![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynam i proszę o komentarze.
Ostatnie są przecudowne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Podziwiam pierwsze za klasyczność. Trzecie za oryginalność. A ostanie za całokształt. Są fantastyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie też ostatnie najładniejsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
O rany zuteria jakie ty masz tempo! Ledwo się człowiek napatrzył na śliczności, a już nowymi mamisz
![]() Pierwsze (z onyksem? i rubinem) śliczne, bardzo podobają mi się również jarzębinowe, a błękitna krew coś mi przypomina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Moje zabawy z koluszkami. Zapraszam ![]() Edytowane przez dwaslonca Czas edycji: 2009-11-11 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnie są prześliczne! Co za kompozycja
![]()
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Stanowczo muszę znaleźć więcej czasu na wizażowanie. co zaglądam w jakiś długo nie odwiedzany wątek to opada mi szczęka. Twoje prace są piękne i coraz ciekawsze. Nie skomentuję wszystkich wrzutów (choś mi się podobają) bo nie wyszłabym z tego wątku do jutra. Z ostatnich te błękitnej krwi tak mi się podobają, że nawet kolor im wybaczam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie dwie ostatnie pary. Co prawda za niebieskościami nie przepadam, ale splot jest śliczny.
No a ostatnia... Nie dość, że splot świetny, to jeszcze gronka ![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Kolczyki, oj tak, ja też jestem nocnym markiem. Co do ostatniej pary to dla mnie srebro w otoczeniu karneolu koniecznie wymaga oksydy, myślę, że wydobywa ona całe piękno tych kamyczków. Dzięki za komentarz
![]() Viktorej, cieszę się i dziękuję również za docenienie nazw ![]() Iwogg, Twoje komentarze zawsze są takie zwięzłe ![]() ![]() Dziękuję Biedronko ![]() Dwasłońca, tak w pierwszych jest onyks. Rozbudziłaś moją ciekawość, ciekawa jestem Twojej pary ![]() ![]() Heurku, bardzo się cieszę, że Jarzębiny trafiły w Twój gust ![]() Klejnotki, dziękuję. Niesamowicie miło jest przeczytać o pozytywnych odczuciach tak utalentowanej biżuteryjki na temat swoich prac ![]() ![]() Dziękuję Sol ![]()
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
hmmm ...sporo się ostatnio tutaj działo od mojej pierwszej wizyty. Widzę, że idziesz jak burza, aż trudno wybrać faworyta. Ja chyba zdecyduje, żeby wyróżnić rurki z onyksu z pętelkami za prostotę i elegancję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
tak sobie zajrzałam
![]() te sploty z ogniwek są cudowne ![]() #221 - prace 3 i 4 #231 - prace 1,2 i3 #239 - prace 1,3 i4 te są obłędne, podziwiam cierpliwość i dokładność wykonania tych łańcuszkowo-ogniwkowych wzorów z marzeń ![]() ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Śliczne, zwłaszcza ostatnie i pierwsze. W takiej właśnie kolejności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie wiem jak Wy to zaplatacie - i Ty i Dwaslonca i jak to w ogóle możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Zuterio kochana, kiedyś sobie język połamię przy wypowiadaniu Twoich nazw
![]() ![]() I znów nowe sploty - szacuneczek.... Moi faworyci to jarzębinowe i bawole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
kurka wodna, że ja tego jeszcze nie widziałam :[
piękne te gronka pomarańczowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Prosze Pani czy to Pani pojawi się w Brocante pod psudonimem Niwka?
![]()
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Witam,
Bardzo fajnie łączysz koraliki z elementami Chainmaille, Zasadniczo jestem fanką chainmaille w niemalże każdej postaci (zaczęłam już odrobinkę próbować, w tej technice) mam nadzieję, ze jako bardziej doświadczona w tej kwestii za jakiś czas zajrzysz na mój wątek i skomentujesz (oczywiście na początku pewnie będą tam same klasyki, a dopiero później cos nieco bardziej kreatywnego- mówię że za jakiś czas bo teraz jeszcze nic wartego chwalenia się w tej technice nie pokazałam (zasadniczo bardzo niewiele narazie pokazałam ![]() jesli chodzi o Twoje prace to podobają mi się: TE TE i TE (to "dragon skin"?) i TE i bransoletki z wrzesniowych wrzutów (nie wiem czy wymieniac dalej ![]() ![]() ![]() a co tam, i TE (slicznie zaplecione, scisło i dokładnie) w TYCH mi sie podobają koraliki i jak je ozdobiłas i TE sa fajowe- znowu kamien ozdobiony super Listopadowe wrzuty tez są super, ale już nie będę wklejać linków |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Hexak, cieszę się, że spodobała Ci się ta klasyczna para.
