Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-10-12, 14:38   #241
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26
Dot.: Diane 35 Raz Jeszce

z tego co wiem to jedne z najsilniejszych tabletek hormonalnych i mających równie zła opinie

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-22, 15:35   #242
IMPREZOWA PAOLA
Przyczajenie

Diana 35

WITAM wszystkich...otoz pisze poniewaz nie wiem co robic....przez rok bralam diane, pozniej mialam pol roczna przerwe i teraz jestem po jednym listku...znow diany (poniewaz generalnie chodzi mi o wyleczenie skory z tradziku) no i zaczely sie problemy ,poniewaz przez caly ten miesiac mam plamienia....w tym momencie mam 7 dniowa przerwe....i nie wiem co robic, poniewaz jeden lekarz powiedzial ze tak sie moze dziac i zebym spokojnie brala diane, drugi natomiast przepisal mi logest...(niesety bola mnie piersi i mam zly nastroj podczas brania diany,a bardzo mi na niej zalezy bo cere mailam piekna gdy ja zazywalam)...... prosze o szybka odpowiedz...... pozdrowionka

Edytowane przez IMPREZOWA PAOLA
Czas edycji: 2006-10-22 o 16:00
IMPREZOWA PAOLA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-22, 21:34   #243
Marishka
Rozeznanie

Dot.: Diana 35

Myślę, że nie można utrzymywać pięknej cery kosztem swojego zdrowia, bo to szaleństwo. Skoro masz takie objawy to wyraźnie oznacza, że Twój organizm źle przyjmuje te tabletki. Poza tym myślę, że powinnaś porozmawiać z ginekologiem i spróbować dobrać inne pigułki. Wydaje mi się, że to nie są jedyne tabletki które poprawiają cerę.
Marishka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 08:37   #244
Kameleon
Raczkowanie

GG do Kameleon

To sie zdarza. Po prostu organizm musi sie przyzwyczaić. Nie zapominaj ze to nei jest wit. C. Jesli przez kolejny miesciąc zarzywania Diany nadal bedziesz czuła sie źle itp. To odstaw je.
Kameleon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 11:10   #245
justyce
Zadomowienie

Paola - są przypadki, w których Diane nie leczy trądziku, a tylko go 'maskuje' podczas zażywania pigułek i zdarzają się sytuacje, w których po odstawieniu Diane trądzik wraca. Nie u każdej osoby trądzik ma podłoże hormonalne, więc może lepiej poszukać innych metod wyleczenia tej dolegliwości.

Co do samych pigułek - jeśli źle się czujesz po Diane, to poczekaj jeszcze jedno opakowanie, może organizm się przyzwyczai do hormonów i będzie wszystko ok. Jeśli dolegliwości nie miną, albo już teraz są nie do zniesienia - ja bym się nie zastanawiała, tylko zmieniła tabletki na inne. Ale to tylko wtedy, jeśli chcesz zażywać pigułek dla antykoncepcji, bo, jak już wcześniej wspomniałam, pigułki trądziku nie wyleczą, a Logest tym bardziej, bo hormon w nim zawarty nie ma tak silnego antyandrogennego działania jak Diane czy Jeanine.
Stary 2006-10-23, 14:32   #246
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

takie plamienia przy stoswaniu tabletek pojawiaja sie do 3 m-cy moze Twój organizm po miesiecznej przerwie tak szybko sie od nich odzwyczaił ze znów plameinie bedzie wystepowac 3 m-ce!?

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 19:40   #247
IMPREZOWA PAOLA
Przyczajenie

Chyba racja....niesety moj byly ginekolog nie wpadl na to zeby zrobic badania hormonalne....a podczas tej przerwy fatycznie wypryski wrocily(((((((((((((( jak je wyleczyc skoro probowalam chyba wszystkiego!!!!
IMPREZOWA PAOLA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 22:08   #248
Scarlet23
Zadomowienie

Ja też brałąm diane na trądzik ale nie pomagało potem dermatolog mi zapisała mavelon tez nie pomogło , teraz w koncu biorę znowu diane + androcur , jestem po pierwszym opakowaniu 6 dzien przerwy a okresu nie ma wie ktoś może czy to normalne ?
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-23, 22:31   #249
justyce
Zadomowienie

