![]() |
#241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Michael Jackson nie zyje!!
Cytat:
![]() "pfff to nie jest w tej chwilii istotne". Akurat - to jest bardzo istotne, bo mozna pytlowac, ze to bylo ok, bo zmarly idol to robil, ale jakby co do czego przyszlo, to kto by tak swoje dzieci puscil, kto by uwazal, ze to jest w porzadku? Hipokryzja i tyle - on byl cacy, wiec to bylo cacy, dopoki nie dotyczy zycia danej osoby ![]() Cytat:
Jesli chodzi o szacunek do zmarlych i mowienie o dobrych ich stronach - nie rozumiem tego "o zmarlych dobrze albo w ogole" - dla mnie to, ze ktos umarl, nie zmienia faktu, ze mam taka czy inna ocene danej osoby.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Media mają temat, tylko teraz kwestia : która stacja da więcej. A o tym jaki był- nie mnie sądzić.Sędzią nie jestem.
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Hmm, prawdę powiedziawszy - jestem zniesmaczona reakcją niektórych. Jest wielki żal, bo umarł jeden z symboli pewnej ery, szkoda człowieka i tyle.
Ale kiedy widzę w tv łkające do kamery dziewczynki bredzące o tym, że Michael Jackson był jedną z najważniejszych osób w ich życiu(?!) i połowa znajomych na NK dodaje jego zdjęcia do galerii, to mam takie deja vu z czasów, kiedy zmarł Jan Paweł II. Niesmak nie mniejszy. Sama Jacksona ceniłam i słuchać lubiłam, ale cyrków nie robię, bo to normalna kolej rzeczy, że coś się kończy, a coś zaczyna i każdy kiedyś umiera. I proszę mnie tu nie oskarżać o znieczulicę, bo też jestem w szoku mając świadomość, że on już nigdy nic nie stworzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a moim problemem tym bardziej nie jest to, że nie potrafisz się tak wypowiedzieć, żeby było jasne o co ci chodzi ![]() QUOTE=Wyrak;12965791] "pfff to nie jest w tej chwilii istotne". Akurat - to jest bardzo istotne, bo mozna pytlowac, ze to bylo ok, bo zmarly idol to robil, ale jakby co do czego przyszlo, to kto by tak swoje dzieci puscil, kto by uwazal, ze to jest w porzadku? Hipokryzja i tyle - on byl cacy, wiec to bylo cacy, dopoki nie dotyczy zycia danej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie wypowiedzialem zupelnie jasno, o zapraszaniu dzieci do Neverlandu. To Ty sobie domowilas nie wiadomo co i jeszcze idziesz w zaparte teraz.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
ale w jakim celu to napisałeś? nie próbuj mi wmówić, że nie chodziło o pedofilie...
Edytowane przez Muesli Czas edycji: 2009-06-26 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS. To, ze Tobie sie z ta sytuacja tylko pedofilia kojarzy pozwala wysnuwac ciekawe spekulacje jak podswiadomie to widzisz. PPS. Malo ze sobie cos bezpodstawnie dowpowiedzialas, to jeszcze okreslalilas inne osoby 'tepymi'; a jakie sa osoby, ktore dopisuja sobie cos czego gdzies nie ma, bo im wygodnie? Pewnie szalenie 'ostre' ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
Nie wiem co mam powiedziec. O wiele łatwiej mówic o kimś kto żyje.
Niestety nawet jakbyśmy bardzo bardzo owijali w bawełnę nie da się ukryć że MJ był dziwakiem czy jak kto woli ekscentrykiem. Mało w jego zyciu było normalności w potocznym tego słowa rozumieniu- małżeństwo które prawdopodobnie nigdy nie zostało skonsumowane,jego (???)dzieci które pojawiały się w zaskakujący sposób i ich matka(-i),operacje które go zdeformowały a miały upodobnic do..Liz itp itd Ta fortuna też mu nie słuzyła.Moim zdaniem to był bardzo slaby psychicznie człowiek z talentem.Ja wierzę że mial pociąg do dzieci.On ludzi doroslych chyba sie bał. Podziwiam za dokonania muzyczne.Rispekt Jego muzyka-mimo koszmarnie kiczowatych teledysków-to krok milowy w muzyce pop. Ciekawe ilu ludzi bedzie chciało na jego śmierci zarobic?! Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2009-06-26 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Bla bla bla, przestaliby już o tym w mediach gadac bo to się robi chore.
Jakieś wyliczanki kto ile na tym zarobił, ilu psychicznych fanów opłakuje i całuje jego zdjęcia itd. - koszmar. Przeczytałam dziś mnóstwo komentarzy w stylu:"piszmy do prezydenta'' , ''żałoba narodowa'' itd. i jestem zniesmaczona ;/ MJ umarł. Nie byłam jego fanką, nie podobała mi się jego muzyka, nie uważam go za ''króla popu'', nie rozumiem dlaczego niby powinna byc ''żałoba narodowa'', może był pedofilem, może nie, nie wiem i nie dbam o to, ale dali by już sobie wszyscy spokój i pozwolili mu spoczywac w pokoju. Umarł i należy mu się szacunek jak każdemu innemu człowiekowi. Swoją drogą lepiej żeby wszystkie media zajeły się żyjącymi cierpiącymi ludźmi,a nie próbowały zarobic kasę na każdej ludzkiej tragedii.