Dwasłońca, zobaczyłam ![]() Killa Ree, bardzo mi miło, że zajrzałaś, dziękuję ![]() Daguś, dzięki, te małe karneolki czekały już trochę na swoją kolej i w końcu przyszła na nie pora ![]() Naila, dziękuję i cieszę się, że dostrzegasz tę delikatność. Nawiasem mówiąc ja czekam na Twoje prace, na które mam nadzieję znajdziesz niedługo czas i chęci ![]() Smoczku, a ja to w ogóle nie wiem jak Ty takie cuda z AC możesz tworzyć ![]() Poppy, dziękuję, postaram się dostarczyć Ci nowych okazji do łamania języka ![]() ![]() Maximo, dziękuję ![]() Reverie, to chyba tylko ktoś bardzo podobny do mnie, to nie mogę być ja! ![]() Aga, miło mi, że przejrzałaś cały wątek i doceniłaś nawet te stare prace, jeszcze posrebrzane. Będę zaglądać do Ciebie z całą pewnością, jestem ciekawa Twoich przyszłych interpretacji tej techniki ![]()
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Ekstra prace! Wylinkuję te które mi się spodobały najbardziej, chociaż nie są to pojedyncze sztuki ;P
Te są prześliczne, ładny splot i przepiękne łezki. Są takie kobiece, bardzo by mi pasowały; Te są fajne! Bardzo ciekawie wyglądają, fajny pomysł z tą podłużną częścią i na dole takie okrągłe dyndajki; Te i te mi się bardzo podobają, tak ogólnie, bo i ładne kamienie i ładne sploty i jakoś tak się wszystko ślicznie, harmonijnie układa w całość ![]() Te są słodziutkie ![]() Te mają świetny splot. I pasują tutaj idealnie takie podwójne oponki. Ekstra para. A te mi się tak strasznie nie podobają i chociaż uwielbiam gronka i dają one pracy taki kobiecy i romantyczny charakter, to jakoś splot mi tutaj ten charakter łamie i nie przypadł mi do gustu (może gdyby był o połowę krótszy bardziej by mi pasowało, nie wiem)
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
O jejku znowu pięknotki. Nawet kiedyś próbowałam tej techniki, ale doszłam do wniosku, że nie jest mi przeznaczona. jakies to wszystko było nie takie. A Ty jak zwykle pokazałaś, że można pięknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Gagatko, zdążyłam już zauważyć, że najbardziej podoba Ci się biżuteria delikatna i dziewczęca, cieszę się, że spodobało Ci się kilka moich par
![]() ![]() Dziękuję Milko za odwiedziny i opinię. Może kiedyś spróbujesz jeszcze tej techniki ![]()
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Pierwsze śliczne, ostatnie też bardzo mi sie podobają, choć faktycznie w Twojej technice gronka rzadko mozna spotkać. Ale są takie miłe dla oka w jesienną pogodę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Ewasko, mam zamiar jeszcze nie raz wykorzystać to połączenie splotów z gronkami
![]() Wątek trochę obumarł, pokazuję więc nowe prace, 2 pierwsze zostają bez oksydy, choć te z szarym kwarcem bardzo się o nią prosiły, postanowiłam trochę urozmaicić pod tym względem swoje prace (różny gust mogą mieć klientki ![]() ![]()
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Zielone moje ci one, moje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
no i co ja mam znowu biedna powiedziec jak wszystko mi się podoba ?
![]() może tylko tyle że pierścionek w drodze ![]()
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Dla mnie też zielone i cuudne labradoryty.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Same wyjątkowe cuda, cudeńka. Wszystkie Twoje prace są takie delikatne i kobiece. I nawet bez oksydy ślicznie wyglądają, nie wspomnę już o jakości zdjęć, które są doskonałe.
![]() Na czekoladowe nie mogłam się w galerii napatrzeć ![]()
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Ja jakoś zwykle kieruje się pierwszym wrażeniem. Nigdy nie otwieram zdjęć po kolei. Po prostu najpierw to, co mi pierwsze wpadnie w oko. Tym razem oko sie nie pomyliło. Jako pierwsze obejrzalam te. Przejrazałam wszystkie i stwierdzam, że pierwszy rzut oka mnie nie zawiódł - to moi dzisiejsi faworyci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.