Scarlet, może być tak, że krwawienie z odstawienia pojawi się w siódmym dniu, a może być tak, że wcale. Tak to już jest - nawet przy pigułkach kobiecy organizm to nie jest szwajcarski zegarek.
Stary 2006-10-23, 22:34   #250
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyce Pokaż wiadomość
Scarlet, może być tak, że krwawienie z odstawienia pojawi się w siódmym dniu, a może być tak, że wcale. Tak to już jest - nawet przy pigułkach kobiecy organizm to nie jest szwajcarski zegarek.
Tak sie tylko zastanawiam czy zaczać normalnie zażywac tabletki nawet jak sie nie pojawi?
Genralnie zadowaolona jestem bo w koncu cera mi się poprawiała po tym połaczeniu i tak zadowolona byłam bo lecze sie kilka dobrych lat no i w sumie nie dziwne ze cos sie może poprzestawiac pozatym miałam lekkie przeziębienie moze to przez to bo chyba np ibuprom czy ketamol raczej nei wpływa na działanie anty
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-07, 15:59   #251
Hania117
Przyczajenie

Dot.: Diane35

Mam 18 lat, od trzech lat stosuję Diane35 (nie robię przerw). Zaczęłam ją brać z powodu trądziku, kuracja podziałała bardzo szybko. Jednak zastanawiam się kiedy będe mogła przestać stosować tabletki hormonalne, żeby trądzik znowu nie powrócił? (chcę przestać brać Diane35, gdyż słyszałam o jej negatywnych skutkach, chyba od tego mam cellulit i rozstępy).
Bardzo proszę o odpowiedź, bo nie wiem co robić?
Hania117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 11:59   #252
buziaczek19
Przyczajenie

Question Dot.: Diane35

uważacie ze diane35 jest dobyrym środkiem antykoncepcyjnym?
buziaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 14:13   #253
katlis
Raczkowanie

Diane 35 to inna forma walki z objawami wynikającymi z nadmiernej produkcji hormonów androgenowych. Jest jednak dzieki skladnikowi estrogenowemu srodkem antykoncepcyjnym, hamuje owulacje jak kazdy inny. Moim zdaniem wiele zlych opinii na temat tego leku wynika z tego, ze lekarze je przepisuja mlodym dziewczynom chociazby dlatego, ze jest tani, nie robia zadnych badan hormonalnych czy wywiadu dotyczacego jakis objawow, ktore moglyby swiadczyc o tym, ze lek jest rzeczywiscie potrzebny!!!!
Ja mialam np potwierdzone podwyzszony testosteron, DHEA, nie sa wprawdzie bardzo wysokie ale na tyle, by miec tlusta cere, wlosy, problemy z cera, czy wlosami rosnacymi tam, gdzie bym wolala, zeby nie rosly. Ja z kolei zle znosze inne srodki, Cilest, trojfazowki, czy chociazby Yasmin. Cilest i inne tego typu wcale nie hamowaly wzrostu wlosow chociazby, ale z kolei podwyzszaly mi poziom kortzolu i skonczylo sie na tym, ze uda, biodra i posladki praktycznie w calosci mam zaatakowane rozstepami...
Diane to rozwiazanie dla dziewczyn, ktore naprawde tego potrzebuja, wiec jesli nie macie jakis powazniejszych problemow, ktore by mogly swiadczyc o zaburzeniach hormonalnych, nie powinnyscie sie zgadzac na to, by przepisywal wam je lekarz!!!!!!!
katlis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-19, 14:38   #254
Gonia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczek19 Pokaż wiadomość
uważacie ze diane35 jest dobyrym środkiem antykoncepcyjnym?
Ja stosowałam i nie zaszłam w ciążę.
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 01:55   #255
riva11
Przyczajenie

Dot.: Diane 35 - Brak Okresu W 7-dniowej Przerwie

Biore inne tabletki niż te o których tu mowa, ale problem mam ten sam.Otóz po skonczeniu listka robie 7 dniową przerwe i zazwyczaj okres pojawia sie po 3-4 dniach.i kiedy muze juz zaczaz znow drugie opakowanie bo minelo juz te 7 dni okres nadal trw wiec przy poczatkowych tabletkach z nowego opakowania mam okres.nie wiem czy moze wydluzac te przerwe i czekac az okres sie skonczy czy bez wzgledu na to kidy okres sie pojawi i do kiedy jet bezwzglednie trzymac sie tej 7 dniowej przerwy..prosze o pomoc
riva11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-24, 06:05   #256
Sovilo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wlasnie, a moze Pan Doktor sie wypowie - czy fakt niepojawienia sie miesiaczki albo tylko lekkie plamienie zamiast powinien nas zaniepokoic, czy to moze normalne objawy? Biore Jeanine, czasami miesiaczke mam slaba, a czasami w ogole szczatkowa, ale do tej pory mnie to nie zastanawialo, bo wiedzialam, ze pigulki zmnieszaja okres.
Mi doktor mówi, ze to normalne... no i ja tak mam... na początku brania tavletek miałam miesiączkę w formie plamienia, póxniej raz mam, a w następnym cyklu nie mam... i się przyzwyczaiłam, że nic mi nie jest...
Stary 2006-11-24, 13:40   #257
tutusia
Rozeznanie

tabletki bierzesz bez względu na to czy okres jeszcze trwa czy już się skończył. Po 7 dniach rozpoczynasz nowe opakowanie. Wszystko jest w porządku, po prostu niektórym kobietom wcześniej innym później zaczyna sie okres i trwa też rożnie. Nie przejmuj się.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 15:04   #258
Ewciaak
Raczkowanie

