdyby suchary, które kupuję w Biedronce. Do pracy zabieram kefir 400gramowy (180kalorii), dzielę go na 2 posiłki, więc co by nie było za mało kalorii na śniadanie dokładam przeważnie po 3 sucharki Pano. Są bardzo sycące, a dodatkowo oczyszczają jelitka ![]() A jak tam Tobie idzie laseczko?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Póki co jestem po śniadanku, kanapka z chlebkiem pełnoziarnistym i szyneczką ekologiczną, do tego sałatka z pomidorka i cebulki -polane oliwą z oliwek ![]() Na drugie śniadanie powtórka ![]() W porze obiadowej sałatka grecka, a dalej nie wiem co... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Ja się dziś zważyłam, nadal 58. Chyba troszkę jeszcze zacisnę pasa
![]() ![]() ![]() Ja dziś na śniadanko 8.00 kawa + niestety ciastko francuskie (poza domem, brak planu), 12.00 mała miseczka bigosu, 16.00 troszkę sałatki z tuńczyka i jajka, w planie jeszcze o 19.00 jakiś jogurt i wieczorem ( koło 23 bo do 22 pracuję ![]() ![]() Buziaczki dla Wszystkich!
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Przeczytałam wątek i jeśli mogę, bardzo chętnie do was dołączę. Muszę mieć jakąś grupę wsparcia, bo ostatnio brak mi motywacji do dietowania, a spodnie robią się coraz ciaśniejsze. Nie jestem bardzo gruba, ważę 58 kg, ale przy tej wadze mam juz "jabłkowy" brzuszek i strasznie mi to przeszkadza. Moją największą słabością są słodycze i w ogóle węglowodany, alkohol może dla mnie nie istnieć, chipsy i inne tłuste też. No i największy mój grzech to jedzenie wieczorami
![]() Nakrzyczcie na mnie i pomóżcie ![]() Gratuluję wam juz zgubionych kilogramów ![]()
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Lenka, co to by była z nas za grupa wsparcia jakbyśmy na siebie krzyczały, hi hi.
Witaj na naszym wątku ![]() ![]() Do tego trochę ruchu i efekt odchudzania jak najbardziej dla mnie zadowalający. Napisz coś więcej o sobie, ile masz latek i wzrostu... jaki masz pomysł na zrzucenie zbędnych kilogramków. A my może coś podpowiemy i doradzimy. Skoro przeczytałaś cały wątek, to wiesz już że ekspertem od liczenia kalorii jest Poletta ![]() ![]() Życzę powodzenia ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() Edytowane przez Bettix75 Czas edycji: 2009-10-20 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Witaj, Lenka! Na nakrzyczenie możesz tu liczyć
![]() ![]() Jak juz napisała Bettix, czekamy na więcej informacji od Ciebie. U mnie wczoraj jednak bez kolacji bo nie zdążyłam, tylko dwie wafelki ryżowe. Dziś rano bardzo białkowe śniadanko - dwa rolmopsy, dwa plastry szynki, jedno białko gotowanego jaja. Bez pieczywa, do picia mięta z 1 łyżeczką cukru. No i oczywiście do tej pory już dwie kawki ze zwykłym mlekiem. Bettix, naleciało mnie przez Ciebie na kefir na II śniadanie ![]() ![]()
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję za miłe prztjęcie
![]() Coś więcej o mnie: mam 30 lay, ważę 58 kg, wzrost 168. Stosowałam kiedyś dietę niełączenia i trochę nawyków mi zostało, ale generalnie nie dam rady trzymać się jej w 100 %, nie wyobrażam sobie śniadanka bez chlebka (oczywiście razowego) z szyneczką albo serkiem. Wszelkiego rodzaju mussli w moim przypadku odpadają. Ogólnie staram się po prosstu mniej i zdrowiej jeść. Jak pisałam wcześniej moje największe grzechy to słodycze i jedzenie wieczorami ![]() ![]() Dzisiejsze jedzonko: - śniadanie 2 kromki chlebka ciemnego i 2 jajka - w pracy danio i jabłko - na obiad talerzyk barszczu i 6 pierogów z mięsem - na kolację mam sałatkę z fasoli i buraczków - mam nadzieję, że na niej się skończy ![]()
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
A ja też miałam dzisiaj kefir
![]() 7,00 kefir (200g) + 3 Pano 7,15 kawa czarna 11,00 kromka z szyneczką + herbata miętowa 13,00 jabłko 15,20 zapiekanka makaronowa 17,00 kawa rozpuszczalna u siostry A teraz zmykam biegać i brzuszki robić. Mam nadzieję, że pokręcę też HH (najbardziej mi się nie chce). Niby to nie jest strasznie męczące, ale jakoś cięzko mi się zmobilizować ![]() Poletto, ja po kefirku często siusiam i brzuszek mam jakoś płaski, Ty też zauważyłaś takie efekty? Lenko, mogę Ci coś poradzić na początek co mi bardzo pomagało... zrób zdjęcie swojej sylwetki i wydrukuj, będzie to świetna motywacja ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.