if that is tragic… then give me tragedy. ![]() Edytowane przez Monii07 Czas edycji: 2009-06-26 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
strasznie mi smutno ze MJ nie żyję
![]() Nie znałam go osobiście, nie widziałam go nigdy na żywo, nie zamieniałm z nim nigdy słowa - a czuje się jakby mi ktoś bliski odszedł....jakiś taki dziwny smutek i wielki żal ![]() Jak sobie teraz oglądam jego teledyski to wciąż ciężko mi uwierzyć że on już nie żuje ![]() Był taki kochany. Czuł muzykę całym sobą !! Prawdziwa dusza artysty !! Niezastąpiony......... ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
nie uważam tego za przegięcie ale za pewnego rodzaju hołd - ale to moje zdanie ![]() Zreszta moim zdaniem i tak za rzadko puszczali go w radiu - za jego życia. Może się to teraz zmieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeee koszmarne teledyski??? ![]() Owszem był dziwny,ale jakbyś Ty się zachowywała gdyby Tobie odebrano dzieciństwo? Tylko pchano na scenę? Mi osobiście jakoś nie chce się wierzyć, że on molestowalte dzieciaki ... Był słaby psychicznie i to ludzie mogli wykorzystać porzeciwko niemu ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uważam, żeby to była przesada. Być może dla ludzi, którzy go nie cenili jest, ale nie dla mnie.
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Tak, jak papież umarł to było to samo masakra ,ale muzykę MJ lubię więc chętnie słucham ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że można by było powiedzieć o przesadzie jakby tak sie rozwodzili nad tym i w kółko puszczali jego piosenki przez tydzień, ale naprawdę przez jeden dzień można wyłączyć tv albo radio i puścić sobie muzykę z cd albo mp3. Nie minęły nawet 24 godziny od jego śmierci, więc wydaje mi się, że to nie jest żadna przesada tylko po prostu oddanie hołdu, przypomnienie jego osoby i jego dokonań. Nic w tym z przesady.
#256 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że całe mnóstwo, tak samo jak zarabiają na JPII czy Elvisie.
#257 |
Zakorzenienie
|
Juz zarabiają. Sprzedają znicze, koszulki z podobizna MJ albo kwiaty. Nie ma w tym może nawet nic złego, bo ludzie sami chcą kupic takie rzeczy żeby złożyc hołd piosenkarzowi, ale to się raczej tylko rozwinie, będą kubki, koszulki, gadżety itd. Niestety... kasa misiu, kasa.
#258 |
Zakorzenienie
|
Ee kiczowate teledyski? Wszystko bym o nich powiedziałą, ale nie to, że są kiczowate. Prędzej takowe są dla mnie teledyski z klaskającymi dupami.
A co do oburzenia, że o niczym innym się nie mówi, to chyba zawsze tak było jak ktoś sławny umarł prawda? Chyba normalne że nie zacznie się po godzinie udawać że nic się nie wydarzyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Jak większość pewnie jestem w wielkim szoku. Nie byłam jego fanką, chociaż niekóre piosenki są fajne. Oddać mu trzeba,że zmienił muzykę pop i to w wielkim stylu. Szkoda tylko,że to gdzieś umknęło wśród tych wszystkich afer i skandali. Kwestię pedofilii przmilczę, nie mnie oceniać. Wkurzająca jest tylko ludzka hipokryzja, bo kiedy żył, wszyscy obrzucali go błotem i traktowali jak pośmiewisko, a teraz współczują i cierpią. Nie znoszę takiego zachowania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale raczej juz kazdy wie, ze MJ umarl, wiec po co non stop drazyc ten temat.
Za zycia byl krytykowany, za wyglad, operacje itd... A jak odszedl to wszyscy go nagle kochaja.... Skoro był takim krolem popu to dlaczego jego muzyka czesciej nie gościła w rozgłosniach radiowych... ?? Dopiero dzis po jego smierci nagle swiat sobie o nim przypomnial ? |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że osoba publiczna, popularna dla większości ludzi jest tylko postacią z gazety, internetu, dobrym tematem do rozmowy, kimś ze zdjęcia, twarzą z gazety... a przede wszystkim był zwykłym człowiekiem, prawdziwym, realnym. Teraz go nie ma, nie może już nic powiedzieć na swoją obronę, a ludzie robią sobie pogadanki "a mi go nie żal,bo..." "a mam go gdzieś,bo..." "pedofil" itp itd. Dlatego może lepiej mówić "albo dobrze, albo w ogóle", z szacunku dla tego kto odszedł, z szacunku dla tych, dla których był ważny . Myślę, że każdy kto ma trochę kultury, oleju w glowie i uczuć jest w stanie pojąć, że czasem lepiej pomilczeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieobecnego łatwo jest oskarżyć,bo nie ma szansy się obronić,a ludzie i media potrafią wynieść na wyżyny,jak i szybko zniszczyć. odsubskrybuję wątek. ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
żal i żałoba po stracie jest bardziej emocjonalna i widoczna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
porównujesz hitlera do michaela? mordercę do "dziwaka",ktory nikogo nie skrzywdził? wyrak -wypalasz się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Wczytaj się w to co napisałam i przyjmij wprost. Szacunek dla człowieka, który starał się być dobrym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie potrafie zrozumiec, dlaczego ludzie tak reaguja na wiesc o smierci slawnych osob, czasami nawet nie interesujac sie nimi.
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Moze dlatego, ze przeraza ich fakt, ze takze i ludzi slawnych dosiega smierc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.