Wink Dot.: Diane 35 - Brak Okresu W 7-dniowej Przerwie

W tym miesiacu mialam podobnie tzn. plamienie w ostatnim tygodniu brania tabletek a w 7 dniowej przerwie nic.....mam nadzieje ze w nastepnym miesiacu bedzie lepiej tzn. krwawienie w 7 dniowej przerwie...wczesniej mialam normalnie w niedziele ostatnia tabletka w srode miesiaczka.......No zobaczymy!!!!????
Ewciaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-05, 23:06   #259
Karolinabecome
Przyczajenie

Dot.: palenie a Diane 35 JESZCZE RAZ O DIANE 35

Prepraszam ze troszke odbiegne od tematu ale mam bardzo wazne pytanie a mianowicie stosowalam DIANE 35 przez 6 miesiecy przed stosowaniem moja miesiaczka byla nie ustabilizowana np. 29 dni , 31 dni ale kiedy arzywalalm tabletki to miala przewaznie po 29 dni ale juz nie biore DIANE od 3 tygodni czy mija miesiaczka ulegnie zmianie tz. czy organizm inaczej sie zachowa na brak tych tabletek. Chodzi mi o to czy moge miec np spozniony okres lub wydlurzony ?
Karolinabecome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-05, 23:11   #260
naanahanae
Zadomowienie

możesz

organizm musi sie przestawić.
Stary 2007-01-05, 23:32   #261
tootsie
Zakorzenienie

palenie fajek zwiększa ryzyko wystąpienia objawów ubocznych ze strony układu krążenia, szczególnie u kobiet po 35 r.ż. koleżanka bierze tabletki i pali fajki ale nie ma jak narazie żadnych problemów z krzepnięciem (regularnie robi badania), choć nalezy pamiętać,że ryzyko wystapienia choroby zatorowo-zakrzepownej istnieje u każdej kobiety, któta zażywa tabletki nalezy regularnie badać krzepliwość krwi
jeżeli chodzi o picie alkoholu to nie ma on wpływu na wchłanianie się tabletek i ich działanie spozyty w nadmiarze może spowodować wymioty i w ten sposób osłabić działanie antykoncepcyjne

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 18:26   #262
pola_m
Wtajemniczenie

Witajcie.Podłączę się

Gdy dojrzewałam miałam cere bez szału,ale znośną,chociaz okres przewaznie nieregularny. No i potem zaczęłam stosować evre.Gdy odstawilam okropnie mi sie rozregulowaly hormony- cera zrobila sie wrecz oblesna (na policzkach tylko,co mnie dziwilo),utylam i zwiekszylo sie owlosienie. Probowalam sie poleczyc jakis czas "domowo"- drozdze,herbatki z bratka itp-troche pomoglo,ale niewiele,wiec poszlam do ginekologa-endokrynologa,ktory mi zlecil badania hormonow. strasznie drogie zreszta,no ale nic. Wyszlo ze mam jakos baaaaaardzo malo progesteronu i za duzo androstreronu.Pan lekarz powiedzial ze w drugiej fazie cos jest nie tak z jajeczkiem i przepisal mi diane.
Dopiero zazcelam brac,uzbroilam sie w cierpliwosc,spodziewam sie rezultatow za jakies 3 miesiace.
Zastanawiam sie tylko czy dzialanie diany jest tylko dorazne?Czyli ze jak odstawie (np bede chciala zajsc w ciaze) to cera i wszystko znowu mi sie tak rozwali?Czy moze diane mnie wyleczy autentycznie?
pozdrawiam
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 18:32   #263
millenia
Raczkowanie

Przykro mi ale pozbędę Cię złudzeń. Po zaprzestaniu stosowania Diane trądzik powrócił ze zdwojoną siłą. Co do płodności to zarówno po Diane jak i innych tabletkach anty rozregulowuje się cykl Niestety i tego też doświadczyłam.
millenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-20, 12:36   #264
asienka22
Raczkowanie

i znowu diane 35?pomozcie

hej dziewczyny wiem ze watek o dianie 35 byl juz wiel razy ale mam klopocik otoz od 10 lt mecze sie z tradzikiem i to strasznym bolace cysty grudki wszystko co mozliwe kazdy ginekolog zapisywal mi diane wkoncu ja wzielam majac 18 lat i bralam 3 lata czulam sie w miare dobrze i cera sie wygoila ale po 3 latach mialam plamienia i odstawilam i tradzik wrocil dzis mam 24 lata i okropca cere dermatolodzy rozkladaja rece i zniowu ginekolog na moje pytanie co robic zapisal znowu diane bez zadnych badan i to kazdy mi chce ta diane dac bo twierdza ze mam nadmiar androgenow i musze toi leczyc bo to moze miec tez wplyw na moja plodnosc ale czy to faktycznie tak jest?co to tez za leczenie jesli po odstawieniu wszystko wraca juz nie wiem co robic przeciez nie pojde do samego boga o dobra rade nie wiem czy zazywac ta diane sprobowac znowu?boje sie ze tradzik i tak sie wroci i taka bedzie moja walka
asienka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-20, 12:50   #265
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: i znowu diane 35?pomozcie

Skoro boisz się brać Diane, to może poproś o receptę na Jeanine. To też pigułki antyandrogenne i pomagają wyleczyć cerę. Jednak też nie ma gwarancji, że po odstawieniu ich trądzik nie wróci.
Mi Jeanine wyleczyły trądzik już po 3 m-cach stosowania. Używałam ich 3 lata. Miesiąc po odstawieniu pojawił się tak samo silny trądzik jak przed braniem tych pigułek.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-20, 14:02   #266
asienka22
Raczkowanie

no wlasnie i jaki sens w leczeniu tabletkami zeby ten koszmar powrocil cholera bralam diane bylo super ale po odstawieniu wrocilo i tak do dzis jest ja juz nie wiem a mowie lekarzowi to twierdzi ze nie wyrownalam dalej hormonow to czym mam to wyrownac na sile czy co ehhh
Stary 2007-01-20, 17:03   #267
Weronisia
Zakorzenienie

Asienka a leczylas skore antybiotykami? Np. Erytromycyna? Jest tez lek Metamizol, a doustnie Roaccutan.
Sa tez retinoidy np. Retin A, Isotrex, Zorac.

Ja tym razem sie nie poddam i nie dam sobie wmowic, ze musze brac pigulki.

Lecze sie Isotrexem i Erytromycyna oraz kwasami BHA. I jest juz coraz lepiej.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-20, 21:34   #268
ankkka
Raczkowanie

ja brałam diane przez 2 m-ce, na twarz czytałam duż o niej i wypytywałam się.... wychodzi, ze po odstawieniu problemy powracają.... a szkoda... za 9 m-cy ślub, a ja do tego czasu znów bede miała jakiee wąwozy na twarzy....
ankkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 14:23   #269
pola_m
Wtajemniczenie

kurczę, dziwne to wszystko,mi lekarz kilkakrotnie mówił o LECZENIU a nie o zaleczaniu na czas stosowania leku...A może chodzi o to żeby pobrac te tabletki przez określony czas, ze dwa lata, czy coś?I dopiero po tym okresie powiedzmy hormony sa uregulowane. albo gdy sie przestaje brac to trzeba pod kontrola lekarza,niech da coś zastępczego czy nie wiem,zeby organizm nie przezył szoku i nie zaczął wariowac pryszczowo... W końcu przez jakis czas dostaje regularnie określone dawki horonów a tu nagle nie ma...jakas reakcja musi być...

Ja kończę pierwszy listek, ciągle dobrej myśli- mam dowód w dobrej koleżance, której buzia wygląda niesamowicie lepiej po dianie- normalnie alabaster.

Musi być dobrze bo w kwietniu ślub mojego brata a wsierpniu mój własny...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 17:47   #270
asienka22
Raczkowanie

mialam wszystkie mozliwe antybiotyki i wogole na nie nie poszlam wreczprzeciwnie bylo gozej,mialam badania nawet pobranie ropy z pryszczyka i wykrycie bakteri na ktora dostalam leki ale dalej nic diane 35 na czas brania mi pomogl to bylo 6 lat temu ale sie wrocil potem a teraz nuie wiem jak bede reagowac wkoncu jestem starsza 6 lat wiec organiuzm mogl sie zmienic nie mam problemow ginekologicznych takich teraz i boje sie ze te hormony mi pomieszaja wszystko ale lekarze nie widza innego lekarstwa a o reakutanie nie chce slyszec to dopuiero diabelny lek ,nie wiem cholercia co robic
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości